Zobacz pełną wersję : Gra nie chce się uruchomić. Mam komunikat, że połączenie zostało zerwane
Kouta_Aoi
02.02.2025, 10:45
Wczoraj wieczorem gra po prostu się zawiesiła i już nie dało się zalogować. Próbowałem przez przeglądarkę, przez aplikację. Zerowy skutek.
Załączam screen
Od wczoraj tj. 01.02.2025 mam to samo.
Komunikat: "problem z połączeniem"
"Połączenie z serwerem zostało przerwane..."
Padł im wczoraj znów jakiś serwer, dziś jest niedziela, więc już sobie nie pogramy. Trzeba będzie czekać do poniedziałku, wtedy może ktoś to ogarnie, a my dostaniemy po rekompensatę np. 200 dosypek do ryb lub podobne.
StachuSiekiera
02.02.2025, 12:41
z tego co widze to padl jeden serwer i to tylko u nas na Dolinie, drugi dziala i czesc osob moze grac, o rekompensacie zapomnij, powinnismy sie cieszyc jesli zauwaza te nasze posty do konca nastepnego tygodnia...
MIRASSSEK1
03.02.2025, 08:34
Też nie moge wejść do gry od soboty wieczorem.
wychodzi że tylko Dolina odkrywców nie działa
Rafal0001
03.02.2025, 09:24
Witam :) Też nie mogę wejść do gry od soboty wieczorem , gra się uruchamia ale nie wczytuje mapy i komunikat połączenie zostało przerwane.
Najgorsze że niema żadnej informacji co się dzieje i do kiedy to ewentualnie potrwa .
Misio1849
03.02.2025, 09:49
wyslalem o tym wiadomosc do pomocy, bo tez mam to samo. Pewnie nic nie rusza, ale trzeba tez tam pisac, Wy tez tak zrobcie
Malami133
03.02.2025, 10:16
U mnie to samo od sobotniego wieczoru... zgłoszenie do supportu poszło wczoraj, ciekawe jak szybko (i w czy w ogóle) pojawi się odpowiedź...
GrigorIwan
03.02.2025, 10:18
i ciąg dalszy ..... perypetii
Milady84
03.02.2025, 10:42
A miałam nadzieję na konserwę dzisiaj i naprawę, a tu zaraz 10-ta i nic... Od przedwczoraj wejsć do gry nie mogę...
Nie wiem czy Wy wszyscy zauważyliście "coś ciekawego" - wszyscy, którzy zgłaszaliście problemy z grą pochodzicie z serwera Dolina Odkrywców.
Nie ma nikogo innego z innych serwerów, kto by zgłaszał problemy z grą.
PS. Ja też mam problem z wejściem na serwer.
Przypadek?
Milady84
03.02.2025, 12:00
Zauważyliśmy. Gorzej, że nas nikt nie zauważa przynajmniej z tych co cos mogą...
Niestety zadnej reakcji , dalej nic nie naprawili pisałam do supprtu ale i tam Cisza . Kiedys jeszcez Penelopa coś nie zawsze madrego ale odpisała na forum teraz Cisza , przykre
Wygląda na to, że dziś też sobie nie pogramy.
Misio1849
03.02.2025, 18:26
przed chwilą reszta z Doliny padła
MIRASSSEK1
03.02.2025, 18:44
Może serwer resetują
NIech resetuja co chcą.
Klikadło nie działa i tak :)
seba55555
03.02.2025, 20:15
witam ja też nie mogę się zalogować od wczoraj to chyba znak że trzeba szukać jakiejś nowej gierki bo tu co chwila jakieś problemy
MIRASSSEK1
03.02.2025, 23:01
Moze w środe naprawią w czasie konserwy.
Czymam kciuki.
Bo do tej pory głucho .
Vegeciooha
04.02.2025, 10:08
U mnie to samo, od wczoraj od godzin popołudniowych nie mogę wczytać gry. Wcześniej w weekend nie mogłam wejść na przygodę ani jej anulować. Teraz już w ogóle gra nie działa... Gram stosunkowo niedawno, więc chciałam podpytać z Waszego doświadczenia - wydłużą czas zadań może? Bo z pioniera miałam końcówkę... :(
Malami133
04.02.2025, 10:13
Raczej nie wydłużą niczego...
Vegeciooha
04.02.2025, 10:48
Malami Tobie też nie działa? To nie jestem jedyna... już w weekend nie mogłam wejść na Twoją wyspę, a do innych mogłam. Więc u Ciebie pewnie siadło wcześniej niż u mnie...
Malami133
04.02.2025, 11:18
Vege, mi padło w sobotę wieczorem. Jeszcze po południu normalnie grałam. A od tego czasu nic...
Mala, Vege jest nas więcej...
Od soboty zero jakiejkolwiek informacji
Kuźwa, od soboty nie można się zalogować na Dolinę Odkrywców, kiedy to naprawicie ?
walec_kids
04.02.2025, 17:49
Jeśli naprawiają tak jak piszą informacje o aktualizacji to tak prędko nie naprawią.
"...aktualizacja gry jest zaplanowana na czwartek...." - to jest 06.02
"Aktualzacja - 05.02.2025"
"Data: 04.02.2025"
Ja bym powiedział, że ta aktualizacja trwa od sobotniego popołudnia czyli 01.02
...Zmiany w grze zostaną opublikowane w późniejszym czasie... => A o błędach dowiemy sie później typu poprawiono tłumaczenie tekstu.
Podejrzewam, że przez tego typu naprawki gra się sypie.
Najwidoczniej "Dolina Odkrywców" działa poprawnie gdyż dostałem @ zwrotnego po dwóch dniach typu wyczyść sobie ciasteczka.
StachuSiekiera
04.02.2025, 18:30
https://forum.diesiedleronline.de/threads/150750-problem?p=1920043&viewfull=1#post1920043
wiedzą i grzebią....
mam to samo od soboty,dzis wtorek po poludniu i dalej lypa. penis kolo pupy zarządowiu
Ja dostałam odpowiedz na moje zgłoszenie które wysłałam w sobotę wieczorem na oficjalnym formularzu dotyczącym " połączenie z serwerem przerwane , prosze czekać parcujemy nad tym" :
Witaj!
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki Unity.
Jeżeli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu, proszę o przesłanie zrzutu ekranu z opisaną sytuacją w formacie JPG/PNG.
Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz tutaj.
W razie ewentualnych utrudnień w przyszłości proszę o ponowne zawiadomienie. Chętnie pomogę w rozwiązaniu każdego problemu dotyczącego gry The Settlers Online.
Pozdrawiam,
Magdalena,
Zespół The Settlers Onlin
coś niesamowitego od trzech dni serwery Doliny padły a tu czyszczenie kompka zalecają :((((
Milady84
04.02.2025, 21:08
coś niesamowitego od trzech dni serwery Doliny padły a tu czyszczenie kompka zalecają :((((
Jakby wszyscy starzy gracze od tego nie zaczynali. Po przebojach z settkami to ja nawet jak na innym forum doradzam wyczyscic pamieć to zalecam wyłaczyć po tym przeglądarke na 15 minut. Bo tu czasem tylko w ten sposób pomagało. A ludzie sie mnie pytaja po co...xD A bo w takiej jednej grze ...bla bla , tak było skuteczniejsze....
Milady84
04.02.2025, 21:14
Ale jaja!!! Nie mogłam wejsć z klienta, nie mogłam wejść z liska. Weszłam z edge, którego uzywałam miesiące temu. Dopowiem, że liska czyściłam i to nie pomagało. Sprawdźcie czy coś się zmieniło. Bo boję sie sprawdzać klienta, żeby znów nie wylądować w młotkowie...
I przechwaliłam. Po 3 min wywaliło...
GOSIAK80
04.02.2025, 21:31
Witam potwierdzam ;) Gra dziala brak czatu ;)
Milady84
04.02.2025, 21:37
Jak drugi raz weszłam to i czat zadziałał. Jestem już z 5-10 min i działa, na przygodę jeszcze nie wchodziłam. Deszcz gwiazd mi się skończył....grrr
tweetymoto
05.02.2025, 14:51
Niestety, znowu identyczny problem z wejściem. Może jutro po konserwie naprawią na stałe.
Tomi1801
05.02.2025, 16:08
U mnie też padła, ale ta zapaść od soboty ,mnie nie obowiązywała, teraz popołudniu padło.
Mortycjusz74
05.02.2025, 16:09
Ano padła ,całkiem chyba wywaliło nasz serwer
BB_Penelopa
05.02.2025, 16:10
Dzień dobry,
dziękuję za zgłoszenie problemu.
Dział techniczny już pracuje nad naprawą błędu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dzień dobry,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
od 1 lutego? na zloszenie odp wyczysc cache :D moja corka5 lat lepiej sie zna niz ci co odpisuja
BB_Penelopa
06.02.2025, 13:59
Dzień dobry,
Proszę o informację, jak wygląda sytuacja po aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
walec_kids
06.02.2025, 17:47
Ja bym mógł coś spróbować zrobić w Magazynie Prowiantu w celu sprawdzenia czy konto mi się nie zawiesi ale boję się, że tego w pore nie naprawicie a zbliża się weekend oraz event.
Malami133
06.02.2025, 23:34
Nie da się wejść do niektórych osób na wyspę - wygląda to dokładnie tak samo jak kilka dni temu.
Niestety znowu to samo ☹
Długo się nie nacieszyliśmy grą. Serwer padł. Ciekawe ile dni przerwy nas teraz czeka?
StachuSiekiera
07.02.2025, 02:42
Dzień dobry,
Proszę o informację, jak wygląda sytuacja po aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
2025-02-06 godz. 22:13 znów padł serwer na Dolinie Odkrywców
MIRASSSEK1
07.02.2025, 08:18
Mnie też wywaliło gdzieś o tej samej porze i nadal brak dostępu do gry.
Vegeciooha
07.02.2025, 08:37
No niestety znowu to samo od wczorajszego wieczora, gra się nie wczytuje :( Dokładnie te same problemy, co były i wydaje się, że u tych samych osób. Przynajmniej na mnie znowu padło. Od poprzedniego zgłoszenia do dzisiaj nie mam informacji zwrotnej :/
Kouta_Aoi
07.02.2025, 09:28
Potwierdzam. U mnie to samo. Dało się uruchomić jeszcze wczoraj grę a dziś już niestety połączenie z serwerem zostało przerwane ;/
ja nie mogę wejść w przygody, na wyspie mogę (jeszcze) działać
Vegeciooha
07.02.2025, 10:26
blakud, u mnie się tak zaczynało w ubiegły weekend właśnie, że nie mogłam na przygodę wejść, ani jej anulować. A potem już w ogóle nie mogłam wejść... :(
walec_kids
07.02.2025, 10:29
U mnie "Połączenie zostało zerwane" podczas próby wejscia komuś na wyspę
wiem, u mnie też się tak zaczęło, znów premium pójdzie się je...ać
MIRASSSEK1
07.02.2025, 11:22
Premium, ziomek dochody z kolonii wszystko się sypie , coraz gorzej to chodzi. I zero odpowiedzi ,poco zadawać pytania jak odpowiedzi się nie czyta.
Kouta_Aoi
07.02.2025, 11:51
Ogólnie miło by było, jakby jakiś moderator napisał chociaż, że sprawa jest w trakcie rozwiązywania czy coś.
Malami133
07.02.2025, 12:41
Znowu mam tę samą sytuację, co kilka dni temu. Wygląda to identycznie. Gra nie działa. Moderator czyta w ogóle nasze wpisy? Ktoś coś próbuje naprawić?
Kroton82
07.02.2025, 12:48
U mnie to samo Gra nie da sie uruchomic pewnie serwer padł
Wiadomo kiedy to naprawią? Po aktualizacji udało mi się na chwilę zalogować a teraz od wczoraj gra mi nie działa. Ładuje się niby normalnie a na koniec błąd taki jak w pierwszym poscie. Masakra jakaś. Zrobiłem zgłoszenie ale cisza. Zero odpowiedzi
Edit:
Wygląda na to że problem dotyczy jednego z serwerów
a po co ma pisać że sprawa jest w trakcie rozwiązywania jak nie jest? :)
a po co ma pisać że sprawa jest w trakcie rozwiązywania jak nie jest? :)
Bo może samo się rozwiąże :D
Dzień dobry,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wiadomo ile to jeszcze to będzie trwało? Godzinę? Dwie? 5 lat?
Kroton82
07.02.2025, 16:14
Może do wieczora naprawią .
MIRASSSEK1
07.02.2025, 16:30
Piątek,piąteczek,piątunio niema komu.Za nadgodziny młotkowemu zapłacone wiec robote musi wykonać.
walec_kids
10.02.2025, 20:44
Dzień dobry,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dział techniczny słabo przykłada się do pracy. Dajcie im po snikersie, a nóż ruszą.
No i znowu kicha , zawitał młotkowy . Gram niecałe 3 miesiące i zaczynam mieć dosyć tego badziewia. Ponoć ta gra ma około 20 lat a problemy są co chwile z tego co widze. W każdym bądz razie do jutra chyba już nie pogram.
Weekend idzie, wiec może naprawią w poniedziałek ;D
sms trzeba wysłać o treści "pomagam" :)
Maggie_111
15.02.2025, 12:50
a ja nie moge wejsc na przygode ani do nikogo na wyspe bo brak polaczenia z serwerem wyskakuje ;/
walec_kids
16.02.2025, 19:07
sms trzeba wysłać o treści "pomagam" :)
a może 1% podatku oddać, zaczoł sie okres rozliczeń
:mad::mad::mad::mad::mad: kolejny raz w tym tygodniu gra sie nie wczytuje, to juz jest duza przesada. tyle lat takiego traktowania graczy powinno byc karalne
poniedziałek 17 luty 2025 gra znowu nie działa. KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY????????????
majsterpaulek60
17.02.2025, 12:12
ciekawe gdzie są pozostałe wiadomości te nie wygodne usunęli ?