Zmiana statusu wojsk na wyspie - nowy budynek lub dodatek do koszar/akademi
Chodzi o nowe możliwości jakie pojawiają się z PvP, koloniami itd
ja to widzę tak - tzn kiedyś nad tym myślałem - można atakować wyspy [kolonie] ale niszczymy tylko niektóre budynki - no ale na koloniach jednak nie budujemy nic poza wojskowymi budowlami więc pomysł odpadł
ale gdyby było coś w rodzaju premii do obrony lub do ataku - i w zależności od potrzeby zmieniamy sobie
pomysł jest po to aby nie można było z łatwością pokonać i zniszczyć całej wyspy kiedy np nie gramy przez jakiś czas - to po to aby móc być przygotowanym na starcia gildiaVSgildia lub ewentualne wielkie kampanie na koloniach- gdzie np po zniszczeniu wielkiego, złego boga starożytnych Banitów Kupasiusiu ;-) dostajemy wielką wyspę do podziału między walczących - i tak mielibysmy kolonię którą można eksploatować w kilka osób w jednym czasie - żeby coś takiego odbić potrzeba by kilku mocnych graczy więc dlatego to byłyby wojny gildii //edit [wyobraźmy sobie dwóch kwatermistrzów w trackie oczekiwania na wojsko, albo jak gracze będą walczyć o względy generałów teraz ja na bloka, ja,ja!! co swoją drogą jest genialnym pomysłem do zaangażowania słabych graczy w wielkie, zaawansowane produkcyjnie kampanie, ale do tego zapraszanie graczy musi działać non stop - jeden odchodzi i slot jest nadal wolny]
wyspa mogłaby znikać z możliwych ataków gdyby np produkcja była zatrzymana [czyli po 24h nieobecności gracza]
tak to widziałam ale jak okazało się że kolonie są tylko do walki pomysł upadł więc nie opisałem tego dokładniej - może jakieś sugestie do tego lub tematu a interface wiadomości,