PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja Burmistrza - Wydanie Pierwsze - Dyskusja

BB_Penelopa
10.01.2024, 17:00
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/mayor_update/devblog.png

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/mayor_update/mayor_update_pl.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat wątku > Aktualizacja Burmistrza - Wydanie Pierwsze (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48753) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

sparkz
10.01.2024, 18:29
Event jest tak dobry, ze po paru pierwszych zadaniach zniknela mi mozliwosc produkcji przedmiotow eventowych, i kazde kolejne z jakże angazujacych intelektualnie questow za 16 expa musze konczyc klejnotami.

Ponet
10.01.2024, 19:57
Może w końcu zamiast dodawać tylko kolejne coraz to bardziej powtarzalne zadania, zaczniecie dodawać funkcje, które akurat by się w grze przydały? Np. możliwość wybrania NARAZ/ZAZNACZENIA kilku/wielu/wszystkich odkrywców i wysłania ich z tym samym zadaniem? Teraz gdy każdy ma ich miliard, ta funkcja bardzo by się przydała.

Fajnie by było skasować zadania, które, żeby wykonać TRZEBA ukończyć jakąś tam przygodę. Od samego początku gry te całe "przygody" były tak nudne, że do tej pory mi się nie chce ich robić.

jery75
10.01.2024, 20:27
...staram się być równie podekscytowany...m:)

ariette
10.01.2024, 21:43
..."Obecnie można przetestować wydarzenie Starfall na serwerze testowym"....
Ano nie wszyscy mogli to przetestowac bo wprowadziliscie to z bledem uniemozliwiajacym na samym starcie wydarzenia owe "przetestowanie" przez niektorych graczy

ariette
10.01.2024, 21:47
Może w końcu zamiast dodawać tylko kolejne coraz to bardziej powtarzalne zadania, zaczniecie dodawać funkcje, które akurat by się w grze przydały? Np. możliwość wybrania NARAZ/ZAZNACZENIA kilku/wielu/wszystkich odkrywców i wysłania ich z tym samym zadaniem? Teraz gdy każdy ma ich miliard, ta funkcja bardzo by się przydała.

Fajnie by było skasować zadania, które, żeby wykonać TRZEBA ukończyć jakąś tam przygodę. Od samego początku gry te całe "przygody" były tak nudne, że do tej pory mi się nie chce ich robić.

hhm...Ponet, Ponet, Ponet.... cytujem:"W przyszłości chcemy wprowadzić więcej poprawek, aby ułatwić obsługę i wygodę, ale nie jest to obecnie priorytetem."

pretor29
10.01.2024, 23:12
no ale to juz hcyba 3 czy 4 ro ka unit ydalej kuluje wiec po co cokolwiek wprowadzac

Anomit
11.01.2024, 00:39
Ja się tylko zastanawiam, kiedy będzie naprawiony błąd, który powoduje że zasóbDodaj do dowolnego złoża lub zasobu jest na moich oczach (dosłownie) zamieniany w Dodaj zasób: Drewno z drzewa iglastego.
To już trzeci rok, jak to zgłaszam i nic nie jest z tym faktem robione!

Truster
11.01.2024, 01:03
Hej, a mnie najbardziej irytuje błąd, który nie pozwala podglądać statusu budynku, który jest w rozbudowie. Raz to się pojawia, a częściej znika. Proszę, naprawcie to...

HeyHoLetsGoo
11.01.2024, 03:57
czy uwazasz ze kontakt z waszym supportem dziala wlasciwie. Wyslanie informacji przez formularz na stronie OK. odpisujecie na zgloszenie z adresu no-reply@cs.ubisoft.com. - jak Wam odpowiedziec zatem na wasza odpowiedz? kolejny raz formularz ktory np nie pozwala zalaczac plikow? - Zalaczanie plikow dobra sprawa - przy zalaczaniu plikow - okazuje sie ze macie zainstalowany jakis filtr albo cos ktory nie wysyla do was owych plikow - trzeba je wrzucic np na jakies dysk zewnetrzny typu google drive czy cos, zrobic link dac uprawnienia do przegladania i Wam wyslac link. Powaznie? 21 wiek i takie zabawy? amatorstwo.
Kolejna sprawa. Z jakiegos powodu nie wiem po stronie kogo, z niektorych domen maile o zmianie hasla, maila etc etc korespondecja nie dochodzi do nas jako gracza. Administracja poczty twierdzi ze po ich stronie jest wszystko w porzadku - nie mam podstaw im nie ufac . Polecam przejrzec procedury kontaktu z supportem bo teraz to nie dziala jak powinno i jak dziala w kazdej firmie w kazdej grze, chyba ze Ubisoft tworzy nowe 'lepsze' standardy. Wiem ze w przeciagu roku conajmniej 2 razy sami (po informacjach od graczy) stwierdziliscie ze maile do was nie dochodzily - moze jest takze tym razem cos nie tak. Najlepiej wez wyslij sobie sama maila z prywatnej skrzynki przez formularz i zobacz jak to wyglada z naszej strony (gracza). Dla mnie jest to nieakceptowalne .

Brak moderatora w grze, filtru auto bota ktory by karal blokowal niesfornych graczy.
Gram na Nowej Ziemii - kiedys bylo tu 2-3 moderatorow ktrzy wpadali cos tam robili, czasem nadgorliwie i moze slusznie ich usunieto, ale w to miejsce nie wprowadzono nic zadnej funkcji procedury ulatwien ktore pomoglby walczyc z patologia jaka zachodzi na czatach.
Jak mam zraportowac dana osobe - ? Powinno to byc tak ze jakas opcja przy nicku raport - i w momencie jak osobnik naduzywa czatu np osoby sie wyzywaja czasem wrecz dosc mocno klikam raport- i dana wypowiedz tej osoby idzie z automatu jako zgloszenie do was. Inaczej znowu zachaczamy o punkt kontaktu mailowego z supportem ktory nie dziala!

Nie mozna pominac twojego braku zaangazowania w ta gre. Wchodzisz do gry i na czacie "dzien dobry" i to koniec. 0 jakiejkolwiek interakcji , nie zapytasz sie o nic nie zainteresujesz sie, - wlasciwie mogloby Cie nie byc i nie odczul bym roznicy ze jest tam wyzej ktos kto czuwa nad ta gra. ..Moze myslisz ze wszystko dziala wysmienicie, to wyprowadze cie z bledu - tak nie jest. Bledow problemow wciaz jest bez liku, i gracza mowiac brzydko maja na to wywalone, bo wiedza ze nie maja wplywu zadnego na to co i kiedy naprawicie

HeyHoLetsGoo
11.01.2024, 04:02

polecam klienta ktorego nie wspiera ubisoft. Nie maja czasu aby sammeu zaimplementowac takie rozwiazanie, wiec ktos to za nich robi i chwala mu za to. bez funkcji zbiorek znajdek czy wysylania geologow odkrywcow reczne klikanie przy 30-50-70-100 i wiecej odkrywcach np zadan krotkie srednie byloby meczarnia i skutecznie zniechaloby do gry.

iraxx
11.01.2024, 10:57
„Dzięki waszym opiniom i raportom o błędach naprawiliśmy również wiele błędów zgłoszonych przez naszą społeczność. Nie będziemy ich tu wszystkich wymieniać, ale jesteśmy bardzo wdzięczni za nieustające wsparcie.”

Ponad 17 miesięcy temu zgasły nam zielone kropki aktywności w gildii, usterkę zgłosiłem wszelkimi możliwymi sposobami, do supportu, na G1 i osobiście do BB_Penelopa. Ponadto ponawiam zgłoszenie po każdej przerwie konserwacyjnej i nic się nie zmieniło, cisza, żadnej odpowiedzi, żadnego kontaktu, zero, nic.

Zee4c
12.01.2024, 10:08
znowu długa i bzdurna wypowiedz HejHo.. To naprawde pisze bot -AI

HeyHoLetsGoo
12.01.2024, 11:10
znowu długa i bzdurna wypowiedz HejHo.. To naprawde pisze bot -AI

az dziwne ze umiales sklecic cale zdanie ktore zupelnie nic nie wnioslo do sprawy. Brawo .

Markiz_de_Kot
12.01.2024, 11:15
Czyli najpierw zaczęliście przenosić systemy do nowej dziury a dopiero jak to przenoszenie zaczęło powodować kłopoty poinformowaliście użyszkodników??
Pogratulować polityki informacyjnej....

:P

BB_Penelopa
12.01.2024, 11:30
czy uwazasz ze kontakt z waszym supportem dziala wlasciwie. Wyslanie informacji przez formularz na stronie OK. odpisujecie na zgloszenie z adresu no-reply@cs.ubisoft.com. - jak Wam odpowiedziec zatem na wasza odpowiedz? kolejny raz formularz ktory np nie pozwala zalaczac plikow? - Zalaczanie plikow dobra sprawa - przy zalaczaniu plikow - okazuje sie ze macie zainstalowany jakis filtr albo cos ktory nie wysyla do was owych plikow - trzeba je wrzucic np na jakies dysk zewnetrzny typu google drive czy cos, zrobic link dac uprawnienia do przegladania i Wam wyslac link. Powaznie? 21 wiek i takie zabawy? amatorstwo.
Kolejna sprawa. Z jakiegos powodu nie wiem po stronie kogo, z niektorych domen maile o zmianie hasla, maila etc etc korespondecja nie dochodzi do nas jako gracza. Administracja poczty twierdzi ze po ich stronie jest wszystko w porzadku - nie mam podstaw im nie ufac . Polecam przejrzec procedury kontaktu z supportem bo teraz to nie dziala jak powinno i jak dziala w kazdej firmie w kazdej grze, chyba ze Ubisoft tworzy nowe 'lepsze' standardy. Wiem ze w przeciagu roku conajmniej 2 razy sami (po informacjach od graczy) stwierdziliscie ze maile do was nie dochodzily - moze jest takze tym razem cos nie tak. Najlepiej wez wyslij sobie sama maila z prywatnej skrzynki przez formularz i zobacz jak to wyglada z naszej strony (gracza). Dla mnie jest to nieakceptowalne .

Brak moderatora w grze, filtru auto bota ktory by karal blokowal niesfornych graczy.
Gram na Nowej Ziemii - kiedys bylo tu 2-3 moderatorow ktrzy wpadali cos tam robili, czasem nadgorliwie i moze slusznie ich usunieto, ale w to miejsce nie wprowadzono nic zadnej funkcji procedury ulatwien ktore pomoglby walczyc z patologia jaka zachodzi na czatach.
Jak mam zraportowac dana osobe - ? Powinno to byc tak ze jakas opcja przy nicku raport - i w momencie jak osobnik naduzywa czatu np osoby sie wyzywaja czasem wrecz dosc mocno klikam raport- i dana wypowiedz tej osoby idzie z automatu jako zgloszenie do was. Inaczej znowu zachaczamy o punkt kontaktu mailowego z supportem ktory nie dziala!

Nie mozna pominac twojego braku zaangazowania w ta gre. Wchodzisz do gry i na czacie "dzien dobry" i to koniec. 0 jakiejkolwiek interakcji , nie zapytasz sie o nic nie zainteresujesz sie, - wlasciwie mogloby Cie nie byc i nie odczul bym roznicy ze jest tam wyzej ktos kto czuwa nad ta gra. ..Moze myslisz ze wszystko dziala wysmienicie, to wyprowadze cie z bledu - tak nie jest. Bledow problemow wciaz jest bez liku, i gracza mowiac brzydko maja na to wywalone, bo wiedza ze nie maja wplywu zadnego na to co i kiedy naprawicie

Dzień dobry,

dziękuję za ten komentarz.

Codziennie wraz z moderatorami staramy się pilnować czatów, jednak jeżeli widzisz, że ktoś z Graczy łamie regulamin i zachowuje się niekulturalnie, wykonaj proszę zrzut ekranu i wyślij do Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
12.01.2024, 11:33
„Dzięki waszym opiniom i raportom o błędach naprawiliśmy również wiele błędów zgłoszonych przez naszą społeczność. Nie będziemy ich tu wszystkich wymieniać, ale jesteśmy bardzo wdzięczni za nieustające wsparcie.”

Ponad 17 miesięcy temu zgasły nam zielone kropki aktywności w gildii, usterkę zgłosiłem wszelkimi możliwymi sposobami, do supportu, na G1 i osobiście do BB_Penelopa. Ponadto ponawiam zgłoszenie po każdej przerwie konserwacyjnej i nic się nie zmieniło, cisza, żadnej odpowiedzi, żadnego kontaktu, zero, nic.

Dzień dobry,

bardzo mi przykro, ale w dalszym ciągu zespół techniczny pracuje nad naprawą tej niedogodności.

Dziękuję za cierpliwość.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

haeste
13.01.2024, 20:56
Może wypadałoby uwolnić lvle... tzn zrobić lvl 80+ ... bez ograniczeń ... choć przynajmniej do 100 np 2-4 razy więcej PD na zdobycie lvla.
Na 80 lvlu to robi się trochę nudno ....
A tak to umożliwiło by rywalizacje kto wbije wyższy lvl... zarówno w gildii jak i na świecie gry.

ariette
13.01.2024, 23:39
szkoda pisać cokolwiek już

HeyHoLetsGoo
14.01.2024, 09:18
Może wypadałoby uwolnić lvle... tzn zrobić lvl 80+ ... bez ograniczeń ... choć przynajmniej do 100 np 2-4 razy więcej PD na zdobycie lvla.
Na 80 lvlu to robi się trochę nudno ....
A tak to umożliwiło by rywalizacje kto wbije wyższy lvl... zarówno w gildii jak i na świecie gry.

tak, tylko to musialoby wiazac sie z czyms ciekawym co otrzymasz np na 85-90100 lvlu - nie wiem jakies fajne ciekawe budynki - np mieszkalne surowcowe cos co by jednak ludzi zachecilo- bo samo wbijanie lvli dla wbijania to mala motywacja - ale gdyby np mozna bylo stawiac budynki o pojemnosci np 200 300 mieszkancow - zajmujace nie wielka powiezchnie - to pewnie sam bym zaczal grac aktywniej aby kiedys wbic to co tam by czekalo:)
rownie dobrze mogliby dac przygody dla graczy od np 85 lvlu naprawde ciezkie ale z zacnymi nagrodami- cos co jak wspomnialem motywowalo by ludzi do grindy lvlu kolejne miesiace (ale to wymaga pracy a u bb jakos chyba nie ma juz checi aby jakos ta gre rozwijac aktywniej)

Zee4c
14.01.2024, 14:38
tak, tylko to musialoby wiazac sie z czyms ciekawym co otrzymasz np na 85-90100 lvlu - nie wiem jakies fajne ciekawe budynki -...- ale gdyby np mozna bylo stawiac budynki o pojemnosci np 200 300 mieszkancow - zajmujace nie wielka powiezchnie - to pewnie sam bym zaczal grac aktywniej aby kiedys wbic to co tam by czekalo:))
przecież takie budynki sa od kilku lat i maja po 650 populacji - wszyscy gracze je maja ;D Ty naprawdę jesteś jakis urwany z sufitu i nie wiesz w ogóle o czym sie wypowiadasz- grasz w te gre rok nic o niej nie wiesz a piszesz w kazdym temacie... Co za moron...

garolek
16.01.2024, 03:30
[QUOTE=Ponet;305623]Może w końcu zamiast dodawać tylko kolejne coraz to bardziej powtarzalne zadania, zaczniecie dodawać funkcje, które akurat by się w grze przydały? Np. możliwość wybrania NARAZ/ZAZNACZENIA kilku/wielu/wszystkich odkrywców i wysłania ich z tym samym zadaniem? Teraz gdy każdy ma ich miliard, ta funkcja bardzo by się przydała.

Popieram !!!!!!!!!!

Anakinkris
16.01.2024, 09:38
[QUOTE=Ponet;305623]Może w końcu zamiast dodawać tylko kolejne coraz to bardziej powtarzalne zadania, zaczniecie dodawać funkcje, które akurat by się w grze przydały? Np. możliwość wybrania NARAZ/ZAZNACZENIA kilku/wielu/wszystkich odkrywców i wysłania ich z tym samym zadaniem? Teraz gdy każdy ma ich miliard, ta funkcja bardzo by się przydała.

Popieram !!!!!!!!!!
nie tylko popieram ale przypuszczam że nie tylko ja mam tak że odkrywcy są nie poukładanie według czasu wysyłania ich jakby ich uporządkować właśnie według czasu wysyłania to by trochę ułatwiło oraz taką propozycję stworzyć dodatkową gwiazdę albo magazyn na niechcianych generałów

Sebastia27
16.01.2024, 10:42
Nie wszystko co jest wprowadzane jest złe. Dla jednych dany budynek jest nie potrzebny dla innych akurat super więc nie wszystkim się dogodzi .
Było już tyle razy pisane o grupowaniu odkrywców i możliwości wysyłania za jednym razem więc nie będe sie rozpisywał .
Po tylu latach grania w gwieździe gracze mają tyle różnych nie potrzebnych budynków , geologów , generałów że przydał by sie budynek który w jakimś stopniu zamienił je na super hiper unikatowy przedmiot . Rozwiązało by to koszmar w gwieździe.
Gracze z poziomem 80 w tej grze nie mają już nic do robienia. Są tylko z sentymentu ale nie uczestniczą w eventach tak jak kiedyś bo po co. Nie można by było podnieść poziomy do 100 albo je uwolnić i ustawić pułapy bonusowe które odblokują nowe funkcje, nowe tereny, wyzwania.
Obecnie ludzie narobią strzały i bedą strzelać na wybranych przygodach aby nie tracić czasu a szkoda bo gra jest naprawde fajną odskocznią życia codziennego tylko że ludzie pracujący przy niej prawdopodobnie w nią nie grają i nie wiedzą że po jakimś czasie klepania tego samego staje się to nudne. Pozdrawiam wytrwałych.

sparkz
16.01.2024, 11:53
Gracze z poziomem 80 w tej grze nie mają już nic do robienia.

content jak mnie pamiec nie myli konczy sie na 65, wiec jakies 97-99% gry obecnie to 'nic do zrobienia' poza zmienianiem cyferek ktore Ci sie wyswietlaja pod avatarem.

Nie można by było podnieść poziomy do 100 albo je uwolnić i ustawić pułapy bonusowe które odblokują nowe funkcje, nowe tereny, wyzwania.

jak trzymasz gre w trybie maintenance pod respiratorem przez 6 lat i obrabiasz jednym stażystą ktory generuje jakies 1-2h pracy na kwartal kopiujac zawartosc eventow z jednego roku na drugi to niestety nie, ale sie nie da.

trorox
16.01.2024, 20:09
Grupowe wysyłanie odkrywców to podstawa! Powinno być PRIORYTETEM!
Penelopa, na pewno nie jest to trudnym zadaniem, włóżcie w to trochę wysiłku. Wiesz ile zajmuje wysyłka 200 odkrywców dziennie? 3 sekundy na jednego daje 600s = 10 minut!!! A można by to robić dwoma-trzema kliknięciami...

HeyHoLetsGoo
17.01.2024, 11:20
Penelopa, na pewno nie jest to trudnym zadaniem, włóżcie w to trochę wysiłku. Wiesz ile zajmuje wysyłka 200 odkrywców dziennie? 3 sekundy na jednego daje 600s = 10 minut!!! A można by to robić dwoma-trzema kliknięciami...

powaznie ktos kto gra dlugo jak TY - nie uzywa jeszcze klienta ktory ma ta funkcje wbudowana? to ja zaczyjanac gre powiedziano mi o tym po tygodniu i od razu zainstalowalem:)

pretor29
17.01.2024, 12:26

100 razy bb pisalo ze tego nei zrobi gdyz sa przeciwni automatyzacji gry :) , z reszta kto w ogole gra przez unity? penelopa i ?

BB_Penelopa
17.01.2024, 15:20

Dziękuję za sugestię.

Na chwilę obecną ten pomysł nie zostanie wdrożony. Ale w przyszłości, kto wie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

sparkz
17.01.2024, 16:05
Jako ciekawostka : BB ma problemy z uzywaniem zegarkow, quest wymagajacy czekania 2 godziny zaczety pare minut przed 15 konczy sie godzine pozniej o 16, bo nie walidują czasu oczekiwania tylko godzine poczatku i konca (a 16 - 14 = 2).

pretor29
17.01.2024, 19:43
poczekaj 24 wchodzi strafall :D a na testowym jzu robia poprawki bo tam polowa rzeczy nie dziala z tym zwiazana .. wiec 24 bedzie jeszcze ciekawiej

sparkz
17.01.2024, 21:32
poczekaj 24 wchodzi strafall :D a na testowym jzu robia poprawki bo tam polowa rzeczy nie dziala z tym zwiazana .. wiec 24 bedzie jeszcze ciekawiej

toż przeciez o tym pisze, ten serwer testowy to kopalnia beki bo nikt tego nie testowal i praktycznie wszystko co wrzucili potrafi sie wywalic przy pierwszej probie :)

teraz sie mecze bo cala ta nowa zawartosc opiera sie na robieniu questow, a mam buga ktory powoduje rozwijanie listy niezrobionych questow srednio co 15 sek, wiec 90% czasu jaki poswiecam na klikanie sprowadza sie do zwijania tej listy zebym w ogole mogl znalezc te questy ktore mam zrobic ;)

Bartexio
19.01.2024, 16:28
Śmiać mi sie chce jak kolejny raz czytam żeby wprowadzili grupowe wysyłanie, a takie coś jest ale na kliencie. Coś czego oficjalnie nie potrafili ogarnąc twórcy gry, zrobili inni i to się chwali
Co do nowego zadania to wpierw bedzie konserwa i potem ze 20 konserw konserw czyli z tydzien gry w plecy
A nowe zadanie .. wg opisu z wiki - szalu nie ma, ktos chcial blysnac i jak zwykle nie wyszło

sparkz
19.01.2024, 16:52
opis z wiki jest niekompletny najprawdopodobniej ze wzgledu na to, ze przez bugi i reset nie udalo sie nikomu dojsc do kluczowych questow.

BB_Penelopa
19.01.2024, 17:08
opis z wiki jest niekompletny najprawdopodobniej ze wzgledu na to, ze przez bugi i reset nie udalo sie nikomu dojsc do kluczowych questow.

Dzień dobry,

wiki nie jest oficjalną stroną, zaczekaj proszę na oficjalny opis. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

M0rdechaj
20.01.2024, 09:46

Jak to niekompletny, już od kilku dni wszystkie zadania są dodane.

sparkz
20.01.2024, 10:46
Jak to niekompletny, już od kilku dni wszystkie zadania są dodane.

Zadania skaluja sie z levelem, nie ma informacji odnosnie kosztow i nagrod z tych na wyzszym.

Poza tym walnalem sie i nie zauwazylem ze tam sa jeszcze zakladki z kolejnymi ciagami zadan, ale to nie zmienia tego co napisalem wyzej :)

edit :

przykladowa nagroda z pierwszej (nastepnej nie zdaze zrobic bo przy obecnym tempie pracy scrapperow zebranie odpowiedniej ilosci shardow zajmie kolo 50 godzin) dostepnej paczki z Forerunnera, xp dla levelu 78 :

https://i.ibb.co/4jVVRkk/t.png (https://imgbb.com/)

edit 2 (nagroda za 1450 shardow) :

https://i.ibb.co/K96jMkk/t.png (https://imgbb.com/)

Zee4c
01.02.2024, 08:54
https://settlersonlinewiki.eu/poradniki/skrzynie/mistrzowskie-kompendium-wiedzy-o-odkryciach-dotyczacych-fenomenow-zwiazanych-z-gwiazda-z-nieba/
Wydaje mi sie ze warto sie przemeczyc 4 dni dla 50mln PD ;D - te miliny PD wygladaja aż niewiarygodnie ;D

sparkz
01.02.2024, 09:17
https://settlersonlinewiki.eu/poradniki/skrzynie/mistrzowskie-kompendium-wiedzy-o-odkryciach-dotyczacych-fenomenow-zwiazanych-z-gwiazda-z-nieba/
Wydaje mi sie ze warto sie przemeczyc 4 dni dla 50mln PD ;D - te miliny PD wygladaja aż niewiarygodnie ;D

A doladowania do tych zloz sa jakies dostepne na wyzszych levelach ? bo w ostatnim quescie jaki robilem miales 5 scrapperow po 200 shardow i tyle, wiec zeby zdobyc >4k musialbys zrobic 4 cykle zadan, wiec okolo 16 dni a nie 4.

Patrzac na to z drugiej strony, jesliby miec odpowiednia ilosc surowcow przygotowanych, to jesli ten drop faktycznie wpada ze 100% skutecznoscia to teraz mozna max lvl wbic pasywnie nie przejmujac sie przygodami. Tylko jaki to ma sens ? :)

Zee4c
01.02.2024, 14:05
16 chyba nie bo ja kończę złoża na poziomie IV i mam ponad 3k fragmentów wiec jeżeli na V bedzie dzialal smar z IVgo to 4,5k uzbieram za 3 dni... mnie akurat cieszy szybkie przejscie z 74lvlvu na 80 bo dawno znudziło mnie tłoczenie przygod i z mojego rocznika 2014 jestem chyba jednym z najniższym lvlem.
A jaki sens tego dla 80 lvl i pasywne przygody - tego nikt nie wie ;D
A- skórka na 3 dni kryształowa ;DDDDD be hehe lol

sparkz
01.02.2024, 15:35
16 chyba nie bo ja kończę złoża na poziomie IV i mam ponad 3k fragmentów

no to git, wyglada obiecujaco.

z mojego rocznika 2014 jestem chyba jednym z najniższym lvlem.

no to Cie pociesze bo mam konto od lutego 2011 i mam 72, glownie dlatego, ze od konca 2016 nie zrobilem zadnej przygody bo nie ma po co (i nawiasem mowiac po prawie 8 latach czekania na nowy content dalej nie ma po co ;P)

zjadaczasu
05.02.2024, 01:08
Poza wydarzeniem Spadająca Gwiazda mamy w zanadrzu jeszcze więcej. Będziemy nadal naprawiać błędy w grze, wdrażać opinie graczy i pracować nad nowymi, ekscytującymi funkcjami i zawartością, ale to już w przyszłej aktualizacji burmistrza.

Cieszę się waszym szczęściem.
I to by było na tyle.

pretor29
05.02.2024, 13:50
Cieszę się waszym szczęściem.
I to by było na tyle.

i non stop powtarzajace sie eventy w ktorych nie ma nic nowego od "x" lat.... poczekam yna walentynkowy czy to znowu bedzie kopia poprzednich

trorox
27.06.2024, 17:02
Wysyłanie specjalistów w grupach - - - w końcu!!! :)

sparkz
27.06.2024, 17:56
Chociaż zwiększenie limitu poziomu jest dość łatwe, nie chcemy po prostu zwiększać maksimum tylko dla niego samego, ale także oferować znaczącą zawartość, która się z tym wiąże.

no, dlatego podbili limit z 75 na 80, i dlatego po 8 latach dalej nie ma niczego dla leveli 65+ :)

Yokel
27.06.2024, 18:29
Generalnie wszytsko co jest w kliencie nalezy wprowadzic - ale to pewnie juz powiedzieli im gracze u niemca. Zachecam też do wprowadzenia powielania poprzednich ofek z handlu bo masakra jest wystawiac recznie ofki i nikomu sie nie chce, wiec handel leży.
Chcemy wiecej lvli zeby zabic nude, ktora wieje od 4 lat - po co robić nowe przygody bez możliwości zdobywania expa, miliony gwiezdnych kurzą się w gwiazdach bo nie ma na co ich wydac.

Emirka
27.06.2024, 19:39
[QUOTE=garolek;305671]
nie tylko popieram ale przypuszczam że nie tylko ja mam tak że odkrywcy są nie poukładanie według czasu wysyłania ich jakby ich uporządkować właśnie według czasu wysyłania to by trochę ułatwiło oraz taką propozycję stworzyć dodatkową gwiazdę albo magazyn na niechcianych generałów

Usuwanie niechcianych generałów byłoby lepsze.

beavisio
27.06.2024, 19:40
Ja mam prosty pomysł jak zwiększyć ilość miejsca na wyspie dla starszych zawodników, którzy mają wiele duplikujących się budynków. Wdróżcie możliwość kumulowania budynków. Obecnie jak postawimy 15 stoisk z przekąskami - produkcja jest przyspieszona, ale zajmujemy 15 miejsc na wyspie. Dlaczego by nie wprowadzić opcji wyboru budowania nowego budynku lub podniesienia poziomu już istniejącego? Zwłaszcza, że takich zwielokrotnionych budynków jest już dość dużo (sala koncertowa, cukiernik, stanica wywiadowców, introligator z przygody, sala miodów, obserwatorium, biesiadalnia, boisko treningowe, wiosenny park, poligon, elitarny poligon, fabryka zabawek, pomnik zakochanych, szpital polowy, jarmark, warsztat oblężniczy, drzewa miłości, czarnodrzewa... i wiele wiele więcej). Stackowanie tych budynków pozwoliłoby zwiększyć porządek na wyspie i zaoszczędzić sporo miejsca. Poza tym ludzie byli by chętniejsi aby zdobywać kolejne budynki, a tak po prostu nie ma na nie miejsca bo zaśmiecają skutecznie wyspy.

Anomit
27.06.2024, 23:20
[QUOTE=Anakinkris;305673]

Usuwanie niechcianych generałów byłoby lepsze.

A jeszcze fajniej by było, gdyby była taka sama funkcja do usuwania niechcianych geologów. Przez te całe eventy, trochę geologów mi powpadało, a ich nie używam, bo nie są mi do niczego potrzebni.

pretor29
27.06.2024, 23:22
Wysyłanie specjalistów w grupach - - - w końcu!!! :)

ale to jzu dawno jest na kliencie ... a na unity? na unity dalej sie wszystko wlecze takze nawet tam nie wchodze bo sie nie da

dideczek
28.06.2024, 10:30
dzien dobry

1. chcialbym, abyscie nie narzucali odgonie limitow nagrod w eventach. jesli nie potrzebuje kupic odkrywcow, czy generalow, a chce przeznaczyc swoje zasoby TYLKO na 1 budynek - chce to zrobic. Uwazam, ze dodawanie kolejnych generalow na MOIM etapie gry nie ma najmniejszego sensu. Mam 80 poziom, skonczylem PVP, mam kilkunastu wyszkolonych generalow ktorymi szybko robie przygody (albo strzelam, po szybkiego dropa) i nie widze sensu dokladania do kolekcji kolejnego generala, ktory bedzie dla mnie bezuzyteczny, lub sredniouzyteczny.

2. Fajnie byloby, gdybyscie wprowadzili ulepszone budynki. Az sie prosi ulepszony piec do wytopu zlota. Ulepszona Mennica. Wiekszosc budynkow ma takie alternatywy, brakuje dla wspominanych dwoch.

3. Zadania, ktore ferujecie w eventach, sa turbo powtarzalne. Zaskoczcie czyms nowym. Dajcie lepsze nagrody, ktore uciesza zarowno starych jak i nowych graczy. Patrzac po tegorocznym wydarzeniu pilkarskim .. 3 herbaty, 3 hot dogi, to troche slabe. Ludzie graja w eventy - szczegolnie w eventy, zeby cos ugrac, zdobyc. nikt nie jest szczesliwy ze wypadna mu 3 hot dogi.

4. Czy mozecie dodac jako eventowe elitarne nagrody jakies ekstra budynki (np. niewyczerpalna kopalnia zlota, zelaza, miedzi)?
u kupca mam limiy, a chcialbym moc zdobyc kolejny budynek.

5. poprosze o to co wszyscy - nowe levele, nowe przygody, nowe miejsce na wyspie.

6. czy moze w grze istniec cos na ksztalt kupca za monety (jak kupiec gildyjny) - po cos te monety sa, wiec fajnie byloby moc wydawac te pieniadze regularnie jak sie naprodukuja na jakies ciekawe budynki.

7. zastanowcie sie prosze nad sensem tworzenia nowych budynkow z premiami, gdzie zeby uzyc cos powiedzmy dwa razy dziennie trzeba juz miec takich budynkow kilka. jak zawsze chodzi o miejsce - ktorego nam brakuje. kiedy widze ze oferujecie cos takiego przechodze obok tego obojetnie mowiac, nie skorzystam bo nie mam miejsca.

8. czy miejsce w ktorym laduje gienek, moze byc uzyte pod budynek? skoro gienek moze, to dlaczego ja nie moge sie tam zbudowac?

9. czy mozliwe jest obnizenie kosztow drzewa pisankowego? fajnie gdyby wraz z tym poszlo skrocenie czasu odnowienia. obecne koszty sa eksremalne i przy 1 drzewie, mozna uzyc to w evencie tylko jednokrotnie.

10. czy mozecie pozwolic wyburzyc na wyspie wszystkie kamieniste obszary - obecnie mam blokade i nie moge wyburzyc tego co bym jeszcze chcial.

11. czy mozecie poszerzyc obszar wodny, ktory jest dostepny przy samej wyspie? jesli odzoomowac mape jest pelno miejsca, ktre sie marnuje, a mozna by je jakos wykorzystac.

12. czy mozecie polaczyc serwery? czasami na swiecie jest stypa i maly ruch, co przeklada sie na handel i wpsolne zabawe. wiem ze znajomi graja na innych swiatach i ani nie mozemy ze soba pogadac, ani wspolnie pograc. taka akcja ozywi gre.

to tak na teraz co widze ze moznaby ulepszyc.
dziekuje za uwage.

dideczek
28.06.2024, 10:32
cos mi nie pyklo przy odpowiedzi na posta...

w odpowiedzi do posta beavisio

bardzo fajny pomysl.
albo gra pozwoli postawic jeden budynek - czytajac ile pozostalych masz w menu gwiazdy.
masz 13 budek z hot dogami - stawiasz 1 na wyspe. 12 siedzi w gwiezdzie a gra produkuje z szybkosia 13.

MEGA!

BB_Penelopa
28.06.2024, 16:54
Dzień dobry,

dziękuję serdecznie za wszystkie opinie! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

qqaz
29.06.2024, 09:52
Dzień dobry. Ja bym chciał aby podkowy zwiększały prędkość generałów za każdym razem kiedy się je włączy. Jedna brązowa podkowa to 15% szybciej, druga brązowa podkowa to 30% szybciej, trzecia podkowa to 45% szybciej i tak dalej. Tajemnicze Podkowy powinny być premią strefową i działać 1 dzień, 3dni i 7 dni 3 wersje, działa na wszystkich przygodach .
Na pewno pobudziło by to ludzi do działania a jak ktoś nie chce to nie musi włączać. :)

HeyHoLetsGoo
30.06.2024, 08:09
dzien dobry

1. chcialbym, abyscie nie narzucali odgonie limitow nagrod w eventach. jesli nie potrzebuje kupic odkrywcow, czy generalow, a chce przeznaczyc swoje zasoby TYLKO na 1 budynek - chce to zrobic. Uwazam, ze dodawanie kolejnych generalow na MOIM etapie gry nie ma najmniejszego sensu. Mam 80 poziom, skonczylem PVP, mam kilkunastu wyszkolonych generalow ktorymi szybko robie przygody (albo strzelam, po szybkiego dropa) i nie widze sensu dokladania do kolekcji kolejnego generala, ktory bedzie dla mnie bezuzyteczny, lub sredniouzyteczny.

2. Fajnie byloby, gdybyscie wprowadzili ulepszone budynki. Az sie prosi ulepszony piec do wytopu zlota. Ulepszona Mennica. Wiekszosc budynkow ma takie alternatywy, brakuje dla wspominanych dwoch.

3. Zadania, ktore ferujecie w eventach, sa turbo powtarzalne. Zaskoczcie czyms nowym. Dajcie lepsze nagrody, ktore uciesza zarowno starych jak i nowych graczy. Patrzac po tegorocznym wydarzeniu pilkarskim .. 3 herbaty, 3 hot dogi, to troche slabe. Ludzie graja w eventy - szczegolnie w eventy, zeby cos ugrac, zdobyc. nikt nie jest szczesliwy ze wypadna mu 3 hot dogi.

4. Czy mozecie dodac jako eventowe elitarne nagrody jakies ekstra budynki (np. niewyczerpalna kopalnia zlota, zelaza, miedzi)?
u kupca mam limiy, a chcialbym moc zdobyc kolejny budynek.

5. poprosze o to co wszyscy - nowe levele, nowe przygody, nowe miejsce na wyspie.

6. czy moze w grze istniec cos na ksztalt kupca za monety (jak kupiec gildyjny) - po cos te monety sa, wiec fajnie byloby moc wydawac te pieniadze regularnie jak sie naprodukuja na jakies ciekawe budynki.

7. zastanowcie sie prosze nad sensem tworzenia nowych budynkow z premiami, gdzie zeby uzyc cos powiedzmy dwa razy dziennie trzeba juz miec takich budynkow kilka. jak zawsze chodzi o miejsce - ktorego nam brakuje. kiedy widze ze oferujecie cos takiego przechodze obok tego obojetnie mowiac, nie skorzystam bo nie mam miejsca.

8. czy miejsce w ktorym laduje gienek, moze byc uzyte pod budynek? skoro gienek moze, to dlaczego ja nie moge sie tam zbudowac?

9. czy mozliwe jest obnizenie kosztow drzewa pisankowego? fajnie gdyby wraz z tym poszlo skrocenie czasu odnowienia. obecne koszty sa eksremalne i przy 1 drzewie, mozna uzyc to w evencie tylko jednokrotnie.

10. czy mozecie pozwolic wyburzyc na wyspie wszystkie kamieniste obszary - obecnie mam blokade i nie moge wyburzyc tego co bym jeszcze chcial.

11. czy mozecie poszerzyc obszar wodny, ktory jest dostepny przy samej wyspie? jesli odzoomowac mape jest pelno miejsca, ktre sie marnuje, a mozna by je jakos wykorzystac.

12. czy mozecie polaczyc serwery? czasami na swiecie jest stypa i maly ruch, co przeklada sie na handel i wpsolne zabawe. wiem ze znajomi graja na innych swiatach i ani nie mozemy ze soba pogadac, ani wspolnie pograc. taka akcja ozywi gre.

to tak na teraz co widze ze moznaby ulepszyc.
dziekuje za uwage.

4. Nie. Z prostego powodu pewne nagrody powinny byc limitowane i dostepne wlasnie np za klejnoty. Nie powinno dac sie ich zdobyc za inna walute gry ktora mozna kupic/wymienic. Pewnym odstepstwem mogla by byc waluta specjalna jaka jest OBSYDIAN.
6. zalezy co za monety gildyjne chcialbys kupic . Jak napisalem wyzej jest to waluta przekazywalna/trejdowalna - wiec rzeczy ktore za nia moznaby nabyc tez nie powinny byc jakos unikatowe. (wlasnie np kopalnie)
9.Nie. Kupiles budynek z okreslonymi parametrami- i takie powinny pozostac.
12. Tak chcialbym, i pewnie to kiedys nastapi chociaz BB twierdzi ze z powodow technicznych sie nie da- co jest wymowka dla ciemnego ludu aby nie zadawal pytan.W innych grach bardziej skomplikowanych sie dalo bez problemu - wiec nie widze powodu aby nie.

dideczek
30.06.2024, 11:56
4. Nie. Z prostego powodu pewne nagrody powinny byc limitowane i dostepne wlasnie np za klejnoty. Nie powinno dac sie ich zdobyc za inna walute gry ktora mozna kupic/wymienic. Pewnym odstepstwem mogla by byc waluta specjalna jaka jest OBSYDIAN.
6. zalezy co za monety gildyjne chcialbys kupic . Jak napisalem wyzej jest to waluta przekazywalna/trejdowalna - wiec rzeczy ktore za nia moznaby nabyc tez nie powinny byc jakos unikatowe. (wlasnie np kopalnie)
9.Nie. Kupiles budynek z okreslonymi parametrami- i takie powinny pozostac.
12. Tak chcialbym, i pewnie to kiedys nastapi chociaz BB twierdzi ze z powodow technicznych sie nie da- co jest wymowka dla ciemnego ludu aby nie zadawal pytan.W innych grach bardziej skomplikowanych sie dalo bez problemu - wiec nie widze powodu aby nie.

drobne przemyslenie na temat poroszunych przez Ciebie punktow 4 i 6.
elitarne budynki - spoko, niech beda za obsydian, niech beda za gildyjne, niech beda za monety... albo po prostu niech beda. Gra narzuca zakup 3 i koniec. nawet jak mnie stac na 4 budynek, to gra wycina mi taka mozliwosc co nie jest fajne. chcialbym kupic kolejny budynek, daje zarobic BB, kupuje klej i stawiam sobie na wyspie to co chce.
takie budynki nie sa przeciez wymienialne na handlu, wiec rynek nie nasyci sie takimi budowlami.

rynek gildyjny tez troche kuleje, co z tego ze wybierany jest jakis budynek przez cale comunity, jak powiedzmy pozostala czesc tych itemow w sklepie to nieprzydatne *******ki. niech pojawi sie cos ciekawszego w takiej ofercie. niech bedzie nieco drozsze ale niech to bedzie cos wow.

trzymam kciuki za zmiany i jakies lekkie odswiezenie. bo gra wyraznie zwolnila.
pozdrawiam wszystkich

Nika_Snape
01.07.2024, 08:56
Jak dla mnie przydałoby się w końcu połączyć serwery, albo dać możliwość chociaż jakiejś interakcji między serwerami, Chociażby kupno i sprzedaż, może więcej ofert by się pojawiało, bo czasami pustki.

BB_Penelopa
01.07.2024, 17:25
Jak dla mnie przydałoby się w końcu połączyć serwery, albo dać możliwość chociaż jakiejś interakcji między serwerami, Chociażby kupno i sprzedaż, może więcej ofert by się pojawiało, bo czasami pustki.

Dzień dobry,

niestety na chwilę obecną nie jest to możliwe z przyczyn technicznych.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

reumatiks
02.07.2024, 00:27
Ciesze się że, zostaną wprowadzone udogodnienia zmniejszające ilość klikań.
Co do fabuły gry jest tak rozległa jak moje sny.
Mam nadzieję że skolonizujemy też księżyc.
Podobają mi się też projekty graficzne i zwierzęta bojowe co może być ciekawym dodatkiem dla generałow.

mirko1111111
10.07.2024, 09:15
Czy od 20 poziomu można wyłączyć wszystkie wyskakujące okienka z opisami. Zasłaniają niepotrzebnie pół ekranu ,a i tak tego już nikt nie czyta .

iraxx
20.09.2024, 13:23
Informacja od BB z 26 czerwca „...pracujemy obecnie nad nowym wydarzeniem o nazwie Guild Fest” oraz „Więcej informacji pojawi się w nadchodzących tygodniach.”
Mija czerwiec, lipiec, sierpień, a teraz mamy końcówkę września i dalej cisza…..