-
Efekty graficzne
Moim zdaniem twórcy gry w późniejszym etapie rozwoju gry mogliby wprowadzić parę modeli tego samego budynku. Chodzi mi o to żeby nie było efektu klonów budowli, np wszystkie gospodarstwa wyglądają tak samo... Jeśli stoją niedaleko siebie psuja efekt wizualny. Budowle mogłyby różnić się jedynie jakimiś szczegółami ;). Efekt kosmetyczny a gra wyglądałaby ładniej.
-
nie ulepszałem wiele budynków, ale grafika magazynu, chaty drwala i lesnika zmiana sie wraz z poziomem budynku
-
Popieram, wiekszy poziom budynki powinny sie zmieniać na ładniejsze
-
Macie racje ale jeśli mamy parę budynków na tym samym poziomie to wyglądają tak samo ;)
-
Viglas czy dobrze Cię zrozumiałem? Pragniesz, żeby każdy budynek tego samego typu miał inny model? Wydaje mi się że to jest zbędne. Oczywiście można dodać nowy wygląd dla coraz to wyższych poziomów danej budowli.
-
Mysle ze trzeba upiekszac. Masz wysoki poziom jestes cywilizowany a budowle jak z osady barbarzyncow cos nie tak
-
Moze nie inny model ale zeby roznil sie np kolorem dachu. Wygladałoby to bardziej realnie ;p
-
Viglas wyobrażasz sytuację gdzie ktoś ma np. 20 magazynów i do każdego jest inna grafika? bo ja nie... jest to zbędne. w każdej grze strategicznej budynki wyglądają tak samo po to by nie marnować miejsca na jakieś niepotrzebne grafiki. budynków w grze jest ok 50 (licząc tylko te które można budować kilka razy). gdyby do każdego poziomu każdego budynku tworzyć masę grafik to byłby bezsens. poza tym budynki muszą być takie same, żebyśmy potem mogli łatwo je znaleźć pośród innych.
-
W sumie macie racje. Mój błąd ;p