menu gwiazdy - multi zadania
Witam,
Przegladnalem caly ten dzial i nie znalazlem podobnego tematu,
Grafikiem nie jestem, wiec nie bede Wam tutaj narzucac mojej graficznej wizji tego pomyslu.
Znalazlem kilka pomyslow, np sumowanie surowcow danego typu w menu gwiazdy (wg mnie jest to niepotrzebne, wazne, ze sa posortowane).
Brakuje mi natomiast jednej fukcjonalności.
Mianowicie, chcialbym zaproponowac zmodyfikowanie nieco dzialania naszej gwiazdki oraz dodanie do niej innej funkjonalnosci.
W tej chwili jest taka sytuacja, ze majac np 10 odkrywcow, trzeba kliknac w gwiazdke, potem w odkrywce... ehh, nie bede pisac calosci, bo nie bedzie Wam sie chcialo potem tego czetac ;)
Tak, czy inaczej, trzeba sie naklikac, aby wyslac geologow, odkrywcow, pododawac zasoby do wladyki etc.
To niepotrzebnie zajmuje sporo czasu, a z tego co pamietam, nie na klikaniu (bezmozgowym) polegał czar settlersow.
Proponuje wiec wykasowanie automatycznego wykorzystania kliknietego zasobu, odkrywcy, geologa, doladowania, etc, a dodanie przycisku np "dodaj".
Polegalo by to na tym, ze np.
Klikamy w jednego geologa, w drugiego, trzeciego, ... a nastepnie w przycisk dodaj, po ktorym pojawilo by sie to okno, ktore w tej chwili pojawia sie po kliknieciu w jednego np geologa. Wybieramy zasob ktorego maja szukac i... wszyscy geolodzy zaznaczeni przed kliknieciem w dodaj zostali by wyslani na poszukiwanie danego zasobu.
Dokladnie tak samo dzialo by sie z odkrywcami, zasobami, premiami (doladowaniami)...
Jeden przycik wiecej, a skrocilo by to znacznie czas potrzebny na wykonaniu kilkudziesieciu bezmozgich i niepotrzebnych, z punktu widzenia samej gry, klikniec.
Nie pilem jeszcze kawy, wiec mam nadzieje, ze nie zamieszalem Wam w glowach zbyt mocno tym pomyslem :)
Jakbyscie mieli w zwiazku z nim jakies pytania, sugeste, to pytajcie.
Jeżeli ktoś jest na nie, to bardzo proszę o podanie powodu bycia na "nie".
Pozdrawiam i życze Wam Wesołych i Spokojnych Świąt
n1edw1ed