-
Marmur i kamienie
Marmur i kamienie wydobywa się z bloków kopalnianych, a miedź, węgiel, złoto i żelazo z kopalni.
Moja propozycja jest taka, aby wprowadzić możliwość usuwania danego bloku kamiennego w taki sposób jak kopalnie miedzi itp. aby można było odszukać nowe złoże, przykładem jest częsty problem z upadającym wydobyciem które możesz odnowić dopiero jak się surowiec skończy.
Co by to dało??. A daje to dużo.
Jest godzina np. 1.00 w nocy i chce iść spać, ale widzę że marmur mam 21 sztuk i nie odnowię surowca, i tym sposobem zaczyna się problem.
Mając taką scenę mamy 2 opcje:
1- olewamy marmur i idziemy w kimono
2- czekamy aż surowiec padnie aby go odnowić
Posiadając możliwość rozwalenia bloku surowcowego kamienia i marmuru, możemy postawić szybko i sprawnie nowe miejsce z surowcem :)
Proszę o ocenę mojej propozycji :)
-
Moim zdaniem bardzo dobra propozycja bo sam mam często ten sam problem, czekać czy olać.
-
Propozycja calkiem fajna. Mozna tez oddac ze dopiwro od 5% bloku mozna uzyc tej opcji "zniszczenia bloku" albo przy np 5% jest mozliwe odkrycie tego samego zloza. czyli np masz marmur na 320, zjezdzasz go do 16 i jezeli ponizej 16 Twoj odkrywca odnajdzie marmur to jest mozliwe ze w tym samym miejscu.
-
Oj przydałoby się... Zwłaszcza, że jakoś tak nierówno oni to kopią:D Ja w zasadzie mam po 2 złoża na kopalnię, ale czasem jak jedno się zawali, kamieniarz idzie na drugie. jak to w nocy się dzieje, to nie rano jak odkryję znowu złoże to tamto w jakimś stopniu jest zdegradowane. w końcu dochodzi do sytuacji, gdzie najbliższe ma sie skończyć w nocy a tamto drugie ma np. 6 jednostek i nic nie jestem w stanie z tym zrobić. Rano mam pusto. Więc jestem jak najbardziej za. myślę, że taką możliwość mogliby ustawić nawet przy 10% a złoże można by burzyć jak zwykły budynek (niech trwa to nawet 30 minut a i tak wielu osobom się przyda)
-
jak najbardziej pomysł doskonały no bo przecież czekanie do 2 w nocy na wyczerpanie złoża jest masakrą skutek taki że mi często w nocy kamieniarze nie pracują.
-
Dokładnie. Popieram propozycję autora!
-
surowce powinny sie kończyć i tyle, jak wykopiesz wszystko na wyspie, po to powinny być inne wyspy, aby je wyeksploatowac i prywiesc do domciu co sie da.
aktualnie innych wysp nie ma, jak i pvp i wlasnie dlatego zloza mozna znajdowac w tym samym miejscu.
ale jak się pojawią, to na co wam ten proponowany feature?
chyba, ze lubicie perpetum mobile - w taki wypadku dlaczego nikt nie zaproponowal niekonczacych sie złów ;d
-
Kończące się złoża są po to aby gracz musiał się zalogować i wysłać geologów, inaczej produkcja stoi. Niekończące się kopalnie byłyby dodatkowo na 5 poziomach :P bo opłaca się ulepszyć nawet za dużą cenę, skoro masz nieograniczone złoże.
Nie sądzę aby zrobili całkowicie wyczerpywalne złoża. Gra jest zrobiona tak, żeby grać w nią miesiące czy lata, potrzebne są ogromne ilości zasobów, co niesie za sobą ogromne ilości złóż. Niepotrzebne rozbudowywanie bazy danych.
Tak jest zrobiona ta gra i już, może nie wszystko jest tak jakbyś mógł się spodziewać w rzeczywistym królestwie, ale taki jest urok gier przeglądarkowych.
-
no, nie prawda. nieskonczona ilosc złóż jest na nieskonczonej ilosci wysp, co wcale nie powoduje nieskonczonej ilosci wpisow do bazy danych na jeden moment.
O kwestie techniczne sie nie ma co martwić
-