-
Dom aukcyjny
Mój pomysł dotyczy wprowadzenia aukcji zamiast zwykłego handlu. Nie wiem, czy taki temat był. Jeśli był, to warto go odświeżyć.
Nie potrzeba nowego budynku, wystarczy przemianować kantor na dom aukcyjny. Handel odbywałby się na zasadzie aukcji tj. wpisywalibyśmy co chcemy wymienić za co, ilość ofert, czas trwania, cenę minimalną i ewentualnie czy ma być "kup teraz". Przy kupnie podobnie. Co za co i przelicznik proporcji między kupowanymi i sprzedawanymi surowcami np 300 węgla za 100 monet [3.0], 100 węgla za 300 monet [0.3]
Pewnie co niektórych drażnią już kolecie co nie akceptują ofert, oszuści co wysyłają odwrotne oferty od naszych, czy samo nużące przetrząsanie ofert i kalkulowanie czy się opłaca. Przy aukcji to wszystko poszło by w niebyt.
To rozwiązanie nie jest niczym skomplikowanym, parę przeglądarkówek je ma.
-
Robisz wtedy z tego "sklep" gdzie wszystko ma swoją cenę i odstępstwa od niej będą niezbyt mile widziane.
Podczas gdy dziś raz kupisz 1 marmur za 2 deski a raz 1 deskę za 2 marmury - twoje zadanie to znalezienie oferty na 2 deski gdy masz marmur i odwrotnie, w tym tkwi cała frajda i możliwość wzbogacenia się na handlu.
-
Jak dla mnie cała frajda tkwi w robieniu przygód z przyjaciółmi, mozolny handel to tylko zbędny balast.
-
bardzo dobry pomysł coś na styl allegro ;p
-
Tylko nie allegro, ebay może być ale nie allegro...
-
nie Hover to dark orbit drugie by bylo slabi gracze nic do powiedzenia nie mieliby
-
HOOVER heh widzę że nie grasz w gry mmo typu wow, sw:tor itp. w których aukcja "niszczy" frajdę z gry, gdyż przez kilka godziń siedzisz na aukcji i czekasz aż łaskawie ta się skończy. Innym problemem twojego rozwiązania jest to iż każdy liczyłby że ktoś wykupi jego ofertę i tylko by je wystawiał, a nie "wyszukiwał" jak wyżej napisałeś, ew. szukaliby oferty dogodnej dla siebie I TYLKO TAKIEJ.