-
1 załącznik(ów)
bug: nadmiarowy budynek
Przed chwilą zalogowałem się i nieco zdziwiłem, bo wyświetliło mi -1 pozwoleń na budowę (screen w załączniku).
Ciężko mi powiedzieć coś, co pomogłoby w odtworzeniu błędu. Jeszcze z 2 godziny temu miałem dokładnie 1 gdy budowałem ostatni budynek (teraz zalogowałem się po tych 2 godzinach).
Liczyłem budynki z palca i chyba rzeczywiście mam 86. Prosiłbym jednak o jakieś potwierdzenie, czy aby na pewno nie jest z licznikiem coś nie tak, to jeden wyburzę.
-
Miałem tak samo na wersji UK. Nie pamiętam jak, ale wyszło właśnie -1 w licencjach. Na wersji PL miałem też tak, że było licencji 0, więc zburzyłem budynek i nadal pozostało zero, więc gdzieś chyba 1 licencja lubi sobie wędrować to tu to tam ;)
-
Najprostszym sposobem na odświeżenie ww. licznika i samodzielne sprawdzenie, czy wszystko jest ok jest:
1. Wylogowanie się z gry.
2. Wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki (tzw. cache).
3. Ponowne zalogowanie się do gry.
Powyższe czynności wymuszą zaktualizowanie licznika.
-
By upewnić się, że to jednak nie problem samego wyświetlania zalogowałem się z innej przeglądarki. Było to samo. Dodatkowo, tak jak mówiłem, przeliczyłem budynki i o ile się nie pomyliłem rzeczywiście miałem 1 nadmiarowy. Teraz po wyburzeniu kilku i po przelogowaniu wróciło do normy.
-
Zapewne mechanizm blokujący nie zadziałał i dlatego gra pozwoliła Ci wybudować jeden "nadmairowy" budynek. Problem taki na ogół nie występuje bardzo często, no i nie utrudnia gry w znaczny sposób.