-
Chat - poziom gracza
Prosty pomysł, żeby ułatwić wykrywanie oszustów sprzedających dropy: na chacie zamiast:
[15:30] Nerazim: bleble
Mogłoby się pojawiać:
[15:30] (50) Nerazim: bleble,
gdzie liczba w nawiasie to poziom gracza. Dzięki temu nie byłoby potrzeby zapraszać takiego kogoś do znajomych i wszystko byłoby widać. Dodatkowo może to zapobiegać też tworzeniu nicków podobnie brzmiących i oszukiwaniu ludzi(wtedy widać byłoby też różnicę w poziomie).
-
Jeszcze lepszym sposobem byłoby ograniczenie dostępu do wszystkich kanałów poza "Pomocą" do czasu osiągnięcia np. 26 levelu. Skończyłoby się zadawanie pytań na G1, reklamowanie dekoderów i esemesów oraz wyłudzenia na handlowym...
-
Ja akurat dropów nie kupuję, ani nie sprzedaję, ale wydaje mi się, że takie dodanie poziomu do nicka na czacie nie stanowiłoby programistycznego problemu. ZA.
-
Poziom na liście znajomych nie wystarcza?
-
Pomysł ok. Aby czat był czytelniejszy, poziom gracza mógłby być widoczny podczas najechania kursorem na dany nick.
-
Jestem ZA, owszem.... ale ci z BB i tak się na to nie zgodzą. Nie po to przecież ukrywali listę członków gildii, żeby potem odsłaniać lvl graczy ułatwiając im życie.
Raczej spodziewajcie się tego, że lvl'e graczy znikną też z listy znajomych ;-]
Nigdy nie zrozumiem tego typu praktyk BB...
-
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 03.01.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos