PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 25.01.2024 - Dyskusja

BB_Penelopa
18.01.2024, 16:45
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48759) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

ariette
25.01.2024, 19:45
ja siem podziele opiniom: nie da sie znalezc tych gupich znajdek osmiu, tak samo jak sie nie dawalo na testowym, nikogo nie sluchaliscie, mieliscie to gdzies, tam nic nie zrobiliscie i tu tak samo nic nie robicie, a ludzie maja po evencie, bo nie da rady grac bez zaliczenia tego zadania, penelopa idz i zglos to do supportu

krotos666
25.01.2024, 20:07
ja siem podziele opiniom: nie da sie znalezc tych gupich znajdek osmiu, tak samo jak sie nie dawalo na testowym, nikogo nie sluchaliscie, mieliscie to gdzies, tam nic nie zrobiliscie i tu tak samo nic nie robicie, a ludzie maja po evencie, bo nie da rady grac bez zaliczenia tego zadania, penelopa idz i zglos to do supportu

ariette, jesteś pewna ?

https://prnt.sc/x6iuAo5BLMy0

ariette
25.01.2024, 20:42
jestem pewien ze sa, tak jak na testowym, calkowicie niewidoczne bo schowane w calosci za budynkami i nie da sie normalnie ich wizualnie namierzyc. to bylo juz na testowym zglaszane i nic z tym nie zrobili. gracze musza po omacku szukac na mapie, ew. z pomoca mapki na wiki. to nie jest normalne. gracze na testowym zglaszali problem. a ty nic mi nie udowodnisz mistrzu666, chocbys sie nie wiem jak nie staral.

sparkz
25.01.2024, 20:49
poczekajcie az sie ludzie dowiedza, ze moga wtopic wszystkie surowce wydane na scrappery jesli zaczna questa za pozno i nie zdaza calego zrobic w 5 dni :) wtedy dopiero wszyscy beda sie cieszyc ;)

albo jeszcze lepiej, jak zrobia pare razy i sie dowiedza, ze jedyne nagrody z tygodni robienia tych questow to 1k rudy zelaza i miska makaronu

Ismina1
25.01.2024, 20:55
A jak go zebrać? Klikam i nic.
OK, już wiem, nie mogłam znaleźć zestawu w premiach.

ariette
25.01.2024, 21:03
pyłek się wciąga Ismina1 :)

pretor29
25.01.2024, 22:17
moja opinia jest taka : znowu przekladaliscie koniec konserwy "x"razy bo znowu nie ogarniacie tego co powinniscie na czas

gregorypeck
26.01.2024, 09:11
Super event :)
Obszar serwera uszkodzony
i to w zasadzie by było na tyle ;)

wiessna
26.01.2024, 09:37
jak zbierać ten pyłek?

M0rdechaj
26.01.2024, 10:45
jak zbierać ten pyłek?

Musisz w magazynie prowiantu wyprodukować premie zestaw do zbierania pyłków i tym zbierać.

MojeSumienie
26.01.2024, 11:28
A ja nadal nie wiem jak

MojeSumienie
26.01.2024, 11:56
Dzieki :)

Cichy_1981
26.01.2024, 12:34
Mam to samo - brak możliwości zalogowania na grę - tyle w temacie nowości :D

Cichy_1981
26.01.2024, 12:38
Witam.
Proszę o rozwiązanie informacji - Uszkodzony obszar serwera - nie mogę się zalogować.

Cichy_1981
26.01.2024, 12:54
Witam.
Mam włączoną przygodę Pierwszego złodzieja do zadań tygodniowych - przez błąd - uszkodzony obszar serwera nie mogę się zalogować i dokończyć.
Żądam rekompensaty za ten stan gry po przerwie technicznej.

nomader81
26.01.2024, 15:07
brak jednego pyłku :( Czy ktoś nad tym pracuje? Jest 7 z 8.......
potwierdzone przez kilku userów

Alekin
26.01.2024, 15:16

Nie słyszałem, żeby komuś brakowało. U nas w gildii też nikt nie zgłaszał tego problemu.
Sprawdzałeś rozmieszczenie pyłków na wiki?

M0rdechaj
26.01.2024, 15:22

Też miałem ten problem, jest na pewno, gdzieś za budynkiem schowany, sprawdź mapkę na wiki i poprzestawiaj budynki w zaznaczonych miejscach.

nomader81
26.01.2024, 15:33
A jednak jest :) Sorki za zamieszanie

Colletka
26.01.2024, 15:37
Zrobilam te w magazynie i co dalej,jak to zebrac.

Colletka
26.01.2024, 15:42
Podlaczam sie do pytani

Colletka
26.01.2024, 15:55
Pomozcie,nadal nie wiem co z tym pylkiem

Os4dn1k
26.01.2024, 16:08
Zbieranie pyłku to jak rzucanie premii. W gwieździe jest 8 sztuk Improwizowanego zestawu zbieracza, klikasz na nim i rzucasz na pyłek na wyspie

elenkaa
26.01.2024, 19:26
Czy w magazynie prowiantu od razu pojawia się możliwość stworzenia zestawu do zbierania pyłku czy w trakcie któregoś zadania? Bo ja nie mam takiej możliwości.

DukeNukem-PL
26.01.2024, 20:44
Po wyprodukowaniu "Improwizowanego zestawu zbieracza" ten zestaw nie pojawia się od razu w gwieździe a zakładka w MP po prostu sobie znika. I ani zestawu ani zakładki w MP nie ma przez dobre kilka minut. Więc trzeba odświeżyć stronę (F5) albo odczekać aż serwer odpowie w gwieździe widocznością zestawów, którymi można dalej klikać na na zbieranych "pyłkach". Wylogowanie i ponowne logowanie również może spowodować aktualizację zadania.
A ja w międzyczasie cieszę się "Zablokowanym obszarem serwera". No i kto biednemu zabroni? xD

nieborko
26.01.2024, 21:55
A ja w międzyczasie cieszę się "Zablokowanym obszarem serwera". No i kto biednemu zabroni? xD

Nie tylko Ty ;) A support ma to bardzo głęboko w "wszyscy wiedzą gdzie". Ciekawe kiedy zrozumieją, że problem leży po ich stronie i przestaną pisać głupoty w stylu "Wyczyść cache, usuń ciasteczka". Chyba nie doczekam 11-tej rocznicy założenia konta w takich warunkach.

laaf
26.01.2024, 23:22
jakim to trzeba byc...czlowiekiem biegnacym w poszukiwaniu mozgu;P wprowadzasz urozmaicenie gry, nie jestes pewien czy wszystko zadziala bo takich programistow z odrzutu bierzesz ale chociaz ten skrypt czy tam innego autobota na 100% klejek przenies na inny dzien:P mistrzowie autoreklamy---bb:P

DukeNukem-PL
27.01.2024, 17:46
Nie tylko Ty ;) A support ma to bardzo głęboko w "wszyscy wiedzą gdzie". Ciekawe kiedy zrozumieją, że problem leży po ich stronie i przestaną pisać głupoty w stylu "Wyczyść cache, usuń ciasteczka". Chyba nie doczekam 11-tej rocznicy założenia konta w takich warunkach.
Oni wiedzą że blokada obszaru serwera to efekt pojawienia się złóż gwiezdnych odłamków w takim miejscu, że ich wyjście jest blokowane przez twój budynek. Mam nadzieję że 'technicy już nad tym pracują' a ciasteczka w tej grze to czyści tylko CM a nie 'support' ;)

gregorypeck
27.01.2024, 21:39
W sprawie Blokady obszaru serwera tylko pisać na suport, najpierw dadzą odpowiedz klasyczną cache i ciastka ale potem jak się ich ciśnie to działają. W moim przypadku po prostu zatrzymali zablokowanego złoma, gra odpaliła przestawiłem swój budynek i jest ok.
Jeśli widać, że budynek jest postawiony podejrzanie blisko tego złoża to lepiej go od razu przestawić, zanim się tam wstawi tego złoma. Zwłaszcza dotyczy to budynków wstawionych w czasie jak znieśli blokadę budowania w skałach ;).

tehacerpz
27.01.2024, 23:45
Potwierdza się teza, że informatycy nie znają tej gry z praktyki, bo jest tyle miejsc "odludnych" na wyspie, gdzie raczej nie buduje się strategicznych budynków, a oni wybrali miejsca, gdzie po wyburzeniu gór są duże skupiska budowli.

pretor29
28.01.2024, 05:29
tempo usuwania postow jest niesamowite .. szkoda ze tak samo szybko nie naprawiaja bledow w tym czyms....

BB_Penelopa
28.01.2024, 13:12
Dzień dobry,

przypominam rozwiązania ze Zmian w grze:

Zadania związane ze zbieraniem gwiezdnego pyłu:
W przypadku zadań, w których gracze muszą zebrać określoną liczbę emotek lub wejść w interakcję z określoną liczbą S.C.R.A.P.P.E.R, zdarzają się sytuacje, w których mogą one być ukryte za większymi budynkami i drzewami
Obejście: Przenieś budynek w inne miejsce/Posiadaj wystarczającą ilość drwali, aby ściąć wszystkie drzewa na danym obszarze.

Badamy sposoby na ulepszenie tego w nadchodzącej aktualizacji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Cichy_1981
29.01.2024, 09:10
niestety jedno złoże tych odłamków zatrzymuje się i restartuje pomiędzy 8 minut 44 sekundy a 8 minut i 20 sekund - tak cały czas - co jest grane

corsare
29.01.2024, 09:26
"połączenie z serwerem zostało przerwane..." i tak od czterech godzin. Przy kupowaniu klejnotów w sklepie nigdy nie zrywa połączenia...

DukeNukem-PL
29.01.2024, 10:18
"połączenie z serwerem zostało przerwane..." i tak od czterech godzin. Przy kupowaniu klejnotów w sklepie nigdy nie zrywa połączenia...
o 0:30 serwer wywalił mi ten komunikat gdy rozmawiałem z kolega z gildii.
Konsekwencja olewania testów przez bb. Założę się że na testowym serwerze nikt z bb nie odpalił gry ze Starfall na swoim koncie. Pierwszy błąd po wysypaniu na mapę gwiezdnego pyłku był do wykrycia w 5 minut. No ale 'nowa, poprawiona' wersja Srarfall pojawiła się dopiero po 2 miesiącach. No czas reakcji pobił chyba wszystkie rekordy "dewelopingu". Czy wtedy ktoś z bb na testowym to odpalił? Nadal szczerze wątpię. Po co? Lepiej niech się gracze sami się bujają z tym problemem.

Mogę tylko pogratulować bb szczególnego talentu do zniechęcania graczy do siebie.

"Dziękuję za cierpliwość w przeczytaniu tej wiadomości i wsparcie.
Wasz Zespół Loży Szyderców"
:)

Cichy_1981
29.01.2024, 10:36
ja proszę o wywalenie tego z mojego konta - mam dość bujania się w tym temacie i pisania do supportu - serio

jajan01800
29.01.2024, 12:51
mam 7 pyłkow w miejscu 8 krater i to od paru godzin....doczekam się na pyłek?

penelopa21
29.01.2024, 13:42
Dlaczego? ???? Czesc graczy majac Pioniera na IV levelu ma w nim 2 zakladki a inni nie. W drugiej zakladce mozna produkowac zuomiaki smar czyli dopalki do kopalni krysztalow.

dorisday
30.01.2024, 10:44
u mnie Pioner na 1 poziomie , bez mozliwości podniesienia poziomu na wyzszy, przy przedostatnim zadaniu wywaliło mnie z gry i do dzisiaj nie ma mozliwości zalogowania sie do gry, jak zreszta wielu innych graczy:(((((((((

Kriss80
30.01.2024, 17:37
Kiedy będzie można się zalogować ? Od wczoraj młotkowy i nic więcej ;/

peters31
30.01.2024, 21:44
Od 3 godz., nie można się zalogować. Młotkowy !!!!!1

sparkz
31.01.2024, 11:18
a ja sobie siedze z popcornem i mam ubaw, bo wiedzialem ze bedzie cyrk, ale nie myslalem ze az taki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

b0gdan102
31.01.2024, 14:46
witam akiedy naprawicie błąd mam 849 fragmentów gwiazy i juz 4 dzien stoje bo niemoge ruszyc dalej potrzeba 850 do zrobienia przedmiotu

Heniek300
02.02.2024, 01:19
Wszystko fajnie tylko ja mam jedno pytanie: Czy dodacie 2 stracone przez graczy dni, tak aby w poprawnym czasie mogli wykonać zadania??

sachtel
03.02.2024, 21:51
A czy jest gdzieś na forum opis wydarzenia Starfall / Deszcz gwiazd ?
Oficjalny opis, tak jak zawsze był Pamiętnik Dewelopera dot. np. Wydarzeń Bożonarodzeniowych, czy tylko trzeba bazować na wiadomościach z wiki ?

Pukerr
04.02.2024, 10:52
Dla graczy z 80lvl cała ta zabawa z Pionierem nie jest warta zachodu. Ilość surowców wydana na każdy łańcuch zadań jest znacząca, a jak już uzbierasz na kompendium za 4150 fragmentów, to wypada z niego kilka marnych pozycji, z mojego wypadło 1000 rudy złota, 400 drewna mahoń i 2 manuskrypty.
Może jednak BB wpadnie na pomysł żeby doświadczenie było konwertowane na GM jak w przypadku przygód?

trorox
04.02.2024, 11:28
Dla graczy z 80lvl cała ta zabawa z Pionierem nie jest warta zachodu. Ilość surowców wydana na każdy łańcuch zadań jest znacząca, a jak już uzbierasz na kompendium za 4150 fragmentów, to wypada z niego kilka marnych pozycji, z mojego wypadło 1000 rudy złota, 400 drewna mahoń i 2 manuskrypty.
Może jednak BB wpadnie na pomysł żeby doświadczenie było konwertowane na GM jak w przypadku przygód?

A może plan jest taki, żeby graczy 70+ zmobilizować do wbicia 80. w łatwy sposób, a później odpalić event: Sayonara! ?

Setbaj
04.02.2024, 11:30
U mnie ze skrzyneczki za 4150 fragmentów wpadło:
400 drewna mahoniowego
2 premie/drzewa matki/
1 tom
300 fragmentów gwiazd
Gwiezdne monety wymienne za PD również nie wpadły /mam 80lvl/
Szkoda pilnować tych zadań i dodatkowo wydawać surowce.

rafowka
04.02.2024, 12:36
od dwóch dni, nie można zlokalizować na mapie jednego Z.U.O.M.I.A.K( nie ma za żadnym większym budynkiem, czy drzewami), tym samym nie można ukończyć zadania" dzień rozmieszczania". Mogę prosić o pomoc, podpowiedź.

Slavetti
04.02.2024, 13:21
Szanowni programiści Starfall,
programując/ projektując ciąg zdarzeń, warto przewidzieć sytuację, w której gracz wykona pewne czynności ZANIM pojawi się zadanie.

I tak w tej sytuacji:
https://i.ibb.co/MhxGPGj/Zrzut-ekranu-2024-02-04-121212.png

Zanim pojawiło się zadanie "Ale będzie bomba" w pionierze to na wyspie pojawiły się twardo nieziemskie skały a w pionierze znalazłem ładunki - wyprodukowałem 50 sztuk chemicznych ładunków i zniszczyłem 5 nieziemsko twardych skał... Dopiero później odblokowało się zadanie "Ale będzie bomba" w pionierze, które nakazuje mi wyprodukowanie 50 sztuk chemicznych ładunków i zniszczenie 5 nieziemskich skał... ALE ja już nie mam tych skał do zniszczenia!!!

I tym samym cały ciąg zdarzeń został zatrzymany. Do supportu napisałem ale pewno na odpowiedź trzeba będzie czekać miesiącami.

tomeczka
08.02.2024, 21:29
O co chodzi stoję już 5 dzień na zadaniu Nie śpiesz się

kopacz
11.02.2024, 08:54
1. Dlaczego nie pojawia się zadanie "Wykorzenienie Problemu",
2. Dlaczego z kuferków wpada tylko 100 "Fragmentów Gwiazdy" pomimo że pokazuje się 5x 100, po 1-m odkryciu kuferek znika ?

starszy2008
11.02.2024, 15:52
czy wpadło komuś PD ze spadającej gwiazdy czy to tylko sciema BB

trorox
11.02.2024, 17:29
czy wpadło komuś PD ze spadającej gwiazdy czy to tylko sciema BB

Wpada tylko tym, którzy nie dobili jeszcze do 80....
Dla reszty największą nagrodą są różowe dekoracje ;););)

HeyHoLetsGoo
13.02.2024, 07:42
Event walentynkowy..Jak zwykle ktos chcial chyba dobrze a wyszla kupa.

Zadanie przyznaj i otrzymaj 3 walentynki.
walentynke rzucamy na uprawe - niby wszystko jasne.

ale
ale
KAZDY ma wrzucona torbe sniegu na uprawe albo przekaske. Komu mam wrzucic i kto mi da walentynke jesli ludzie nie beda chcieli przerywac super wydajjnych premii na rzecz 3h walentynki

HeyHoLetsGoo
13.02.2024, 08:52

Zadanie przyznaj i otrzymaj 3 walentynki.
walentynke rzucamy na uprawe - niby wszystko jasne.

ale
ale
KAZDY ma wrzucona torbe sniegu na uprawe albo przekaske. Komu mam wrzucic i kto mi da walentynke jesli ludzie nie beda chcieli przerywac super wydajjnych premii na rzecz 3h walentynki

uprzedzajac 'madre' komentarze.
Jesli ktos poswieca 1-2-3 h na gre dziennie - to walentynke oplaca mu sie rzucic kiedy jest w grze i bedzie aktywnie robil przygody. Przez pozostaly czas trwania doby - oplaca sie miec przekaske i np taniec deszczu.

Kinga2012
15.02.2024, 00:37
U mnie to samo

Kinga2012
15.02.2024, 00:38
od dwóch dni, nie można zlokalizować na mapie jednego Z.U.O.M.I.A.K( nie ma za żadnym większym budynkiem, czy drzewami), tym samym nie można ukończyć zadania" dzień rozmieszczania". Mogę prosić o pomoc, podpowiedź.

U mnie to samo

Zee4c
15.02.2024, 10:13

Zadanie przyznaj i otrzymaj 3 walentynki. walentynke rzucamy na uprawe - niby wszystko jasne.

taa walentynki sa od 8 lat w takiej samej formie i jakoś nigdy nikomu nie przeszkadzała możliwość potrojenia zysków z przygód przy pomocy walentynek.. aż przyszedł jeden mądry inaczej i wszystko "kupa".. żenada. Do tego ogarnięty również inaczej bo wiedząc ze wymienia sie walentynki wrzuca torby śniegu i płacze ze je musi przerwać ;DD

Zee4c
15.02.2024, 10:15
uprzedzajac 'madre' komentarze.
Jesli ktos poswieca 1-2-3 h na gre dziennie - to walentynke oplaca mu sie rzucic kiedy jest w grze i bedzie aktywnie robil przygody. Przez pozostaly czas trwania doby - oplaca sie miec przekaske i np taniec deszczu.

ciesze sie ze nas oświeciłeś bo od 8 lat nikt na to nie wpadł i dzięki twojej bystrej uwadze wszystkim graczom po tylu latach otworzyły sie szeroko oczy... KIEDY zrozumiesz ze w tej grze 99% ludzi gra o lata całe dłużnej od ciebie a tym im ciągle dajesz "mądre" rady co sie kiedy opłaca???

a jak chcesz mieć naprawdę wydajna premie na uprawy to przestaw/postaw drzewo miłości i będziesz miał x22

HeyHoLetsGoo
15.02.2024, 12:29
ciesze sie ze nas oświeciłeś bo od 8 lat nikt na to nie wpadł i dzięki twojej bystrej uwadze wszystkim graczom po tylu latach otworzyły sie szeroko oczy... KIEDY zrozumiesz ze w tej grze 99% ludzi gra o lata całe dłużnej od ciebie a tym im ciągle dajesz "mądre" rady co sie kiedy opłaca???

ciesze sie ze kolejny raz wpadles aby podzielic sie swoimi madrosciami. a teraz spocznij w tyl zwrot i odmaszerowac.

Zee4c
19.02.2024, 14:13
ciesze sie ze kolejny raz wpadles aby podzielic sie swoimi madrosciami. a teraz spocznij w tyl zwrot i odmaszerowac.

widzę włączony bocie w 2022 roku ze nie rozumiesz po polsku.. sam sam sie dzielisz "MONdrosciami" i udowadniasz jaki mało rozgarnięty jesteś..
Ale rób to dalej pozwalam ci - mam niezłą beke z twojej ignorancji

Kaczor_1979
16.05.2024, 21:07
Cześć. Gdzie mam znaleźć makę do zbierania pyłków. Brakuje mi jednego.