Cześć,
parę dni temu rozmawiałem z moderatorem (nie pamiętam z którym ale chyba szon30) zadałem takie pytanie:
"jeśli w armii będę miał ochotników i wybornych łuczników a przeciwko będę miał hajduków (swoją drogą kto wymyślił tą nazwę aż ciężko mi przez gardło przechodzi ta nazwa dla guard doga, ale to osobny temat) to co się stanie?"
jego odp. pieski zaatakują najpierw ochotników (co było by logiczne bo w innym przypadku to posiadanie "strzelaczy" mija się w ogóle z celem bo zawsze w "większej armii będą psy które wyrżną jednostki strzelające które teoretycznie mają ostrożność (lub kawalerię), a drugą sprawą jest że w takim razie nie ma róznicy miedzy łucznikiem z tą umiejętnością i bez... bo ci od walki wręcz i tak uderzą w tych od walki wręcz a psy i tak ci wyrżną łuczników/kawalerię)
dla nie znających jednostek i nie rozumiejących dylematu w pytaniu przedstawię że wyborny łucznik ma umiejętność ostrożność (jednostka zostanie zaatakowana tylko wtedy gdy wszystkie do walki wręcz zostaną pokonane), a guard dog (bo za hajduka to chyba Węgrzy mogli by się obrazić i nazwać naszą husarie w grze np. krowa) mają tratowanie czyli atakują jednostki z najmniejszą ilością punktów życia... tak zwany konflikt umiejętności
no dobra po tym długim wywodzie, do sedna, dzisiaj walczyłem i straciłem najpierw wybornych łuczników (obstawionych ochotnikami) przy ataku na psy... proponuje wykasować umiejętność która nie działa albo naprawić bo powoduje zamieszanie