Zobacz pełną wersję : od wczoraj tj 23,02,2025 brak możliwości wejscia na gre KOLONIA
ania12215
24.02.2025, 15:08
jak się okazuje tylko wybrani dostali bana na grę, tylko szkoda że nie wiemy czym zawiniliśmy :(
Od wczoraj nie mogę wejść na grę. Diabli wiedzą dlaczego.Żadnej informacji. Obsługa śpi i nic nie pisze.Ruszcie się lenie.
piotrl67
24.02.2025, 15:35
Zadnego info od supportu BB > Brak polaczenia z serwerem od wczoraj
Maja graczy gleboko w powazaniu :)
jak się okazuje tylko wybrani dostali bana na grę, tylko szkoda że nie wiemy czym zawiniliśmy :(
Ja tez nie mogę wejść, skończyłem grać wczoraj ok 20.00, więc możliwe że nie wpuszcza tych którzy wczoraj wieczorem/w nocy byli aktywni, ale to tylko moje gdybanie
Thomas_Podolsze
24.02.2025, 15:57
Ja też nie mogę wejść od wczoraj
Aniu spróbuj ten link, jestem tutaj z Longim: https://discord.gg/Mdjzzu5K
U mnie to samo, nie wpuszcza a jak ktoś na wyspę chce wejść to go wywala.
wulkan4fun
24.02.2025, 16:15
Wczoraj o godzinie 18.00 wyrzuciło mnie z gry - do tej pory nie moge się zalogować,,,,, wiec cała zabawa z polami kwiatków, posłaniem odkrywców szlag trafił .... Powoli zaczynam sie oswajać z myślą, że może to sygnał od supportu że po 12 latach grania czas dać sobie spokój
longi_77
24.02.2025, 16:16
Bania u Cygana do Rana... Brak możliwości wejścia na serwer Kolonia dla wybranych - fakt. Niby BB optymalizuje sprzęt miejsce itp., mnie się wydaje że komornik ich optymalizuje... Żądam po przywróceniu dostępu - zadośćuczynienia i eventu do końca tygodnia. Zastanówcie się kto rusza żywy organizm podczas trwania eventu. Poskładało Was równo BB. Jestem na Discordzie: longi_77
ania12215
24.02.2025, 16:31
odpowiedź od BB_Penelopa: ze względu na trwającą migrację naszej strony internetowej do ulepszonego centrum danych, mogą występować krótkotrwałe problemy z logowaniem. Dziękuję za cierpliwość. (koniec cytatu)
Ja się pytam jakie krótkotrwałe jak za chwile bedzie 24h, i jak to znajomy dobrze zauważył, kto takie rzeczy robi podczas eventu !!!
forest_er
24.02.2025, 16:32
Mnie na zgłoszenie do supportu nic nie odpowiedzieli.
W niedzielę około 19.00 wywaliło u nas w gildii sporo graczy i do tej pory nie możemy się zalogować. Ponadto gracze, którzy są zalogowani nawet nie mogą wejść na nasze wyspy, żeby chociaż premie na uprawy wrzucić.
BB do roboty !!!
ania12215
24.02.2025, 17:31
ehhh miało być tak pieknie a wyszło jak zawsze
Ruszy pewnie w srode o 10:01 :)
Nieporozumienie
wulkan4fun
24.02.2025, 19:07
To już 24 godziny od awarii - a nawet nikt nie odpowiedział co sie dzieje i kiedy można liczyć na możliwość gry... \i to na końcówce eventu,,,
co sie dzieje brakmozliwosci wejscia na gre
forest_er
24.02.2025, 19:50
czyli nagroda z ostatnich drzwi też pójdzie się ....
Hornnett
24.02.2025, 20:18
Od ponad 24h gra się nie wczytuje u mnie również. Czy tutaj jeszcze w ogóle ktoś reaguje na zgłoszenia i kiedy naprawicie ten bajzel???
Rumburak333
24.02.2025, 20:20
Witam od soboty 22 .02 .2025 nie mogę się zalogować a ewent ucieka:(
ania12215
24.02.2025, 20:58
ktoś coś wie??
ania12215
24.02.2025, 20:59
kwiatki mi więdną :(
aannaann
24.02.2025, 21:13
To są chyba jakieś żarty...pola zaraz będą wyczerpane...a bez bufnięcia i wysłanych odkrywców to jedno wielkie gó...o w sklepie kupimy :/
BB - WSTYD !!!
Masa graczy od ponad doby nie może się zalogować na serwerze Kolonia.
Żadnego komunikatu !
Żadnej odpowiedzi !
Kompletny brak poszanowania dla graczy !
MA - SA - KRA !!!
ania12215
24.02.2025, 21:35
najsmutniejsze jest to że nikt nam nic nie mówi, czy w ogóle jest szansa że sie uda jeszcze wejść :(
CM Community manager ---> BB_Penelopa
Czy potrafisz cokolwiek napisać, gdy masa graczy nie może zalogować się do gry ponad dobę w evencie ? !!!
Czy potrafisz mieć kontakt z graczami i reagować na ich zgłoszenia? !!!
Mam wrażenie, że w sytuacjach takich jak ta, gdy masa graczy ma problem z zalogowaniem od ponad doby, to potrafisz tylko uciec w krzaki i cicho siedzieć.
CM Community manager ---> BB_Penelopa ------ WSTYD !!!!!
psychopatix86
24.02.2025, 22:46
juz dawno ja powinni zmienic
wulkan4fun
24.02.2025, 22:52
Awaria zdarza sie - rozumiem, ale całkowite olewanie graczy i brak odpowiedzi na zgłoszenia - ani nawet komunikatu na głównej.... szkoda gadac
psychopatix86
24.02.2025, 22:52
To są chyba jakieś żarty...pola zaraz będą wyczerpane...a bez bufnięcia i wysłanych odkrywców to jedno wielkie gó...o w sklepie kupimy :/
pola puste zaraz to chyba musialbys kupic sobie dopalki albo ostro tyrac aby dobic je do konca eventu :)
Widzę że migracji dzień kolejny...... Dalej to samo
longi_77
25.02.2025, 09:26
Automat odpowiada - czyść DNS czyść CACHE wooogóle czyść, masakra a może będziemy Czyścicielami jak w Silosie.
longi_77
25.02.2025, 09:31
Czy ktoś zauważył że tzw. ELITA ma problem ...
ania12215
25.02.2025, 09:32
myślę, że spisali nas na straty, ktoś musiał ponieść konsekwencje ich działań i padło na nas
aannaann
25.02.2025, 09:40
pola puste zaraz to chyba musialbys kupic sobie dopalki albo ostro tyrac aby dobic je do konca eventu :) No nie inaczej, ale jak kupić nawet te dopałki skoro nie da się wejść do gry?...to chyba oczywiste!
aannaann
25.02.2025, 09:48
Wszystkim wysyłają ten sam tekst o czyszczeniu itp. pierdoły...za kogo oni mają ludzi?...za idiotów? Przecież wiadomo że takie coś się robi w pierwszej kolejności, nie pierwszy rok gramy by o tym nie wiedzieć! Tymczasem minęła niedziela wieczór, minął cały poniedziałek, zaczął się wtorek i nadal zero możliwości by wejść na grę! Ps: longi_77, chyba coś w tym jest co napisałeś.
wulkan4fun
25.02.2025, 11:29
Kolejny dzien bez gry i bez sensownego komunikatu.... Wyglada na to że chcą zniechęcić graczy bo jak wiadomo unity ma spore kłopoty finansowe i moze to jest strategia na zamknięcie settlersów. Widomo nic tak nie wkurza jak siedzisz podczas eventu ileś godzin a potem wszystko szlag trafia
wulkan4fun
25.02.2025, 11:34
Napisałem bardzo ostro do suportu ze jak mają nas dosc to niech napiszą otwartym tekstem. Mam juz tego powoli dośc
psychopatix86
25.02.2025, 11:34
Wszystkim wysyłają ten sam tekst o czyszczeniu itp. pierdoły...za kogo oni mają ludzi?...za idiotów? Przecież wiadomo że takie coś się robi w pierwszej kolejności, nie pierwszy rok gramy by o tym nie wiedzieć! Tymczasem minęła niedziela wieczór, minął cały poniedziałek, zaczął się wtorek i nadal zero możliwości by wejść na grę! Ps: longi_77, chyba coś w tym jest co napisałeś.
to i tak dobrze ze komus wysylaja jak juz na pisalem 2 tickety i nie dostalem odpowiedzi
Delikatnnee
25.02.2025, 11:42
Patałachy i tyle, można coś spieprzyć ale trzeba mieć odwagę żeby odpowiadać na pytania.
Patrząc jak to wygląda, że ludzie co nawet wejdą nie mogą wejść np na moją wyspę bo wywala, oznacza, że uszkodziła im się jakaś baza z danymi :) więc możliwe jest, że osoby które wejść nie mogą (w tym ja) już kont nie odzyskają :)
ania12215
25.02.2025, 14:05
Patrząc jak to wygląda, że ludzie co nawet wejdą nie mogą wejść np na moją wyspę bo wywala, oznacza, że uszkodziła im się jakaś baza z danymi :) więc możliwe jest, że osoby które wejść nie mogą (w tym ja) już kont nie odzyskają :)
Znikąd już nie ma ratunku
Znikąd już nie ma pomocy
Czarny mnie pociąg uwozi
W głąb przepaścistej nocy
Nutowski
25.02.2025, 14:14
Skoro nie macie oficjalnej odpowiedzi, to pozwolę sobie zażartować, bo sam doświadczam notorycznych problemów i ignorancji.
--
Dzień dobry,
bardzo mi przykro, że doświadczasz problemów z grą. Dział techniczny pracuje już nad naprawą.
Pozdrawiam,
Nutowski
longi_77
25.02.2025, 15:15
Backup się robi.
1. Po pierwsze primo - nie rusza się czegoś w trakcie eventu, tym bardziej żywego organizmu - prawdopodobnie już nie ogarniają NiC, NOTHiNG - nikt już tym projektem nie kieruje - brak osoby odpowiedzialnej, miło że gra się kręci bo się kręci.
2. Po drugie primo - jeśli już jest mus i ma być migracja to najpierw robimy klona, tak - tak klona, wiecie BB co to klon ?!
3. Po trzecie, jeśli nie macie kumatego Supportu, bo chajsu brak itp. itd. - wprowadźcie subskrypcje, proste ... kto ma grać będzie grał.
4. Ludziki kipią, płoną, włosy wyrywają - nie dziwię się bo SETY tak jak w moim przypadku czy ich - to nie tylko gra - to część ŻYCiA tak jak dla japońców TAMAGOCHi. i należałoby / Wypadałoby napisać, np. wszystko OK, wrócimy za 3 dni.
5. Nie olewajcie NAs, jeśli jest tam ktoś z drugiej strony ekranu rozsądnie myślący - mam nadzieję że pomoże Nam.
6. i ja sam osobiście: automatyczne odpowiedzi czy AI mam to w szerokości mojego rowu :) bzdura ...
CZEKAM na info. Bo to co robicie jest poniżej jaj i jajników.
forest_er
25.02.2025, 16:27
To by było duże szczęście gdyby odpowiedzieli, moje zgłoszenie w ogóle bez odzewu
Longi na Prezydenta!!! Dobrze gada, polać mu :D
Po tylu latach moja wyspa to faktycznie coś więcej niż tylko gra....
niedzwiydz
25.02.2025, 18:58
Ja od 19:00 23.02.25 nie mogę wejść do gry, masakra jaja se robią z graczy niesamowite. A PENELOPA to chyba na księżycu odpoczywa bo nic niema wzmianki na temat nie jasności o grę. Pisałem tu i tam. mają nas w 4 literach
To jest najbardziej dramatyczne, ze nie ma ZADNYCH informacji czego sie spodziewac i kiedy.
Andromeda77
25.02.2025, 20:03
Trzymajcie się tam, na Kolonii. Dolina Odkrywców przechodziła to samo w zeszłym tygodniu, myślicie, że doczekaliśmy się jakiejś reakcji, albo - co lepsze - rekompensaty?
Na tę chwilę nam działa, ale kto wie, co będzie dalej. Dolina zawsze miała najwięcej przestojów.
wulkan4fun
25.02.2025, 20:05
Dwa zgłoszenia do supportu - nawet mi tych swoich głupot o ciasteczkach nie przysłali... Całkowite olewanie graczy. Za chwile napisze im trzecie zgłoszenie i polecę po całości. Może choć bana dostanę,,,a le chyba tego nikt nie czyta... Penelopo - gdzie sie ukrywasz?
Trzymajcie się tam, na Kolonii. Dolina Odkrywców przechodziła to samo w zeszłym tygodniu, myślicie, że doczekaliśmy się jakiejś reakcji, albo - co lepsze - rekompensaty?
Na tę chwilę nam działa, ale kto wie, co będzie dalej. Dolina zawsze miała najwięcej przestojów.
Też mieliście tak, że ponad 48h nie mogliście się zalogować, a gracze, który szczęśliwie byli zalogowani to nawet nie mogli wejść na Wasze wyspy, żeby chociaż premie wrzucić ?
Andromeda77
25.02.2025, 20:20
Tak, dokładnie tak było.
BB_Penelopa
25.02.2025, 20:26
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Przekazałam problem technikom, już pracują nad naprawą.
Przepraszam za niedogodności.
Pozdrawiam,
Anna
Zgłoszenia poszły już 2 dni temu w niedzielę wieczorem.
Dziękujemy za to, że w końcu się ktoś z BB odezwał.
ania12215
25.02.2025, 21:15
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Pozdrawiam,
Anna
hahahaha już dawno nikt mnie tak nie rozbawił :) NIEDOGODNOŚCI :) (maja poczucie humoru) , problem przekazany już w poniedziałek rano, bo wtedy dostałam taką samą odpowiedź.
w tej chwili mineło 48h odkąd ludzie mają zablokowane konta... komedia po prostu
psychopatix86
25.02.2025, 21:32
to i tak dobrze ze odpowiedzieli mi jeszcze nie odpisali
Sprawdź pocztę na @ mailu, tam bot z automatu odpisuję to samo każdemu
wulkan4fun
25.02.2025, 21:56
Dostałem powiastkę o ciasteczkach... a jeszcze Penelopa się odezwała na forum... Ile szczęści na raz..... chyba nie zasnę
psychopatix86
25.02.2025, 22:13
Sprawdź pocztę na @ mailu, tam bot z automatu odpisuję to samo każdemu
chyba nie kazdemu bo w niedziele wyslane 2 tickety i 0 odezwy
psychopatix86
25.02.2025, 22:14
wlasnie przyszla odpowiedz bot ma na imie magda
psychopatix86
25.02.2025, 22:14
Ubisoft Support - Do Not Reply
20:44 (29 minut temu)
do mnie
Witaj!
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki Unity.
Jeżeli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu, proszę o przesłanie zrzutu ekranu z opisaną sytuacją w formacie JPG/PNG.
Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz tutaj.
W razie ewentualnych utrudnień w przyszłości proszę o ponowne zawiadomienie. Chętnie pomogę w rozwiązaniu każdego problemu dotyczącego gry The Settlers Online.
Pozdrawiam,
Magdalena,
Zespół The Settlers Online
czyli jak zwykle kopiuj wklej
xexecutlers
25.02.2025, 23:02
Ja od niedzieli już nie mogę wejść do gry, co więcej nikt z Gildii czy znajomych nie może wejść na moją mapę, odpowiedzieli mi, że mam wyczyścić cache... to jakiś żart.
psychopatix86
25.02.2025, 23:07
pewnie dostales taka sama wiadomosc jaka wkleilem ?
u mnie nie działa od wczoraj, nie wczytują znajomi mojej mapy nie na Kliencie ani w Chromoe
od niedzieli nie działa, mam dość ...
U mnie tez nic się nie poprawiło od niedzieli. Dobrze że coś piszecie.
wulkan4fun
26.02.2025, 01:47
Dolinę odkrywców tak ćwiczyli dwa tygodnie. Dokładnie te same objawy. Część graczy moze grać część nie. Na wyspy zablokowanych nie można wejsc. Generalnie mamy juz po evencie, bede zdziwiony jak bede mial okazję wydać kwiatki. Ubisoft chyba ledwie zipie, brak specjalistów, zero opieki supportu, wysyłanie komunikatu pt czyść pamieć podręczną tak jak byśmy wczoraj zaczęli grę. Wielu z nas poświęciło też grze ładnych parę lar i mnóstwo godzina przed kompem. \było fajnie ale czas settlersów sie kończy. \ostatni gasi światło.
ania12215
26.02.2025, 08:17
widzę, że w większości to roczniki "2012", może już za długo graliśmy ???
No odpowiedzi są identyczne :) szkoda, że 1 etap się kończy za 1h a my od 3 dni bez możliwości wejścia :)
xexecutlers
26.02.2025, 10:05
Jeden serwer kompletne leży, zgubili nasze mapy
Thomas_Podolsze
26.02.2025, 11:21
Jeżeli faktycznie nasze wyspy się straciły to muszą oddać hajs za kupione klejnoty...
mam to samo caly czas wywala z gry nie mozna wejsc na wyspe ciekawe jak dlugo jeszcze wszytsko slak trafil
wulkan4fun
26.02.2025, 11:37
Jeżeli faktycznie nasze wyspy się straciły to muszą oddać hajs za kupione klejnoty...
Optymista. W regulaminie na pewno jest zapis zabezpieczający ich interesy nie nasze.
Szanse na powrót do gry chyba maleją z każdym dniem. Jestem pesymistą, bo setty stały sie częścią mojego życia. Wygląda że trzeba bedzie sprawdzić jak wygląda życie bez settów bo nie wyobrażam sobie startu od zera. Widzę że uderzyli w starych graczy, może to przypadek może celowe działanie. Dawno już straciłem zaufanie do tej firmy. Wczoraj sprawdzałem naście razy czy jest dostęp, dziś zerkne wieczorem, jutro moze raz. Szkoda ze nie moge podziękować współgraczom za lata zabawy.
A na Dolinie Ci co mieli podobnie w końcu się zalogowali czy dalej nie mogą?
Andromeda77
26.02.2025, 11:58
A na Dolinie Ci co mieli podobnie w końcu się zalogowali czy dalej nie mogą?
Już gramy, chociaż niektórzy wspominają o młotkowym.
psychopatix86
26.02.2025, 12:03
nie macie klopotow z kontami ? tzn. nie straciliscie nic na wyspie itp. ?
to co sądzicie że się nas pozbyli
Andromeda77
26.02.2025, 12:08
W mojej gildii jest wszystko ok. Na globalu też o tym nie piszą, a byliśy wkurzeni na maxa.
Pytanie czy na kolonie już ktoś wszedł?
Andromeda77
26.02.2025, 12:12
to co wszedleś juz?
Ja jestem z Doliny, tylko opisuję jak było u nas, jak nas wyłączyli.
Czyli do dwóch tygodni zacznie działać :P
Ja jestem z Doliny, tylko opisuję jak było u nas, jak nas wyłączyli.
no ja jeszcze nie moge wejsc mlotkowy caly czas tlucze
czy ktos wszedl na kolonie juz?
To jakiś sposób na zmniejszenie ilości graczy????
Z tego co wiem , to dalej nie mozna wejsc
Owszem, znajoma ma tak od niedzieli... :(
Owszem, znajoma ma tak od niedzieli... :(
no ja tez tak mam od niedzieli a ty grasz normalnie?
no ja tez tak mam od niedzieli a ty grasz normalnie?
Tak, ja gram, Co jest mocno dziwne w sumie... Ale jak czytam i grających i nie mogących wejść jest więcej
kiedy ci sie udalo wejsc?
kiedy ci sie udalo wejsc?
Nie zablokowało mnie, wiem o problemie od znajomych i z fb. No i nie mogę weść na wyspy zablokowane (no wrzucić premię czy coś)
nytolina
26.02.2025, 14:47
Ja mogłam jeszcze grać do wczoraj, czyli do wtorku. Około godz 20 zlikwidowano moją wyspę i od tamtej pory nie mogę grać.
niedzwiydz
26.02.2025, 15:37
Porażka burdel i tyle.
Dostał ktoś jakąś odpowiedź od supportu? Pisałem ale zero odzewu :/
paziu ja od niedzieli nie mogę wejść na swoje konto, a odpowiedź dostałem taką jak wszyscy: czyść DNS i ciasteczka usuwaj:(
Dostał ktoś jakąś odpowiedź od supportu? Pisałem ale zero odzewu :/
Tak, dostałam trzykrotnie ten sam tejst (długi) o czyszczeniu ciasteczek itp. To zakrawa na żart. Albo kpiny....
Krzystorun
26.02.2025, 17:05
ja nie moge zalogować od niedzieli to juz idzie w dni. a pisac do nich masakra zero reakcji
wulkan4fun
26.02.2025, 17:21
Ja mogłam jeszcze grać do wczoraj, czyli do wtorku. Około godz 20 zlikwidowano moją wyspę i od tamtej pory nie mogę grać.
To zły znak,... Bo jest coraz gorzej, coraz więcej graczy odciętych od gry.
ale to sie dzieje tylko na naszym serwerze
ania12215
26.02.2025, 17:33
nie wiem (jeszcze) czy to ma jakiś sens i po co by to miało być, ale może by udało się policzyć ludzików z Kolonii którzy od niedzieli mają zablokowane wejście na grę
ania12215
26.02.2025, 17:36
ale to sie dzieje tylko na naszym serwerze
wcześniej takie atrakcje miała "dolina odkrywców"
ania12215
26.02.2025, 17:38
tylko jak to zrobic?
prosic ludzików z gildii (którzy maja dostep) żeby zweryfikowali kto z gildii od niedzieli jest na wakacjach ?
najciekawsze jest to ze nikt nic nie mowi nie ma zadnej informacji
najciekawsze jest to ze nikt nic nie mowi nie ma zadnej informacji
A najgorsza informacja to brak informacji.......
Nie no przecież awarie na Dolinie nazwali 'chwilowym' brakiem prądu :P tutaj pewnie będzie podobnie po fakcie :) a rekompensat nie będzie bo uznają, że to pewnie z 5% całości miało problem, bo duża liczba nawet nie pisze zgłoszeń bo wiedzą, że to nic nie da :)
ja mam wakacje od niedzieli
kiri00240
26.02.2025, 19:12
Działa wam, bo mi nie?
Już pełne 3 doby nie można się zalogować na serwer Kolonia
Krzystorun
26.02.2025, 19:20
Dokładnie....
Jak myslicie co bedzie..............
czy to koniec naszego grania...........?
ZaNeTa_08
26.02.2025, 20:01
Jak można mieć tak strasznie ludzi głęboko w tyle, żeby nawet nie napisać żadnej informacji .. KPINA!
Event w najlepsze ,a ludzie nie mogą się logować do wysp!! Kto poniesie odpowiedzialność za straty
i kto to wszystko zrekompensuje?!!!
ZaNeTa_08
26.02.2025, 20:06
to chyba nie płacą za ten prąd skoro wiecznie im go brak :D
aannaann
26.02.2025, 20:21
Chyba im się znudziliśmy (czytaj: nas się nabrać na ich bajeczki już nie da) ;)
Agnieszka999
26.02.2025, 20:26
działa juz wam?
krupek82
26.02.2025, 20:27
BB_Penelopa kiedy jakieś info co z osobami które nie moga się zalogować do gry?
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Pozdrawiam,
Anna
Czy po przekazaniu problemu technikom, BB posiada jakieś informacje na temat terminu przywrócenia gdy do stanu, w którym będzie można się zalogować do gry ?
Mefistofeles_93
26.02.2025, 20:34
Hallo - moderatorzy gry....... Pamiętacie o nas ?? Troszkę szkoda, że nic nie robicie z problemem, który zgłasza tyle osób ..... :( Jak to mówią MOVE YOUR ASS :D
aannaann
26.02.2025, 20:48
Cudem będzie jak przed końcem drugiego etapu uda nam się wbić :/
wulkan4fun
26.02.2025, 20:56
Chyba jest nas za mało i mają nas konkretnie w nosie.
aannaann
26.02.2025, 21:01
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Pozdrawiam,
Anna
Oż w mordkę jeża...moja imienniczka i tak nas olewa?!
ania12215
26.02.2025, 22:10
serwer KOLONIA to drugi mój dom
od lat trzynastu mam tutaj swój tron
rzesze poddanych
walecznych rycerzy
co bronią wrót zamku
gdy wróg do nich bieży
gdy w ostatnim czasie miłość rozkwitła
i człek zamiast broni
kwiat trzymał w dłoni
do zamku wtargneła zła nieczysta siła
i dostępu do domu mnie pozbawiła
o POMOC sie zwracam
pomóżcie w potrzebie
zwalczcie to ZŁO
chcę WRÓCIĆ do siebie..
Rumburak333
26.02.2025, 22:55
Wracam po całym dniu pracy by odpocząć przy setllersach a tu ani drgnie i tak od niedzieli i po evencie :(
Tragedia w jaki sposób tutaj traktuje się gracza (klienta) i na dodatek próbuje się jeszcze dawać promocje na klejnoty, żeby klient za to zapłacił.
WSTYD !!!!
Ja nadal od wczoraj nie moge wejść na gre :(
Ja nadal od wczoraj nie moge wejść :(
Mam nadzieję ze nie koniec:( szkoda MI tych lat spędzonych na grze :(
Kupno na kleiki wrzucili :\ a zalogowac sie do gry nie można ...masakra , żenadaaaa
ania12215
27.02.2025, 08:14
Ja nadal od wczoraj nie moge wejść :(
ja od niedzieli, 30k kwiatków przeznaczonych na dwory i pomoc w gildii jeszcze czeka.. więc:
Miejmy nadzieję!… nie tę lichą, marną,
Co rdzeń spróchniały w wątły kwiat ubiera,
Lecz tę niezłomną, która tkwi jak ziarno
Przyszłych poświęceń w duszy bohatera.
sienienski
27.02.2025, 08:35
Ciekawe czy damy radę kupić coś za te kwiatki co zebraliśmy do niedzieli?:(
Nie chcę Was zniechęcać ale wydaje się, jak już ktoś pisał, że nie mamy co liczyc na powrót do gry przed końcem eventu, jak widać nikt problemu nie ogarnia i może jak wyłączą event to odblokują nasze konta, w co sam wierzę patrząc że takie same problemy były na innych serwerach.
Jeśli nie to każdy będzie musiał sam rozważyć czy jest sens inwestować swój czas/pieniądze w miejscu, gdzie dzis masz kawałek swojego miejsca a jutro ktoś bez słowa cie go pozbawi.
Howgh.
I Jak wszedł ktoś ns Kolonie
psychopatix86
27.02.2025, 09:40
zgodze sie z drinksem czy jest inwetowac czas w to gre jeszcze ale znajda sie " nie powiem kto " co zaiwestuje kase w ta gre kase , skoro co chwile sa jakies problemy jak cos mozna powiedziec naprawia to nastepne spierdziela i tak zamyka sie kolko takze ta gra umrze smiercia naturalna niedlugo
aannaann
27.02.2025, 10:06
Wiecie o czym tu wszyscy zapominamy?...skoro na innych światach było dokładnie tak samo, to oni doskonale wiedzą że jest problem i powinni wiedzieć już jak to naprawić! A tymczasem zero informacji w tym temacie i olewanie nas tak dosadnie że aż się wierzyć nie chce:/
niedzwiydz
27.02.2025, 10:22
W Polsce jusz niema wsparcia technicznego. Dlatego nic z tego niebedzie skonczy sie eventin będzie można znów grac bo nakładka zniknie tak napisał z3nfist.
Tak długo nic nie wiadomo. Może nasze wyspy już nie istnieją. Trzeba będzie zaczynać od zera.
wulkan4fun
27.02.2025, 10:22
Nazbierałem kwiatów by zakupić dwory - pole były dopchane na maksa....jesli wszystko przepadnie (no pola to juz wiadomo ze tak) - to przychodzi refleksja ze był to czas stracony i nawet jak wróci wyspa - w co i tak wątpię - to czy jest sens poświęcać tyle czasu - bo wystarczy jeden myk i cała nasza praca idzie w piach. A państwo z supportu tak intensywnie pracują nad problemem, że ho ho - ich pot zalewa nam wyspy....Państwo z supportu, pani Penelopo - jesteście łagodnie mówiąc nie fair wobec graczy którzy lata spędzili w tej grze. Najbardziej boli brak jakiejkolwiek informacji... A na stronie głównej, zamiast nformacji że są problemy... promocja klejontów. A wsadźcie sobie je tam, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
wulkan4fun
27.02.2025, 10:24
Tak długo nic nie wiadomo. Może nasze wyspy już nie istnieją. Trzeba będzie zaczynać od zera.
Na pewni nie... jak odrobić 13 lat grania? Drugi raz nie dam się nabrać
niedzwiydz
27.02.2025, 10:27
Pani Penelopy jusz niema. Obudzcie się.
marek4742
27.02.2025, 10:31
U Mnie już trzecia doba bez możliwości logowania ,nawet muszę wpisywać hasło bo nie pamięta a i tak nie można nic zrobić,obawiam się że już po Mojej wyspie !!!
Zero odpowiedzi ze strony gry!!To jest po prostu KPINA z graczy !!!!!!!!!! (INEZ 1978)
niedzwiydz
27.02.2025, 10:38
To nie jest tak ,kazdy po kolei będzie uwalony. następni w event Wielkanocny. bo żeby czasem nie miał ktoś za duzo wszystkiego.
Thomas_Podolsze
27.02.2025, 10:39
Może robią tak jak pisali- migrują na lepsze serwery. Dyski twarde do walizki i odlot do kraju z niskimi cenami prądu. Pewnie dlatego cała akcja trwa 2 tygodnie
niedzwiydz
27.02.2025, 10:42
No ok ale to są gracze wytypowani u nas w gildi to tylko z tego co wiem ja niemoge wejsc do gry tak to wszyscy normalnie grają.
No ok ale to są gracze wytypowani u nas w gildi to tylko z tego co wiem ja niemoge wejsc do gry tak to wszyscy normalnie grają.
to mowisz ze na naszej koloni graja normalnie czy na innych serwerach
niedzwiydz
27.02.2025, 10:46
Mam znajomego w pracy razem Pracujemy. Lord_Janax on normalnie może grać i jest z tej samej gildi co ja.
niedzwiydz
27.02.2025, 10:47
Pisze ze na Koloni inni mogą normalnie grać.
LORD_JANX
27.02.2025, 10:52
To prawda ja wchodze do gry i normalnie gram a niedzwiadek to kolega z pracy. a serwer to Kolonia.
LORD_JANX
27.02.2025, 10:53
A i mam problem bo na niedzwiadka wyspe niemogę wejsc. tak jakby nie było gracza chociaż jest w gildi.
to wobec tego nas usuneli
LORD_JANX
27.02.2025, 10:58
Sprawdze czy na Twoją wyspe Solek uda mi sie wejsć.
LORD_JANX, czy ten problem jest znany szerzej innym graczom, którzy mogą się zalogować czy sprawa raczej przeszła bez echa?
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Pozdrawiam,
Anna
BB, jak sytuacja z technikami, którzy pracują nad naprawą tego problemu? Jakiś komunikat, jakaś informacja, czy ktoś z BB potrafi cokolwiek napisać ?
Krzystorun
27.02.2025, 11:05
Tak normalnie grają , tylko "wybrańcy" nie mogą grać jest ich troche ja od 23,02 nie mogę grac
Sprawdze czy na Twoją wyspe Solek uda mi sie wejsć.
i jak probowales da sie wejsc na moja wyspe
LORD_JANX
27.02.2025, 11:10
Niemam Cie w znaj. Na drinksa niemożna wejsc.
wiecie co zastanawiam się gdzie można o tym fakcie napisać żeby się ruszyli i coś z tym zrobili albo nam coś napisali czy nas usunęli czy będziemy mogli jeszcze grać
LORD_JANX
27.02.2025, 11:18
Nigdzie byłem na ubisoft strona niemiecka napisane ze z problemami technicznymi gry niebędą odpisywać takie emile będą automatycznie usówane. jest przekierowanie na strone Polską. no i Popatrzcie w Ubisoft Polska na stronie ze wsparciem chociaż byś chciał cokolwiek napisac o stekach ze masz problem. w zakładce wyszukiwania gry niema setlersów online i zostajesz cmoknięty. Papa. Poprostu niemożna nic napisać bo niema tej gry w opisie.
LORD_JANX
27.02.2025, 11:24
Oni mają nowych Setlersów w nowej odsłonie czy widzieliśćie na pewno ktoś widział tam już trzeba wszystko kupować. jest bardziej dochodowa gra tak sie mi wydaje , no ale tam mało kto gra wtą gre tak sądze.
na niemieckich stronach tak mają?
Od czterech dni bardzo dużo graczy na PL serwerach nie może się zalogować do gry, ale BB oferuje promocje na klejnoty. Geniusze marketingu :)))))
konta które padły, są na serwerze w04g01.thesettlersonline.pl
działające konta mają serwer w04g02.thesettlersonline.pl
i co z tym mozna zrobic
robertzz5
27.02.2025, 13:14
paziu_2 u nas w gildii co najmniej 4 osoby mają ten problem, kolega przeleciał wyspy
Jestem dyletantem w kwestiach informatycznych, zapytam więc:
- czy to się spina z informacją o migracji serwera gdzieś indziej?
- czy takie przenosiny mogą znaczyć że wyłączyli czasowo serwer i wszystkie konta na tym starym na razie nie działają?
wulkan4fun
27.02.2025, 13:53
Chyba założę nowe konto i będę cały czas pisał na globalu że jest skandal z kontami - może spróbuję zebrać info ilu graczy to dotyczy.
Nutowski
27.02.2025, 15:08
W przerwie, gdy czekacie, macie okazję kupić trochę klejnotów. :D
u nas w GOPS wiem o 5 osobach jakoś, może być więcej ktorzy nie mogą się zalogować od niedzieli :)
wulkan4fun
27.02.2025, 16:17
Macie jakiś pomysł co robić dopóki jestem wkurzony? Bo ja przejdę w stan obojętności to będę miał to w nosie. Z gildii Dream jestem ja i nytolina, nie mam kontaktu z ludźmi z gildii
Krzystorun
27.02.2025, 16:21
ja tez z Dream jestem:) i wejsc tez nie moge
W BRA około 30 graczy ma zablokowaną wyspę i od niedzieli nie możemy się zalogować
niestety od niedzieli nadal Niema wejścia na KOLONIE
ka zkropkowni jestem i tez od niedzieli nie moge wejsc
wulkan4fun
27.02.2025, 16:46
W BRA około 30 graczy ma zablokowaną wyspę i od niedzieli nie możemy się zalogować Za dobrą gildię stworzyłeś.
powiedzcie czy oni tak nas olewają czy nie są w stanie tego naprawić
longi_77
27.02.2025, 16:55
Dream Team - ok. 10 graczy ma problem ... starych dobrych graczy ... nie wiem czy wrócimy szybko czy też nie ale podpisuję się pod tymi postami że kultura a przedewszystkim honor winni z supportu mnieć i przekazać choćby cząstkową informację - tak wiemy... zdajemy sobie sprawę ... padł serwer ... wracamy za tydzień ale niestety przyjeli najgorszy tryb z trybów możliwych czyli tryb zlewczy/ olewczy i gdzie ta kultura, gdzie ten honor. Brak słów ...
szkoda gadać i pisać - pozdrawiam wszystkich settlersomaniaków ... Niech Moc Będzie z Wami nie z Nimi.
longi a ty grasz normalnie
wulkan4fun
27.02.2025, 16:58
Trudno wyrokować . Jak nas nie odblokują po evencie - to wg mnie jest już po wszystkim. Na pewno nas olewają / a z drugiej strony może być im to na rękę że coraz mniej aktywnych graczy jest na setach i będą mogli zamykać po kolei serwery. Ale to moja osobista opinia nie poparta żadnymi informacjami oprócz tego że Ubisoft ma ogromne problemy finansowe.
W naszej gildii zablokowane są tylko 2 osoby, no ale gildia jest bardzo nieliczna
wulkan4fun
27.02.2025, 17:13
A wiecie czy na globalu w grze ktoś w ogóle ten temat porusza czy jesteśmy pozostawieni na łasce lagendarnej Penelopy i niewidzialnego supportu
Dokladnie:( Ja nie mam zamaru zaczynać od nowa ... gdzie już mam lv 77 Kto Mi zwróci 13 lat spedzonych na grze i czas który poswieciłam ;(
Ciekawe co oni teraz by zrobili jakby wszyscy zablkowani kupili teraz kleiki
Drodzy Gracze, Miłość unosi się w powietrzu
Myślę, że podnieśliby ceny
Piotrze ciebie też to dotknęlo
No niestety. Równo tydzień. Diabli wiedzą według jakiego klucza to działa.
ale to nie tylko u nas, niemcy, anglicy wszyscy piszą o tych problemach (właśnie czytałem z 40min inne fora), że nie mogą wejść etc. I najzabawniejsze, że u nas chociaż KTOKOLWIEK cokolwiek odpisał w wątku, tak to u Niemców pisze BB to samo, ale reszta świata 0 odpowiedzi - ogólne info że technicy próbują naprawić i większość zakłada, że samo się naprawi po evencie.
No niestety. Równo tydzień. Diabli wiedzą według jakiego klucza to działa.
a ktos od nas gra nie wiesz?
nytolina
27.02.2025, 19:26
A wiecie czy na globalu w grze ktoś w ogóle ten temat porusza czy jesteśmy pozostawieni na łasce lagendarnej Penelopy i niewidzialnego supportu
Gracze mają kontakt z niektórymi znajomymi poprzez fejsa, stąd wiedzą o naszej sytuacji. Dyskutują o tym na czacie gildijnym oraz global. Ale nie wiem, czy Penelopa pojawia się na globalu i czy to komentuje?
Leci piąta doba bez możliwości zalogowania do gry.
Brak słów .....
Bozena0712
27.02.2025, 21:59
witam Penelopy nie widać wcale graczy tylko Ci co mogą się zalogować na grę zastanawiali się czy czasem strajku nie zrobić i się nie logować do gry ,ale to by musiała większa ilość graczy w jednym czasie nie logować się żeby może wywołać jakąś reakcję.
Krzystorun
27.02.2025, 22:01
Gra chodzi tylko wyklęci maja problem.... a tak na serio mysleicie skonczy event moze wrocimy za swiatów?/
Rumburak333
27.02.2025, 22:15
Dobrze by było gdyby po evencie można by było się wbić na wyspę od niedzieli NIC :( wiem jedno nigdy więcej nie kupię diamentów nic nie dostaną
wulkan4fun
27.02.2025, 22:22
Gra chodzi tylko wyklęci maja problem.... a tak na serio mysleicie skonczy event moze wrocimy za swiatów?/
Przy tak znikomej ilości informacji od suportu trudno naprawdę cokolwiek przypuszczać, snujemy przypuszczenia na podstawie doświadczeń graczy z Doliny Odkrywców. Jesli jest prawdą że na innych serwerach m.in. niemieckich jest podobnie , i że panuje totalne milczenie ,,, obawiam się że to w ogóle moze być początek końca settlersów. Ale bądźmy dobrej myśli
wulkan4fun
27.02.2025, 22:26
witam Penelopy nie widać wcale graczy tylko Ci co mogą się zalogować na grę zastanawiali się czy czasem strajku nie zrobić i się nie logować do gry ,ale to by musiała większa ilość graczy w jednym czasie nie logować się żeby może wywołać jakąś reakcję.
To bardzo miło z Waszej strony, że o nas nie zapominacie. Pozdrów wszystkich.
\to bardzo miło z Waszej strony, że o nas nie zapominacie. Pozdrów wszystkich.
Dokladnie :) Bardzo Miło z waszej strony :*
psychopatix86
27.02.2025, 22:39
a moze zrobic wloski strajk na wszystkich serwerach ?
Thomas_Podolsze
27.02.2025, 22:39
Ubisoft ma problemy finansowe, więc może to koniec tej gry.
Tu artykuł o stanie Ubisoftu z 17 lutego 2025: https://spidersweb.pl/2025/02/ubisoft-wyniki-upadek-assassins-creed-shadows.html
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie.
Pozdrawiam,
Anna
Jak tam technicy, bo minęły już 2 doby od tego wpisu z technikami ?
Czy trzeba takie info przekazywać technikom ?
Technicy nie mogą sami śledzić forum i od razu reagować ?
Czy potrzeba aż 2 dni, żeby technikom przekazać informację ?
Przestańcie kłamać i napiszcie w końcu prawdę !!!
Dokladnie :) Bardzo Miło z waszej strony :*
bardzo dziękujemy za waszą pamięć o nas
Thomas_Podolsze
27.02.2025, 22:46
Może technicy to już AI ;)
psychopatix86
27.02.2025, 22:59
cale szczescie ze mam alternatywe do tej gry nie jestem uwiazany do niej caly czas ale widac co nie ktorzy maja tylko 1 cel settlers
Odp BB wyczyscic ciasteczka ....Poważnie ? Skoro pisze że czyszczone sa cały czas, i nic to nie pomaga to po uj na kazdego e-maila pisza w odp to samo ? kopiuj-wklej .Sever padł a Oni każa ciasteczka czyścić , tego jeszcze nie było ... Od 13 lat jak gram to takiego cyrku nie widziałam ...Ale klieki na sprzedaż umieją wystawić ...Poszanowanie gracza, kpina , śmiech na sali , żenadaaaa
Jak tam technicy, bo minęły już 2 doby od tego wpisu z technikami ?
Czy trzeba takie info przekazywać technikom ?
Technicy nie mogą sami śledzić forum i od razu reagować ?
Czy potrzeba aż 2 dni, żeby technikom przekazać informację ?
Przestańcie kłamać i napiszcie w końcu prawdę !!!
Oni dobrze wiedza ze server padł ...tylko wyglada ze nie umieją tego ogarnac ..:( BB traktujmy sie powaznie ! większosc z Nas gra po 13 lat i nawet wiecej , wiec nie piszcie zeby wyczyscic ciasteczka bo bład jest po Waszej stronie. Połaczyliscie server kolonia i padło , wiec naprawcie . Promujecie premki , kleiki, ok a my chcemy grac normalnie , wiec to działa w 2 strony... Jedna i druga strona chce miec coś z tego ...Mam nadzieje ze staniecie na wyskosci zadania i tak jak sie popsulo ( nie pisząc brzydko ) tak to szybko ogarniecie ...Jak można dawac kleiki na sprzedaz skoro połowa servera jest zablokowana i nie może wejśc na gre ?W jaki sposób chcecie pozyskac gracza? klienta skoro nie mozna Wam ufac ? bo jak mozna kupic kleeiki skoro nie mozna wejśc na gre ??Szkoda Mi tylko czasu który poswięciłam na gre, bo tego mi nikt nie odda, i szkoda mi ludzi z którymi się żzyłam bo gra i Gildia to 2 dom :) czlowiek przychdził z pracy i chcial miło spedzic czas ....
Trzeba będzie chyba znaleśc inną gre skoro tutaj mają nas w głębokim powazaniu i połaczyc się .Tylko nie taką co trzeba siedzieć po nocach :D Mamy się na Fb itp to może się odnajdziemy ,a jak nie to pisac na jaka gre idziemy zebysmy byli znowu wszyscy razem i tam się znajdziemy .....Skoro tutaj maja Nas gdzie gdzies...
Dzis koncze prace wchodze na gre o 21 jak nie pojdzie to sie zegnam , nie bd sie w****iała. Zrobili sobie z Nas tylko przystawke żeby klieiki kupowac ...zenada..Nie jestem osoba wredną ani konfliktową , ale to juz przechodzi ludzkie pojecie ...
xexecutlers
28.02.2025, 07:32
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie problemu.
Dział techniczny już pracuje nad naprawą błędu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wczoraj na Messenger ... boty odpowiadają....
ania12215
28.02.2025, 08:35
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie problemu.
Dział techniczny już pracuje nad naprawą błędu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wczoraj na Messenger ... boty odpowiadają....
od poniedziałku tak odpowiadają :(
Ubisoft ma problemy finansowe, więc może to koniec tej gry.
Tu artykuł o stanie Ubisoftu z 17 lutego 2025: https://spidersweb.pl/2025/02/ubisoft-wyniki-upadek-assassins-creed-shadows.html
Ciekawe info, dzięki Thomas
5 dni i zobaczymy, czy konta wrócą czy to już pozamiatane.
Powoli tracę nadzieję że jeszcze kiedyś wejdę na wyspę
wulkan4fun
28.02.2025, 11:31
Dzień dobry osadnicy:) Jak tam na odwyku od setów? No bo gry jak nie było tak nie ma.
Wierzysz w to że jeszcze kiedyś będzie
Krzystorun
28.02.2025, 11:49
Poszliśmy na straty........
Nigdy nie przypuszczałem że w taki sposób zakończę grę w setów..........
niedzwiydz
28.02.2025, 12:26
Skoda waszych nerwów Penelopy już niema niema wsparcia technicznego wszystko idzie z automatu. Po evencie wsio wróci do normy mam nadzieje. mi tesz gra nie idzie od niedzieli.
Mi napisali żebym se cache w przeglądarce wyczyścił. Kpiny sobie robią z graczy i tyle. Już chcą zamknąć te polskie serwery.
wulkan4fun
28.02.2025, 15:40
Obyśmy mogli wrócić po evencie a kwiatki niech będą jedynymi stratami . Choć z dnia na dzień trudno mi w to wierzyć.
Krzystorun
28.02.2025, 15:48
Kuzwa HIT ubisoft wysłał mi ankiete jak widze jakos współpracy aż żal....... a od poniedziałku nic mi nie wysłali info to sa asy ze hej
szok teraz napisali ze problem rozwiazany ehheheheh
wulkan4fun
28.02.2025, 17:34
Kuzwa HIT ubisoft wysłał mi ankiete jak widze jakos współpracy aż żal....... a od poniedziałku nic mi nie wysłali info to sa asy ze hej
szok teraz napisali ze problem rozwiazany ehheheheh
Czyli jest źle, nie mają zielonego pojęcia co się dzieje i nikt się tym nie zajmuje,
Kurtyna
czyli co to znaczy?
https://i.postimg.cc/pXVd9F2f/Leonardo-Kino-XL-an-angry-gamer-in-front-of-a-computer-in-a-cl-2.jpg
Leci szósta doba bez możliwości zalogowania się do gry w evencie, kolejny dzień bez żadnej informacji, bez żadnego komunikatu, bez żadnej odpowiedzi na forum.... BRAWO BB !!! ŻENADA !!!
Leci szósta doba bez możliwości zalogowania się do gry w evencie, kolejny dzień bez żadnej informacji, bez żadnego komunikatu, bez żadnej odpowiedzi na forum.... BRAWO BB !!! ŻENADA !!!
Mają Nas w głębokim powazaniu :( Nie umieją naprawić zepsutego servera :(
Dzień dobry osadnicy:) Jak tam na odwyku od setów? No bo gry jak nie było tak nie ma.
Ciekawe czy w ogóle będzie :( Juz kij dla Mnie z tym eventem , chcę mieć dostęp do mojej wyspy :(
The Settlers Offline
od 8 dni.
Jak to jest u was czy wy jesteście zalogowani czy nie? u mnie to jest tak że ja jestem zalogowany tylko nie mogę wejść na wyspę
Cześć
Dokładnie tak.
Na nasze wyspy nie mogą też wejść ci co grają,
czyli tak jakby nie było naszych wysp
Krzystorun
01.03.2025, 13:32
to chyba nie ma i nie bedzie super......... czekamy do srody??
Tak, jeszcze 4 dni i będzie wiadomo czy mamy do czego wracać
Z tego co pamiętam zawsze podczas ewentu była konserwa a tym razem jakoś nic..........
aannaann
01.03.2025, 15:26
Ja już nie liczę na to że uda się wejść do końca eventu... :/
Trzeba przemyśleć czy zaczynać od początku. Po środzie wszystko się okaże. Ciekawe czy gilda pomoże i da trochę kamienia na chatę :-)
Nie chcę nikomu robić fałszywej nadziei, ale fakt jest taki, że serwery są online, serwer prawidłowo zaczyna wysyłać dane, lecz po chwili odpowiedzi serwera są ucięte i niepełne. Serwer zamiast (w przenośni) odpowiedzieć "Otrzymałem dane, wysyłam stan konta" odpowiada "Otrzymałem da" - i nie ma nic więcej.
Wygląda to tak, jakby logika generowania przez serwer odpowiedzi była nieprawidłowa. Dlatego też nie ma możliwości gry.
Jak to jest u was czy wy jesteście zalogowani czy nie? u mnie to jest tak że ja jestem zalogowany tylko nie mogę wejść na wyspę
U Mnie jest tak samo, jestem zalogowana ale nie moge wejsć na wyspę bo cały czas zrywa połączenie
poprostu musi odpowiedzieć do końca.................
Krzystorun
02.03.2025, 10:38
to tak plus minus ile osob nie moze grac??
Thomas_Podolsze
02.03.2025, 10:43
wg mnie z 200 osób minimum z 4 gildii
Krzystorun
02.03.2025, 10:46
no to nie tak mało a maja nas w d.......
witek1967
02.03.2025, 10:52
to chyba nie tylko Kolonia padła, od 03-15 nie moge wejsc
U mnie od rana zrywa połączenie z serwerem i nie można wejść.
od dzisiaj tj 02/03/2025 podobny problem jest na następnym serwerze. Złota góra zaczyna zgłaszać takie samy usterki.
Toruńczyk
02.03.2025, 13:29
A to takie fajne, jak "Marszałek Rotacyjny", teraz przez tydzień Złota Góra będzie miała problemy, to jest szansa, że nasze problemy znikną. Fajne zarządzanie zasobami, ale zawsze to radość, dowiedzieć się, że po drugiej stronie jest jakaś inteligencja..., sztuczna ale jest.