Zobacz pełną wersję : Sezon przygód 2023 - kłodkii na przygodach za mapki
Jurek12345
14.07.2023, 23:29
U kupca pojawiła się nowa kategoria - Sezon przygód. U mnie wszystkie przygody za mapki są z kłódkami, więc nie mogę ich kupić.
Czy to zamierzone działanie, czy błąd gry?
ArturGrab
15.07.2023, 09:46
Ty nie możesz kupić ja nie mam sezonu wgranego :D
oto jak BB zniechęca graczy do robienia przygód, kara za to ze w poprzednim evencie ktoż kupił sobie przygody za mapkę, teraz może patrzyć na grę theSettlersonline - super strategia firmy
ColinRaphaël
15.07.2023, 12:24
wczoraj był wgrany sezon przygód 2/2 przynajmniej u mnie tak pokazywało i można było wszystko kupić pomimo tego że w poprzednich sezonowych pirackich wykupiłem wszystko . dziś wchodząc na grę pokazuje mi ze event trwa 23h a nie jak wczoraj 6 dni jeszcze to u kupca wszystko pod kłódką oraz widnieje info sezon przygód 1/2 ;)
Dziaduch_FM
15.07.2023, 15:07
event znik
Też mam kłódki i nie można kupić przygód za mapki.
ColinRaphaël
15.07.2023, 15:21
event znik
prawdopodobnie osoby ktore graja tylko przez klienta nie mają eventu bo coś majstrowali w nocy i chyba musicie zaktualizować go . na Unity jest tylko wczoraj był 6 dni dziś jest ponizej 21h
prawdopodobnie osoby ktore graja tylko przez klienta nie mają eventu bo coś majstrowali w nocy i chyba musicie zaktualizować go . na Unity jest tylko wczoraj był 6 dni dziś jest ponizej 21h
Ja gram na Unity i teraz pokazuje mi czas: 23h 39min.
tylko wczoraj był 6 dni dziś jest ponizej 21h
czas szybko leci gdy sie dobrze bawisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W zasadzie powinienem zacytować wszystkie poprzedzające posty jako prawdę, ale jak to zwykle bywa każdy z nas widzi tylko fragment całości.
skupię się wić na tym co zauważyłem po ostatniej aktualizacji (dotyczy 3 różnych komputerów, unity i klienta):
1. gra się ponownie zawiesza relog wywala na dłuższy czas ok 30-40 min zanim pozwoli wrócić
2. sezon marynarski działał tylko do pierwszej przygody która dała wszystkiego +100% a potem już normalnie
3. unity potrzebuje wypasionego kompa, wtedy działa płynnie co nie zmienia faktu, że zawieszka potrzebuje reloga i czasu jw na powrót
BB tradycyjnie wprowadza jakieś zmiany ale nie potrafi albo nie chce zatrudnić koordynatora wprowadzanych zmian, moim skromnym zdaniem każdą zmianę wprowadza inna grupa informatyków, która nie zna całego programu (kodu).
ColinRaphaël
15.07.2023, 20:06
W zasadzie powinienem zacytować wszystkie poprzedzające posty jako prawdę, ale jak to zwykle bywa każdy z nas widzi tylko fragment całości.
skupię się wić na tym co zauważyłem po ostatniej aktualizacji (dotyczy 3 różnych komputerów, unity i klienta):
1. gra się ponownie zawiesza relog wywala na dłuższy czas ok 30-40 min zanim pozwoli wrócić
2. sezon marynarski działał tylko do pierwszej przygody która dała wszystkiego +100% a potem już normalnie
3. unity potrzebuje wypasionego kompa, wtedy działa płynnie co nie zmienia faktu, że zawieszka potrzebuje reloga i czasu jw na powrót
BB tradycyjnie wprowadza jakieś zmiany ale nie potrafi albo nie chce zatrudnić koordynatora wprowadzanych zmian, moim skromnym zdaniem każdą zmianę wprowadza inna grupa informatyków, która nie zna całego programu (kodu).
1. punkt pierwszy zgadza sie od jakiegoś czasu Unity lubi wywalić i ciężko się ponownie wbić. nie korzystam z klienta wiec nie moge sie tu wypowiedzieć
2 zrobilem wczoraj 9 x lampę i drop za każdym razem był podwójny ale exp już nie, dziś nie dodaje ani expa ani droopu
3 gram na unity od początku tak to działał zawsze ok tylko jak wyżej ostatnio coś mu dolega.
jeszcze na unity mam problem z ikonkami procentowymi ze znikają jak sie rusza po wyspie i nie pokazuje procentu uppowania budynku ani czasu
vlad1997
15.07.2023, 22:27
nie ma znaczenia czy unity czy klient , są kłódki na przygodach za mapki...
Mi to znikneło (info o evencie pirackim) zanim wziąłem pierwszego dropa więc przypuszczam, że sam udzial w przygodach nie wpływa, coś sie zacieło i wyłączyło event. Dzisiaj zdobyłem dropa i był zwykłym dropem bez bonusów. Przygody za mapki mogę kupowąć. Na przeglądarce wygląda to tak samo jak na kliencie zewnetrznym.
edit:
jednak coś na unity mi pokazuje że event trwa, tzn jest ta ikonka eventu z czasem , 21 godzin do końca, ale drop i doświadczenie nie wygladały na zwiekszone
pretor29
16.07.2023, 17:51
znowu bb co chcialo zrobic tylko znowu byle jak i bez przygotowania i potem sa tego efekty.....
BB_Penelopa
17.07.2023, 11:25
Dzień dobry,
jeżeli występują jakiekolwiek błędy bardzo proszę o wylogowanie się z gry na 15 minut, następnie proszę wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Instrukcja znajduje się > tutaj (https://www.ubisoft.com/pl-pl/help/connectivity-and-performance/article/emptying-the-cache-of-ubisoft-connect-pc/000061966) <.
Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności problem będzie w dalszym ciągu występował, proszę o wysłanie zgłoszenia do naszej pomocy technicznej.
Formularz znajduje się na stronie głównej The Settlers Online.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ArturGrab
17.07.2023, 15:15
Dzień dobry,
jeżeli występują jakiekolwiek błędy bardzo proszę o wylogowanie się z gry na 15 minut, następnie proszę wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Instrukcja znajduje się > tutaj (https://www.ubisoft.com/pl-pl/help/connectivity-and-performance/article/emptying-the-cache-of-ubisoft-connect-pc/000061966) <.
Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności problem będzie w dalszym ciągu występował, proszę o wysłanie zgłoszenia do naszej pomocy technicznej.
Formularz znajduje się na stronie głównej The Settlers Online.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ty tak na poważnie? Bubel zrobiliście a my mamy jeszcze wam obrazki pokazać na dowód że ktoś nie ma eventu albo ma zablokowany zakup.
Żal
penelopa21
17.07.2023, 16:39
Wstyd !!! Przeciez nawet na glownej stronie nie ma informacji o evencie ;p
pretor29
17.07.2023, 17:11
penelopa przeciez masz tutaj info na forum o bledach wiec sie wysil i daj znac swoim programistom o tym a nie kaz kazdem uz osobna wysylac formularzy do pomocy....
z drugiej strony ta wasza pomoc mogla by czytac forum i by bylo po sprawie , ale pewnie na to czas unie maja jak na wszystko....
Dzień dobry.
Od początku sezonu przygód marynarskich jest problem.Na cliencie brak ikonki "Sezonu" i brak możliwości zakupu
przygód z 1001 nocy.Pozostałe i owszem.Po zalogowaniu z przeglądarki z wyczyszczonymi ciasteczkami.Jest ikonka eventu w
lewym dolnym rogu,widnieje czas do zakonczenia 23,31 .Wczoraj (17,07,23) ok.godziny 19 czas do zakonczenia był taki sam .
Kupiec z przygodami wydarzenia ma kłódki na przygodach 1001 nocy.Proszę nie kierować mnie do Waszej pomocy technicznej.Proszę tu na forum
przekierować techników.Po co zapychać skrzynki biadoleniem.Tu jest wszystko czytelnie opisane, na Forum.Proszę więc o rzetelną odpowiedź
jak i kiedyzostanie problem rozwiązany ?.Czy zostanie przedłużony czas "Sezonu przygód" ?.Czy zaczniecie traktować nasze zgłoszenia na Forum,poważnie ?.
Ależ "Oni" mają opóżnienie że zeszłoroczny event do tej pory jeszcze działa:)),a mają jeszcze być nowości.Strach grać.