-
Komunikator
Witam jakiś czas temu przyszedł mi do głowy pomysł związany z komunikacją w Gildii, mianowicie dotyczy on tego aby zrobić coś w rodzaju SKYPE aby móc komunikować się między sobą za jego pomocą a nie jak do tej pory chat-em jest to dużo wygodniejsze. Rozmawiałem już w tym temacie na chat-ie naszej gildi i były same pozytywne opinie na ten temat. Plusem tego jest że ludzie dzięki temu poznają się lepiej i chętniej ze sobą rozmawiają ponieważ nie każdy lubi pisać i nie każdy pisze szybko, są tacy którzy piszą jednym palcem i jest to dla nich uciążliwe. Myśle że to jest dobry pomysł , a co wy na to ?
-
A ja myślę, że to by zarżnęło serwery. I ani pograć, ani pogadać by się nie dało.
A poza tym brak ankiety.
-
E nie Zwolk, to chyba chodzi o komunikator głosowy a nie pisany, więc zupełnie inna technologia i raczej bez wpływu na grę. Ja bym nie używał, bo piszę prawie równie szybko jak mówię ;) ale jeśli komuś miałoby pomóc, to czemu nie...
Co do ankiety, to czy nie można zaimplementować tutaj wreszcie jakiejś opcji, która nie pozwalałaby postawić wątku bez ankiety?
-
Ja wiem co to SKYPE i do czego służy :) Tyle że taki Skype potrafi nieźle obciążyć łącze. To po stronie użytkownika. A po stronie TSO musieliby postawić osobny serwer który by obsługiwał wyłącznie komunikację głosową, tak jak w tej chwili jest osobny serwer rozmów obsługujący czaty.
W kwestii wątków bez ankiet - TUTAJ założyłem właśnie odpowiedni wątek :)
-
Proszę dodać ankietę
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
komunikator to zbedna rzecz w grze jesli chcecie sobie porozmawiac w gildji zlozcie sie w 30osob po 1zl od lepka i na miesiac kupcie sobie server na ventrillo
-
Brak ankiety, wątek zamykam.