Witam. Tu możecie zamieścić posty do tematu poruszonego przez moderatora, dotyczącego problemów z zalogowaniem się na wyspę.
Wersja do druku
Witam. Tu możecie zamieścić posty do tematu poruszonego przez moderatora, dotyczącego problemów z zalogowaniem się na wyspę.
Sam mam problem z wejściem na wyspę, gram na pięcioletnim acerze oraz na rocznym asusie, w tym momencie próbuję zalogować się po raz szósty.
Zaznaczam że Flash był aktualizowany w zeszłym tygodniu, korzystam z Mozilli.
Walczę od 1h, czyszczenie przeglądarki, restart modemu, komputera, zmiana przeglądarki nic nie daje, ciągle wyskakuje "problem z połączeniem" i animacja z panem "młotkującym".
Mam ten sam problem, najpierw na stacjonarnym kompie. Tam do jaj zrobiłem reinstalke systemu i znowu gra zaczęła działać.
Nie pomagało czyszczenie cache w przeglądarkach, instalowałem na świeżo różne i ten sam problem.
Teraz to samo spotkało mnie na lapku ale tu już sobie nie pozwole na reinstalke.
Jakieś pomylły ekipo TSO ?
http://s4.postimg.org/4qbw8b7wt/tso_logowanie.jpg
od ponad tygodnia nie mogę się zalogować na serwer testowy - wywala błąd w ostatniej fazie logowania przed pojawieniem się przeglądu wyspy, czyściłam przeglądarkę i wszystko co się dało i guzik dziś była aktualizacja myślałam że się poprawi a tu nic! co robić?
Błąd na testowym pojawia się po stronie serwera testowego , gdy np. nam przeglądarka nagle się zawiesi lub wyłączy.
Potwierdza. Mam ten sam problem. Testowałem na różnych komputerach, różnych przeglądarka i na różnych łączach internetowych.
Się ucieszyłem że to nie tylko u mnie. widocznie TSO jak wprowadza wybuchowe rzeczy to blokuje calutkie servery . ?
Mam ten sam problem z logowaniem, i z obrazkiem Pana młotkującego, zauważyłem, iż taka sytuacja występuje zazwyczaj podczas prób łączenia się wieczorem.
Ten sam problem na wszystkich przeglądarkach przetestowałem Mozillę, Chrome, Firefoxa i IE.
podobnie jak szurniety medrzec inni nie moga sie zalogowac na gre, chodzi o słoneczny grod sa osoby ktore sie loguja ale nie moga wejsc do gry przez nk , nawet pytania do dzialu technicznego , reszta dziala, i tak juz jest od 2 dni
2015.02.25 znów problem z logowaniem... brak możliwości gry...
Zalogował Się dzisiaj ale jak klikam graj. to wyskakuje komunikat zablokowany.,... ?? O co kaman ??
Widzę że nadal problem nierozwiązany. Ja już nie mam możliwości gry od 2 tygodni. Czasami mnie na chwile wpuści ale moge tylko wysłać geologów, przy wysyłaniu odkrywców na poszukiwania skarbów i wybraniu czy krótkie czy długie poszukiwania nie umie już zaakceptować ptaszkiem.
Problem występuje na Windows - każda przeglądarka, system czysty i nie i to samo. Na linuxie próbowałem to samo.
Zero odzewu z pomocy technicznej TSO.
pograłem chwilę. chciałem wrócić na wyspę i od 20 minut nie mogę....
restart / inna przeglądarka..
Ciągle: "wczytywanie mapy..."
http://i.imgur.com/egHB5Rk.jpg
a premka leeeci.... :rolleyes:
U mnie to samo, a jak się wbiłam to bez chatu.
ja próbuję się zalogować od 2 godzin na różnych komputerach i różnych przeglądarkach i nic - dziś nie pogram
cały czas nie moge się zalogować od ponad dwóch tygodni!!!
Mnie dziś nie wpuszcza od kilku godzin na serwer, ładuje się do momentu wczytywania mapy normalnie, a potem "Połączenie z serwerem zostało zerwane". Sprawdzone na różnych przeglądarkach, czyszczona pamięć i nic.
Mam ten sam problem. Korzystam z internetu w PLAY. Co dziwniejsze, na innym komputerze z internetem stacjonarnym w VECTRZE, gra ładuje się normalnie. Dzwoniłem nawet do BOKu PLAY, ale restart ustawień po stronie dostawcy nic nie zmienił, nadal nie mogę wejść do gry, wywala w momencie wczytywania wyspy.
PS. Nadmienię, że gram również na serwerze ENG i tam sytuacja jest identyczna co na serwerze PL.
U mnie dokładnie to samo. Ładuje się do momentu wczytywania mapy i nagle 'problem z połączeniem. Próbowałem wszystkiego, żeby to zmienić lecz bez skutku.
Konserwa była, problem oczywiście został.
Dodają nowości, za to nic nie naprawią... nadal to samo u mnie.
U mnie to samo, mimo przeczyszczenia wszystkiego co możliwe gra się odpala ale nie może załadować mapy i wyskakuje komunikat o braku połączenia z serwerem i by spróbować za chwilę... próbuję od wczoraj i nadal nic :(
Coś się dziś od rana zalogować nie mogę, też to macie?
Do Was wszystkich w tym temacie. Miałem to samo i jedyne co pomogło to format. Czyszczenie, zmiana przeglądarek, Flasha, czegokolwiek. Podejrzewam, że serwer pobiera jakiś plik na nasz komputer którego nie udało mi się nigdzie zlokalizować i on uniemożliwia logowanie. Na 2 innych komputerach normalnie się logowałem bez problemu, tylko na osobistym sprzęcie nie mogłem.
Ciekawe udało mi się wejść przez TORa, wcześniej ani czyszczenie pamięci, ani dnsów nic nie pomagało.
Mi też udało się to obejść TORem... też mi nie pomogły zmiany, czyszczenia itp. krótko przed tym w nocy wjechała mi jakaś krytyczna aktualizacja systemu może to coś 'popsuło'...
Ten sam problem od wczoraj , polaczenie zostalo zerwane ... Na innych komputerach dziala, bo sie logowalem ale co jest cholera z tymi setami, ze nie mozemy wejsc normalnie jak zawszE ?
"Ten serwer został wyłączony z przyczyn technicznych...", ktoś ma taki komunikat przy logowaniu na słonecznym grodzie?
Dobra, czyszczenie przeglądarki wystarczyło...ale i tak dziwny komunikat.
KTOŚ TO W KOŃCU NAPRAWI !!!! ?? Od miesiąca problemy
Nadal problemy!! Mam na jednym kompie winde 8.1 i ubuntu. Na windzie problemy z logowaniem, czyszczone przeglądarki, instalowane nowe i nadal nic. Nie jest to coś wspólnego z Flashem ??
Na Ubuntu chodzi, aż miło. Od dwóch tygodni pracuje tylko na Ubuntu i gdyby nie małe niuanse windy to już dawno wywalam ten syf ;-)
ja mam to samo albo nie moze wczytac mapy albo albo wyrzuca geolog nie znajduje ale przy drugim logowaniu (jesli sie uda) okazuje sie ze jest
Gram w tą grę od 2,5 roku i po raz pierwszy od tego czasu nie mogę zalogować od dłużej niż jednego dnia.
Od 4 dni nie potrafię wejść do gry, po ładowaniu się wszystkiego wyskakuje wciąż ten sam komunikat u góry "Problem z połączeniem" u dołu "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy o cierpliwość, staramy się rozwiązać ten problem"
Nic ze znanych sposobów nie pomaga w próbie odpalenia gierki :)
szkoda będzie mi eventu, nie mając możliwości grania z przyczyn raczej niewyjaśnionych.
u mnie niestety to samo - trochę to dziwne że jednym działa a innym nie, po prostu mistrzostwo świata w programowaniu.
co jest grane od 2 dni nie mogę się zalogować
Mam najnowszego Flasha i od dzisiaj nie mogę się zalogować (używam Ubuntu) Mam komunikat że muszę sobie zainstalować najnowszą wersję Flasha. Na windzie działa. Jednak to problematyczne co chwile restartować kompa na windę, bo na co dzień używam ubuntu...
i tak ci nikt nie odpowie z tego co widzę moderatorzy admini i cała reszta albo nie istnieje albo nic nie robi po co wogóle ten dział jak cała ekipa ma go gdzieś?
Chciałem sprawdzić czy może to być wina systemu i zainstalowałem sobie VirtualBoxa na którym stworzyłem czysty wirtualny system i co się okazuje, brak zmian, nadal to samo "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy o cierpliwość, staramy się rozwiązać ten problem", czyli nawet nowy świeży czysty system nic nie zmienia...
no ja postawiłem na virtualboxie ubuntu a normalnie jestem na win7 i tu i tu to samo. Założyłem testowe konto na serwerze testowym settlers i tam też nie śmiga.
Na 1000 prób ze dwa razy ok 24 się udało zalogować a po refreshu znów błąd. Wychodzi mi już tylko na to że jeden z serwerów jest lipny i szczęsliwcy którym jest przydzielany do obsłużenia gry mają pecha. Stąd mnóstwo osób nie ma problemu a jakaś tam część ma, chociaż wcześniej logowała się bez problemów.
to żądanie się wywala:
http://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf
Jako, że przez TORa da się połączyć, sprawdziłem kolejną rzecz. Mianowicie łącząc się przez serwer VPN, czyli w zasadzie ukrywając swoje IP jestem w stanie bez problemu wejść do gry, normalnie, na swoim IP nie mam na to szans już prawie od tygodnia, a support bredzi o czyszczeniu pamięci podręcznej. Błąd leży po stronie serwera który z jakichś przyczyn zrywa połączenia z pulą adresów IP.