1. generał mistrz sztuki wojennej nie zalicza ukończ przygodę bez korzystania z konnych ( przygoda była robiona bez uzywania konnych, mi wszystko zaliczylo, znajomy wysłał mistrza z 1R po drop mu nie zaliczyło) -> wniosek mistrz wg gry to konni:P
Wersja do druku
1. generał mistrz sztuki wojennej nie zalicza ukończ przygodę bez korzystania z konnych ( przygoda była robiona bez uzywania konnych, mi wszystko zaliczylo, znajomy wysłał mistrza z 1R po drop mu nie zaliczyło) -> wniosek mistrz wg gry to konni:P
Zalicza tylko czas grania od momentu wprowadzenia systemu czyli od 15 dni (opis tutaj)
Osoby które mają postawioną niewyczerpalną czy arktyczną kopalnię lub dosypują do kopalni podniesionej na 5 lvl nie będą w stanie zaliczyć zadania w dziale ogólne/ wyspa macierzysta/ znajomość terenu/ odkryj jednocześnie wszystkie złoża na swojej wyspie.
Nie zalicza karmy dla ryb i woni ze specjalnego magazynu prowiantu.
Znowu nie zalicza dosypki miesa z nowego prowiantu :/ Bedzie klikania w zwyklym
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1942.jpg
i w druga strone
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1943.jpg
nie liczac komunikatow
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1944.jpg
oraz zaliczenie wiedzmy bez zolnierzy nie zalicza zadania zrobic wiedzme bez zolnierzy
oraz zrobienie gienkiem MMA wyspy piratow tylko rekrutami nie zalicza zadania zrobic wyspe tylko rekrutami xD
next
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1945.jpg
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1946.jpg
Wedlug mnie im chodzi tylko o to zebysmy wiecej klikali a nie o to ze sa to inne nazwy..
W umiejętnościach>Specjalizacje również nie zalicza np zadania Nadmiar :(
Błąd w osiągnięciu "Znajomość terenu". Specjalnie wysłałem geologów, żeby na wszelki wypadek sprawdzili, czy nie ma jakiegoś złoża ekstra.
Wszystkie możliwe odkryte a nadal ponoć jednego brakuje do zaliczenia zadania.
zalicza zadanie 'miej 5ciu wyszkolonych specjalistów',
ale już nie zalicza że miej erudyte;)
/nie muszę pisać, że mam takowych na stanie i zlicza ich to zadania z 5cioma?/
DZOOZEF a może znajomy musi sam zrobić przygodę a nie tylko wpaść po dropa? Ktoś musi sprawdzić.
Co do tych 55 wymaganych złóż to nawet z wyliczeń wychodzą 54 złoża. Ja nie mam arktycznej ani niewyczerpanej a i tak nie mogę zaliczyć.
S1 - 4kamień, 1marmur; S2 - 3złoto, 3miedź; S3 - 2marmur, 3żelazo; S4 - 3miedź, 2żelazo, 1kamień; S5 - 2marmur, 2żelazo, 3kamień; S6 - 4żelazo, 3węgiel; S7 - 3węgiel; S8 - 5marmur, 5żelazo i S9 - 5złoto. SUMA = 54 złoża. No chyba że przewidują kopalnię granitu w niedalekiej przyszłości.
Ja mam inny problem. Mam zadanie "Zwiększ zasoby 3 kopalni zawierających rudę miedzi> Mam zaliczone 4/3 możliwe" a nie chce doliczyć do puli tych pkt. o chodzi. Dodam że zapasy zostały zwiększone i w każdej kopalni jest po prawie 2K rudy.
ale dzięki osiągnięciom można mieć dodatkową kopalnie żelaza i marmuru, więc może dzięki temu zaliczy to zadanie
Lukash25 może tych kopalni ma być dokładnie 3 bo jak będzie mniej lub więcej to nie zaliczy?
Jeszcze do tego kupno dropa zalicza np osiagniecie bez uzycia kuszy czy puszkarzy
TOTALNY BEZSENS powinno byc tak jak w zadaniach liczone dla WSZYSTKICH uczestnikow a nie osobno dla kazdego...
A czy zalicza Wam zadanie ogólne--->specjaliści--->niezła banda? np mam wykupionych 4 gienków zwykłych z tawerny, a pasek pokazuje mi, że mam na stanie jednego. ktoś coś podobnie ?
złoża miedzi powyżej 800 mam 4 pokazuje, że są i tak nie zalicza
Miałem dokładnie 3 i tez nie zaliczyło :)
Pamiętacie 2 tygodnie temu jak wprowadzali system osiągnięć każdy dostał klejnoty za wbicie poziomów. Ja miałem 47lvl więc dostałem 500 klejek. Później kolejne 250 za wbicie 50lvl ale brakuje jeszcze 200 za podbicie całej wyspy. Czy ktoś pamięta czy dostał wtedy te brakujące klejki a może dzisiaj? Ja dokładnie nie zapisuję ile mam więc się nie orientuję.
W tym zadaniu pisze "Zwiększ zasoby..." więc może chodzi by kupić dosypkę i jej użyć, a pokazuje zielony pasek i 4/3 tylko dlatego że geolog może znaleźć tak bogate złoża.
E: A więc kupiłem dosypkę, użyłem i zrobiło się 5/3, należy dodawać na wybudowaną kopalnię, a nie do wolnego złoża.
E: Tak jak myślałem, trzeba użyć dosypki bezpośrednio na kopalni, użycie dosypki na wolnym złożu się nie liczy.
Nie zalicza zadań z taki jak np. ukończ przygodę bez żołnierzy (w opisie jest, że można EŻ). Przechodząc bez Ż nadal nie zalicza.
W zakładce gospodarka/budynki są różne ilości zadań. Ktoś ma 14 ktoś inny 15 lub 16. Mało tego pokazuje tylko zadania te, które są wspólne tych co nie ma jedna strona nie widać - tak jakby ich nie było. Ech szkoda pisać normalnie proste rzeczy znowu skopane. Nie wspominając pokonaj przygodę bez użycia konnnego a pod spodem możesz wykorzystać konnego.
A od kiedy mistrz jest konnym?
Moim zdaniem powinno zaliczyć z mistrzem, bo jakby nie patrząc konnych do niego nie pakujemy.
Więc robimy zgodnie z zaleceniami, a gra .... swoje.
Osiągnięcie: Czerwone góry nie zalicza pomimo, że jest 3/3.
Vsqez, masz użyć dosypki tak by kopalnia miała ponad 800 rudy w złożu, dosypkę trzeba użyć na już eksploatowanym złożu.
Jakbyś czytał treść zadania to byś dokładnie wiedział co trzeba zrobić, a napisane jest dokładnie i trzeba się tego trzymać co do litery.
W przypadku czerwonych gór wystarczy mieć wyszkolonego odkrywcę, żeby znalazł złoża ponad 800 w złożu miedzi i zaliczy.
Ja mam zaliczone.
Edit: .... i żadnych dosypek nie używałem :p
Mi nie chciało zaliczyć, a 3 albo 4 złoża miedzi dziś rano odkryłem, wszystkie ponad 800
Tez mialem zaliczone od razu jak geofil znalazl :)
Wegiel sie troche podladowalo dosypkami i tez zaliczylo ladnie :)
Osiągnięcie: Czerwone góry, nie zalicza pomimo, że jest 3/3 oraz użyłem 3 dosypek z Targowiska Gildii rzucane na już istniejące kopalnie.
Nie zalicza zadania ukończ przygodę "Matczyna miłość" nie tracąc żadnych wybornych łuczników. Przecież zgodnie z Poznańczykiem nie używa się WŁ, tylko R, EŻ, K, Pu, którzy to są wymienieni na liście jako wojsko które można użyć.
Za to zaliczyło jak na wymianę posłałam szybkiego gienka z konikiem. Może znowu powodem jest zastosowanie MMA.
na kaplanach tez nie zalicza tego ostatniego zadania(bezposrednie blogoslawienstwa), jak sie uzyje mma :[ wyglada na to, ze MMA moze sobie lezec i odpoczywac :)
Chociaz to dziwne, bo znajoma matczyna robila mma - jej nie zaliczylo.
A ja bralem lota ubilem katapulta i wszystko zaliczylo :)
Wiec moze to liczy osobno dla kazdego :)
nie wiem jak inni ale ja nie dostałem ani grama kleju za zaliczone wcześniej osiągnięcia, nie mówiąc o tonie błędów, mam wytrenowanych specjalistów a podobno wyprodukowałem tylko 15 tomów itp...
Zadanie Umiejętności Księgi powinno być już zaliczone jak ktoś ma maksymalne koszty produkcji w introligatorze ;)
Czytaj co na forum nasz cm pisze....
Cytat:
Zaliczanie wielu z osiągnięć (np. "Loguj się codziennie przez tydzień" lub "Ukończ 5 przygód przeciwko piratom") rozpoczęło się
po konserwacji, która odbyła się w dniu 29.04.2014. Możliwość sprawdzenia obecnego postępu związanego z osiągnięciami została uaktywniona podczas przerwy technicznej w dniu 13.05.2014.
a ja dziękuje za taki system osiągnięć na 50 tomów to ja muszę 250 manuskryptów zużyć a "pucharek" taki sam :)