1 załącznik(ów)
Zgłoszenie SPAM / Troll / Reklama oszustwo na chatcie
Gracz o nicku BBModeratorka3 dnia 2013-05-01 ok godziny 16:05 wysyłał na globalnym chacie serwera Złota Góra wiadomości o następującej treści:
Cytat:
Witajcie . Jestem nowa moderatorka tej strony i mam dla Was super promocję ! Tylko dzisiaj jeśli wyślecie sms na numer 9 1 6 6 4 w treści wpisujac p u . 5 7 h h 6 ( bez spacji ) otrzymacie aż 1000 klejnotów ! Koszt sms'a to jedyne 1,23 zł z VAT . Pozdrawiam , Moderatorka .
Zwracam uwagę adminów, że takie praktyki znacznie obniżają poziom rozgrywki, jak również mogą zrazić do gry pozostałych graczy, którzy dadzą się oszukać. Jako, że na chacie w chwili precedensu nie było żadnego prawdziwego admina/moderatora, zgłaszam sprawę na forum.
// Po chwili:
W trakcie pisania posta doszło kolejnych kilka wiadomości od tego użytkownika o tej samej treści. Z częstotliwość wysyłania wiadomości oraz faktu, że jedna "normalna" wypowiedź tego użytkownika została przerwana przez kolejną w.w. wiadomość wnioskuję, że używa on dodatkowego oprogramowania, integrującego się z protokołem gry