PDA

Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Bożonarodzeniowe 2024 - Dyskusja

BB_Penelopa
15.12.2024, 18:55
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2015_12_xmas/forum_header.png

Drodzy Osadnicy,

Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48944).

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

majsterpaulek60
17.12.2024, 15:10
witam chciałbym się zapytać czy ktoś ma kłódkę na Pokornym odkrywcy mam w gwieździe 14 szt i dostałem kłódkę czyżby był na nie go limit jeżeli tak to jaki jest sens wykupywania za kleiki

kundo2015
17.12.2024, 16:06
też na pokornym mam kłódkę - BB znowu spie.... sprawę - teoretycznie każdy może kupić ale do jakiegoś limitu - nie pierwszy raz tak robią

pretor29
17.12.2024, 20:51
penelopa to nazywa "rozwijaniem gry"

Bartexio
18.12.2024, 00:07
Przeciez w tym sklepie eventowym to oferta tak ubogo - mizerna ze szkoda słów. A jeszcze ograniczenia i serio bryndza by cos kupic co ma wartosc i jest potrzebne

kkuba1234
19.12.2024, 06:35
gra nie działa:(((

Igorb1985
21.12.2024, 15:17
Fajnie, że poinformowaliście, że ten gienek zżera rekrutów najemnych. Niestety użyłem go przed tą informacją i zeżarł mi 70k najemników. Nawet generała nie umiecie przygotować, żeby coś się nie wysypało? Nie będę sobie już strzępił języka, ale porażka goni porażkę. A event standardowo jak ostatnimi czasy. Emocje jak na grzybach...

pretor29
21.12.2024, 20:01
spoko najpierw wprowadzaja jakis szit a potem go pol roku poprawiaja ....

krotos666
21.12.2024, 21:24
Czy działa Wam zamarznięte jezioro?
Mi premiuje 28 budynków, ale premii na introligatornię nie daje.
Jak miałem produkcję na Toma 12h, dalej mam 12h.
A jak u Was?

StachuSiekiera
21.12.2024, 23:59
A jak u Was?

W opisie jeziora sa bledy, chodzilo im o introligatora z przygody, a nie tego zwyklego. Ono premiuje wszystkie budynki ktore maja interfejs jak magazyn prowiantu, czyli wlasnie intro z przygody, czarnodrzewia, wedzarnie i wiele wiecej budynkow.

HeyHoLetsGoo
24.12.2024, 05:46
Musze powiedziec ze w koncu jest budynek w evencie ktory sprawia mi wiele radosci i bardzo sie podoba. Mowa tu o zamarznietym jeziorze. Jezeli odpale goraca czekolade, odpale jezioro +sale miodow - to produkcja manuskrypotow tomow czy kodeksow leci az milo.

HeyHoLetsGoo
24.12.2024, 05:47
A jak u Was?

szkoda ze nie dziala na zwykla introligatornie bo z 'kwiatkiem ' na 300% produkcja takze pedziala by az milo. Dobrze ze chociaz na przygodowa dziala .

Jurek12345
25.12.2024, 01:00
Musze powiedziec ze w koncu jest budynek w evencie ktory sprawia mi wiele radosci i bardzo sie podoba. Mowa tu o zamarznietym jeziorze. Jezeli odpale goraca czekolade, odpale jezioro +sale miodow - to produkcja manuskrypotow tomow czy kodeksow leci az milo.

tylko że odnowienie to na razie 5 dni, chyba że kupisz również za klejki. Podejrzewam że to samo wychodzi na wiosennym parku + Sala + Tort, i ja np. mogę produkować przez cały czas bez przerwy na odnowienie i bez Jeziora.

Bartexio
26.12.2024, 02:17
Tylko jaki sens ma ten budynek ? manu mam ok.1k tomów i kodeksów po ok. 500 - a potrzebuje na event kilka sztuk by kolejnego odkrywce szkolic
a ta stodoła tylko zajmuje pół wyspy i miejsce którego i tak nie ma, a efekt do ceny mizerny

HeyHoLetsGoo
27.12.2024, 14:46
Tylko jaki sens ma ten budynek ? manu mam ok.1k tomów i kodeksów po ok. 500 - a potrzebuje na event kilka sztuk by kolejnego odkrywce szkolic
a ta stodoła tylko zajmuje pół wyspy i miejsce którego i tak nie ma, a efekt do ceny mizerny

No widzisz jestesmy na innym etapie ja pomimo pompowania w budnkach manuskryptow i tomow wciaz mam duzo gienkow/odkrywcow do ulepszenia :) Mi robi roznice. Gdyby naprawili te introligatornie byloby calkiem OK

revsi
02.01.2025, 01:35
A może by tak zmniejszyć rozmiar tego całego jeziora. Przecież dla graczy z wyższym lv tego budynku nigdzie nie idzie wcisnąć, a o większej ilości to już nie ma mowa. Taki mam ciekawy pomysł: mogliby zrobić, że ten sam rodzaj budynku można stawiać jeden na drugim oszczędzając miejsce na wyspie, a nad budynkiem mogłaby być cyfra z ilością posiadanych budynków danego rodzaju. Ten pomysł świetnie nadałby się dla czarnodrzewa, labolatorium, świątecznej piekarni czy stoisk z przekąskami :rolleyes:

closer71
07.01.2025, 23:49
Jak dla mnie budynki na tyle nieciekawe, że odpuściłem sobie udział w tym wydażeniu

Pabll0
12.01.2025, 15:43
Czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co jest z nawodnym magazynem i pałacem lodowym? W opisie jest napisane, że pałac lodowy jest w Torbie weołej zimy 4x (nie ma w ogóle), nawodnego magazynu, ulepszonego pływającego domu, zamrożonego ulepszonego pływającego domu też nie zauważyłem.

M0rdechaj
12.01.2025, 21:34
Czy ktoś z was może mi podpowiedzieć co jest z nawodnym magazynem i pałacem lodowym? W opisie jest napisane, że pałac lodowy jest w Torbie weołej zimy 4x (nie ma w ogóle), nawodnego magazynu, ulepszonego pływającego domu, zamrożonego ulepszonego pływającego domu też nie zauważyłem.

Jak zwykle pamiętnik ma pełno błędów, w opisie skrzyń na samym dole pamiętnika jest wszystko dobrze napisane i nie ma tam żadnego pałacu ani magazynu, to co wyżej to jest źle.