Zobacz pełną wersję : Wydarzenie Współprzebywanie 2022 - Dyskusja
BB_Penelopa
29.11.2022, 13:58
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/unity_event/togetherness_forum.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat > Wydarzenia Współprzebywanie 2022 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48497) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wszystko pięknie, oprócz tego że niektóre zadania nie mają treści tylko "niezdefiniowany tekst" .
edit, doczytałam że na unity pokazuje ;)
pretor29
30.11.2022, 12:26
edit... freha na unity? :D to jest to co od 2 lat jest w fazie testow? :D
aromat87
30.11.2022, 12:32
Ja tam zawsze sie ciesze z kazdego nowego budynku ktory mi nie zabiera patentow :)
Jako nowy gracz daje plusika :D
edit... freha na unity? :D to jest to co od 2 lat jest w fazie testow? :D
nooo, żeby grać na Unity trzeba mieć duże pokłady cierpliwości oraz/lub masochizmu. Niemniej jednak opisy są zapewnione więc zwracam honor programistom ;)
ten budynek jest super...1 godzina pracy na 24 dni...szkoda miejsca na taki badziew
Zaczęłam wykonywać zadania i utknęłam na "Zabawie w gońca", gdzie mam posiadać 3 x skomplikowany sprzęt do eksperymentów. Jak i gdzie go zdobyć?
peters31
30.11.2022, 15:24
3 x skomplikowany sprzęt do eksperymentów znajdzie się w menu gwiazdy.
Sa nagrodą za zadanie - Przenieść dowolną rezydencje, dom
peters31
30.11.2022, 16:31
PRZENOŚNY OBIEKT BADAWCZO MIESZKALNY - brak możliwości przeniesienia budynku, opis tez mówi o przeniesieniu.
gregor7pl
30.11.2022, 16:37
Ja jestem na plus.
Nowa zawartość w grze zawsze w cenie. Poza tym nowy budynek też fajny. Gdyby czas regeneracji był krótszy inne premie straciłyby sens. A tak, fajnie jest mieć w pogotowiu szybką i poteżną premie. Przy odpowiednim wykorzystaniu może być bardzo cenny.
Aaaa, oki, dziękuję bardzo :) Faktycznie, jest :)
Eksperymentalny multireplikator jest tak eksperymentalny, że po jego użyciu wywala z wyspy. Faktycznie ciężko będzie ukończyć to wydarzenie w tak krótkim terminie.
StachuSiekiera
01.12.2022, 07:44
Bledy jak bledy, trzeba jechac po BB, bo traktuja nas, graczy, jak taka mase: "a uj, co im damy niech sie cieszo"
A co do tego minieventu, jest baaardzo bardzo fajny, szczególnie cała historia, której nikt nie czyta.
Posłuze sie screnem, z końcowego etapu
https://cdn.discordapp.com/attachments/799378944557318146/1047583022620348456/image.png
Nie wiem czy u Niemcow jest taki sam sasin (specjalnie z malej litery), jak u nas, ale trafili w punkt, zamiast "pan partacz", czytamy "pan sasin" i wszystko sie zgadza.
Ze wszytkich tych historyjek, posłuże się jedną, która zapadła mi w pamięć:
Gupi wysłał statek, ale nie dał kapoków marynarzom, marynarze zaczeli tonąć, więc trzeba było na szybko narobić dmuchanych kaczek dla dzieci, żeby tych marynarzy uratować......
Normalnie cały sasin...
Szkoda, że ludzie nie czytają tych historyjek na górze, a było warto, ubawiłem się
Event na plus, proszę o takich więcej :)
sloslo57
01.12.2022, 09:22
Nagroda "Rozczarowanie". Faktycznie cała ta gra robi się jednym wielkim rozczarowaniem.
No dobra.
Skończyłem.
A gdzie ten Pamiętnik Przetrwania?
pretor29
01.12.2022, 15:00
Nagroda "Rozczarowanie". Faktycznie cała ta gra robi się jednym wielkim rozczarowaniem.
chcieli powiedziec prawde o unity :D
witek1967
01.12.2022, 16:31
a w sumie to po co to wszystko? nic konkretnego nie wpadło, tylko jakieś śmieci co sie odnawiają co 24 dni. lepiej juz premie wrzucić 100% i bedzie wydajniejsza
john2480
02.12.2022, 10:32
a gdzie ten budynek. nie mam nic , żenua - ta wiadomość na końcu chyba mówi co się stanie po 31.
A ja mimo ukończenia cyklu zadań nie dostałam budynku tylko coś co jest nazwane ROZCZAROWANIE i właśnie tym jest rozczarowaniem.
pretor29
02.12.2022, 18:23
budynek jest w gwiezdziei nie ze skrzyni
ŚlepyKoń
02.12.2022, 20:24
ten nowy budynek "Pamiętnik Współprzebywania", Cel: Wszystkie miejsca pracy, Koszary, Elitarne Koszary i Epickie Miejsca Pracy
to trochę nie prawda. Spróbowałem to odpalić:
- pomaga na kopalnieach i kamieniarzach, chatce łowcy
- nie pomaga na wielu budynkach, jak na przykład manufaktury, młyny wodne, smolarze, wszelkie piece (brąż, żelazo, stal, złototytran, platyna), mennica, ślusarz.
!!!PORAŻKA!!!
Nie działa także na epicką kuźnię, natomiast działa na epickie gospodarstwo i epicki skład drewna. Znowu trzeba poprawiać :P
Jurek12345
02.12.2022, 21:30
Ja jestem na plus.
A tak, fajnie jest mieć w pogotowiu szybką i poteżną premie. Przy odpowiednim wykorzystaniu może być bardzo cenny.
Noooo... 15 godzin w ciągu roku..Niesamowicie cenna ta premia
bigfrajer
03.12.2022, 23:44
budynek jest w gwiezdziei nie ze skrzyni
gdzie ten budynek bo w gwiezdzie go nie mam zadanie ukończone i co teraz???
dziwne po 3 relogach sie znalazł
Pamiętnik Współprzebywania jest w gwieździe w zakładce budynkow, najlepiej wpisac w wyszukiwarke. Premia z tego budynku działa na produkcje: belek, desek, mięsa, wędlin, zboża, mąki, chleba, napitek, kamieniarze i kopalnie. Tak samo jest w budynkach epickich, w składzie drewna działa na deski i belki na wengiel nie itd
BB_Penelopa
05.12.2022, 12:17
Witam serdecznie,
bardzo dziękuję za opinie. Cieszę się, że wydarzenie przypadło Wam do gustu!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
05.12.2022, 14:57
no chyba raczej nie przypadlo... klepanie prostych zadan to cala logika?.... nie mowiac o premce co 24 dni....
badziew , szkoda miejsca na wyspie
Rozczarowanie-co to jest za premia z tego wydarzenia?
Jurek12345
10.12.2022, 12:49
Rozczarowanie-co to jest za premia z tego wydarzenia?
Jeśłi masz ten budynek to uruchom i zobacz jak premia stała się aktywna.
Hint: nazwa wydarzenia :)