-
Premia blokująca
Hejka,
Proponuję premię którą wrzucali byśmy na budynki których nasi znajomi nie powinni buffować - wyłączałoby się to już wprowadzonym do gry stop buffkiem "Zatrzymanie premii".
Efekt premii:
Po użyciu na budynku możliwość wrzucenia jakiejkolwiek premii innej niż "Zatrzymanie premii" jest niemożliwa.
Zalety:
- nasi znajomi nie musieliby się zastanawiać na co nam rzucić premie
- uniknęlibyśmy pomyłek typu nieumyślne wrzucenie premii na blisko stojący uśpiony budynek
- dla tych co nie buffują silosów byłaby to w niektórych przypadkach oszczędność na premkach
Wady:
- możliwe pomyłki w blokowaniu nieodpowiednich budynków
Można również aktualnie przed odwiedzeniem naszej wyspy przez wrzucającego premki gracza zablokować sobie te budynki kanapkami bądź półmiskami - tylko nie ma to sensu.
-
Prostsza byłaby możliwość stawiania flagi na budynkach do premiowania.
-
-
Pomysł właściwie nieaktualny, miał sens (choć ten z flagami większy, zwłaszcza że był już poruszany) przed pojawieniem się możliwości wcześniejszego zakończenia działania bufa.
Dziś prościej wyłączyć bufa niż zabezpieczać co jakiś czas budynki przed przypadkowym czy niechcianym bufem.
Zwłaszcza że są to jednak sytuacje sporadyczne.
-
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
-
Ja myślałem kiedyś o zrobieniu czegoś podobnego, ale trochę inaczej:
Przebudowa podsumowania gospodarki, tak by były tam nie tylko informacje, ale też opcje dla danego rodzaju budynku.
- możliwość ustawienia dla wybranego rodzaju budynku "pracy na premii" - pomysł opisywany tutaj: http://forum.thesettlersonline.pl/th...ylko-na-premii
- możliwość określenia dla wybranego rodzaju budynku jakiego rodzaju premie można na niego rzucać. Pomysł w odpowiedzi na krytykę wątku powyżej.
Dostępne opcje:
[ ] zakaz premii
[ ] x2
[ ] x3
[ ] x4
- podanie informacji ile budynków danego rodzaju posiadamy, na którym poziomie
- dodanie statystyk wytwarzania nowych osadników
Pomysł jest znacznie szerszy ponad ten wątek.
-
Chyba nawet był kiedyś jakiś temat , w którym była propozycja aby po wejściu na wyspę znajomego wyskakiwało okienko , gdzie byłoby napisane co buffować :) Nie chce mi się szukać :)
Mnie osobiście nie jest to potrzebne :) Niemniej, kilka pomysłow na ten temat juz było/.
-
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa