-
Handel
W związku iż wielu graczy ciągle dają oferty na czacie globalnym, często nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak global-7 przeznaczony do handlu, proponował bym jak ma to miejsce w wielu grach, aby na czacie oprócz zakładek globalne, pomoc itd. dodac zakładkę handel.
-
może podczas sortowania w handlu dodać jeszcze porządek w każdej z grup?
czyli jeśli popatrzymy co możemy kupić za kamień, to żeby oferty handlowe były posortowane ze względu na ilość kamienia koniecznego do zakupu
-- EDIT--
zauważyłem że jest już taki pomysł tutaj:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...rtowania-ofert
-
-
podpisuję się pod sortowaniem i odzielnym chatem.
Moja mała sugestia. handel powinien wyświetlać się po kliknięciu w budynek "kantor handlowy" a ta zakładka na forum "handel" powinna być zwykłym chatem.
Obecnie to wygląda dziwnie.
ps. powinien być też jakiś odnośnik co do cen bo nie wiadomo na czym się bazować. (ja wiem ze rynek ma własne prawa ale bez przesady :/)
-
Właśnie ja też się podpisuje To jest irytujące szukać jakiegoś surowca w xxxx ofertach powinno być sortowanie. wciskam marmur i wyskakują mi tylko i wyłącznie oferty w której jest marmur. Teraz tego jest za dużo i mieni się to w oczach. Tak samo jak u góry napisała Paulinka_ handelek powinien być w budynku kontor handlowy a handel w czacie do ogłoszeń. POZDRAWIAM I zapraszam do gry.
-
Ten pomysł przewijał się przez forum chyba już z milion razy
"Pracują nad tym"
-
Ja mam jeszcze jedną propozycję. Fajnie jakby opcja handlu otwierała sie po naciśnięciu na budynek "kantor handlowy". Zanim znalazłem zakłądkę, to chwilę się zastanawiałem gdzie to jest? Znam kilku innych graczy, dla których mało intuicyjne było menu po lewej (klikali na budynek a tu nic się nie działo)
-
Dodatkowo w kantorze powinny byc opcje aktualnych ofert.
Poki oferty sie same nie anuluja to wlasciwie nic nie wiadomo ...
Po zlozeniu kilku ofert po jakims czasie mozna sie pogubic co i za ile
chce sie sprzedac.
-
I jeszcze jeden taki pomysl i sugestia. Mysle, ze to by sie przydalo.
Dobrze by bylo zeby w zakladce "Handel" pojawila sie tez kolumna
czasu trwania oferty. Usprawniloby to skladanie ofert. Bardzo czesto
sie zdarza, ze niektorzy skladaja jeszcze oferty po ich usunieciu.
Albo poprawcie samoodswierzanie tego okienka bo teraz trzeba to
robic recznie. Wiadomo, ze jesli bylkby taki czas widoczny to
juz powiedzmy 10 sek przed koncem nie warto skladac oferty.
-
Wiecie co ... Handel powinien byc platny.
Niektorzy wystawiaja takie bzdurne oferty, ze szok. W szczycie jest tam mnustwo
ofert ktore nie powinny miec miejsca. Dlatego powinno sie placic za handel dowolnym
towarem z jakims przelicznikiem . Np 10 beli drewna -> 5 desek -> 1 moneta ...
A zeby bylo sprawiedliwie to to myto powinno isc do gildi do ktorej przynalezy
kupujacy :)