PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 13.07.2023

BB_Penelopa
12.07.2023, 19:26
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48664) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Yokel
13.07.2023, 11:54
Gracze nie mają po co grać, więc nowy kanał do przygód, w które nie grają im się nie przyda. Czy jest jakieś miejsce, w którym gracze mogą dowiedzieć się o planach na rozwój gry? Od wielu lat panuje stagnacja - czemu nie ma niczego nowego dla graczy na 80 lvl?

Aruzus
13.07.2023, 12:40
zmiana czatu jest bez sensu, ludzi tyle co kot napłakał a oni by tej resztce grało się lepiej (LOL) dzielą kanał handlowy na ten gdzie mają być oferty handlowe np. SPRZEDAM 100 desek i nic więcej (bo co, banany będą?) i DRUGI z ofertami SPRZEDAM lota w przygodzie + co tak tanio, co tak drogo itp :confused::confused::confused::confused::confused: :confused: tak jest czy opis (tłumaczenie, LOL) zmian za mało precyzyjny był? ;)https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48666

ilu % swojego potężnego intelektu używał ten kto to wymyślił, 50%, czy trochę więcej? jeśli dojdzie do np. 75% to wymyśli podział kanału GLOBAL na sekcję POWITANIA, drugą POŻEGNANIA i trzecią (do rozbudowy w przyszłości) WSZYSTKO INNE (z wyłączeniem powitań i pożegnań, bo te NIE będą dozwolone i za to banan) ;)
boję się co wymyśli ta osoba jak użyje 100% swojego mózgu, nastąpi chyba BIG BANG i wszechświat powstanie na nowo :D:D:D:D

HeyHoLetsGoo
13.07.2023, 13:02
dla mnie to taka zmiana bez celu - moze w szczycie gry zakladajac 2012-2015 to mialoby sens teraz gdy gra leci juz samym rozpedem a ludzi jak na lekarstwo to jest bez sensu. Lepiej skupcie sie na czyms co zacheci graczy tych co jeszcze graja do dalszej gry

Aruzus
13.07.2023, 13:43
dobra, to kiepski pomysł że zastanawiamy się nad wytworami cudzej wyobraźni ale jak rozkminić ten tekst z translatora:
Szukam Grupy: Domyślny kanał dla działań w trybie współpracy (prośby o przygody, wyszukiwanie/dyskusja w trybie współpracy)
to może miałoby oznaczać że np. oddam lota w bractwie za friko można pisać na handlowym, ale pisać 3 do grobu albo 3 do wiru już nie, bo od tego jest nowy kanał? :D:D:D chyba jakiś dokładniejszy opis z translatora by się przydał z adnotacjami? :D
bo wygląda ze chcą nas zmusić do skakania między kanałami na czacie który znika co chwilę i szukania między ofertami dotyczącymi handlu i różnego typu przygód :eek: ooojj słońce mocno świeci tego lata i kogoś tam przypiekło :cool:

pretor29
13.07.2023, 15:20
no kolejne jak zawsze nie potrzebne i zbedne kosmetyczne glupoty... moze jeszcze ten kanal z przygodami na 3 rozne rozdzielic?

ArcadioRay
13.07.2023, 15:24
"Grafika: Zwierzęta są teraz widoczne na wyspach przyjaciół"

Faktycznie, to jest coś na co gracze czekali latami i jest niezbędne...

iraxx
13.07.2023, 17:24
Czyżby BB zmieniło zdanie na temat zapraszania na przygody kooperacyjne ? Ciekawe co na to teraz MoD_Herhor?

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48236-Zapraszanie-do-przyg%C3%B3d-kooperacyjnych?highlight=zapraszanie

Yokel
13.07.2023, 18:38
Czyżby BB zmieniło zdanie na temat zapraszania na przygody kooperacyjne ? Ciekawe co na to teraz MoD_Herhor?

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48236-Zapraszanie-do-przyg%C3%B3d-kooperacyjnych?highlight=zapraszanie

Nie ma już moda herhora to juz nic sie nie wypowie xD

Yokel
13.07.2023, 18:46
https://prnt.sc/2AtDSjEWwt1F

a tutaj po 5 latach, może coś już się wyklarowało?

Jurek12345
13.07.2023, 21:06
Po pierwszym dniu nowego kanału stwierdzam WIELKI ******, Ludzie piszą o sprzedaży dropów i szukaniu do współpracy i tu i tam. W kliencie (nie wspieranym przez BB) widziałbym opcję połączenia w jedną zakładkę :)

BB_Penelopa
14.07.2023, 11:00
Dzień dobry,

dziękuję za wszelkie komentarze, przypominam o zasadach związanych z kanałami na czacie:

- Global-1: Kanał domyślny. Należy pamiętać - prośby o handel i przygody nie są dozwolone.
- Handel: Kanał ten powinien być wykorzystywany wyłącznie do działań związanych z handlem.
- Szukam Grupy: Domyślny kanał dla działań w trybie współpracy (prośby o przygody, wyszukiwanie/dyskusja w trybie współpracy).

Zasady kanału handlowego

Ogólna dyskusja handlowa: Zapytania o cenę/dyskusje, transakcje, prezenty itp. (NIE dozwolone: Kooperacyjne, Przygody i Kooperacyjne zaproszenia w dowolnej formie)
Żądania handlowe
Trzymaj się tematu związanego z "handlem" i przełącz się na odpowiedni kanał dla innych dyskusji niezwiązanych z kanałem handlowym (na przykład kanał Szukam Grupy dla wszelkich działań przygodowych/kooperacyjnych).
Ogólna dyskusja handlowa: Zapytania o cenę/dyskusje, spoty, transakcje Prestiżowa Premia Dla Znajomego, prezenty itp. (NIEDOZWOLONE: Kooperacyjne, przygody i kooperacyjne w jakiejkolwiek formie).

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
14.07.2023, 15:12
u mnei nowa zakladka "szukam grupy" , w ogole jest niewidoczna, wiec zostaje handel...

i darujcie sobie takie zbedne rzeczy ktorych nikt nie chcial , nikomu nie jest to potrzebne , i niczego madrego to nie wnosi....

jtfalcon2
14.07.2023, 16:02
szkoda gadać

ariette
14.07.2023, 17:06
mi siem podoba:)). czekam na zakladki: "szukam żony" i kolejnej "szukam męża" a za jakiś czas dodajcie zakładkę "szukam nowej gry przeglądarkowej"

ariette
14.07.2023, 17:08
ch... zapomniałem ze teleexpress już leci

roza100
14.07.2023, 22:03
Dlaczego nie sa widoczne premie budynków ? kiedy zostanie to naprawione

ColinRaphaël
14.07.2023, 23:13
Dlaczego nie sa widoczne premie budynków ? kiedy zostanie to naprawione

grasz na unity czy kliencie ? ja mam ten sam problem na Unity że nie widzi procentów jak sie budynki uppują chwilowo są a potem znika ikonka

ColinRaphaël
14.07.2023, 23:43
Gracze nie mają po co grać, więc nowy kanał do przygód, w które nie grają im się nie przyda. Czy jest jakieś miejsce, w którym gracze mogą dowiedzieć się o planach na rozwój gry? Od wielu lat panuje stagnacja - czemu nie ma niczego nowego dla graczy na 80 lvl?

jak dla mnie byłaby zakładka ulubieni gracze ;) dodajesz tych z któymi łupiesz nagminnie łg i wsio a czasem sie zastanawiasz jaki kto mial lvl i przewijasz i przewijasz to by była zakładka na miano zmiany 2023 :D

Philips321
16.07.2023, 04:44
AJaj jaj jaj jaj jaj Płerto riko oooo oo oo lolo lol LOL oo

Androm3da
16.07.2023, 07:44
11 lat musiało minąć w grze żeby dodać nikomu nie potrzebną zakładkę na czacie.
Osobie która wymyśliła nową zakładkę proponuję siadać na kiblu nie tyłem, jak się to normalnie robi, a przodem, niby coś nowego, a dalej to samo.

sparkz
16.07.2023, 10:53
Osobie która wymyśliła nową zakładkę proponuję siadać na kiblu nie tyłem, jak się to normalnie robi, a przodem, niby coś nowego, a dalej to samo.

pomysl niby dobry, ale jednak efekt bylby taki sam jak przy wszystkich 'zmianach' ktore wprowadzali, tj. trzebaby tylko dodatkowo sprzatac