Wbrew różnym twierdzeniom, z jakimi możecie zetknąć się na czacie i forum, nie jest to ani nadchodząca nowa wersja TSO, ani nowa gra marki Settlers.
To prawda, platforma została utworzona ponieważ zbliża się premiera nowych Settlersów na PC.
Nadchodząca gra nazywa się (w tej chwili) po prostu The Settlers (bez numerków, jak było do tej pory).
Premiera była przewidywana na październik, nie wiem czy to nie uległo zmianie. :) Na platformie można już zamówić pre-order. :)
The Settlers Alliance jest miejscem, gdzie projektanci zamieszczają informacje na temat nowej gry, ale obejmuje również wszystkie stare części Osadników oraz oczywiście TSO, stąd nazwa „The Settlers Alliance”. Na samej stronie możecie rozmawiać o TSO, wszystkich już wydanych częściach The Settlers na PC lub aktywnie uczestniczyć w rozwoju nadchodzących. Będą ankiety, spostrzeżenia i wiele więcej.
Ci z Was, którzy mają konto Uplay, mogą użyć tych danych aby się zalogować. Osoby, które nie mają konta Uplay (a do TSO logują się przez FB lub steam) muszą utworzyć konto Uplay aby móc komentować wpisy, uczestniczyć w ankietach i robić różne inne rzeczy... - jak na aktywnego członka społeczności The Settlers Alliance przystało! ;)
Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić, o co tu właściwie chodzi i tłumaczenie tego po raz kolejny na czacie nie będzie już konieczne.
Pozdrawiam
MOD_Victoria