PDA

Zobacz pełną wersję : sezon przygód - a niekupione przygody pod kłódką

Aruzus
14.07.2023, 23:27
dodatkowy czat handlowy potrzebny jak dziura w skarpecie zrobiliście, promo na klejki też - udało się, wielkie gratki BB! :cool: :D ;)
ale tu się fart kończy bo w sezonie przygód coś nie pykło, kilka osób pisało dzisiaj że ma kłódkę na przygodach za mapki więc pewnie problem jest większy, a grają i na unity i na kliencie więc nie pisać że klienta nie wspieracie itp
jakąś radę poza: wyczyścić ciasteczka (było robione) albo zgłosić do suppa masz Penelopa? ;)
czy spokojnie zaczekać 9 dni i problem zniknie? :D:D:D

Scav
15.07.2023, 09:13
Przebijam! Nie dostaję podwójnego expa i dropa za np. Wyspę Piratów.

ArturGrab
15.07.2023, 09:46
Ja to nawet napiszę że nie mam żadnego sezonu więc nie każdemu go wgrali :D

Aruzus
15.07.2023, 11:15
event NIE działa teraz, nie ma oznaczenia przygód, info nad czatem i nie ma mnożonych punktów i dropa, witki opadają a strusie głowy w piasku trzymają ;)
szkoda marnować czas teraz, jest słoneczny weekend, może coś naprawią i napiszą po niedzieli: jak się macie kochani?
a jak myślisz, kochana? :D :D :D :D :D

ColinRaphaël
15.07.2023, 12:26
exp jest normalny ale droop podwójny już działa. słoneczny powiadasz ;) u mnie chlodno i pada ;) co innego tu robić jak nie lampy ;) chociaż dla samego droopu a szkoda exp by sie też zdał :)

Michomal
15.07.2023, 15:11
Przyłączam się do tematu. Wczoraj ewent wszedł dopiero około godziny 19 i dla sprawdzenia czy działa zrobiłem wyspę piratów i brak dropa +100%
Dzisiaj zrobiłem Sindbad i Oblężone Miasto i po zakończeniu przygody brak dodatku 100% i co zabawne brak informacji o ewencie sezonu przygód.

ColinRaphaël
15.07.2023, 15:20
Przyłączam się do tematu. Wczoraj ewent wszedł dopiero około godziny 19 i dla sprawdzenia czy działa zrobiłem wyspę piratów i brak dropa +100%
Dzisiaj zrobiłem Sindbad i Oblężone Miasto i po zakończeniu przygody brak dodatku 100% i co zabawne brak informacji o ewencie sezonu przygód.

Wczoraj event mialem od okolo 12 bodajże, robilem kilkukrotnie lampę i droop był jak należy czyli + 100% ale expa nie było. dziś nie ma ani droopu ani expa + 100%

Kati
16.07.2023, 11:17
Przyłączam się do tematu - owszem zakupy przygód dało się zrobić ale ani +100% doświadczenia ani surowców z Aladyn i piękna księżniczka nie mam.

szwargotka
16.07.2023, 18:50
Też mam kłódeczki na przygodach, czy po niedzieli ktoś z smerfów zacznie pracować, przeczyta to i napisze co zrobić?

BB_Penelopa
17.07.2023, 11:25
Dzień dobry,

jeżeli występują jakiekolwiek błędy bardzo proszę o wylogowanie się z gry na 15 minut, następnie proszę wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Instrukcja znajduje się > tutaj (https://www.ubisoft.com/pl-pl/help/connectivity-and-performance/article/emptying-the-cache-of-ubisoft-connect-pc/000061966) <.

Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności problem będzie w dalszym ciągu występował, proszę o wysłanie zgłoszenia do naszej pomocy technicznej.

Formularz znajduje się na stronie głównej The Settlers Online.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Majamas
17.07.2023, 12:10
Pierwsza sprawa: Podejrzewam że to jest jednak błąd w kodzie gry a nie w naszych przeglądarkach/klientach. Licznik czasu eventu sie pogubil i od 2 dni jakos pokazuje zazwyczaj około 23 godzin na unity, zupelnie zniknął w kliencie na flashu. Tak to wygląda (link):

https://ctrlv.link/IwPl

Nie jestem pewien czy ktokolwiek widzi czas eventu poprawnie i czy otrzymuje podwojne dropy i doświadczenie, prawdopodobnie nie ma takich, bo jest błąd systemowy.

Druga sprawa: potrzebujemy wyjasnienia bo niektorzy gracze uznali że maja zablokowane zakupy przygód za mapki ponieważ wykupili wszystkie we wczesniejszym podobnym evencie. Zatem czy ta teoria to prawda czy jest jakis błąd który im blokuje zakupy przygód?

Sam event nie jest jakis szczegolnie istotny i nie wzbudza wielkiego entuzjazmu, ale byłoby dobrze rozstrzygnąć co jest nie tak aby w wiekszych wydarzeniach nie było podobnej wpadki. :)

Scav
17.07.2023, 19:04
Dzień dobry,

jeżeli występują jakiekolwiek błędy bardzo proszę o wylogowanie się z gry na 15 minut, następnie proszę wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Instrukcja znajduje się > tutaj (https://www.ubisoft.com/pl-pl/help/connectivity-and-performance/article/emptying-the-cache-of-ubisoft-connect-pc/000061966) <.

Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności problem będzie w dalszym ciągu występował, proszę o wysłanie zgłoszenia do naszej pomocy technicznej.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Drogie BB,
nie posiadam żadnego Ubisoft Connect, gram na zwykłym kliencie Unity. Nie dostaję podwójnego expa oraz dropów z dedykowanych do eventu przygód. Ponadto zegar eventu ciągle pokazuje ok. 23 godziny. Proszę wziąć się do pracy i niezwłocznie naprawić i przedłużyć event zamiast szukać źródła problemu po stronie klientów lub czekać na zgłoszenia do pomocy technicznej.

Pniso
18.07.2023, 11:30
Dzień dobry,

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Te Twoje porady można wsadzić w... Gram na Unity (tak zostałem masochistą ;) by zyskać pd i wychodzi z tego niezłe gó... brak naliczania dodatkowego expa.
I co penelopo ?