Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Halloween 2022 - Dyskusja
BB_Penelopa
21.10.2022, 10:12
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/2017_10_halloween/forum_header_banner.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat najnowszego Wydarzenia Halloween 2022 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48434).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Błędy:
1. Przy odkrywcy: Przestraszony Odkrywca brakuje informacji ile na event no chyba że jest tak bezcenny że został wycofany a jego nazwa i opis został :D
2. "...Dzięki posiadanej cesze, jaką jest..." tu nie trzeba nic dodawać :)
3. zbędny znacznik "[/COLOR] " pod opisem Hołdu dla zaprawy, a Czarnodrzewem
BB_Penelopa dodatkowe pytanie.
Czy limity z poprzednich lat wliczają się w tegoroczne? np. W poprzednich eventach (jak była dostępna :) ) zakupiłem "Paczka przeraźliwego wzmocnienia" czy w tym roku będzie dostępna czy znowu pojawi się kłódka?
oraz pytanie bonusowe, kiedy będzie można kupić Księżniczkę Zoe, która była zablokowana dla większości graczy ostatnio?
Proszę odpowiedź choć na pierwsze pytanie.
andrzej_s80
21.10.2022, 19:08
BB_Penelopa mam prośbę. Czy nie moglibyście rozważyć współpracy z autorem klienta? Dzięki niemu część rzeczy, o które prosili gracze latami zostało w końcu zrealizowanych, jak choćby masowe wysyłanie geologów i odkrywców. Albo chociaż zacząć oficjalnie wspierać klienta aby gracze mieli alternatywę - do wyboru grę przeglądarkową albo np. instalowaną. To dzięki klientowi ta gra jeszcze całkowicie nie padła i dzięki niemu ma w końcu szansę iść w dobrym kierunku.
majsterpaulek60
21.10.2022, 20:09
witam ale jeszcze cość prostszego kiedyś odkrywców długo dystansowych jak sie wysyłało w czasie trwania eventu to przynosili zasoby eventowe w fazie zakonczenia dlaczego to znieśliście bo za dużo byśmy zdobyli
majsterpaulek60
21.10.2022, 20:12
jeszcze jedno dlaczego nowi generałowie mogą tak mało transportować żołnierzy
Philips321
22.10.2022, 01:21
bo za rogiem mosz efent zimowy i se kupisz 25 mikołaja co to 1k piechoty morskiej transportuje na saniach ,AVE
Czy nie moglibyście rozważyć współpracy z autorem klienta?
Gosc nie jest autorem klienta tylko dekompiluje (a przynajmniej na poczatku to robil) kod klienta i go modyfikuje.
Cala sprawa smierdzi troche prawnie i pewnie tylko od dobrej woli BB (albo od tego ze na tym nie zarabia) zalezy to czy go nie zaczna scigac. Podjecie wspolpracy w takiej sytuacji jest wykluczone i byloby kuriozalne.
zostało w końcu zrealizowanych, jak choćby masowe wysyłanie geologów i odkrywców.
a jak to zrobić?
PS
Ten nowy generał wniesie coś ciekawego?
BB_Penelopa
22.10.2022, 11:35
Błędy:
1. Przy odkrywcy: Przestraszony Odkrywca brakuje informacji ile na event no chyba że jest tak bezcenny że został wycofany a jego nazwa i opis został :D
2. "...Dzięki posiadanej cesze, jaką jest..." tu nie trzeba nic dodawać :)
3. zbędny znacznik "[/COLOR] " pod opisem Hołdu dla zaprawy, a Czarnodrzewem
BB_Penelopa dodatkowe pytanie.
Czy limity z poprzednich lat wliczają się w tegoroczne? np. W poprzednich eventach (jak była dostępna :) ) zakupiłem "Paczka przeraźliwego wzmocnienia" czy w tym roku będzie dostępna czy znowu pojawi się kłódka?
oraz pytanie bonusowe, kiedy będzie można kupić Księżniczkę Zoe, która była zablokowana dla większości graczy ostatnio?
Proszę odpowiedź choć na pierwsze pytanie.
Witam serdecznie!
Jeżeli chodzi o Przestraszony Odkrywcę - dowiem się i dam znać! :)
Słowo cecha jest odmienione poprawnie.
Dziękuję, za zwrócenie uwagi na temat znacznika. Poprawiłam.
Co do kolejnych pytań, dam znać w poniedziałek!
Miłego weekendu,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
22.10.2022, 11:37
BB_Penelopa mam prośbę. Czy nie moglibyście rozważyć współpracy z autorem klienta? Dzięki niemu część rzeczy, o które prosili gracze latami zostało w końcu zrealizowanych, jak choćby masowe wysyłanie geologów i odkrywców. Albo chociaż zacząć oficjalnie wspierać klienta aby gracze mieli alternatywę - do wyboru grę przeglądarkową albo np. instalowaną. To dzięki klientowi ta gra jeszcze całkowicie nie padła i dzięki niemu ma w końcu szansę iść w dobrym kierunku.
Hej Andrzej!
Klient nie jest przez nas wspierany, więc niestety nie ma takiej możliwości.
Możliwe, że nasi programiści za jakiś czas wprowadzą opisane przez Ciebie funkcje.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
majsterpaulek60
22.10.2022, 11:56
jakbyś troche pomyślał to nie chodziło mi o transportowce a o generałów po co mi generałowie o takich niskich pojemnościach jak mamy po 270 żołnierzy
Witam serdecznie!
Jeżeli chodzi o Przestraszony Odkrywcę - dowiem się i dam znać! :)
Słowo cecha jest odmienione poprawnie.
Dziękuję, za zwrócenie uwagi na temat znacznika. Poprawiłam.
Co do kolejnych pytań, dam znać w poniedziałek!
Miłego weekendu,
BB_Penelopa
Udało mi się znaleźć info o Przestraszonym "Koszt: 3x 4199 Dyń| na Event " ta informacja ukryła się w znaczniku spojler na samym końcu.
z słowem cecha mea culpa nie sprawdziłem dokładnie.
ok będziemy czekać na info. Wzajemnie miłego weekendu.
pretor29
23.10.2022, 10:42
znowu ewvent sopiowany jak co roku ... przygody dopalki dyn itp jedn oto samo, bb ani troche sie nie wysililo zeby dodac cos nowego
farfocl2
24.10.2022, 10:13
Komuś się wydarzenie odpaliło?
Na razie, przynajmniej u mnie, jest tylko dyniowa strona startowa. Nie załadowały się żadne zadania, nie ma eventowej kategorii w sklepie.
PS
Ten nowy generał wniesie coś ciekawego?
General wyglada jakby ten kto nad nim myslal się specjalnie wysilał, żeby stworzyć cos wewnętrznie sprzecznego i bedacego dokladnym przeciwienstwem przydatnosci.
BB_Penelopa
24.10.2022, 11:02
Komuś się wydarzenie odpaliło?
Na razie, przynajmniej u mnie, jest tylko dyniowa strona startowa. Nie załadowały się żadne zadania, nie ma eventowej kategorii w sklepie.
Hej!
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki > Unity (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48137) <.
Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48137) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Chilavert
25.10.2022, 15:08
A mi się wszystko ładuje, ale nie pojawia się golem ani zadania związane z jego pokonaniem. Występują też jakieś bzdury w ekranie osiągnięć - wszystkie figurują jako ogólne itp. Oczyszczanie pamięci nie pomaga.
Edit: dobra, już się pojawił. Przegapiłem zadanie początkowe.
kikizewsi
26.10.2022, 12:42
powróciłem po ładnych latach i pierwszy raz gram z dyniami wiec dla mnie fajne
walec_kids
26.10.2022, 18:41
Hejka, mam pytanka.
1 => Co się stanie z premią "Skowyt Wilkołaka" po zakończeniu eventu, który pozostanie niewykorzystany w gwieździe?
2 => Jak ponownie odzyskać przygodę "Potwory z Mgły", gdyż pierwszą przypadkowo anulowałem?
Bruenor27
28.10.2022, 13:52
Jesli ktoś potrzebuje, to zeszłoroczny kalkulator dopałek działa.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit#gid=462414238
looney86
28.10.2022, 17:04
Jesli ktoś potrzebuje, to zeszłoroczny kalkulator dopałek działa.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit#gid=462414238
jak zobaczyłem że w lutym ostatnio aktywny byłeś to straciłem nadzieje xD dzięki
Jest problem z zadaniem Zapomniani - Uspokojenie duchów: chodzi o to, że jak jestem w grze, to mi nalicza ilość mięsa w podpunkcie Pozyskaj przynajmniej 1500 szt. Mięsa (dopóki jestem w grze). Jak wychodzę i jak wchodzę ponownie do gry, to liczba pozyskanego mięsa nalicza mi od nowa.
Jest jakiś na to sposób, żeby tego problemu nie było?
BB_Penelopa
31.10.2022, 12:23
Witam serdecznie,
jeżeli przygoda "Potwory z Mgły" nie jest widoczna w Księdze zadań, należy wylogować się z gry wyczyścić pamięć podręczną i zalogować się ponownie.
Jeżeli przygoda w dalszym ciągu nie będzie widoczna, proszę o przesłanie zgłoszenie do naszej Pomocy Technicznej. Formularz znajdziesz na stronie głównej The Settlers Online.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Androm3da
03.11.2022, 11:52
Ulepszony młyn wodny z kalendarza. Lepiej go nie wyburzać, bo pewnie nie wróci do gwiazdy, nie ma w nim tej całej złotej obwódki, chyba wiadomo o co chodzi.
Kurcze, trochę za późno. Budowałem wspaniały młyn wodny, ale ponieważ miejsce mi nie pasiło skasowałem żeby wybudować gdzie indziej. I niestety budynek nie wrócił do gwiazdy:(
Takie ostrzeżenia, że budynek jest jednorazowy powinny się ukazywac z wykrzyknikiem już przy budowie a już na pewno przy wyburzaniu.
odp z technicznego
Opisany przez Ciebie problem dotyczący młynu jest nam już znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy poprawki zostaną wprowadzone do gry. Prosimy o cierpliwość i przepraszamy za niedogodności.
BB_Penelopa
04.11.2022, 15:25
Witam serdecznie,
Opisany problem dotyczący młynu jest nam już znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy poprawki zostaną wprowadzone do gry. Proszę o cierpliwość i przepraszam za niedogodności.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nata_Kata
06.11.2022, 16:24
oczywiście deweloperzy nie zwiększyli limitu nagród otrzymywanych z latarni
max można było zdobyć 12 - przy tej ilości można otrzymać max 10
Jack_Hard
19.11.2022, 00:16
Masowe wysyłanie geologów i odkrywców, są prowadzone jakieś prace w tym kierunku ?
w kliencie prace są już ukończone ;D
Masowe wysyłanie geologów i odkrywców, są prowadzone jakieś prace w tym kierunku ?
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46297-✘-Grupowe-wysyłanie-specjalistów/page12
i odpowiedź:
Witam serdecznie!
Pomysł został ponownie przekazany.
Na chwilę obecną nie ma planu odnośnie wdrożenia tego pomysłu, ale może w przyszłości.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
DukeNukem-PL
03.02.2023, 01:20
@BB_Penelopa.
Nadal w opisie 'Stanowczego Generała' brakuje czwartego akapitu o niesumowaniu się własnego 'Szału bitewnego' z 'Szałem bitewnym' z drzewa umiejętności.
Informacja jest istotna ponieważ gracze przeznaczając na 'Szał...' w drzewie umiejętności 3 księgi tak naprawdę marnują je bo mogliby je wykorzystać na inne umiejętności.
Oryginalny opis 'Stanowczego' na angielskiej stronie TSO:
https://forum.thesettlersonline.com/threads/39087-Dev-Diary-Halloween-Event-2022?p=371599&viewfull=1#post371599
Tłumaczenie z oryginału na j. polski:
https://forum-thesettlersonline-com.translate.goog/threads/39087-Dev-Diary-Halloween-Event-2022?p=371599&viewfull=1&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp#post371599
Niekompletny opis na polskiej stronie TSO:
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48434-Pami%C4%99tnik-Dewelopera-Halloween-2022?p=302944&viewfull=1#post302944
Proszę o niewprowadzanie w błąd graczy i poprawienie opisu.