-
Problem z kontem
Witam,
Potrzebuje pomocy i wsparcia, od 19 kwietnia mam problem z kontem. Otóż po zalogowaniu się i naciśnieciu GRAJ w celu rozpoczęcia gry, wyświetla mi się:
Twój dostęp do gry został zablokowany z następującego powodu:
Twoje konto zostało zawieszone do wyjaśnienia, w celu wyjaśnienia sytuacji, należy skontaktować się z Supportem
Nie wiem co się dzieję, bo na pocztę nie dostałem żadnej informacji. Odrazu napisałem o moim problemie do supportu, a po 5 dniach ponowiłem moją wiadomość, a do tego czasu żero odzewu i informacji.
Czy spotkaliście się kiedyś z takim problemem? Co możecię mi polecić, a może nawet jakoś pomóc.
Dziękuje i pozdrawiam
Engi
-
hej ja nie mam info o zablokowaniu konta ale i tak mogę się zalogować ale nie mogę grać a miałam rozpoczętą przygodę!
kto wie co tam się dzieje
-
Engineer365: jeśli po wysłaniu zapytania do supportu otrzymałeś automatyczną odpowiedź na maila to proszę oczekiwać na odpowiedź z supportu.
alethea: jeśli jest to błąd typu "obszar serwera został uszkodzony" to w nocy konto powinno zostać automatycznie naprawione, jeśli tak się nie stanie to proszę skontaktować się z supportem.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
A czy jest jakiś znany średni czas oczekiwania na taką odpowiedz? Z nieznanego mi powodu zostało zablokowane konto w które sporo zainwestowałem dlatego chcę to wyjaśnić i móc spowrotem wrócić do gry.
-
Ostatnio pisałem do supportu w troche innej sprawie. Odezwali się po 2-3 dniach roboczych ;) Jeżeli nie odpisują to może sami nie wiedzą co Ci napisać prócz tego ze musisz czekać :)
-
To niech odblokują konto a wtedy niech zrobią sobie czas na myślenie ;/
-
Może kogoś oszukałeś z droopem, albo z tego samego IP się logował ktoś kto nie jest zgłoszony i dostałeś bana.
-
ja właśnie w tej kwestii pisałem do supportu, aby ustrzec się od bana za multikonto. Przyjęli zgłoszenie. Bardzo szybko i sympatycznie odpisali ;) Support nie jest w stanie z miejsca naprawić kodu gry więc musisz cierpliwie czekać chociaż wiem ze gdyby mnie cos takiego spotkało to tez przebierałbym z nogi na noge ;p
-
Jak nie dostajesz odpowiedzi, to sprawdź SPAM w swojej skrzynce. Mi wiadomości od supportu automatycznie tam lądują ;)
-
Cały czas sprawdzam, to juz 11 dzień bez żadnej odpowiedzi, eh.