Zobacz pełną wersję : Brak możliwości zalogowania
Tomi1801
22.01.2024, 15:03
Śmiga komuś gra przez klienta bo mi nie?
Tomi1801
22.01.2024, 15:58
już ok ja na grze
od jakieś godziny w ogóle nie mogłem wejść na główną stronę nie mówiąc o zalogowaniu ani o kliencie... Jakiś problem z DNS wywalało. Teraz sie zalogowałem to forum sprawdzam
BB_Penelopa
22.01.2024, 18:46
Dzień dobry,
bardzo proszę o wyczyszczenie pamięci podręcznej i zalogowanie się ponownie.
Proszę o informację, jeżeli problem będzie w dalszym ciągu występował.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
SzalonyBrowarnik
25.01.2024, 17:10
Dużo razy jeszcze będziecie przesuwać po godzince koniec apdejta? Napiszcie, że nie wiecie kiedy się skończy, a nie w****iacie tylko kolejnymi kłamstwami.
BB_Penelopa
25.01.2024, 18:25
Dzień dobry,
aktualizacja została zakończona o godzinie 17:00.
Daj znać, jeżeli w dalszym ciągu nie możesz się zalogować.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
SzalonyBrowarnik
25.01.2024, 22:45
Szanowna Szefowo
Tu nie chodzi o to, że nie mogłem się zalogować, tylko o podawanie fałszywych informacji. Skoro nie macie pojęcia, ile apdejt zajmie klepsydr, to lepiej napiszcie, że nie wiecie, o której się zakończy, a nie 648837929 razy zmieniacie końcową godzinę. Co mi po informacji, że będę mógł się zalogować już w południe, potem o 13, 14, 15, 16, 17 itd?
P_Kowalska
26.01.2024, 18:49
Komunikat "Obszar serwera uszkodzony"
Dzisiaj komunikat Obszar serwera uszkodzony - mam ciasteczka wyczyścic ? :)
leszekk61
27.01.2024, 18:13
mam to samo obszar serwera uszkodzony także naprawde super event zrobiliście gratulacje
Obszar serwera uszkodzony . Penelopo o co chodzi ? . Tylko nie pisz że trzeba ciasteczka wyczyścić .
Angel7212
27.01.2024, 19:39
Obszar serwera uszkodzony . Penelopo o co chodzi ? . Tylko nie pisz że trzeba ciasteczka wyczyścić .
poczekaj do jutra, w nocy leci skrypt ktory z reguły naprawia uszkodzone sektory, jak sie nie uda, to trzeba pisac do supportu
Pisałem do supportu odpisali że dns wyczyścic ale to nie zadziałało :)
foczka67
29.01.2024, 11:25
i dzis znowu brak możliwości logowania
U mnie to samo, nie można połączyć się z serwerem
Michomal
29.01.2024, 13:18
Witam
Od godziny nie mogę się zalogować na grę a próbuję przez klienta lub przeglądarkę.
Przeglądarek mam kilka (chrome, mozilla, edge) i na żadnej nie wchodzi gra.
Żona weszła na grę ale nie może wejść do żadnego znajomego ani na przygodę.
Może nie róbcie restarta serwerów tylko weście się za to porządnie i znajdźcie problem i zróbcie porządną konserwę lub aktualizację bo to trochę frustrujące.
Pozdrawiam
Hasaniasy
29.01.2024, 13:22
i u mnie to samo, od wczoraj od 20 brak możliwości zalogowania !!!
Hasaniasy
29.01.2024, 13:29
ciastka wyczyszczone, a pasek ląduje się tylko do ok 90 % :D jakieś rady ?? :)
foczka67
29.01.2024, 13:50
problem tylko na naszym serwerze " złota góra"?
Gwynbleidd35
29.01.2024, 14:06
U mnie to samo. Nie mogę wejść na serwer dzisiaj.
W nocy ok. 1-2 zaczęło zrywać mi z serwerem, aż wypluło i od tego czasu kicha. Część osób nie ma problemu, ale na nasze wyspy nie mogą wejść, bo nie wczytuje się im mapa i tyle. Tak, jak pisał Micho wyżej. Z naszej gildii, co najmniej 5 osób nie może wbić. Pisałam do supportu o oczywiście ciasteczka. Trzeba im wysyłać screnn, jak to wygląda. Czekam.... co za łosie.
dorisday
29.01.2024, 14:36
Niestety nadal nie mamy możliwości logowania:(((
Heniek300
29.01.2024, 14:41
ja rano mogłem normalnie, a od godziny 1130 nie mogę wylądować na wyspie
Andrzej1965
29.01.2024, 14:54
Mi też padł około1:00 w nocy i do tej pory brak możliwości gry.
DukeNukem-PL
29.01.2024, 15:00
U mnie ~0:30 serwer wywalił mi ten komunikat gdy rozmawiałem z kolega z gildii.
DO teraz nie mogę wejść na serwer: "Połączenie zostało zerwane..."
Stawiam 1milion platynowych mieczy, że nikt z bb nie ukończył tego łańcucha Starfall na serwerze testowym. No bo chyba od tego jest testowy serwer?
Na testowym serwerze pierwszy błąd z wysypem gwiezdnego pyłu był do wyłapania w 5 minut od momentu rozpoczęcia nowego zadania.
A gdzie tam następne 'wysypy'? Ręce opadają.
4 tygodnie po tym błędzie wchodzę na testowy a tam dalej to samo: ludzie walczą z wysypem gwiezdnego pyłu. xD - Taka jest interakcja z bb na serwerze testowym :).
No dobrze, po 2 miesiącach od pierwszego wystąpienia błędu bb wprowadza na testowy 'nową poprawianą' wersję Starfall... Przepraszam bardzo bb ale już się nie odważyłem tego testować, miałem niejasne przeczucie, że już naprawdę szkoda czasu. No i nie pomyliłem się.
No i teraz bb z uporem godnym wszystkich alfa i beta testów dąży do tego, żeby Starfall utrzymać na produkcyjnym' serwerze za wszelką cenę. Odważni są.
No dobrze... jest tylko pytanie ile jeszcze 'zamków bezpieczeństwa' wyzwoli to zadanie w czasie jego 'postępów'. O ile będą jakiekolwiek postępy.
A o 'zamkach bezpieczeństwa ' mowa była 25.01.2024 na niemieckim forum [tłumaczenie googl'a na polski]:
https://forum-diesiedleronline-de.translate.goog/threads/threads/149541-%E2%98%85-Zone-abgest%C3%BCrzt-Sternenschauer-S.C.R.A.P.P.E.R./threads/149541-%E2%98%85-Zone-abgest%C3%BCrzt-Sternenschauer-S.C.R.A.P.P.E.R.?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp
Mogę tylko pogratulować bb szczególnego talentu do zniechęcania graczy do siebie.
"Dziękuję za cierpliwość w przeczytaniu tej wiadomości i wsparcie.
Wasz Zespół Loży Szyderców"
W nocy ok. 1-2 zaczęło zrywać mi z serwerem, aż wypluło i od tego czasu kicha. Część osób nie ma problemu, ale na nasze wyspy nie mogą wejść, bo nie wczytuje się im mapa i tyle. Tak, jak pisał Micho wyżej. Z naszej gildii, co najmniej 5 osób nie może wbić. Pisałam do supportu o oczywiście ciasteczka. Trzeba im wysyłać screnn, jak to wygląda. Czekam.... co za łosie.
Witaj Becia, mam ten sam problem o północy wywaliło mnie z gry i do tej pory mam komunikat "Problem z połączeniem" i człowieczek tłucze młotem.
Przypuszczam że wiecej niż 5 osób z gildii ma ten problem.
dorisday
29.01.2024, 15:56
wysłałam screena do bb ciekawe co odpowiedzą:(((((
https://prnt.sc/6XibfNoRGIeA
Próbuję się logować przez unity z przeglądarki chrome, jak zalecają. Wygląda, jakby wywaliło konto. Osoby zalogowane nie mogą wejść na przygody, jakby nie było map.
https://zapodaj.net/plik-AZDJBoG3QZ
dorisday
29.01.2024, 16:13
Tak jak piszesz zgadza się, a na górnym pasku same zera, brak osadników, surowców itp:((( ja odpaliłam na ff i to samo co u ciebie
DukeNukem-PL
29.01.2024, 16:38
Nie ma wyjścia, trzeba zgłaszać ten błąd indywidualnie z głównej strony logowania do 'supportu' bo inaczej przepadnie kolejka logowania na serwer:
https://forum-thesettlersonline-com.translate.goog/threads/threads/39446-SCRAPPER-mining-problem/page2?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp
JakiJaJack
29.01.2024, 17:11
Od rana nie mogę się zalogować, w każdy możliwy sposób "utracono kontakt z serwerem, pracujemy ble ble ble..."
Nie mogę od rana się zalogować - "połączenie z serwerem zostało przerwane..."
wiktorynka123
29.01.2024, 18:27
też połączenie z serwerem zostało przerwane....
złota góra posypała się o północy i tak trwa w gruzie...
Kitsuneq
29.01.2024, 19:28
Mi również dziś nie działa. Coś wiadomo?
Tak jak kolega DukeNukem-PL pisał chodzi o łańcuch zadań Starfall. Serwer Złota Góra działa jako tako, np można założyć nowe konto i się loguje, podejrzewam że każdy się zaloguje kto nie ma odpalonego Starfall
broda102
29.01.2024, 21:03
https://lh3.googleusercontent.com/drive-viewer/AEYmBYTmRlGE2mbhVqLk6Do3Ht7RkaFRFF5z_TI50xahwoRafW Z7peMljGSFcFslapiISSHMQJiBZLWqmhIT3WbSBhqnxRD7lA=s 2560
Dalej nie działa ...
oooo, ty też....
DukeNukem-PL
30.01.2024, 00:23
Czyli co? Wypisujemy się czy strajk?
Wygląda, że dzisiaj się nie zalogujemy. Jak zwykle brak jakiejkolwiek informacji, że jest problem, czy chociażby potwierdzenia, że nad tym pracują. Przepadną klejnoty za logowanie i, jeśli w poszukiwaczu wpadnie 7 dni logowania to i kryształki.
Czy ktokolwiek dostał jakąś odpowiedź od tych łosiów? Oprócz tego, że zgłoszenie wisi, jako w trakcie realizacji to ani słowa.
DukeNukem-PL
30.01.2024, 00:51
Wygląda, że dzisiaj się nie zalogujemy. Jak zwykle brak jakiejkolwiek informacji, że jest problem, czy chociażby potwierdzenia, że nad tym pracują. Przepadną klejnoty za logowanie i, jeśli w poszukiwaczu wpadnie 7 dni logowania to i kryształki.
Czy ktokolwiek dostał jakąś odpowiedź od tych łosiów? Oprócz tego, że zgłoszenie wisi, jako w trakcie realizacji to ani słowa.
Obawiam się, że błądzą myśląc, że ten ostatni efekt blokowania wynika z powodu zablokowania się wyjść złóż odłamków gwiezdnych przez nasze budowle na mapie a ja mam przeczucie że to właśnie ostatnie 5 złoże się wyczerpało i zadziałał kolejny 'bezpiecznik', o którym wspominał ktoś z bb na niemieckim forum, albo wystąpił kolejny nieprzewidziany błąd w ciągu zadania, który całkowicie wiesza klienta. Krótko mówiąc czarno widzę.
Obawiam się, że błądzą myśląc, że ten ostatni efekt blokowania wynika z powodu zablokowania się wyjść złóż odłamków gwiezdnych przez nasze budowle na mapie a ja mam przeczucie że to właśnie ostatnie 5 złoże się wyczerpało i zadziałał kolejny 'bezpiecznik', o którym wspominał ktoś z bb na niemieckim forum, albo wystąpił kolejny nieprzewidziany błąd w ciągu zadania, który całkowicie wiesza klienta. Krótko mówiąc czarno widzę.
U mnie to na pewno nie było zablokowanie wyjścia złoża ani wyskrobanie złoża, wszystkie będą skrobać do jutra rana. Z zadań gwiezdnych było aktywne tylko to skrobanie jeszcze na jakieś 36h. W momencie wywalenia nic właściwie nie robiłam na wyspie, taki przegląd przed wieczornym zamknięciem. Obstawiam jakąś awarię i wysypanie serwera nie związaną z tą gwiazda.
DukeNukem-PL
30.01.2024, 01:01
Zgłoszenie wisi bez odpowiedzi. Odpowiedzi z tzw 'supportu' to ja nie widziałem od co najmniej 2 lat.
DukeNukem-PL
30.01.2024, 01:11
U mnie to na pewno nie było zablokowanie wyjścia złoża ani wyskrobanie złoża, wszystkie będą skrobać do jutra rana. Z zadań gwiezdnych było aktywne tylko to skrobanie jeszcze na jakieś 36h. W momencie wywalenia nic właściwie nie robiłam na wyspie, taki przegląd przed wieczornym zamknięciem. Obstawiam jakąś awarię i wysypanie serwera nie związaną z tą gwiazda.
Serwer tak sam z siebie się nie wysypuje, poza tym część ludzi dalej może wejść na wyspę ale nie nie mogą wejść na wyspy tych, którzy sami nie mogą na nią wejść. Ewidentnie przyczyną jest Starfall w trakcie działania. Nie wiem po co oni trzymają testowy serwer? Dla jaj?
Ja dopiero wczoraj zrobiłem questa z tymi cusiami, dalej się kopią. To raczej nie to, ale pewnie powiązane z nowym updatem w ten czy inny sposób. Może jak się wykopią to będę mógł wejść na wyspę...
Ja bym obstawiała, że awarię mógł spowodować skrypt, który puszczają w nocy, aby odblokowywać to felerne złoże. Poblokowało nas właśnie w nocy. Choć mogę się mylić.
cyt. z niem. forum: "Witajcie, osadnicy.
Zdajemy sobie sprawę z tego problemu. Jak wspomnieliśmy wcześniej, uruchamiamy skrypt, aby zastosować "zablokowaną strefę". Dodatkowe działanie obejmuje inne działanie w celu odblokowania wyjścia przed wystąpieniem."
lordGabriel
30.01.2024, 02:32
Ja dopiero wczoraj zrobiłem questa z tymi cusiami, dalej się kopią. To raczej nie to, ale pewnie powiązane z nowym updatem w ten czy inny sposób. Może jak się wykopią to będę mógł wejść na wyspę...
Raczej nie wejdziesz,u mnie miały rano się wykopać,i wyspa cały czas do teraz niestety niedostępna.....Już nawet się nie wkurzam....
foczka67
30.01.2024, 04:05
DukeNukem-PL a czy złota góra to jedyny serwer gdzie są te gwiazdkowe cuda? chyba na każdym serwerze wgrali to samo, a tylko nasz sie wysypał, wiec jaki związek mają złoża do braku logowania? pozatym 3 graczy z gildii wczoraj wieczorem napisało mi na messenger że logowali sie cały dzień bez problemu, szły im zadania gwiadowe a nagle ich zablokowało
DukeNukem-PL
30.01.2024, 06:24
DukeNukem-PL a czy złota góra to jedyny serwer gdzie są te gwiazdkowe cuda? chyba na każdym serwerze wgrali to samo, a tylko nasz sie wysypał, wiec jaki związek mają złoża do braku logowania? pozatym 3 graczy z gildii wczoraj wieczorem napisało mi na messenger że logowali sie cały dzień bez problemu, szły im zadania gwiadowe a nagle ich zablokowało
Jak pisałem wcześniej, miałem to samo, byłem zalogowany, pisałem z kolegą z gildii i po ok. 0:30 wywaliło błędem o zerwanym połączeniu i tak jest do teraz.
Na niemieckich i innych narodowych serwerach jest to samo. Gdzieś tam jest link. Ludzie skarżą się na to samo. Hammermann.
I u mnie nadal nie da się wejść na serwer, nic się nie zmieniło, ciągle jest ten sam komunikat. Nocny skrypt niczego nie naprawił. euGeniusze.
wiktorynka123
30.01.2024, 06:42
u mnie też nic się nie poprawiło
Nadal to samo, dalej nie da się wejść na wyspę
kolejka logowania przepadła i kto wie, co jeszcze przepadnie...
I kicha.... tak wygląda, jakby wczoraj nic nie robili, bo myśleli, że blokło nas to złoże i skrypt to naprawi... No nic, trzeba pisać im dalej i czekać.... słabo to widzę przy ich umiejętnościach, bo wygląda, jakby konta wyjechały przy tym braku nicku, avataru, surków.... dziwne tylko, że znajomi są... Logowanie przez unity z przeglądarki chrome...
https://zapodaj.net/plik-xGcSTCFeIQ
JakiJaJack
30.01.2024, 08:45
Mam to samo. Najgorsze, że to dotknęło chyba tylko kilka osób jak widzę i oni to mają gdzieś. To chyba nie jest problem globalny, dlatego nawet nie odpisują, olali nas...
Gram od 2012r. Może to jakiś znak, że pora skończyć już w to grać?
PaulosXIX
30.01.2024, 09:21
Słabo to wygląda.
Nie łączyłbym tej awarii ze Starfallem, na martwą wyspę kumpla, który nie gra od 3 lat tez nie mogę wejść.
Wygląda na posypanie się baz, pytanie czy mieli kopie i czy cofną nas o kilka dni ?
Albo przymusowy restart ....
I to nie kilka osób, u nas pół gildii ni ma.
dorisday
30.01.2024, 10:35
30.01.2024 r.-na poczcie zero odpowiedzi z supportu i brak możliwości zalogowania :((((( Pozdrawiam gildię sligo i wszystkich graczy ze Złotej Góry:))))
Hasaniasy
30.01.2024, 11:19
witam, no i prawie już 34h od ostatniej możliwości logowania :( ciekawe kiedy pojawi się jakiś komunikat ze strony bb
Walder2023
30.01.2024, 11:19
dzisiaj 30.01.2024 i nadal nie mogę się zalogować - Złota Góra - problem od wczoraj rano
JakiJaJack
30.01.2024, 11:51
30.01.2024 r.-na poczcie zero odpowiedzi z supportu i brak możliwości zalogowania :((((( Pozdrawiam gildię sligo i wszystkich graczy ze Złotej Góry:))))
Wbijaj Doris do mnie, poczekamy razem;)...
Ps. tak przy okazji, żeby Ci ktoś nie zakosił portowej, stoi tak na widoku, a pisałem, że przechowam, zaopiekuję się...
Andrzej1965
30.01.2024, 12:08
Nadal to samo, dalej nie da się wejść na wyspę
Aniu widzę że z naszej gildii nie tylko mnie to dotknęło. Ciekawe ile jeszcze osób nie może się zalogować?
U mnie dzisiaj tak samo. Support mi odpisał:
"Witaj,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
W opisanym przez Ciebie przypadku możemy doraźnie zasugerować wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki, ciasteczek oraz pamięci DNS. Sprawdź także, czy uda Ci się zalogować do gry, korzystając z innej przeglądarki i trybu incognito.
Jeśli po wykonaniu tych kroków nic się nie zmieni, prześlij odpowiedź w tym zgłoszeniu i załącz zrzut ekranu przedstawiający problem.
Pamiętaj proszę, aby na zrzutach widoczne było całe okno przeglądarki oraz czas systemowy oraz by były one zapisane w formacie jpg lub png.
W razie potrzeby proszę utworzyć nowe zgłoszenie bądź otworzyć już istniejące.
Pozdrawiamy
Zespół The Settlers Online"
... oczywiście nie pomogło. Nawet przez Klient Flash Portable próbowałem i to samo
dorisday
30.01.2024, 12:17
Wbijaj Doris do mnie, poczekamy razem;)...
Ps. tak przy okazji, żeby Ci ktoś nie zakosił portowej, stoi tak na widoku, a pisałem, że przechowam, zaopiekuję się...
Moja wina, moja wina, mogłam ci ją podesłać i schowałbyś, ach co to będzie co to będzie?
Wynajmę cbś i znajdą złodzieja najwyzej, jak mi zniknie:)))))
Krukorowski
30.01.2024, 12:24
już drugi dzień nie mogę wejść na grę,
gram dopiero od dwóch miesięcy, ale chyba trzeba to zakończyć, gra bardzo niestabilna,
rozumiem teraz tego pana walącego młotkiem w komputer :)
już drugi dzień nie mogę wejść na grę,
gram dopiero od dwóch miesięcy, ale chyba trzeba to zakończyć, gra bardzo niestabilna,
rozumiem teraz tego pana walącego młotkiem w komputer :)
To przedstawia jak support rozwiązuje ten problem ;)
Walder2023
30.01.2024, 12:32
Proponuje aby szanowny Zespół The Settlers Online zabrał się do pracy i usunął awarię o której pisze coraz większa ilość osób. doraźne sugerowanie rozwiązań nie przynosi rezultatów a naraża szanowny zespół na śmieszność. Gdybym w pracy wykazywał podobną aktywność i zaangażowanie to wylano by mnie na zbity p...... bez "doraźnej sugestii" Pozdrawiam graczy Złotej Góry i nie tylko życząc anielskiej cierpliwości
Walder 2023
Jadowitek
30.01.2024, 12:35
Witam połączonych przez przerwanie połącznia, tylko w BB takie cuda. Aby wszystko śmigało trzeba przestać grać i sobie wyobrażać że śmiga, tak miałem przez trzy lata i "działało" Od wczoraj mam tak samo jak osoby piszące powyżej. Drogie, szanowne BB, zamiast tworzyć gry, weźcie sobie wiaderka, foremki, idźcie do piaskownicy i stawiajcie babki, więcej pożytku z tego będzie niż obecnie jest a i zdrowiej dla wszystkich lub zacznijcie psuć grę to może w końcu będzie działać bo na razie jest odwrotnie. Ps. Dajcie coś do picia gościowi z młotkiem od dwóch dni pracuje bez wytchnienia ;)
Aniu widzę że z naszej gildii nie tylko mnie to dotknęło. Ciekawe ile jeszcze osób nie może się zalogować?
Pisałam do Ciebie prywatnej wiadomości :) Tak wiele osób to dotknęło :( Ja od wczoraj od 6 nie mogę wejść :(
U mnie dzisiaj tak samo. Support mi odpisał:
"Witaj,
dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
W opisanym przez Ciebie przypadku możemy doraźnie zasugerować wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki, ciasteczek oraz pamięci DNS. Sprawdź także, czy uda Ci się zalogować do gry, korzystając z innej przeglądarki i trybu incognito.
Jeśli po wykonaniu tych kroków nic się nie zmieni, prześlij odpowiedź w tym zgłoszeniu i załącz zrzut ekranu przedstawiający problem.
Pamiętaj proszę, aby na zrzutach widoczne było całe okno przeglądarki oraz czas systemowy oraz by były one zapisane w formacie jpg lub png.
W razie potrzeby proszę utworzyć nowe zgłoszenie bądź otworzyć już istniejące.
Pozdrawiamy
Zespół The Settlers Online"
... oczywiście nie pomogło. Nawet przez Klient Flash Portable próbowałem i to samo
Potwierdzam, taką samą odpowiedz otrzymałam z Support
Młotkowy pracuje wam chyba na kliencie. Logujcie się z przeglądarki przez ubi i te screeny im wysyłać. Tam wyraźnie widać, że jest problem z kontem.... brak avatara, lvl-a, surków, tylko znajomi zostali. Chcą z datą to dostali kolejny screen z dzisiaj z datą.
https://zapodaj.net/plik-OtC4KZm6Sw
Heniek300
30.01.2024, 13:06
ja z przeglądarki próbuję
poczyściłem co trzeba i dalej nic
Ja jestem na Unity i mi śmiga.
dorisday
30.01.2024, 13:26
To z tego wynika, że ukarali serwer Złota Góra:))))) Nowa Ziemia działa???? rzeczywiscie i wszyscy tam sie logują????
DukeNukem-PL
30.01.2024, 13:58
Młotkowy pracuje wam chyba na kliencie. Logujcie się z przeglądarki przez ubi i te screeny im wysyłać. Tam wyraźnie widać, że jest problem z kontem.... brak avatara, lvl-a, surków, tylko znajomi zostali. Chcą z datą to dostali kolejny screen z dzisiaj z datą.
https://zapodaj.net/plik-OtC4KZm6Sw
To samo mam ale z młotkowym.
https://zapodaj.net/plik-bdKXDxOWzD
miało być: z komunikatem, ale to jak się dłużej poczeka.
Ja próbuję się zalogować z dwóch komputerów i telefonu na przeglądarce i przez klienta, wszędzie tak samo. Gadanie że coś jest po naszej stronie to typowe ignorowanie problemu, nic więcej.
BB_Penelopa
30.01.2024, 14:27
Dzień dobry,
dziękuję za wszystkie zgłoszenia.
Sprawa została skierowana do działu technicznego.
Dziękuję za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Krukorowski
30.01.2024, 14:29
dostałem, mówiąc po staremu, pół strony maszynopisu co mam zrobić, bo wszystko jest oczywiście po mojej stronie i nic, chyba po prawie 30 latach gry w różne tego typu wynalazki przyjdzie mi sięgnąć po młotek jak ten gostek, zabrakło mi tylko jednej wskazówki abym wymienił swój sprzęt,
ale ponieważ jestem niespotykanie spokojny człowiek, wszystko wykonałem i gucio :)
Krukorowski
30.01.2024, 14:39
sprawa została skierowana do działu technicznego,
jak to mawiał Dyzma - umiejętność kierowania polega na szybkości podejmowania decyzji :)
dorisday
30.01.2024, 14:49
Brawo My:)))) Chyba nam uwierzyli, skoro Penelopa odpisała, wiec czekamy..... tylko jak długo????
Miejmy nadzieję że to tylko ktoś się potknął o kabel w serwerowni i nikomu nie powiedział...
Dzień dobry,
dziękuję za wszystkie zgłoszenia.
Sprawa została skierowana do działu technicznego.
Dziękuję za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dziękuję Penelopo za szybką reakcję i pozdrawiam. Mam nadzieję, że coś się teraz ruszy. Proszę dopilnuj tego dalej i dopytuj w naszym imieniu, bo my tu bez winy siedzimy za karę zamiast na naszych wyspach.
Prosiłabym jeszcze o jakąś informację na oficjalnych stronach, że jest problem.
PaulosXIX
30.01.2024, 15:13
Cierpliwości.
Specjalista od baz danych pracuje na 1/8 etatu i przychodzi co drugi piątek.
A już zupełnie poważnie:
Od wczoraj rana doskonale wiecie co się stało więc dajcie rzetelne info, bo jeśli ma być cofka do ostatniej dobrej kopii,
to pozostali gracze niepotrzebnie się logują i marnują czas.
BB_Penelopa
30.01.2024, 16:59
Brawo My:)))) Chyba nam uwierzyli, skoro Penelopa odpisała, wiec czekamy..... tylko jak długo????
Tak dla pewności - logujesz się poprzez Unity?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Gra nie działa przez unity ani przez przeglądarkę. Gra ładuje się, ale po zniknięciu okienka z ładowaniem pojawia się niebieska mapa i całe menu (z 0 przy wszystkich surkach, "Nazwa awatara" zamiast nicku, zamiast poziomu "{}". Pokazuje się że jest problem z połączeniem a chwilę po tym pokazuje się dialog "Połączenie z serwerem zostało przerwane, prosimy nacisnąć ok aby odświeżyć przeglądarkę". W konsoli przeglądarki nie widać żadnego błędu. W zapytaniach pokazuje się jedno zapytanie do adresu https://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf które cały czas się timeoutuje i próbuje w kółko znowu się wykonać. Po pewnym czasie jest to jedyne zapytanie które jest powtarzane wielokrotnie i które ciągle nie wraca.
dorisday
30.01.2024, 17:11
Witaj Penelopo:))) tak logowanie przez unity, screeny bb wysłałam, nie ma mojego awatara, zero surowców, poz.80 zniknął, moja gildia w rozsypce, a ja kapitan statku gildyjnego nie mogę ich wesprzeć, ratuj szybciutko moją gildię............:)))
Tak od wczoraj. Ktos to ogarnie w ogole ? Myslalem ze po resecie dnia cos sie zmieni a tu dalej lipa.
https://ibb.co/Kztzsdv
Dziwne to, dwa pierwsze zapytania pod ten adres wchodzą a reszta się timeoutuje (20 sekund mija)... Te dwa które wchodzą to POST a reszta jakby nie miała metody ustawionej.... Dziwne to. Jeżeli to występuje tylko u niektórych użytkowników (i na ich wyspach) to może po prostu zapytania wywołują się więcej niż 20 sekund i wszystko pada,. bo klient zakłada że się to wykona w mniej niż 20 ... Nie zazdroszczę osobom które w tym w tej sekundzie siedzą. Dodatkowe info - one wykonują się dwa na raz i jest warning w konsoli "FS.syncfs operations in flight at once, probably just doing extra work".
Po jakimś czasie pokazuje się to w konsoli i w ogóle przestaje już próbować
f46d1676969f857195e01e62445c0903.js:1
POST https://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf net::ERR_CONNECTION_RESET
wiktorynka123
30.01.2024, 18:06
weszłam, ale dwa dni bez logowania więc straciłam kryształy , a pewnie nie będzie żadnych prezentów w formie przeprosin
Zalogowałam! Penelopo, wielkie podziękowania dla ciebie! Bez ciebie byśmy tu tkwili bez końca. Pozdrawiam ciepło :)
Krukorowski
30.01.2024, 18:12
u mnie ta cała heca łączy się jakby z przygodami, z otwieraniem mapy przygody,
wczoraj ok. 6 rano wszedłem na grę było bez problemowo, ale dzień wcześniej rozpocząłem przygodę z Ryczącym Bykiem, jeden dzień zabawy i wzajemnych nawalanek:),
więc ok. 7 chciałem wejść na mapę przygody, interfejs przygody, ten po prawej stronie był ale nie reagował, nic się nie działo,
ale na mapie podstawowej na swojej pięknej wyspie mogłem grać i budować swoje imperium dalej,
spróbowałem 2-3 x i poczekałem do 9, nic się co do przygody nie zmieniło, brak reakcji,
postanowiłem zawołać HELP i napisałem o POMOC,
w odpowiedzi z automatu dowiedziałem się, że jest dużo zgłoszeń, że jak tylko będą mogli itp. itp. itp.
pomyślałem oki, wiedzą i pracują, będzie dobrze,
po godzinie straciłem również możliwość gry na podstawowej mapie, trochę byłem zły na całą sytuację, bo nie chciałem aby Ryczący Byk myślał, że się go wystraszyłem
dodam, że dopóki mogłem być na podstawowej mapie, to licznik przygody czas odliczał, teraz ta ja już mu mogę,
ale jako ten wierzący w ludzi, wyciszyłem się i dopiero dzisiaj napisałem na forum o moich problemach myśląc, że znam tą grę od 9 tygodni, poziom niski bo tylko 42, więc pewnie coś źle robię w takiej sytuacji, ale widzę, że nie jest ze mną tak zupełnie beznadziejnie :)
Krukorowski
30.01.2024, 18:14
faktycznie , działa,
a więc dziękuję, dziękujemy :)
Nie wszędzie niestety. Komunikat "Obszar serwera uszkodzony".
BB_Penelopa
30.01.2024, 18:35
Drodzy Gracze,
Serwer został zrestartowany. Proszę o informację, jeżeli ktoś w dalszym ciągu nie może się zalogować.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
30.01.2024, 18:36
faktycznie , działa,
a więc dziękuję, dziękujemy :)
Hej Krukorowski ,
Cieszę się, że wszystko działa! <3
Bardzo dziękuję, za informację!
Miłej gry!
BB_Penelopa
No to się zgłaszam - nadal nie można się zalogować. Komunikat "Obszar serwera uszkodzony", ciasteczka i inne czary wyczyszczone.
Przed chwilą wszystko się zrestartowało, wylogowało z uplay itd, ale znowu działa. Troche nieprzyjemna ta niestabilność
Serwer Kolonia też właśnie padł, brak możliwości zalogowania przez sporą grupę graczy.
Ja tez zgłaszam - połączenie z serwerem zostało zerwane ...
pursuer_kat
30.01.2024, 18:58
Problem z wejściem w przygodę - za każdym razem gdy próbuję, wyskakuje "Problem z połączeniem".
Wejście na wyspę macierzystą na razie bez problemów.
Krukorowski
30.01.2024, 18:58
ale rwie się, gra jest niestabilna, wyrzuciło mnie znowu ze 3 x,
Gra nie działa ,młotkowy się bawi
Pedro882013
30.01.2024, 19:08
i znowu.........kicha:((((
Krukorowski
30.01.2024, 19:26
Problem z wejściem w przygodę - za każdym razem gdy próbuję, wyskakuje "Problem z połączeniem".
Wejście na wyspę macierzystą na razie bez problemów.
identyczne objawy były u mnie,
teraz działa i przygoda,
pursuer_kat
30.01.2024, 19:35
identyczne objawy były u mnie,
teraz działa i przygoda,
Faktycznie objawy mamy takie same, teraz również ja nie mogę wejść na wyspę macierzystą. Czekam z nadzieją, że osiągnę szczęśliwy finał tej historii ;)
Znaczy się, że ostatecznie odzyskam dostęp do gry :P
brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony
peters31
30.01.2024, 19:51
brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony a młot się rozpada
Pedro882013
30.01.2024, 19:51
młotkowymi to są Ci informatycy, oni nie naprawiają tylko naparzają w kompy:(((((((
brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony
dalej jest brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo bardzo zmęczony
dalej jest brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo bardzo zmęczony
wciąż jest brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo bardzo bardzo zmęczony
Peters32
30.01.2024, 20:26
[brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony]
i u mnie to samo!!!!!!
I u mnie to samo !!!! Młotkowy ...
Od 3 godzin brak możliwości logowania na serwerze Kolonia, na stronie głównej nie ma żadnej informacji dla graczy, natomiast dalej wisi info "Wyprzedaż ostatniej szansy!", która zakończyła się o godzinie 10.00. Całkowity brak kompetencji CM !!!
No to się zgłaszam - nadal nie można się zalogować. Komunikat "Obszar serwera uszkodzony", ciasteczka i inne czary wyczyszczone.
I nadal bez zmian (Obszar serwera uszkodzony). Z punktu widzenia innego gracza, przy próbie wejścia na wyspę dostaje komunikat zwrotny o zablokowaniu wyspy znajomego.
I nadal bez zmian (Obszar serwera uszkodzony). Z punktu widzenia innego gracza, przy próbie wejścia na wyspę dostaje komunikat zwrotny o zablokowaniu wyspy znajomego.
ten komunikat występuje po rzuceniu zumiaka na złoże gwiezdne w s3/s6, gdy złoże to jest przyblokowane przez budynek. W nocy idzie skrypt, co powinien to odblokować. Jak rano nie puści to support
chatterbot
30.01.2024, 22:28
A u mnie młotkowy "brak połączenia " młotkowy pracuje a ja NIE :( od ok 18
A u mnie młotkowy "brak połączenia " młotkowy pracuje a ja NIE :( od ok 18
Jak logujesz się przez unity, wbije stronę bez avataru i surowców, a potem wyskoczy brak połączenia to to miała złota góra. W wcześniejszych postach wstawialiśmy screny, jak to wyglądało. Staliśmy 2 dni. Pisać do supportu, wysłać im screny.
Czy Nowy Świat też padł czy tylko u mnie ?
Czy ktokolwiek potrafi zalogować się na Słoneczny Gród? U mnie gość z młotkiem, a po jakimś czasie komunikat, że połączenie z serwerem zostało zerwane.
pursuer_kat
31.01.2024, 00:24
Czy Nowy Świat też padł czy tylko u mnie ?
Nie tylko u ciebie :(
SENATOR_X
31.01.2024, 06:29
Za chwile już nie będzie sesu się logować, bo na mapie wszystko padnie
A Nowa Ziemia wciąż działa :)
Zacznijcie grę na naszym serwerze to unikniecie takich stresów... ;)
ten komunikat występuje po rzuceniu zumiaka na złoże gwiezdne w s3/s6, gdy złoże to jest przyblokowane przez budynek. W nocy idzie skrypt, co powinien to odblokować. Jak rano nie puści to support
Potwierdzam. Problem zaczął się w momencie umieszczenia jednego ze zumiak-ów na złożu, które było przykryte budynkami. Skrypt odblokował konto (w zasadzie wyłączył złoże i to tymczasowo "naprawiło" problem). Po przeniesieniu budynków i uruchomieniu złoża, na razie jest ok. To teraz czekamy na poprawkę tego błędu od BB.
Voldemord123
31.01.2024, 23:11
witam Wszystkich niezadowolonych i Szefową. Nie mogę wejść do gry od 21godz ,wyskakuje komunikat >>> Obszar serwera uszkodzony - -W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie. <<<
Próbowałem kilka razy ale nie mogę wejść do gry. Wywaliło mnie jak kliknołem na 5 kopalnie w tym evencie Deszcz Gwiazd.
chyba serverów tso nie uszkodziłem,he he
boulinka81
05.02.2024, 15:31
"Połączenie z serwerem zostało przerwane...." Co się stało tym razem?
U mnie też młotkowy nie idzie wejść na grę.
Brak możliwości do wejścia na grę.Suport również nie działa. To pewnie sobota i niedziela bez gry.
"Połączenie z serwerem zostało przerwane...." Co się stało tym razem?
Bou pozdrawiam :)