-
Multiplikator produkcji
Witam.
Produkując osadników w magazynie prowiantu mamy możliwość możliwość produkowania ich z trzema różnymi multiplikatorami:
- x1 (Wędrowny osadnik)
- x5 (Rodzina podróżników)
- x25 (Emerytowani bandyci)
Dzięki temu zlecenie produkcji 500 osadników jest bardzo proste i nie wymaga dużo klikania. Z wieloma produktami nie jest już tak łatwo. Bardzo często gracze z wyższym poziomem mają potrzebę wyprodukować na przykład 500 rekrutów. Nie pozostaje im nic innego jak 20 razy powtarzać tą samą czynność - zlecać produkcję 25 rekrutów.
Proponuję uogólnić możliwość multiplikacji produkcji na pozostałe "produkty" koszar i magazynu prowiantu. Niech przy zleceniu produkcji wojska/towaru będzie możliwość wyboru multiplikatora np. tak jak na załączonych obrazkach:
Jeśli wybrany multiplikator to "x1" wszystko działa tak samo jak obecnie. Jeśli chcemy wyprodukować np 500 ochotników wybieramy multiplikator "x25" ustawiamy suwak na 20 i już. Zamiast powtarzać 20 razy tę samą kombinację kliknięć wszystko robimy za jednym zamachem.
Dodatkowo przy wprowadzeniu tego rozwiązania w magazynie prowiantu można będzie połączyć ikonki do produkcji osadników http://imageshack.us/a/img89/9149/settlersx.png w jedną.
Nie jestem grafikiem więc proszę się nie czepiać słabej jakości wizualizacji :)
Pozdrawiam
Eamir
-
Miałem nawet o tym kiedys napisać...ale mi się nie chciało. Oczywiscie jestem ZA. Logiczne, rozsadne rozwiązanie. Gracza trzeba przytrzymać na grze z ciekawością...tzn zająć go czymś sensownym, co by interesowało a nie zatrzymac klikaniem :P 500 rekrutów? chłopie a jak mam 1500 po przygodzie odbudowac...masakra!
-
Genialne!
Jak najbardziej za!
Najlepiej od jutra :)
-
-
Jak najbardziej ZA!! Czekam na to z utesknieniem :D
-
Pojawiało się już kilka propozycji odnośnie zwiększenia ilości z 25 do większej, ale ten pomysł jest genialny. Można pomyśleć nad "mnożnikiem", tzn byłyby 2 suwaki:
-1 z wyborem ilosci
-2 z wyborem mnożnika
tak aby nie dodawać do kolejki produkcji 500 rekrutów w jednym zestawie bo jak sie okaże że podczas bloku coś nam padnie to część można wykasować i dodać potrzebne jednostki, czyli do kolejki dodawane by były paczki liczące wartość z 1 suwaka, ale takich paczek by było tyle ile w 2 suwaku.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
tylko idiota odpowiedziałby na ten pomysł słowem "NIE":D
-
Byłem za zwiększeniem limitu produkcji z 25 do 50 ale mnożnik produkcji to znacznie lepsze rozwiązanie. Jestem stanowczo ZA!
-
Na pewno nie będzie przeszkadzało, ale czy aż tak bardzo mi jest to potrzebne, to nie wiem. Mi to obojętne czy coś takiego wprowadzą czy nie.
-
Zamiast mnożnika lepiej by było zrezygnować z ograniczenia 25 i dać możliwośc wyboru takiej ilości jaką jesteśmy w stanie wyprodukować za obecne surowce. Plus obok suwaka okienko edycyjne jeśli ktoś woli wpisac ilość zamiast celować suwakiem :)(tak jak jest to w handlu)