Pory roku na wyspie w tso jako fajne premie
Witam mam świetny pomysł żeby zrobić zmianą pogodę typu żeby było to losowo w ciągu tygodnia np: 2 dni deszczu co skutkuje zwiększeniem pola pszenicy nadejście silnych wichur co skutkuje połamaniem drzew i naprawę domów coś takiego żeby nie było monotonii :)
Pory roku na wyspie w tso jako fajne premie
Witam, jako że powoli dużo graczy nie ma już co robić na tso (znudzone 50) wpadłam na mały pomysł z pewnym dodatkiem do gry a mianowicie możliwości zmiany pór roku na sektorach wyspy. Jak to widzę, a no więc dodałabym do scenariuszy (drop) specjalne karty oznaczające pory roku. Pod daną kartą byłaby losowa pora roku (działanie coś jak pudełko z przygodą) każda pora oznaczona by była jako nowy kolorowy budynek z możliwością jego budowy na sektorze który chcielibyśmy zmienić wizualnie (zima, lato, jesień, wiosna) dany budynek miałby określony czas pracy po czym czerpałby swoją "zawartość" i znikał z sektora, oczywiście przywracając normalną postać danego sektora. Żeby nie narzekały osoby nie lubiące zbędnych budynków powiedzmy ze dany budynek dawałby premie na czas swojej pracy np: zima- przyspieszenie pracy kopalni , wiosna- przyspieszenie pracy leśników, jesień- przyspieszenie pracy drwali, lato- przyspieszenie pracy gospodarstw..itd itd;)
Można by rozwiązać to bez tworzenia nowego budynku w grze wystarczyłoby rzucić dana premię z karty na magazyn w danej strefie(coś jak proch piaskuna na tawernę).
PS zimę już niby mamy:D
To chyba tyle z mojej strony, a co Wy o tym sądzicie?