-
Centralny Magazyn Gildii
Byłoby sympatycznie, gdyby do budynku Gildii można było dobudować Magazyn Gildii.
Do takiego magazynu gracze mogliby oddawać nadwyżkę swoich zasobów i wybierać inne, wg. wcześniej ustalonego przelicznika, np. ktoś wysyła do magazynu deski liściaste, a potrzebuje marmur, więc jeśli ten w magazynie się znajduje to zgodnie z przelicznikiem np. 1:1, może go zabrać. :) Można tez np. ustalić limit w ilości wysłanych i pobranych z magazynu surowców.
Tak wiem, że w grze jest handel, jednak mój pomysł na ma na celu zintegrowanie graczy, którzy są gildii.
ps. Pytanie miało brzmieć: Czy podoba Ci się to rozwiązanie, ale nie wiem jak je edytować. :(
-
Ostatni odcinek Backstage's zdaje się wspomina o czymś w stylu magazynu gildii, tak że coś takiego jest już w planach. Oby nie równie odległych jak szumnie zapowiadane od dość dawna PvP :)
-
-
jak dla mnie to troche za latwo by bylo
-
W skromnej i kameralnej gildii [ZH] ZMIERZCH na serwerze Nowa Ziemia zajmuje się loteriadą, co za tym idzie często zbieram masę fantów na loterię, wręcz taki magazyn jest niezbędny do jej prowadzenia na większą skalę (jest nas 39/50), ale tylko wybrane osoby miały by do niego dostęp i nie z żadnym przelicznikiem 1:1 tylko jak ktoś coś do magazynu wrzucił to poszczególny gracz zgłaszał by się do rady gildii, jeśli nikt w danym momencie nie może nic użyczyć (zwłaszcza WP) i wtedy dopiero jest to sprawdzane w magazynie, a tu możecie sprawdzić, że na prawdę sporo fantów się zbiera na jedną loterię:
bez logowania można wejść w niektóre tematy
http://www.tso-zmierzch.com.pl/index.php/forum/loteria
-
Dodałbym jeszcze inne budynki gildii, które poprawiają gospodarkę wszystkim graczom w niej przebywającym.
Cała gildia zbiera surowce na budowę i rozbudowę takiego budynku, a to jej daje bonus do jakiegoś elementu ekonomi czy wojska.
-
ja bym jeszcze inaczej rozwiazal ten problem... a mianowicie wplaty surowcow na gildie do wspolnego magazynu... ok. Ale moze stworzyc w tym przypadku wyspe gildi ktora mozna bedzie rozwijac i czerpac rowniez zyski dla calej gildi wlasnie na jakies loterie czy wlasnie jakas pomoc czlonkom gildi... dodatkowo moznaby wtedy zorganizowac jakies zadania gildi dodatkowe np na zbieranie jakiejs okreslonej ilosci danego surowca czy cos w tym stylu ;]