-
autoblokada
Mam taki szalony pomysł, aby wprowadzić możliwość (opcję) zablokowania sobie konta na określony czas, na przykład 8/12/24h.
Z pewnością istnieje pokaźna grupa ludzi, którzy potrafią się powstrzymać od wchodzenia do gry, natomiast ja (i pewnie kilka osób jeszcze) do takiej grupy nie należę i gdyby taka opcja była dostępna, to myślę, że parę razy bym z niej skorzystał.
W czasie takiej blokady nie można byłoby jej usunąć ani wejść na wyspę.
Co Wy na to?
PS. Spodziewam się komentarzy w stylu "jak nie chcesz wchodzić, to po co w to grasz", ale to nie jest tego typu kwestia :P
-
Ciekawa propozycja :) Byli już też tacy, co usilnie błagali moderatorów o bany żeby tylko od gry się oderwać :P
-
Zabraklo mi opcji "bez sensu" w tej ankiecie
Polecam poradnie uzależnień a nie blokady
-
Dobrze mi z tym uzależnieniem, ale chciałbym mieć nad nim więcej kontroli, więc zamiast poradni uzależnień wystarczyłaby taka opcja. W wielu innych grach jest taka możliwość i nie ma w niej nic złego ani bezsensownego :)
-
Larxand jeśli dobrze wiem to coś takiego w innych grach nazywa sie "trybem urlopowym" i ma chronić naszą wioskę/postać etc. przed atakami innych (występuje to w grach z trybem pvp), zazwyczaj urlop ten musi mieć minimum 2 dni długości a w tym czasie wszystko zostaje zatrzymane.
I teraz wyobraź sobie jak ktoś nawet przez przypadek blokuje sobie grę na 2 dni lub robi to celowo ale bez wiedzy ze produkcja zostanie zatrzymana.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
-
Zgadza się Zakrecony, ale ja mówię nie o wstrzymaniu produkcji, tylko o zablokowaniu dostępu do wyspy. Mówię też o blokadzie na minimum 8h a nie 48h.
Widzę przynajmniej trzy zalety takiego rozwiązania (dla obu stron):
1. dla BB - gracze muszą poczekać z rzeczami, jakie zrobiliby bez blokady (przedłuża się ich czas gry)
2. dla graczy - część z nich (nas) może spokojnie zająć się ważnymi rzeczami (np. pracą), mając świadomość, że i tak nie mogą wejść na wyspę. Wiem, że jest masa ludzi, którzy wchodzą tylko po to, żeby popatrzeć i poklikać (w tym ja - nikt nie jest tak doskonały jak ...)
3. dla BB - mięknie częsty argument ludzi porzucających gry tego typu ("zajmuje mi za dużo czasu")
No i spytam w takim razie od drugiej strony (jak to w moim zwyczaju) - co złego przyniosłaby taka opcja graczom?
-
Stary, bez obrazy...ale to dziecinne. albo masz na tyle woli zeby nie siadac do gry albo nie. a jak nie masz to na serio polecam jakaś poradnie od uzależnień. Mowisz, ze z tym małogiem Ci dobrze...no cóz ja tez np. pale papierosy....tez jest mi z tym dobrze...ale otwarcie mówie......jestem NAŁOGOWCEM. Jestem UZALEZNIONY! Porozmawiaj na poczatek o tym z kims z rodziny. z tego sie wychodzi a w najgorszym przypadku to można leczyć, nie bagatelizuj !!
P.S
W moim poście nie ma kszty złośliwości czy napinki zeby nie było
-
-
Choć nie obrażam się łatwo i staram się nie obrażać innych to riposta musi być krótka - na razie Wasze uwagi przeciw, to personalne wycieczki w moim kierunku a nie argumenty przeciw pomysłowi. Zajadek, dziecinne może być już samo wchodzenie na TSO w moim wieku, więc pomińmy kontekst wieku i uzależnień (który jest osobistą sprawą każdego z nas i nie powinien podlegać ocenie na publicznym forum) a zajmijmy się samą ideą :)
-
całkowicie przeciw.
Wy sobie nie zdajecie sprawy ile błędów by przy okazji powstawało? Obecni nasi programiści potrzebują jeszcze kilkanaście lat aby tak śmiałe zmiany wprowadzać.
Dajmy im szanse i niech wpierw naprawią błędy te co są.
Nie sądzę żeby ktokolwiek z działu nowości zaglądał na PL forum i czytał tutejsze propozycje skoro Xaar tyle razy nam trąbił, że nawet "nasz" support tu nie zagląda ;)