Zobacz pełną wersję : Gra Mozliwosc handlu manuskryptami, tomami oraz kodeksami.
Riddick77
03.02.2023, 16:34
Chce zadac pytanie. Byc moze nie pierwszy raz ono padnie, ale...
Czy w ogole brana pod uwage byla mozliwosc handlu manuskryptami, tomami oraz kodeksami?
Osobiscie jestem za taka mozliwoscia. Dlaczego?... Juz uzasadniam:
Prosze zauwazcie jedna rzecz. Sadze dosc istotna... Gracze na wysokim poziomie maja/produkuja manuskrypty, tomy oraz ksiegi nawet w tysiacach sztuk. Nic z nimi nie robia, bo juz nie maja takiej potrzeby. Albo poprostu przestali je produkowac. Zas gracze, ktorzy maja niski poziom w grze i tym samym mala ilosc dowodcow, geologow oraz odkrywcow musza poswiecac cale tygodnie a nawet miesiace na proby ich udoskonalenia.
To bardzo prosto przeklada sie na bardzo, ale to bardzo zminimalizowane mozliwosci pozyskania np. dobrych lub bardzo dobrych nagrod, kiedy wysyla sie okrywce aby szukal "skarbow" (i innych), zwlaszcza podczas wszelkich wydarzen w grze. To jest TYLKO GRA. Ale skoro w nia gramy, to ma sprawiac, ze czas jej poswiecony bedzie przyjemny i fajny. Nie zas frustrujacy. Lub zajmujacy nam czas poza gra. Kiedy to trzeba pamietac o kolejnej rzeczy do zrobienia, bo inaczej nam przepadnie (to tylko przyklad).
Rozumiem, ze gracze z wysokim lvl'em rowniez sie z tym kiedys borykali. Szacunek im za to. Tak bylo, ale to nie znaczy, ze tak byc musi. I zapewne czesc z nich bedzie przeciwna takiemu rozwiazaniu. Tylko mysle, ze tutaj "konserwatyzm" nie jest dobrym podejsciem. I chyba nalezy go zachowac dla innych zyciowych spraw ;). A teraz byc moze jest czas na zmiany?
szczerze to jestem na NIE ale głosować nie będę by ankiety nie zepsuć
zresztą to byłoby bez znaczenia bo i tak nic z tym nie zrobią, obojętnie ile byłoby głosów czy opinii
ja to tak widzę, mam tysiące manuskryptów dzięki hołdom i drzewku (ale innych ksiąg hołd nie robi, więc innych jest ich mało) i chętnie bym je rozdał, ale w chwili gdy gra jedna na 10 osób w gildii, singli też resztka - głownie rozbabrane unity i dodatkowo jeden chłop niegramotny wykosili graczy :p (wiadomo kto, konkurencja pewnie ''bije brawo'' bo gdzieś ten zniechęcony gracz idzie :D) to po co taka opcja?
więc to byłoby czymś ODWROTNYM niż pomoc dla niskich leveli, bo raczej taki gracz eventowy nastawiłby produkcję na 3 miesiące i zrzucał to co zrobi do aktywnego gracza, a nie odwrotnie
ale to i tak nie ma znaczenia bo w tej grze nie zadzieje się nic co by potrzebowało zbierać lub rozdawać księgi bo nie ma komu, ani po co
-----------------
a gdyby dali możliwość przesyłania tylko manuskryptów (paru nowym to potrzebne, a starych nie wzbogaci) to byłbym na TAK :)
Riddick77
03.02.2023, 17:35
Dziekuje Ci za opinie :).
A szczegolnie za ten ostatni wers.
MAGICZNYJACEK
03.02.2023, 17:43
Chetnie bym oddał ze 2000 manuskryptów :)
Riddick77
03.02.2023, 18:33
Chetnie bym oddał ze 2000 manuskryptów :)
To nawet nie wymaga komentarza :).
Czy w ogole brana pod uwage byla
Nie byla bo oni od paru lat są na etapie nierobienia niczego poza angazowaniem minimalnych zasobow zeby utrzymac gre w dzialaniu, liczac ze ktos za to zaplaci jakiekolwiek pieniadze.
Poza rozwałką jaką zafundowali przy migracji na nowy engine, to gdzies od 4 lat nie bylo widac jakichkolwiek przejawow myslenia o czymkolwiek. A i wtedy nieduzo.
Riddick77
04.02.2023, 00:53
Hmmm. Smutna rzeczywistosc.
Jestem na nie, wybaczcie. Gra ma jakieś założone kamienie milowe, które motywują. Bez motywacji nie byłoby chęci grania, bo po co. Daj początkującemu graczowi GodMode, wszystkie zasoby, a gwarantuję, że szybko opuści grę.
Manuskrypty, tomy i kodeksy da się łatwo produkować w Specjalnym Magazynie Prowiantu, nie wiem w czym problem. Żeby nie musieć nic robić?
MAGICZNYJACEK
05.02.2023, 17:58
Jestem na nie, wybaczcie. Gra ma jakieś założone kamienie milowe, które motywują. Bez motywacji nie byłoby chęci grania, bo po co. Daj początkującemu graczowi GodMode, wszystkie zasoby, a gwarantuję, że szybko opuści grę.
Manuskrypty, tomy i kodeksy da się łatwo produkować w Specjalnym Magazynie Prowiantu, nie wiem w czym problem. Żeby nie musieć nic robić?
Nadal oddam 2000 manu Nawet nowym graczom bez Specjalnego Magazynu Prowiantu :)
Riddick77
05.02.2023, 20:31
Jezeli glowna lub jedyna motywacja do gry w TSO ma byc "ten kamien milowy", to ja rowniez nie znajduje sensu gry. Ale dzieki za opinie. Pozdrawiam.
Winchester18028
11.02.2023, 21:28
Widzę ,że zdania są podzielone ,więc aby zadowolić wszystkich ( co jest jak najbardziej niemożliwe ) można przychylić się do postulatu z jedną uwagą , jeśli była by taka możliwość to dodać minimalny lvl gracza przykładowo 45-50 , z jednej strony zachęcało by do większej aktywności z drugiej strony szybszego rozwoju , po 3 zabezpieczenie przed tworzeniem dodatkowych kont ( trzeba trochę czasu poświecić na wybicie lvl wiec to by musiało być od przykładowo 45-50 lvl ) co jest dość ciekawe i motywujące, ale co na to twórca ? wszechmogący o to jest pytanie :D
Riddick77
12.02.2023, 02:20
Widzę ,że zdania są podzielone ,więc aby zadowolić wszystkich ( co jest jak najbardziej niemożliwe ) można przychylić się do postulatu z jedną uwagą , jeśli była by taka możliwość to dodać minimalny lvl gracza przykładowo 45-50 , z jednej strony zachęcało by do większej aktywności z drugiej strony szybszego rozwoju , po 3 zabezpieczenie przed tworzeniem dodatkowych kont ( trzeba trochę czasu poświecić na wybicie lvl wiec to by musiało być od przykładowo 45-50 lvl ) co jest dość ciekawe i motywujące, ale co na to twórca ? wszechmogący o to jest pytanie :D
Co "Wszechmogacy" z tym uczyni lub co o tym mysli, tego nie wiem. Tak samo kogo za "niego" uwazac ;). A pomysl jest ciekawy i sensowny. Zwlaszcza co do tych "multi-kont". Mysle, ze 45 lvl bylby ok? Ale jesli gracze z nizszym lvl'em mogliby nabywac w/w rzeczy w temacie. Handlowac zas, wlasnie od np. 45 lvl'u. Dziekuje za wypowiedz i glos. Pozdrawiam!
vlad1997
03.06.2023, 00:23
zapomnij , ich przerasta nawet zrobienie kolejki u introligatora abys nie musiał co 10 12godzin ustawiać 1 szt skoro w magazynie prowiantu wrzucam np 200 i zapominam na 2-3dni
Kopciuszek13
03.06.2023, 09:25
Bardzo fajny pomysł :).
Jak najbardziej jestem za tym, aby wprowadzić handel manuskryptami, tomami i księgami, ale ... ale tak jak wspomniał przedmówca o możliwości wprowadzenia handlu tymi artykułami od 40 lvl.
Wróciłam do Settlers po 10 latach do gry. Rozpoczęłam od zera i powiem szczerze, że pomimo swojego aktualnego poziomu wyszkolenie geologów, generałów i odkrywców jest moją bolączką. Mam wrażenie, że jest to niekończąca się opowieść (droga bez celu)... Gra ma być przyjemnym miejscem odskoczni, gdzie możemy się zrelaksować i sukcesywnie rozwijać.
Handlując tymi artykułami - nie tylko umożliwimy szybszy rozwój, ale również ożywimy handel, który w tej chwili świeci pustkami.
HeyHoLetsGoo
03.06.2023, 10:06
zly pomysl handel, nie wazne czy od 20 czy od 40 czy od 60. Wystarczy troszke poluzowac srube z przygod dotyczaca tomu i sprawa sie rozwiaze. Manuskrypt zdobywamy za zadania z excelsiora - zadania sa proste, nawet jak przychodzi do zrobienia zadania z przygody 1001 - slot z takiej przygody mozna kupic na wadze czy od kogos z gildi. bajecznie proste . Kodeks - mamy 2 przygody 1 krok naprzod 10% szansy i zaginione miasto 20% - obie przygody dosc proste , jak juz mamy te lepsze koszary i wojsko. Problem jest natomiast z tomem o ktorym pisalem. Przygod musimy wykonac 5 aby miec szanse na tom. szansa standardowo jest 10% ponoc sie zwieksza z kazdym nastepnym razem, ale o ile tego Penelopa nie napisala. zakladajc ze niech sie zwieksza o 5 czy nawet 10%..to wciaz przy pechu mozemy mowic o conajmniej 4-5 (seriach!!) przygoid czyli 4x5=20, lub 5x 5=25 przygod. na recepture TOM.Nagrody sa slabe z kazdej z tych przygod, a i zrobienie przygody oznacza ze musimy zainwestowac okolo 100 krysztalow . 100x 4 proby =400, lub nawet 500.
Riddick77
18.10.2023, 07:17
Bardzo fajny pomysł :).
Jak najbardziej jestem za tym, aby wprowadzić handel manuskryptami, tomami i księgami, ale ... ale tak jak wspomniał przedmówca o możliwości wprowadzenia handlu tymi artykułami od 40 lvl.
Wróciłam do Settlers po 10 latach do gry. Rozpoczęłam od zera i powiem szczerze, że pomimo swojego aktualnego poziomu wyszkolenie geologów, generałów i odkrywców jest moją bolączką. Mam wrażenie, że jest to niekończąca się opowieść (droga bez celu)... Gra ma być przyjemnym miejscem odskoczni, gdzie możemy się zrelaksować i sukcesywnie rozwijać.
Handlując tymi artykułami - nie tylko umożliwimy szybszy rozwój, ale również ożywimy handel, który w tej chwili świeci pustkami.
Bardzo dziekuje za opinie :). Pozdrawiam.
Riddick77
18.10.2023, 07:18
zly pomysl handel, nie wazne czy od 20 czy od 40 czy od 60. Wystarczy troszke poluzowac srube z przygod dotyczaca tomu i sprawa sie rozwiaze. Manuskrypt zdobywamy za zadania z excelsiora - zadania sa proste, nawet jak przychodzi do zrobienia zadania z przygody 1001 - slot z takiej przygody mozna kupic na wadze czy od kogos z gildi. bajecznie proste . Kodeks - mamy 2 przygody 1 krok naprzod 10% szansy i zaginione miasto 20% - obie przygody dosc proste , jak juz mamy te lepsze koszary i wojsko. Problem jest natomiast z tomem o ktorym pisalem. Przygod musimy wykonac 5 aby miec szanse na tom. szansa standardowo jest 10% ponoc sie zwieksza z kazdym nastepnym razem, ale o ile tego Penelopa nie napisala. zakladajc ze niech sie zwieksza o 5 czy nawet 10%..to wciaz przy pechu mozemy mowic o conajmniej 4-5 (seriach!!) przygoid czyli 4x5=20, lub 5x 5=25 przygod. na recepture TOM.Nagrody sa slabe z kazdej z tych przygod, a i zrobienie przygody oznacza ze musimy zainwestowac okolo 100 krysztalow . 100x 4 proby =400, lub nawet 500.
Hmm... Czyli jednak nie jest tak fajnie jak by sie wydawalo, prawda? Pozdrawiam.
Androm3da
29.11.2023, 03:42
@Riddick77, sam napisałeś że gracze na wysokim poziomie mają/produkują tysiące "ksiąg", albo po prostu przestali je produkować (jak ja). Jeżeli mają tysiące ksiąg, to mają podobnie z innymi surowcami, choć różnica jest taka, że mają je w dziesiątkach czy setkach milionów. Tu nasuwa się pytanie, za co mieli by je sprzedawać i w jakich ilościach jak "wszystko" już mają ?
BB_Penelopa
29.11.2023, 16:06
Dzień dobry,
dziękuję za przedstawienie pomysłu.
Zachęcam do głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Riddick77
11.01.2024, 00:44
@Riddick77, sam napisałeś że gracze na wysokim poziomie mają/produkują tysiące "ksiąg", albo po prostu przestali je produkować (jak ja). Jeżeli mają tysiące ksiąg, to mają podobnie z innymi surowcami, choć różnica jest taka, że mają je w dziesiątkach czy setkach milionów. Tu nasuwa się pytanie, za co mieli by je sprzedawać i w jakich ilościach jak "wszystko" już mają ?
Masz jak najbardziej racje. Powiem tak... Ja podsunalem pomysl, a rozwiazania moga byc przeciez rozne.
Oraz, ze samo "BB" mogloby wykazac sie tutaj inicjatywa.
I jeszcze fajniej byloby gdybyscie Wy drodzy gracze podsuwali swoje pomysly. O to tutaj chodzi :).
Dziekuje za glos i Twoja opinie. Pozdrawiam.
Riddick77
11.01.2024, 00:45
Dzień dobry,
dziękuję za przedstawienie pomysłu.
Zachęcam do głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dziekuje :).
HeyHoLetsGoo
11.01.2024, 16:47
nie nie i jeszcze raz nie. handel ksiazkami zniszczy ta gre do konca. ten pomysl powinien byc usunity w zarodku, bo jest naprawde szkodliwy.
Riddick77
11.01.2024, 20:29
nie nie i jeszcze raz nie. handel ksiazkami zniszczy ta gre do konca. ten pomysl powinien byc usunity w zarodku, bo jest naprawde szkodliwy.
Moge tylko powiedziec... Szkoda, ze tak uwazasz graczu od roku i troche. Dzieki za opinie.
mam wrażenie ze gracz HejHo... itp to jakiś bot - zwykle pisze takie wydumane bzdury ze ręce opadają to praktycznie w kazdym temacie w którym sie wypowiada.. Jakby byl rok 2014 a nie 2024. Sam mam 1,5k manuskryptów 1k tomow i 1k kodeksów i z przyjemnością zacząłbym to odsprzedawać.
HeyHoLetsGoo
12.01.2024, 14:46
Moge tylko powiedziec... Szkoda, ze tak uwazasz graczu od roku i troche. Dzieki za opinie.
nie masz pojecia ile kosztowalo mnie wyfarmienie samemu manuskryptu, ile razy musialem przejsc cala wyprawe po tom a takze zdobyc codex. Zamiast dawac mozliwosc handlu za jakies nedzne pieniadze ktore w tej grze i tak latwo zdobyc lepiej prosciej i szybciej co juz pisalem wiele razy - wystarczy podniesc % szansy na otrzymanie owej nagrody ze skonczonej przygody. Teraz chcialbys handel ksiazkami, za chwile ktos inny wpadnie na pomysl dajmy mozliwosc wysylania prezentow za klejnoty wszystkiego ze sklepiku, i wiele wiele innych cudacznych pomyslow ktore do konca zepsuja ta gre. Juz teraz wiele osob nie robi nic, loguje sie od eventu do eventu a ty chcesz jeszcze bardziej wszystko ulatwiac..nie tedy droga.
HeyHoLetsGoo
12.01.2024, 14:47
mam wrażenie ze gracz HejHo... itp to jakiś bot - zwykle pisze takie wydumane bzdury ze ręce opadają to praktycznie w kazdym temacie w którym sie wypowiada.. Jakby byl rok 2014 a nie 2024. Sam mam 1,5k manuskryptów 1k tomow i 1k kodeksów i z przyjemnością zacząłbym to odsprzedawać.
rece opadaja bo co? masz jakis kontr argument czy tylko piszesz aby pisac. Jak potrzebujesz wiecej 'pieniazkow' w grze to zacznij grac aktywnie, zacznij sprzedawac produkowane dobra, bo widze z nudow ci sie w d, przewraca.
rece opadaja bo co? masz jakis kontr argument czy tylko piszesz aby pisac. Jak potrzebujesz wiecej 'pieniazkow' w grze to zacznij grac aktywnie, zacznij sprzedawac produkowane dobra, bo widze z nudow ci sie w d, przewraca.
i znowu kulą w płot i znowu bzdury... skoro mam ponad 1k kodeksów to sobie spróbuj wyobrazić ile mam dziesiątek milionów monet ignorancie... Nie zauważyłeś ze wszyscy robią manuskrypty w ilości setek tygodniowo w specjalnym magazynie tylko piszesz o robieniu wypraw których nikt nie robi bo większość graczy ma okolo 80 levelu... Problem w tym, ze ty sie dołączyłeś do tego forum w 2022 roku i ewidentnie sie z choinki urwałeś- w 99% nie masz pojęcia o czym piszesz i jaka jest sytuacja u większości graczy a dajesz "dobre" rady - dobre w 2015 roku moze a teraz to śmiech...
HeyHoLetsGoo
13.01.2024, 15:42
i znowu kulą w płot i znowu bzdury... skoro mam ponad 1k kodeksów to sobie spróbuj wyobrazić ile mam dziesiątek milionów monet ignorancie... Nie zauważyłeś ze wszyscy robią manuskrypty w ilości setek tygodniowo w specjalnym magazynie tylko piszesz o robieniu wypraw których nikt nie robi bo większość graczy ma okolo 80 levelu... Problem w tym, ze ty sie dołączyłeś do tego forum w 2022 roku i ewidentnie sie z choinki urwałeś- w 99% nie masz pojęcia o czym piszesz i jaka jest sytuacja u większości graczy a dajesz "dobre" rady - dobre w 2015 roku moze a teraz to śmiech...
Ta gra to nie tylko tuzy 80 lvl, bo oni jak sam wskazujesz maja wszystko ..wiec ich interesuje tylko nowy kontent nowe nagrody, moze budynki.
Co bys zrobil jakby odblokowali ci mozliwosc handlu ksiazkami - rozdalbys je swoim altom/kolegom z gildi nowym graczom w gildi - bo na co ci te kolejne setki tysiecy i miliony monet skoro masz tego duzo. Cale szczescie ze ta machina dziala powoli i ospale i nawet jak najglupszy pomysl na forum uzyska akceptacje musi minac x lat aby go wdrozyc, i cale szczescie:)
ps
U nas w gildi jest mnostwo dosc nowych osob w zakresach 30-60 lvl. Uwierz mi ze ich blokuje wlasnie NIE posiadanie manu/tomow kodeksow, ale ostatnia rzecza jaka bym dla nich chcial jest to handel.
Zamiast isc na skroty wystarczy podniesc % z 10 na manu do np 30. z kodexa z 20% do 40, tomu z 15 do 50% (bo aby zyskac recepte na tom musisz zrobic 5 wypraw).
Co bys zrobil jakby odblokowali ci mozliwosc handlu ksiazkami - rozdalbys je swoim altom/kolegom z gildi nowym graczom w gildi
pochwal sie jeszcze ID tych swoich altow, to szybko BB Ci rozwiaze problem nadmiaru surowcow :)
Poza tym nikomu bym nie rozdal, bo jedna z glownych bolaczek tej gry jest to, ze nikt nie pomyslal jak to jest jak odgornie ograniczasz mozliwosc wydawania pewnych surowcow, a jednoczesnie zostawiasz mozliwosc produkowania ich w tysiacach/ milionach przez lata.
Poza garstka nowych ktorzy sie na ta gre nabrali nie ma komu oddac, ani manuskryptow ani innych surowcow, bo w tej grze trzeba miec niezle deficyty intelektualne zeby nie potrafic tak ustawic wioski, zeby miec wszystkiego nadmiar.
HeyHoLetsGoo
13.01.2024, 19:50
pochwal sie jeszcze ID tych swoich altow, to szybko BB Ci rozwiaze problem nadmiaru surowcow :)
Poza tym nikomu bym nie rozdal, bo jedna z glownych bolaczek tej gry jest to, ze nikt nie pomyslal jak to jest jak odgornie ograniczasz mozliwosc wydawania pewnych surowcow, a jednoczesnie zostawiasz mozliwosc produkowania ich w tysiacach/ milionach przez lata.
Poza garstka nowych ktorzy sie na ta gre nabrali nie ma komu oddac, ani manuskryptow ani innych surowcow, bo w tej grze trzeba miec niezle deficyty intelektualne zeby nie potrafic tak ustawic wioski, zeby miec wszystkiego nadmiar.
Nie mam nadmiaru ksiazek, nie jestem na tym etapie aby miec ich setki zalegajace w magazynach- a wrecz chetnie bym przygarnal kolejne introligatornie . Oj widac dawno nie byles na etapie poczatkow gry. Pomimo roku +grania, nie mam wszystkich odkrywcow na max wycwiczonych, geologow , a generalow mam tylko tych ktorych najczesciej uzywam (wlasnie z powodu deficytu ksiazek)(aktualnie mam w magazynie 23 manuskrypty, 6 tomow i 2 kodexy) . Co do bolączek tej gry to moim zdaniem jest nudne powtarzanie tego samego po raz dziesiaty setny tysieczny. Ci co maja pewnie 80 lvl robili tysiace razy te same przygody a nawet po wbiciu tego 80 robia to samo, bo tam nic nowego ekscytujacego na nich nie czeka. No chyba ze wybiora sobie model popularny czyli logowanie sie od eventu do eventu - tworzac sztuczny tlok w gilfdiach logujac sie co 3miesiace, ale to inna historia.
Pomimo roku +grania, nie mam wszystkich odkrywcow na max wycwiczonych, geologow , a generalow mam tylko tych ktorych najczesciej uzywam
pomimo 12 lat grania nie mam wycwiczonych ani geologow ani odkrywcow, a generalow moze z siedmiu bo reszta to strata ksiazek.
Riddick77
14.01.2024, 02:16
nie masz pojecia ile kosztowalo mnie wyfarmienie samemu manuskryptu, ile razy musialem przejsc cala wyprawe po tom a takze zdobyc codex. Zamiast dawac mozliwosc handlu za jakies nedzne pieniadze ktore w tej grze i tak latwo zdobyc lepiej prosciej i szybciej co juz pisalem wiele razy - wystarczy podniesc % szansy na otrzymanie owej nagrody ze skonczonej przygody. Teraz chcialbys handel ksiazkami, za chwile ktos inny wpadnie na pomysl dajmy mozliwosc wysylania prezentow za klejnoty wszystkiego ze sklepiku, i wiele wiele innych cudacznych pomyslow ktore do konca zepsuja ta gre. Juz teraz wiele osob nie robi nic, loguje sie od eventu do eventu a ty chcesz jeszcze bardziej wszystko ulatwiac..nie tedy droga.
Powtorze... Szkoda, ze tak myslisz.
Nie zgadzam sie z Twoja argumentacja. Ale dziekuje za wypowiedz.
Zas jesli to takie irytujace, to moze warto pomyslec o zajeciu sie czyms spokojniejszym niz gra "www"?
Tylko sugeruje. Milej gry. Pozdrawiam.
HeyHoLetsGoo
14.01.2024, 05:10
Powtorze... Szkoda, ze tak myslisz.
Nie zgadzam sie z Twoja argumentacja. Ale dziekuje za wypowiedz.
Zas jesli to takie irytujace, to moze warto pomyslec o zajeciu sie czyms spokojniejszym niz gra "www"?
Tylko sugeruje. Milej gry. Pozdrawiam.
to powiedz mi prosze jaki cel ma ta zmiana, widze grasz bez mala 10 lat. czyli powinienes miec wszystkie w opor. Po co chcesz moc handlowac ksiazkami ? - widze wytlumaczenia tylko 2 lub 3 o ktorych juz wspomnialem. Zakladajac ze 1 manuskrypt wyceni sie srednio na 100tysiecy monet - co ci da ze sprzedaz 100-200-300 ksiazek? zarobisz kolejne 5-10-50 milionow ktorych na 80 lvl przy 10 latach gry nie jestes w stanie wydac ani przejsc.
Nie przemawia do mnie zupelnie argument o pomocy mlodszym graczom - bo im nie trzeba dawac wszystkiego na tacy - wystarczy ze BB rozwiaze to w inny prostrzy skuteczniejszy sposob. Zobacz jak % wyglada zdobycie ksiazek - wystarczy zmienic kazda z liczb w kodzie i juz zamiast 15 % mamy 30%, zamiast 20% mamy 40..itd.. Podanie wszystkiego na tacy konczy sie tym ze ktos nowy komu chcemy pomoc na niskim lvlu nagle dostaje wszystko- o nic nie musi sie martwic- ma jak paczek w masle- w skutek czego jest duza szansa ze sie ta gra szybko znudzi.
Mnie bardzo pochlonelo wbijanie i wyczekiwanie na budowe nowych koszar, na budowe nowego wojska 51+, na mozliwosc zdobycia manuskryptow z przygod etc etc- mialem co robic w tej grze, byl jakis sens dochodzenia do czegos samemu bo nikt inny nie mogl tego podac na tacy.
Riddick77
14.01.2024, 13:51
Twoje wyliczenia sa "wyssane z palca". Nie masz racji. A dyskusja z Toba nie ma sensu, bo wciaz powtarzasz: "ja", "ja", "ja".
I to jest Twoj problem. A "monety" sa kiepskim zasobem do wymiany.
Skoro tego nie wiesz, to prosze pograj troche dluzej i nie mecz siebie i innych.
MoniaIza
14.01.2024, 16:08
HeyHoLetsGoo, masz takie podejście do życia jak Amerykanie do zmian w służbie zdrowia. Nie chcesz, żeby inni mieli łatwiej, bo Ty nie miałeś łatwiej. Ciebie jak piszesz "kosztowało" wyprodukowanie manuskryptów, więc dlaczego inni mają mieć łatwiej? Ty musiałeś, jak piszesz przechodzić wiele razy wyprawę, więc dlaczego teraz inni nie będą musieli? Ty miałeś wolniej i trudniej, to dlaczego teraz inni mają mieć "szybciej i taniej"? Zamiast chcieć komuś ułatwić życie, Ty raczej wybierasz podejście "ja miałem ciężko, więc dlatego inni też muszą mieć ciężko".
Moim zdaniem to jest jedyny Twój powód. Nie możesz znieść myśli, że Ty włożyłeś w grę swój czas i zapał, a inni będą mieć od ręki. Szkoda, ponieważ takich ludzi jak Ty jest niestety masa na tym świecie. Wiele projektów, które byłyby na korzyść społeczeństwa są blokowane właśnie przez takie osoby jak Ty z takim właśnie podejściem do życia "ja cierpiałem, więc inni też niech cierpią".
"Nie wie ze można stawiać budynki po 650 pop na 1 działke" opowiedz- "ciekawe budynki musisz miec w drzewku" a w którym miejscu ja pisze o drzewku???????
Za to ty na innej dyskusji piszesz : "Ale gdyby np mozna bylo stawiac budynki o pojemnosci np 200 300 mieszkancow - zajmujace nie wielka powiezchnie - to pewnie sam bym zaczal grac aktywniej aby kiedys wbic to co tam by czekalo)" - cytat przekopiowany pisownia oryginalna - wiec objaśnij mi czego ty nie rozumiesz a czego ja nie rozumiem w twej wypowiedzi???
Naucz sie czytac ze zrozumieniem, Najczelniejszej brak zrozumienia innym zarzucają ci co sami najwięcej bełkoczą..
HeyHoLetsGoo
15.01.2024, 11:17
"Nie wie ze można stawiać budynki po 650 pop na 1 działke" opowiedz- "ciekawe budynki musisz miec w drzewku" a w którym miejscu ja pisze o drzewku???????
Za to ty na innej dyskusji piszesz : "Ale gdyby np mozna bylo stawiac budynki o pojemnosci np 200 300 mieszkancow - zajmujace nie wielka powiezchnie - to pewnie sam bym zaczal grac aktywniej aby kiedys wbic to co tam by czekalo)" - cytat przekopiowany pisownia oryginalna - wiec objaśnij mi czego ty nie rozumiesz a czego ja nie rozumiem w twej wypowiedzi???
Najczelniejszej brak zrozumienia innym zarzucają ci co sami najwięcej bełkoczą..
budynki o duzej pojemnosci sa tylko z eventow tudziez za klej na eventach. Z drzewka masz o pojemnosci maxymalnie 120. Prawda? zatem nie trudno bylo sie domyslec ze chodzi aby po odblokowaniu mozliwosci levelowania 80+ dodali cos co by motywowalo ludzi do wbijania tych nowych poziomow ktorych pewnie wbijanie pochloneloby dlugie miesiace, i w tym kontekscie wspomnialem o budynkach z populacja np 200-300 co by bylo jakims bodzcem do tego maratonu.
to pewnie sam bym zaczal grac aktywniej aby kiedys wbic to co tam by czekalo
wystarczylo to przeczytac - i juz bys wiedzial ze chodzilo o levelowanie na wyzsze poziomy jesli tam czekalaby jakas wymierna nagroda (np owe budynki) bo teraz nie potrzebujesz levelowac- syatrczy ze logujesz sie w event i sobie kupisz za walute - dla mnie to proste, jak widac nie dla kazdego.
po odblokowaniu mozliwosci levelowania 80+ dodali cos co by motywowalo ludzi do wbijania tych nowych poziomow ktorych pewnie wbijanie pochloneloby dlugie miesiace, i w tym kontekscie wspomnialem o budynkach z populacja np 200-300 co by bylo jakims bodzcem do tego maratonu.
Jesli chcesz w miare regularnie wbijac duze ilosci expa (a biorac pod uwage wykladnicze skalowanie expa potrzebnego na level na wyzszych levelach beda to bardzo duze ilosci expa) to na biezaco wydajesz i produkujesz armie, wiec gorna granica populacji nie ma kompletnie zadnego znaczenia.
Ja wisze na 43k a w czasie aktywnego grania uzywalem z tego moze 25-30% bo kazde wyprodukowane dziennie 2.5k wojska ginelo nastepnego dnia.
Dotykasz wlasnie jednego z glownych problemow tej gry, tj. z punktu widzenia designu sufit mozliwosci w tej grze jest zawieszony tak nisko, ze zostal osiagniety lata temu. I w zasadzie jesli gra nie zostanie gruntownie przekonstruowana, i nie wymysla czegos kompletnie nowego to nic co Ci moga zaoferowac nie ma praktycznie zadnej wartosci uzytkowej, bo i tak bedzie sie krecilo wokol dawania wiecej tego samego co juz masz w nadmiarze.
Znaczy moze Ty nie masz, ale 99% innych ma.
Riddick77
25.01.2024, 22:16
HeyHoLetsGoo, masz takie podejście do życia jak Amerykanie do zmian w służbie zdrowia. Nie chcesz, żeby inni mieli łatwiej, bo Ty nie miałeś łatwiej. Ciebie jak piszesz "kosztowało" wyprodukowanie manuskryptów, więc dlaczego inni mają mieć łatwiej? Ty musiałeś, jak piszesz przechodzić wiele razy wyprawę, więc dlaczego teraz inni nie będą musieli? Ty miałeś wolniej i trudniej, to dlaczego teraz inni mają mieć "szybciej i taniej"? Zamiast chcieć komuś ułatwić życie, Ty raczej wybierasz podejście "ja miałem ciężko, więc dlatego inni też muszą mieć ciężko".
Moim zdaniem to jest jedyny Twój powód. Nie możesz znieść myśli, że Ty włożyłeś w grę swój czas i zapał, a inni będą mieć od ręki. Szkoda, ponieważ takich ludzi jak Ty jest niestety masa na tym świecie. Wiele projektów, które byłyby na korzyść społeczeństwa są blokowane właśnie przez takie osoby jak Ty z takim właśnie podejściem do życia "ja cierpiałem, więc inni też niech cierpią".
Dziekuje za Twoja wypowiedz. Mysle tak samo. Pozdrawiam :).
Riddick77
21.02.2024, 11:22
Zapraszam do glosowania i wyrazenia swojej opini o ankiecie. Pozdrawiam.
zapomnij , ich przerasta nawet zrobienie kolejki u introligatora abys nie musiał co 10 12godzin ustawiać 1 szt skoro w magazynie prowiantu wrzucam np 200 i zapominam na 2-3dni
Proszę pokaż mi możliwość ustawienia kolejki w zwykłym introligatorze.
Osobiście jestem na nie. Sam do wszystkiego dochodziłem i dochodzę w tej grze i dlatego tak lubię tę grę, że nie wystarczy przysiąść na 5 minut i koledzy z gildii zrobią w tak krótki czas z nowego konta, konto koksa. Jak nie masz cierpliwości - zagraj w Mahjonga, tam szybko się gra i osiąga koniec gry. Wszędzie tylko słychać że za trudno. To co byście zrobili w początkach gry, gdy nie było aż tylu udogodnień?
HeyHoLetsGoo
22.02.2024, 19:41
Osobiście jestem na nie. Sam do wszystkiego dochodziłem i dochodzę w tej grze i dlatego tak lubię tę grę, że nie wystarczy przysiąść na 5 minut i koledzy z gildii zrobią w tak krótki czas z nowego konta, konto koksa. Jak nie masz cierpliwości - zagraj w Mahjonga, tam szybko się gra i osiąga koniec gry. Wszędzie tylko słychać że za trudno. To co byście zrobili w początkach gry, gdy nie było aż tylu udogodnień?
dokladnie jak piszesz. Nie moze byc zbyt latwo bo wszystko sie znudzi. Juz teraz wszystkie materialy w dobrych gildiach sa dostepne na wyciagniecie reki za zwykle dziekuje w duzych ilosciach (no poza moze kilkoma). Jedyne co jak juz pisalem bym zmienil to % szansy na tom (bo tylko z nim sa takie jaja). Osobiscie musialem robic 5-6x cala wyprawe aby ja uzyskac - gdzie kazda wyprawa to okolo 200-250 krysztalow +5 wypraw aby miec 10% szansy na nagrode. Gdyby dali od razu np 40% i z kazda nieudana cala seria przygod szansa wzrastala by o te 10% byloby latwiej , i wcale nie potrzeba wtedy handlu.
Riddick77
25.03.2024, 01:51
Nie podzielam Twojego zdania, ale dziekuje za wypowiedz. Pozdrawiam.