-
1 załącznik(ów)
Duże utrudnienie w grze
Nie jestem pewna, czy piszę to w odpowiednim dziale - jeśli nie, gorąco przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Otóż od jakiegoś czasu (odkąd zaczynają mi się włączać same z siebie okna z reklamami) mam problem w grze. Nie mogę wejść do menu gwiazdy, ani nie widzę nic poniżej jej, ponieważ na górze ekranu wyskakuje pusty pasek z ledwie widocznym napisem "Ads not by this site". Widzę go i na stronie głównej, i podczas gry. Korzystam z przeglądarki Mozilla Firefox, a dodatek, który niedawno pobrałam do blokowania natrętnych wyskakujących okien to Adblock Plus.
Dołączam screen-shot tego, jak to wygląda. Czy mogę pobrać jakiś dodatek, który jakoś to naprawi, czy może wystarczy zmiana przeglądarki? Bardzo proszę o pomoc!
-
musiałeś/aś sobie zainstalować więcej dodatków do przeglądarki wywal wszystkie podejrzane wtyczki
-
screen zdecydowanie zbyt mały. ADP wyświetla na dole strony menu - spróbuj z jego poziomu wyłączyć filtrowanie na thesettlersonline.pl
-
Tak jak zasugerował Muss widocznie jest jakiś dodatek który dodaje reklamę. Jeśli nie uda sie takiego zlokalizować to proponuję na tym białym polu kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Zablokuj tę reklamę" (lub podobne) i postępować zgodnie z tym co się wyświetli.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
co sie dzieje z grą cały czas są prace techniczne nie można wcale grać :((((((
-
informowali co najmniej pół godziny wcześniej o konserwie. ma trwać około godziny
-
Indyferentna , czasami blokowanie i usuwanie wtyczek to walka z wiatrakami ja tak miałem nic nie pomagało..
Jeśli nic nie pomoże odinstaluj przeglądarkę i zainstaluj od nowa .
-
Informacja o dzisiejszej konserwacji pojawiła się na stronie głównej już wczoraj wieczorem (jeśli dobrze pamiętam to chyba ok 20-22).
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
Indyferentna miałem taki sam problem, przyczyną był program reklamowy, który jak się domyślam zainstalował się przy instalacji jakiego innego programu (musiałem przegapić jakiś check-box w instalatorze). Pomogło odinstalowanie tego programu w panelu sterowania. Program nazywał się "Sense cośtam" jakbym zobaczył jakie programy masz zainstalowane to powiedziałbym Ci który to. Nie pamietam już czy trzeba wyłączać wtyczkę/dodatek do firefoxa czy sam sie wylącza i usuwa, po usunięciu programu.
A co do okien z reklamami to najprawdopodobniej jest to sprawka trojana/adware'a, nie pamiętam nazwy, ale usuwałem to dziadostwo bratu z laptopa. Wrzuć screena z menadzera zadań, zakładki procesy to powiem który to proces.