-
Wypożyczanie geologa
Pomyślałem że skoro moje stadko geologów nie ma za bardzo co robić , to dobrze by było je jakoś wykorzystać .I tu pomysł wprowadzenia możliwości wynajmu geologa za drobna opłatą na określony czas 30min /1h /2h/itd. , opłaty za usługę do uzgodnienia miedzy stronami . Tyle z mojej strony i dziękuje za uwagę ciekaw jestem czy pomysł wam się podoba .
-
to ilu ty masz tych geologow ze nie maja co robic? 30?
-
Pomysł niezbyt przemyślany: na niskich poziomach gdy ma się jedynie 1 geologa ma się małe potrzeby, na wyższych poziomach każdy ma już minimum 2-3 geologów i z taką ilością pięknie się wyrabia, wątpię by komukolwiek opłacało się co raz wynajmować geologa jeżeli może sobie go po prostu kupić za niewygórowaną cenę kilkuset monet
-
Nie byłbym do końca przekonany do tego typu argumentacji choć jest w tym sporo racji , nie sprawdzałem ale każdy geolog to -1 osadnik ,mi osobiście bardziej by pasowało kupić doświadczonego geologa niż zwykłego a do tego czasu można by było sobie wypożyczać takiego specjalistę , no chyba że będzie opcja kasowania jednostek specjalnych . Mi zawsze zostaje jeden czy dwóch bezrobotnych więc chętnie bym ich komuś wynajął a i na pewno znalazło by się kilku chętnych .
Nie wątpię że gracze z wysokim zasobem monet mogą sobie pozwolić na kilku geologów i pewnie każdy będzie zmuszony tak postąpić ale do tego czasu można by było low lvl zaoferować alternatywę .
Idąc dalej w tym kierunku można by było najmować od kogoś wojska ( w końcu gra była by bardziej realistyczna - w składzie niejednej armii pewną część stanowiły wojska najemne które dołączały za niewielką opłatą i udział w zyskach .