-
problemy z geologiem
Mam problem już po raz któryś z kolei po wysłaniu geologa w poszukiwaniu węgla po 4 godzinach geolog zamiast znaleźć węgiel pokazuje, że geolog jest w trakcie szukania i nadal trzeba czekać kolejne 4 godziny. Raz czekałam 10 godzin na znalezienie węgla przez co nie miałam kopalni i zabrakło węgla. To jest już irytujące i nie rozumiem skąd ten błąd i ile razy jeszcze to się powtórzy. Proszę o pomoc. lovemarlena
-
Zasada jest dość skomplikowana.
Dla ułatwienie, przyjmijmy, że mamy 2 kopalnie i 4 złoża odkryte.
Jedna kopalnia ma sobie 4000 węgla, a druga 100 węgla.
Teraz wysyłasz geologa.
4 złoża masz odkryte, one odpadają. Jedna kopalnia ma 4000 węgla, ją też można pominąć.
Teraz została nam ta z 100 węgla.
I. Kopalna wyczerpie się sama. Zostanie "zawalona kopalnia". - Geolog odkryje złoże.
2. Usuniesz kopalnię lub usuniesz "zawaloną kopalnię". - Geolog NIE odkryje złoża.
Mówiąc krótko:
Wysyłaj geologa, jeżeli masz pewność, że w ciągu 4 godzin kopalnia się zawali. NIE usuwaj jej, nawet gdy zostanie 1 złoże, bo geolog wtedy nie odkryje i będziesz musiał czekać kolejne 4 godziny. Nie odzyskasz surowców w ten sposób, jednak będziesz mógł kopać węgiel od razu.
-
węgiel
To, że geolog nie znajdzie złoża jak sama usunę kopalnię to ja wiem ale ja sama nigdy nie wyburzam przed tym jak kopalnia jest wyeksplotowana i nie chodzi o to że muszę wysyłać geologa kilka razy tylko o to, że geolog poszukuję złoża węgla nawet 10h. Jakby się coś zawieszało i cały proces zaczynał się od początku.
-
Zdarza się, że szuka przez 10 godzin zamiast przez 4 godziny?
Nie wiem, czy o to chodzi. Zawsze możesz skrócić czas o połowę i napisać do supportu prośbę o oddanie klejnotów z powodu błędu gry. Jeden raz na pewno możesz skrócić, drugi raz mogą nie oddać, ale nie wiem. Teoretycznie to nadal 1 godzina w plecy. Nie wiem czy w takim przypadku oddadzą, ale tak robią z handel, jeżeli ktoś nie może wysłać oferty przez ~12 godzin zamiast 10 minut.
-
no o to właśnie chodzi, że przedwczoraj szukał 10h a dziś 8h i to jest strasznie irytujące, bo nie dość, że nie mam węgla to jeszcze geolog jest nieaktywny przez co nie mogę znaleźć innych surowców. Dzięki za pomoc, jeśli jeszcze raz zdarzy się taka sytuacja posłucham Twojej rady i zrobię tak jak radziłaś :)
-
najlepiej wpierw napisz do supportu, aniżeli tracić drogocenne klejnoty...