-
Walka o zamek
Co tydzień dochodzi do walki o zamek. Biją się o niego gildie, które zarejestrują się i wpłacą pewną sumę (czegoś). Walka polegała by na tym, że była by pewna nowa przygoda "Walka o zamek". Zamek wygrywa gildia, która najszybciej ukończy przygodę. Nagroda: zamek, który produkuje 5k klejnotów dla gildi, specjalne wyróżnienie nicków wszystkich członków wygranej gildii (do czasu utraty zamku). Co o tym myślicie?
-
Ciekawe, ale zmieniłbym tylko jedną rzecz. 5k klejów odpada.
-
za mało szczegółów wg mnie, koncepcja może i dobra, ale wiadomo ze gildia w której sa ludzie z pop. większa jak 7k i kilkoma weteranami to taka przygodę rozbija w kilka chwil, a inne gildie z mniej zaawansowanymi graczami nie maja startu, i nie chodzi mi o wielkość gildii tylko tyko poziom rozwoju, potrzebny by byl jaki współczynnik alby to bylo w miarę uczciwe
-
Pomysl dobry ale 5k kleju nie przejdzie :P lapiej 5k monet gildii do podzialu dla graczy co brali udzial w tej przygodzie czy tam walce ;] najlepiej to by bylo tak ze jest oddzielny jakis system. Przygoda jest do wyboru jakas gildia dolacza i nastepna tez wala sie miedzy soba ci co wygraja zgarniaja zamek i tyle ;] walka min na 10 graczy z kazdej strony.
-
To jest tylko zarys mojego pomysłu :P Wielkość nagrody można zmienić, a system walki między gildiami to już nie wiem jakby było najlepiej technicznie :P To jest pomysł wielowarstwowy i bardziej złożony niż dotychczasowe updaty. Trzeba by najpierw wprowadzić skarbiec gildyjny i cały system walk itd
-
No a dlaczego gildie mają być faworyzowane ? Co z tymi, co grają bez gildii ?
-
a co miało by byc? to ich wybór że są bez gildii. Zawsze możesz coś dla tych bez gildii też wymyśleć, może BB wprowadzi to w pakiecie;p
Pomysł nie jest zły, BB musiało by jednak jakieś rankingi wprowadzić i metody oceniania sił gildii, a z tym juz mogło by być rożnie.
-
Nie rozumiem jednego, po co mają wprowadzać jakikolwiek system wyrównywania szans ? Przecież to chodzi o pokaz siły danej gildii. Jeżeli będzie jakaś dominowała i inne nie będą w stanie jej dorównać czy też pokonać to będą zmuszone do łączenia się, przyśpieszenia rozwoju i podjęcia równorzędnej walki. Na tym polega rywalizacja, która daje cel w grze i satysfakcję z bycia najlepszym.
Oczywiście pomysł bardzo mi się podoba, tylko zmieniłbym nagrodę.