Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a co z poprawa 30 minutowych logowań ???
co z wieszaniem gry przy przechodzeniu wyspa-przygoda ???
co z zatrzymywaniem gry przy zamykaniu przygody ???
co z zatrzymywaniem gry przy klikaniu czegokolwiek na wyspie???
Kiedy naprawicie podstawowe błędy?? zamiast skórek władyki itp :)))
Premia - Szczegółowa Mape Gwiezdna z Obserwatorium oddziałuje poprawnie na Generała Anslema. ??? tylko ? przecież to w ogóle nie działa xD
zajmujecie się pierdołami zamiast zacząć od podstaw.
-Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza jest teraz dostępna w zakładce "Architekt" u Kupca w grze.
-Mechanika Choinki na prezenty została ulepszona *. Pudełko trafi do Menu gwiazdy - będzie można je otworzyć, aby zobaczyć prezent. Liczba przedmiotów w paczce będzie odpowiadała ilości Choinek na prezent, które masz na swojej wyspie.
-Następujące ozdoby świąteczne mogą teraz zostać usunięte z Menu Gwiazdy: Zimowa ławka, Chata Bożonarodzeniowa, Sterta prezentów, Piramida Bożonarodzeniowa, Latarnia Ze Słodkich Lizaków i Pomnik Dziadka Do Orzechów.
-Czas odnowienia Sali Miodów i Stanicy Wywiadowców został skrócony o jedną godzinę, aby poprawić ogólny czas gdy budynki są używany regularnie.
-Poprawiono teksty stałych niebieskich i czerwonych skórek Domu Władyki, aby odróżnić je od tymczasowych skórek.
-Skorygowano wiele opisów w sklepie i podpowiedzi dla budynków.
-Poprawiono wiele opisów w całej grze, aby pasowały do interfejsu.
hahaha serio ? moze jeszcze zajmijcie sie zmiana koloru kursora ... bledow jest tysiace z ktorymi nic nie robicie bo was przerastaja a bawicie sie w nikomu niepotrzbene glupoty...
ale wazne ze wcisniecie kolejna kopalnie z klej moze ktos naiwny kupi , nie bez powodu zbieglo sie to z ostatnim HH
No obserwatorium nie działa w ogóle, ale teraz, O NIEBIOSA, będzie działało na Anslema, czyli jednego z najrzadziej chyba używanych specjalistów z tria (Vargus - Nusala - Anslem). Cieszmy się i radujmy, naprawdę rewelacja. Tą drogą być może do końca roku zacznie ten "wspaniały budynek" działać również na majora.
Generalnie wspaniałe i bardzo potrzebne zmiany. Usuwanie jakichś ozdobników z gwiazdy, poprawione opisy skórek, poprawione opisy żeby pasowały do interfejsu... Szkoda, że do niedawna działające funkcje w grze nadal nie działają jak powinny, ale opisy będą lepiej pasować, a to jest najważniejsze. Wiem, wiem, należy się cieszyć bo gra się rozwija i grono specjalistów pracuje nad jej błędami. No i będzie niewyczerpalna kopalnia żelaza o która tak multum ludzi płakało. Wspaniale. Potrzebna jak... Nie ważne.
stachu_stach13 ależ działa... kwaterek jak wystartuje na przygodę, płynie szybciej niż Mikołaj po ulepszeniu na szybkość, to że reszta generałów płynie starym czasem to przecież nie ma znaczenia, kto by się takimi drobnostkami przejmował, ale mamy mały plus... kwaterek jak dopłynie na przygodę chyba z nudów w oczekiwaniu na resztę wolnej chołoty, zwija i stawia na nowo obozowisko, niby takie małe a jednak cieszy duszę, gdy oglądamy to przez 13 minut :D
zatem uszy do góry bo mamy progres... Anslem ponoć będzie szybciej płynął
i jak tu nie kochać BB
Czyli stacja pogody i obserwatorium nie zostanie naprawione mimo znanego błedu.
Czyli grube błędy a zajmują sie pierdołami, chyba że zaskoczą nas jak prezentem i ta niespodzianka kryje się
"Poprawiono wiele opisów w całej grze, aby pasowały do interfejsu."
Mnie w tym komunikacje najbardziej nie bawi Anslem, tylko sam fakt tego, ze glosno sugeruja jaki b*rdel tam maja, skoro problemy z generalami trzeba naprawiac pojedynczo (bo najwyrazniej jest wiecej niz jeden skoro nie da sie ich wszystkich zalatwic za jednym zamachem).
a wiecie o tym, że zmiana ze skróceniem odnowienia Stanicy i Sali miodów już jest na serwerach produkcyjnych ? zdaje się od konserwy ratującej start eventu wentylowego? Niezły "bałagan" macie w tym Archeo siostry.
U mnie szczegółowa Mapa Gwiezdna z Obserwatorium oddziałuje niepoprawnie na wszystkich generałów ;(((((
możecie się zalogowac?
A co z dublami receptur , gdzie po zrobieniu 27 ciągów przy 25 rzekomo wymaganych dalej mam brak dwóch receptur do fulla w kużni? Nie mówiąc już o innych znajomych, którzy tych dubli mają i po 6?
,,Premia - Szczegółowa Mape Gwiezdna z Obserwatorium oddziałuje poprawnie na Generała Anslema." A co z Generałem Kwatermistrzem.
Ludzie, przestańcie się czepiać jakichś drobiazgów; są ważniejsze rzeczy:
"-Poprawiono teksty stałych niebieskich i czerwonych skórek Domu Władyki, aby odróżnić je od tymczasowych skórek.
-Skorygowano wiele opisów w sklepie i podpowiedzi dla budynków.
-Poprawiono wiele opisów w całej grze, aby pasowały do interfejsu."
:D
Kryterium które decydowało o wprowadzeniu poprawek był alfabet i w efekcie mamy poprawkę dla Anslema, reszta błędów zostanie fachowo naprawiona prawdopodobnie jeszcze w tym roku ;) Wiara czyni cuda!
http://seriale.frey-united.com/najle...ar-a-mat-5.jpg
czyli jak zwykle nie naprawili kompletnie nic, tylko portfelik z kasa będzie grubszy bo kopalnia:PP
a my zwykłe szare ludki logujmy sie przez 30 minut , w końcu studencki kwadrans a nawet 2 - do wybaczenia :))
a ze po zalogowaniu gra sie zatrzymuje? no cóż, wtedy idziemy zrobić kawę, pranie, ugotować obiad, posprzatać. Po 2 h napewno ruszy , więc głowa do góry:)) wieczór przyjdzie , mozna zgonić na nadmiar grających z pracy wracających:)) zacina? ehh po dniu pełnym wrażeń na grze i to się wybaczy :)
Czyli techniczne rzeczywiste problemy z logowaniem i stabilnością czy zawieszaniem się gry od jakiegoś 1 grudnia 2018 roku wciąż pozostają nie naprawione, za to otrzymujemy poprawki błędów phef opisów, nazw, literówek.
3 miesiące i dalej NIC...
:mad:
Dorzucę i ja do ogródka.
"Uroczy Ogród" zrobiłem 3 premie (a mam zrobić 20) i żadnej mi nie zaliczył.
Bo to ma być jedna premia na 20 budynków jednocześnie. Mój rekord to 18 szt za jakieś 10 tys monet które wydałem na przestawianie budynków.SIC!Cytat:
Dorzucę i ja do ogródka.
"Uroczy Ogród" zrobiłem 3 premie (a mam zrobić 20) i żadnej mi nie zaliczył.
Czy osoby, które wtopiły przez błąd na przygodzie ( Obserwatorium ) otrzymają zwrot przygody?
[QUOTE=Igorb1985;279617]w tym temacie jest już sporo starych graczy, 27 pełnych ciągów, 4 duble w gwieździe i brak jednego planu, dodam jeszcze jeden aspekt tego niby błędu, a jak to się ma do wiarygodności pozostałych dropów? 27 pełnych ciągów wypraw i 4 budynki? daje to pełny obraz bubla, 104 wyprawy i 4 budynki, przy takiej kreatywności zaczynacie przebijać anno
A GDZIE INNE BŁĘDY ? Jak zatrzymywanie się gry, podczas grania, robienia przygód, długie wczytywanie się samej gry, grę ja muszę ze 3 razy wgrywać żeby jako tako poprawnie działała, stawiam kopalnie i zaraz muszę od nowa je stawiać to samo z grubasami, puszczam ich i zaraz to samo od nowa. Zadanie tygodnia - powinno mieć możliwość włączenia i wyłączenia go. Wykasowania z zadań Gildii - robienie przygód, kto miał iść w górę z poziomami, to poszedł, lub idzie. Dublowanie budynków do produkcji, bez sensu, w miejsce 2 budynku można np: zakupić lub dostać jakąś premię żeby to samo robiła co 2 budynek, na stałe a sam budynek zmieniał kolory po każdym podrasowaniu, Są braki miejsca na wyspach a nowe budynki i tak duże, które jeszcze bardziej to ograniczają, pomimo wykasowania gór ( skał ) Są ładne ale za duże ! jak - siedziba gildii, laboratorium, obserwatorium, twierdza i stanica wywiadowców.
Nic dziwnego, że wprowadzenie jakiejś prostej poprawki zajmuje kilka miesięcy albo i więcej, skoro trzeba je wprowadzać osobno dla każdego istniejącego bytu w grze.
Programowanie zorientowane obiektowo... Mówi wam to coś?
Mam pytanie: czy jeżeli zmieniłem nazwę swojemu Anslemowi, to poprawka go obejmie, czy będę musiał poczekać, aż obsłużą go indywidualnie? XD
;)
:cool:
Nadchodzi wiosna, przygotujcie się! Upewnijcie się, że jesteście przygotowani na nadchodzący sezon i zdobądźcie dodatkowe klejnoty!
to juz jest szczyt bez czelnosci w ich wykonaniu :mad::mad:
Tak z ciekawości przetestowałem pierwszą premię z obserwatorium (prosta mapa gwiezdna) na różnych generałach i wydaje się że działa poprawnie. Tak że myślę, że gdyby nie wyciągali z budynku dwóch pozostałych premii i nie dawali ich osobno do kupca za kwiaty, to wszystkie działały by poprawnie, wystarczyło tylko zwiększyć cenę obserwatorium za równowartość tych dwóch premii.
Kiedy można będzie wreszcie dawać plusy/minusy do komentarzy? przynajmniej będziecie wiedzieli konkretnie za czym są gracze a za czym nie są.
Jak po kolejnej aktualizacji, po paru h gry i kilku zmianach stref wyspa <-> przygoda <-> znajomi, gra będzie się nadawała tylko do reloga, to całe te zmiany możecie sobie w buty wsadzić.
Obserwatorium w ogóle, nie działa. Na 75% szybkości geneałowie ulepszeni lądują na przygodzie aladyn i lampa oliwna po 8 minutach, nawet ulepszony kwatemistrz.
Jako że na obecnej wersji na testowym powyższe łatki są już wprowadzone (prawdopodobnie), to jak to BB_Penelopa pisała, śpiesze ją powiadomić że obserwatorium nadal nie działa jak trzeba :D
Generalnie każdy generał, który jest wyszkolony (nawet 1pkt) nie jest przyspieszany widać to na poniższym scr
https://i.imgur.com/gLxJjPl.png
Kwatermistrz niewyszkolony cały czas głupieje i stawia sie i znika przez czas oryginalnie potrzebny mu do dotarcia (15 /8 min)
zakładam set, że w niedługim czas bot Penelopa dokona translacji odpowiedzi od BB i napisze:
"Obserwatorium działa prawidłowo. Premia z obserwatorium nie sumuje się z premią do ruchu z umiejętności (specjalizacji), ponieważ w opisie jest wyraźnie napisane, że mapy gwiezdne działają niezależnie i nie można ich łączyć z innymi premiami w celu uzyskania większego efektu."
Oczywiście obecnie poniżej w opisie Obserwatorium jest napisane, że specjalizacje sumują się z mapami, ale kto by się tam tym przejmował. BB zmieni (zaktualizuje) opis budynku (bo obecny jest nieprawidłowy i nie pasuje do interfaceu gry ;) ) i napisze, że wszystko jest ok. A że kwatermistrze się rozkładają i składają... no cóż, tak miało być, ale nikt o tym nie napisał, bo to taka bonusowa niespodzianka ;)
Jak zwykle nic konkretnego. Wiedza ze maja powazne buble nic z tym nie robia i serwery wylaczaja. Wczesniej gralem dlugo teraz raz na 2 dni sie zaloguje ( o ile sie uda ) no to tyle. gra upada.
A tych konserw które trwają 4h to na serio nie da się zrobić tuż po północy od 01:00 do 05:00 ??????
A co do samych byczorów w grze, zdaje się że BB kopiuje Microsoft z czasów jego świetności, kiedy błąd to nie był błąd lecz ....... właściwość. ech....
a to całe obserwatorium to jedna wielka wtopa. czy tego naprawdę nie dało się wyłapać na testach? to jest po prostu żałosne. czy tych mechanizmów premiowych nie da się ogarnąć jednym algorytmem???? czy każdego gienka trzeba poprawiać z osobna???
to samo serwery. czemu one tak mulą? zrozumiałbym gdyby to był jakiś RTS, bo to wymaga mocy. ale to jest gra w zasadzie strategiczna i nie wiem, co tu ma się zamulać. coś mi się zdaje że ta gra jest do kompletnego refaktoringu, czyli wszelkim zmianom STOP i do roboty naprawiać byczory. czy BB to zrobi? szczerze wątpię. byleby tylko kasę zbierać ze sprzedaży klejek.
niech lepiej BB idzie tu: http://sanctus.pl/index.php?grupa=44...pa=193&doc=140 może się w tym odnajdzie.
ooo widzę że na testowym już wielkanoc, i bardzo dobrze. ciekawe ile byczorów po raz kolejnych zostanie przegapionych.
A powinni może wtedy było by mniej błędów kiedy nie musieliby w nocy w stawać na konserwy.