-
Multibuff
Ostatnio, zwłaszcza w związku z eventem coraz więcej czasu poświęcam na nużące powtarzanie tych samych czynności, co dosyć skutecznie zniechęca, bo nudzi.
Event niedługo się kończy, ale z buffowaniem coraz większej ilości budynków jakoś świetlanej przyszłości nie widzę - stąd moja propozycja.
Walnięcie buffa pakietem premii (np 25 koszyków) na magazyn działałoby na najbliższe budynki z niego korzystające w takiej kolejności jaka jest odległość - im bliżej do magazynu tym większy priorytet. Jeśli budynek byłby już zbufowany, to priorytet przenosiłby się na dalszy w kolejności, aż do momentu zbufowania wszystkich "podłączonych" do danego magazynu - wtedy niewykorzystane premie zostałyby w gwieździe.
Dałoby to moim zdaniem dwa plusy - duża oszczędność czasu i zabawa w optymalizację ustawienia budynków (chociaż znając życie, zaraz odezwą się marudy, które już mają wszystko idealnie ustawione:P)
Druga opcja, to bufy działające obszarowo - przy kliknięciu na "pakiet" premii w gwieździe pokazywało by się menu kontekstowe z wyborem "pojedyncze budynki" lub "premia obszarowa" i przy wybraniu tej drugiej opcji po najechaniu na mapkę podświetlałyby się budynki które są w zasięgu buffa - tak dużo, jak dużo jest premii w "pakiecie" oczywiście.
-
Super... ale ta gra idzie w druga stronę siedź cały dzień i klikaj...co mnie osobiście zaczyna zrażać.
-
Nie bardzo rozumiem różnicę pomiędzy bufem 'obszarowym' a 'magazynowym' - magazyn też przecież jest środkiem jakiegoś 'obszaru'. Na razie nie głosuję (opcja 1 albo 2 wchodziłaby w grę)
-
W obszarowym masz większą kontrolę na tym co zostanie zbufowane - możesz płynnie poruszać się po mapce. Magazynowy chyba będzie łatwiejszy w implementacji, łatwiej też będzie przy wymianie bufów określić zakres bufowania - mnie podoba się też wątek optymalizacji, ale część ludzi i tak ma wszystko w "kupie";)
Dla głosujących przeciw zmianom - nie chcę likwidacji obecnego sposobu bufowania, tylko uzupełnienie go o funkcję "multi"
-
Wolałbym mieć znacznik jakiś i oznaczyć raz budynki, które bym chciał zawsze bufować.
A najlepiej kilka znaczników. 1 na linię złota, 2 na resztę budynków, dodatkowe wedle uznania...
Znaczniki by nie znikały same, w zależności ile budynków jest zaznaczonych danym znacznikiem jednym klikiem pobierało by określoną ilość koszy i automagicznie wsio się pali z wybranego znacznika.
Codzienne rzucanie po ~200 koszy wyczerpuje zdeczka;/
Od biedy mogło by być też prostokątne zaznaczenie budynków "coś jak w strategiach" i ciach pali się co zaznaczone.
Ogólnie ta gra to masakrator myszki, tyle ile wymaga kliknięć to nie jeden shooter może pozazdrościć.
-
To co napisał ThePeper to moim zdaniem strzał w dziesiątkę, zaznaczanie budynków to jest to. Dzień w dzień palę to samo praktycznie i przy tej opcji nie musiałbym latać po całej wyspie klikając jak oszalały.
-
popieram to co napisał ThePeper... To byłoby najlepsze rozwiązanie. Przy buffowaniu obszarowym mogłyby się trafić budynki które niekoniecznie muszą być zbuffowane. Albo trzeba by było robić mega przemeblowanie na wyspie.
-
ja bym wolała bufowanie np wszystkich piekarni, stajni itp
na upartego można zostawić tak jak byle poprawić szybkość i jakość bufowania
-
Z racji tego, że ankieta dotyczy konkretnych propozycji wybrałem 1ke.
Opcja ThePeper też jest ciekawa, ale nie ma sensu obgadywać jej w temacie, który dotyczy innych pomysłów do ankiety.