-
Eventy ogólnoserwerowe
Do tego pomysłu natchnął mnie ten pomysł.
Aby każdy starający się gracz miał przynajmniej satysfakcję z poniesionego wkładu w rywalizację, proponuję, aby po kliknięciu unikalnego budynku, przy odwiedzinach kogoś (ew. tylko najechaniu go myszką) ukazywał się tekst: Gracz przekazał xxxxx balonów podczas eventu xxxx (przykładowo -> wykonał xxx przygód Koniec Świata podczas ewentu Koniec Świata).
Do tego, należałoby wprowadzić specjalną walutę istniejącą tylko w czasie ewentów o nazwie 'podziękowanie'. Po co? Otóż np. podczas końca świata gracze słabsi ekonomicznie nie robili przygody (mieliby wówczas napisane 'Gracz wykonał 0 przygód Koniec Świata'), ale poza tym widniałoby 'Gracz zgromadził 18524 Podziękowania'.
Podziękowanie byłoby walutą, którą można tylko wystawić na sprzedaż (byłaby niemożliwa do zażądania za towary), w cenie 1 podziękowanie za 10.000 towaru podstawowego, 7.500 towaru średniego, 5.000 zaawansowanego i 2.500 mistrzowskiego.
Podziękowanie byłoby odpowiednikiem ryby wystawianej za przygodę 'koniec świata' czy np. za 10.000 belek iglastych, 7.500 wody itp.
Dzięki temu upamiętniony byłby trwale wkład gracza w ewent z którego pochodzi unikalny budynek ewentowy. Gracze którzy mieli jakikolwiek wkład w ewent mieliby powód do satysfakcji.
Wydaje mi się, że dodanie jednorazowo takiej unikalnej cechy do budynku dla każdego gracza nie jest technicznie trudne - tak jak obecnie imiona Generałów czy Geologów. Różnica tylko taka, że tekst byłby nieedytowalny przez gracza.
EDIT: po wymyśleniu pytań przyszło mi do głowy jeszcze jedno: sprzedaż pamiątki (typu złote trofeum, rezydka 'setlers 2') zerowałaby trwale wpisy na niej.
-
nie przejdzie to, za duzo pierdzielenia i jakieś to zagmatwane, BB nawet na to nie spojrzy
co nie zmiani faktu ze wolalabym rywalzacje pomiędzy graczami, a nie serwerami;) fajnie by bylo zobaczyc siebie w rankingu ze np. to ja przerobiłam najwiecej balonow czy cos w tym stylu
-
-
wystarczy ze gracz ktory nie zgromadzil min 50% balonow swojego wkladu potrzebnedgo do osiagniecia 100% nie otrzyma nagrody :D
tj .... przykladowo
by serwer osiagnal 100% kazdy musi zrobic 50k balonow .... czyli jak nie zrobisz 25k balonow to nie dostaniesz nagrody ...
50% moze przesada ale np 25% to juz byloby bardzo fair dla wszystkich
nie byloby sytuacji ze ktos ani jednego balona nie nadmuchal a nagrode dostanie
-
Jak dla mnie pomysł częściowo dobry :) Ale z wymianą podziękowań bym nie szalał, ot tak powinny być- dla satysfakcji :) Może jakiś ranking ,,podziękowań'' Kto jest wzorem do naśladowania na serwerze? :P
-
Toż przecież 'podziękowania' byłyby widoczne na budynku ewentowym
-
Ale to byś musiał do każdego wchodzić i patrzeć, a mi chodzi o taki ogólny ranking, choć ciężko byłoby to sprawiedliwie wszystko uporządkować.
-
nie musisz patrzeć - chodzi o to, że gracz posiadający ozdobę ewentową ma na niej wyryte xxxx podziękowań ma z tego satysfakcję. Może zrobić screena i wrzucić jak chce się pochwalić.
-
Ale mając taki ranking powiedzmy mogłyby być różne premie przyznawane, np za pierwszą dziesiątkę, +10% bogatszego złoża rudy złota itd.