-
Samowolka generała
Wysłałem dzisiaj generała na wojnę. Wskazałem konkretny obóz do zaatakowania, ale on zaatakował inny obóz, położony w innej strefie, na który nie byłem przygotowany i cały mój misterny plan legł w gruzach. Czy można cofnąć się jakoś do sytuacji sprzed tej pomyłki programu? Dlaczego generał atakuje inne cele niż wskazane, chociaż są w innej strefie? Co to za samowolka? Odeszła mi ochota na dalsze granie!
-
niech zgadnę, chciałeś zaatakować bardzo słaby obóz(5 łotrzyków 5 miotaczy zdaje się) a tu nagle z krzaków wyskoczyła banda hajduków i łotrów?
-
postępuj wg tego-głownie ustawienia garnizonów:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...Podbicie-Wyspy
i nie będzie samowolki :D
-
Niezupełnie tak. Wypuściłem generała drugi raz i tak jak poprzednio zmienił trasę i przeszedł do strefy 6 a miał zaatakować obóz ze strefy 3. Poradziłem sobie w ten sposób, że zmieniłem położenie garnizonu, tak aby droga do strefy 3 nie przebiegała blisko strefy 6. Efekt taki, że generasł poszedł tam, gdzie chciałem, a nie tam gdzie jemu się podobało. Tak czy inaczej jest to niedoróbka programu, a nawet błąd!
-
Obozy mają strefy kontroli, naucz się tego
-
jakby to był bład to by zawsze szedł nie tam gdzie trzeba, np. walczysz w strefie 7 a on idzie do 6, to wtedy to można nazwać błędem, ale zahaczenie o strefy oddziaływania wrogich obozów na pewno nie jest zadnym bugiem.
W opisanym problemie jedyny BŁĄD popełniłeś Ty źle ustawiając garnizon.
-
Mi tam dziś zaatakował nie ten obóz który wskazałem. Nie mówcie mi że to mój błąd ponieważ przygode (wyspa piratów) robiłem już wiele razy- straciłem przez to 28 żołnierzy
-
Miałem wczoraj taką akcję - najprostrze bloki nie wchodziły a co dziwniejsze nie mogłem ustawić obozów w miejscach jak zwykle. Weteran chodził gdzie chciał - poszło 200 Konnych i 110 Żołnierzy.