-
Nowe Funkce Gildii
Witam wszystkich graczy,
od dłuższego czasu wraz z moimi znajomymi, zastanawiamy się nad ulepszeniem gry, a mianowicie mam na myśli rozbudowę Gildii o kilka opcji, np:
-możliwość wpłacania przez członków danej Gildii, surowców
-możliwość wypłacania surowców przez Administratora Gildii oraz lidera Gildii
- wprowadzenie przygód dla Gildii dla wszystkich jego członków
Jeśli kogoś to zainteresuje, to proszę o pisanie o tym w innych wątkach forum.
Pozdrawiam
-
popieram kolegę to dość fajny pomysł gdy nie ma możliwości atakowania innych graczy lub wysp to rozbudowa Gildii jest na czasie
Jestem za
A wy jakie macie zdanie ?
-
Ankietę wstaw bo usuną, a w ogóle to super pomysł.
-
jak wstawić ankietę, co konkretnego masz na myśli?
-
Powiem tak. Nawet Interesujące i popieram te pomysły ale coś tam miało być wprowadzone :
Link do Pamiętnika Dewelopera
-
Nowe funkcje? Może należałoby zacząć od poprawienia już istniejących? :)
Przydałaby się opcja tworzenia spersonalizowanych rang i nadawania im osobnych uprawnień (możliwość rekrutowania, usuwania z gildii; zmiana ustawień gildii, wiadomości etc.)
Przede wszystkim zaś potrzebna jest osoba, która była by de facto zastępcą szefa/szefowej gildii... ktoś kto pod nieobecność lidera mógłby sprawować faktycznie rolę zarządcy (w pełnym tego słowa znaczeniu). Nie było by wtedy sytuacji, w której np w trakcie miesięcznego wyjazdu czy urlopu założyciela nie można by dodawać nowych miejsc do gildii... no bo w końcu tenże musi całość 'przyklepywać' manualnie.
Poza tym... faktycznie - jakiś wspólny gildyjny magazyn lub wspólna waluta były by dobre. Chociaż to w jakimś tam ograniczonym zakresie pojawiło się na serwerze testowym.
Ewidentnie gildie potrzebują powiewu nowości... w końcu jest bardzo wiele osób nieprzekonanych do tej formy zrzeszania się. Argumentują to brakiem faktycznych korzyści z przynależenia do takowych... i w zasadzie czasami trudno nie przyznać im racji. :)
-
Zgadzam się z Tobą JackInTheBox,
że większość osób nie czuje potrzeby przynależności do grupy, w tym przypadku do Gildii, powód jest prosty ponieważ obecnie GILDIA to tylko miejsce spotkań na dzień dzisiejszy, która nie daje członkom żadnej premii, a co najważniejsze... Gildii się nie da rozbudować brakuje(lv, przygód, misji), które by dały z pewnością frajdę...
Według mnie prowadzenie poprawek i nowości, możliwość wpłacania surowców do gildii i wypłacanie surowców, magazyn Gildii....skutkuje w przyszłości według mnie większą ilością graczy.
Dziękuje za opinie w tym wątku.
-
Przede wszystkim w pierwszej kolejnosci przydaloby sie wprowadzic jakas forme kontroli nieaktywnych graczy w gildii.
Mam tu na mysli proste info ( po najechaniu kursorem na danego gracza ) ukazujace date i czas ostatniego logowania.
-
Brak ankiety, zgodnie z regulaminem działu zamyka.
Mod Zakrecony