-
problem ze wszytkim
Witam,7.09 gra muliła do bólu, lagi na przygodach wieszanie wyspy i inne , konserwa 8.09 diametralnie poprawiła stan gry ,niestety do godziny 20 -potem padł rekord 4 godziny zajęło mi włączenie bajkowego zamku, każda operacja jak np wysłanie lub przyjecie oferty wymagała re loga bo inaczej nie zmieniał się zasób towarów w magazynie a re logi trwały od 10 do 25 minut, analogicznie włączenie lub wyłączenie budynku, zresztą lista jest długa. Mam pytanie jak suport wyobraża sobie zapewnienie jakiekolwiek "pływalności" gry w momencie dołożenia nowości i eventu , nie wspominam o rozłączaniu połączenia z serwerem, zawieszaniu się w czasie zmiany mapy na przygodę lub innego gracza , i stałe problemy z wtyczkami. Najdziwniejsze jest ze im dłuzej działa gra tym jej jakość spada, co jest chyba jedynym znanym mi przypadkiem, uważam, ze skrajna bezczelnością jest ogłaszanie promocji klejnotów.
-
W ostatnich dniach niczego podobnego na Nowej Ziemi nie zaobserwowałem. Gra działa normalnie. Problemy wymienione przez Ciebie pojawiają sie czesto jak ma sie coś skopane łącze internetowe. Sprawdz szybkość i stabilność łącza w momencie jak masz problemy z grą. Jeśli to nic nie pokaże trzeba będzie szukać rozwiązania gdzie indziej. Być może to problem jednostkowy bo nie widać wysypu tematów o podobnej treści.
-
Ja także nie mam żadnych problemów, wczoraj wieczorem tylko raz wywaliło mi grę a raz sam czat. Nie jest to jednak związane z przeciążeniami serwera, po prostu mam na ten moment kiepskie łącze. Parę dni temu było gorzej ale regularne czyszczenie cache flasha i przeglądarki (dwie różne sprawy) oraz wyłączenie animacji na wyspie załatwiło problem. Wiem jednak, że ludzie na Złotej zgłaszali podobne problemy na Pomocy.
Co do jakości rozgrywki pogarszającej się w miarę upływu czasu od zalogowania - gra robi regularne zapisy, może to zbyt obciąża? Wiele zależy też od jakości Twojego sprzętu i łącza, nie tylko od tego, co ma nam zapewnić BB. Na początku roku zapesuł mi się laptop, musiałam przerzucić się na 2 miesiące na starego PC - odpalenie gry zajmowało pół godziny, lagi miałam nawet podczas pisania na czacie. Obecnie używam komputera 3-letniego i nie mam na co się skarżyć. Podobnie z łączem - obecnie "ciągnę" internet z telefonu, dodatkowo w mojej miejscowości trudno nawet o zasięg 3G. W akademiku mam internet z kabelka i wtedy wszystko śmiga, mogę odpalić kilka gier online na raz i nic nie wiesza, nie zwalnia.
-
TSO chodzi na flashu a ten lubi poczęstować się dużą ilością RAMu. Dla poprawnego działania np Win7 potrzeba minimum 2GB RAM. Gdy na kompie uruchomimy TSO w Chromie to drastycznie spada ilość dostępnej pamięci RAM. Komputer radzi sobie z brakiem pamięci RAM poprzez tymczasowe używanie zarezerwowanego miejsca na dysku HDD. Niestety HDD w działaniu są o wiele, wiele wolniejsze niż RAM i przez to mogą pojawić się problemy z lagowaniem czy innymi cyrkami. Proponuję sprawdzić ilość dostępnego RAMu w komputerze/laptopie i ewentualnie dokupić lub zmienić.
Mój komp to C2D E8400 3GHz; 4GB RAM (dual - 2x4GB), GF GTX 660 1GB i wszystko mi śmiga płynnie (łącznie z nowymi grami - średnie > wysokie detale) - to tak dla porównania.
-
Coś jest na rzeczy, u nas w gildii kilka osób miało wczoraj potworne problemy z lagami (oczekiwanie 10 minut na załadowanie mapy, po rzuceniu kosza zaczynał owże kosz działać po kilku minutach), kilka w ogóle nie dało rady wejść do gry, a u kilku chodziło bez problemów. Tak więc trudno uwierzyć w słabe łącza lub słabe kompy, szczególnie że dziś rano wszystko było ok. Ja akurat też miałem wczoraj wieczór lagi nie z tej ziemi, a net hulał jak lala, sprawdzałem.
-
Mam podobnie od wczoraj okolo godziny 17, nie dało sie nic zrobic, tak jaby gra była zawieszona, przelogowonie trwalo parenascie minut i nic nie zmienialo w dzialaniu gry ppozatym ze np widzialam ze to co zaznaczylam, np pprzestawienie obozu generala ktory sie nie ruszyl z miejsca wczzesniej teraz jjest na wskazanym miejscu..
Ogolnie zauwazylam spore problemy po wgraniu wersji z nowymi opcjami... Dzisiaj rano działał, po jakimś czasie problemy wracaja.. nie jest to problem z łączem ani ramem..
-
Podobny problem jaki mają przedmówcy powyżej. Wydanie jakiegokolwiek polecenia wiąże się z kilkuminutowym oczekiwaniem na reakcję w grze. Wykluczam problem z łączem (60 Mb/s i taki też wynik na "speed test net"). Taki stan w grze utrzymuje się od około 2 dni.
-
A i nowośc dzisiaj, co chwile rwie się połączenie z serwerem :)
-
Potwierdzam problem,logowanie trwa u mnie 5 min,przy czym oby cokolowiek zatwierdzic na wyspie potrzebny relog i tak w koło....rano jest ok,dotyczy u mnie popołudniowych wejsc na TSO
-
Potwierdzam, do południa działało ok, teraz się znowu zepsuło. Logowanie trwa długo, jakakolwiek akcja przynosi rezultat po dłuuugim czasie. Prawdopodobnie serwer nie przysyła na czas efektów akcji - podejrzewam, że rozkazy docierają jak trzeba, bo u znajomego na przygodzie mój gienek ruszył na czas, znajomy widział że lezie a ja nie.
Wysłałem wiadomość do supportu, ale może MOD swoje doda, problem wygląda na powszechny.