-
Ranking
Hej, mam taki pomysł aby wprowadzić ranking graczy na podstawie różnych czynników takich jak np: produkcja na godzinę surowców czy wielkość armii. myślę ze było by to ciekawe rozwiązanie motywujące do dalszej gry i pozwalające śledzić rozwój innych graczy, przy okazji możliwość wyszukiwania przyszytych sojuszników czy partnerów handlowych.
o ile pamiętam w ogame ranking był robiony na zasadzie 1 pkt = 1000 wydanych jednostek surowca
myślę ze to ciekawy pomysł i proszę innych graczy o dyskusje nad pomysłem o ile przypadł im do gustu.
ranking byl by motywacja do gry i swoistym folderem/przeglądem graczy, nie wymaga chyba wielkiej modyfikacji w grze. Pytanie tez brzmi czy polska wersja musi zgadzać się z niemiecka /angielska czy można zmieniać grę na własna (polska) rękę? czy pomysły są przekazywane niemieckim Modom?
-
Tak, pomysł B. dobry i w dalszej grze niezbędny!
-
Każdy gracz ma określony poziom doświadczenia. Także system zliczania już jest. Nie ma tylko jego listy. Tylko na ile ma to być wbudowane w panel samej gry?. Statystyki fajna sprawa, ale chętnie bym je widział w menu, tam nad przyciskiem graj jako ostatnią do wyboru zakładkę (pod pomoc/wsparcie).
-
Żyję jak w ciemnej piwnicy, nie wiem co się dzieje w grze kto ma jaki poziom ile osób gra czy jestem na szarym końcu czy w peletonie. Kiedy będzie ranking graczy!!!!
-
Ranking produkcji nie ma sensu, bo kazdy produkuje co innego i o innej wartosci i przydatnosci. Poza tym pierwsze miejsce w tym rankingu zawsze zajmowaliby gracze ktorzy nakupili najwiecej licencji, bo maja najwiecej budynkow produkcyjnych.
Ranking wielkosci armii rowniez nie ma sensu, bo kazdy po wykonaniu jakiejs misji do czasu uzupelnienia strat spadalby wiele pozycji w dol za graczy ktorzy trzymaja wojsko w domach.
-
-
Również uważam że ranking musi znaleźć się w tej grze ;)
-
Metoda kija i marchewki :). Konkurencja jest ok
-
ranking jak najbardziej... bo nie mam pojęcia, czy rozwijam się jakoś wpółmiernie do innych graczy, czy znacznie gorzej, a moze lepiej???
-
Nie jest to takie proste.
Faktycznie na ogame 1.000 surowców to 1 pkt ale tam mamy 3 surowce, tam nie postawimy 20 kopalni miedzi etc.
Aby taki system miał ręce i nogi ta gra musiałaby ograniczyć się do podstawowych surowców za które rozbudowuje się budynki.
Mógłbym się rozpisać na ten temat ale mija się to z celem. Każdemu najprościej jest napisać że chce ranking. ehh...