Zobacz pełną wersję : Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd
Witam, od wczoraj nie mogę się zalogować ponieważ wyskakuje błąd podczas logowania:
Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Proszę spróbować ponownie.
Event leci, zadania uciekają, pisałem do supportu ale jak do tej pory cisza. Ma ktoś pomysł? Komputery sprawdzałem różne, przeglądarka czy klient jest to samo. Poza tym znajomy logował się z mojego kompa i jest ok.
BB_Penelopa
21.08.2023, 14:12
Dzień dobry,
jeżeli zmiana przeglądarki i wyczyszczenie pamięci podręcznej nie przyniesie rezultatu, proszę o wysłanie zgłoszenia do naszej pomocy technicznej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zgłoszone do pomocy technicznej jeszcze tego samego dnia. Czekam na odpowiedź...
Jurek12345
21.08.2023, 18:13
Zgłoszone do pomocy technicznej jeszcze tego samego dnia. Czekam na odpowiedź...
Otrzymałeś odpowiedź z nadaniem ticketu od automatu? Jeśli nie to pewnie zgłoszenia znowu nie dochodzą
Wysłałem na dwa maile:
- account.support@thesettlersonline.pl - dostałem numer referencyjny 18866537 (to chyba to)
- tso-support@ubisoft.com - napisali żeby poczyścić przeglądarkę itd., to co wyżej na forum, odpisałem ze zrobiłem wszystko i czekam na info
Ogólnie jak znajomy loguje się na swoje konto to jest ok czyli to nie problem komputera/przeglądarki wg mnie :/ na fb ktoś ma podobny problem i też kilka dni nie działa.
maly1978
24.08.2023, 21:36
Też mam ten problem od kilku dni. Nic nie pomaga.
Marcocentofe
09.09.2023, 00:04
https://i.postimg.cc/gkVJ38mM/Zrzut-ekranu-2023-09-08-po-powrocie-z-koloni.png
to jest dzisiaj 9.09.2023
a ten błąd z koloniami istnieje już od 2013 roku
pozdrawiam i życzę przyjemnej gry wszystkim nowym
bartekp87
20.12.2024, 12:54
czy ktoś wie jak to naprawić , pojawiło mi się to dziś
Abrams85
20.12.2024, 13:01
Mam to samo. "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować później"
rapalek11
21.12.2024, 10:51
w nocy powinien działac scrypt, ktory to naprawia
criss20ster
28.12.2024, 21:31
Mam tak samo wszelkie wyczysczenia pamieci cookie nie pomaga
Witam, udało się coś na to zaradzić?
Dzisiaj też wyskakuje mi ten sam komunikat podczas logowania. :(
XContinuumX
05.05.2025, 04:59
Mam to samo od wczoraj od ok. 20:20 - serwer Czarci Gaj.
Chempion Anslem mi zniknął
XContinuumX
05.05.2025, 17:59
A używałeś go na przygodzie w chwili wystąpienia problemu z uszkodzonym obszarem serwera ?
Właśnie wyskoczył błąd ,,OBSZAR SERWERA USZKODZONY'' GODZ 21:05 05.05.2025R.
Druga faza eventu ,dużo pisanek do wydania a tu wejść nie można . Pozdrawiam support mam nadzieję że zdążą to naprawić i zdążę wydać pisanki.
XContinuumX
05.05.2025, 21:36
W moim przypadku błąd wystąpił dokładnie w chwili, kiedy chciałem anulować premkę "Podwójne espresso" z nowego budynku eventowego "Kawiarnia".
To nie pierwszy raz, kiedy jakieś nowinki eventowe generują poważne błędy w grze - to kolejny przykład niedopracowania ze strony tzw. "Developerów" TSO.
Na szczęście, blokada logowania ustąpiła po niecałej dobie i dziś już mogłem się zalogować do gry. Póki co - kawiarni i wszystkie jej premeki radzę omijać szerokim łukiem.
Pozdrawiam zakleszczonych między obszarami serwera - tak się żyje w wirtualnej czasoprzestrzeni TSO :D
No nie wiem,podobno nocny skrypt ma to naprawić ,ale niestety noc minęła a na wyspę dalej nie można wejść.Strefa została uszkodzona w momencie kiedy wszedł do mnie znajomy z gildii.
ja mam juz 3 dzien zablokowana , kiedys po nocy puszczalo ale teraz widze, ze tam juz chyba nikt nie siedzi w supporcie :(
Od 3 czerwca mam problemy z logowaniem. Zajmuje kilka godzin...W se tam jaja robicie?
WikiKara
11.06.2025, 15:10
Ja z kolei dzisiaj nijak nie mogę wejść na wyspę... Widać event się zbliża xD
Wczoraj masakra po kilkunastu godzinach w końcu zobaczyłem moją wyspę, zdążyłem zebrać 3 znajdki i zwiecha...Powtórka z logowaniem. 12.06 jeszcze nigdy tak szybko się nie zalogowałem, w końcu naprawili...Oby. Czy aby na pewno jesteście gotowi na event?
Połączeni z serwerem zostało przerwane. Zaś nie można się zalogować
slonko-ania
12.06.2025, 08:21
Czy tylko ja nie mogę dziś grać? Czy to u mnie coś nie działa?
Także mam problem z logowaniem
piotrl67
12.06.2025, 09:17
Na Forum ( Europejskim ) Jest Info... >>> Konserwacja > Naprawianie Bledow > 12.06.2025 > od Godz.08:00 do Godz.12:00 > Gra Bedzie Niedostepna.