Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Letnie 2022 - Dyskusja
BB_Penelopa
17.06.2022, 12:51
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2016_06_summerevent/forum_header.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat Wydarzenia Letniego 2022 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48343).
Bądźcie zdrowi!
BB_Penelopa
majsterpaulek60
17.06.2022, 17:30
Witam kochana Penelopo chciałbym sie upewnic czy tłumaczenie jest prawidłowe aby nie musielibyśmy się znowu irytować a konkretnie chodzi mi o wieże magazynowa bo pisze bez limitu czy chodzi o to że możemy zakupić bez limitu ?
ColinRaphaël
17.06.2022, 18:14
czytam 4ty raz pamiętnik ale nigdzie nie widze informacji jaki mnożnik jest expa orazu droopu i jakie przygody będą nagradzane ? jesli tam gdzieś to jest napisane drobnym maczkiem proszę o "" jeśli nie ,Niech mod lub Pene wyjaśni co i jak z czym to się je ;) dzięki z góry
M0rdechaj
17.06.2022, 18:56
Słabo paczysz
Dlatego każdy gracz może zagrać we wszystkie dostępne przygody. W tegorocznej imprezie po raz kolejny wszystkie przygody zapewniają 3x więcej punktów doświadczenia i podwójne łupy (oprócz budynków / premii)!
ColinRaphaël
17.06.2022, 20:01
dzięki wielkie :)) widzisz jednak trzeba iść do okulisty ;))
ktoś jeszcze uważa za lekki przesadyzm kopki przemyslowe o wartości prawie 15K piłek ? :D które da sie kupić za mniej więcej 50K monet cały pakiet ;)
Betooniusz
17.06.2022, 20:29
Słabo paczysz
Nie, nie paczył słabo ;)
Post #4 o przygodach pojawił się o 18:39, gdy Colin pytał o 18:14 nic o tym nie było w pamiętniku.
gizmodogra
17.06.2022, 23:27
czemo ewent mija się z finałami mistrzostw?
majsterpaulek60
18.06.2022, 11:06
mam jeszcze jedno czy sposób że odkrywcy którzy przyjdą tuż po zakończeniu pierwszego etapu już nie przyniosą elementów eventowych to oznacza że część graczy jest pokrzywdzonych gdyż sporo odkrywców lata wiecej niż 1 dzien więc dla nich event konczy się przynajmniej 1 lub 2 dni wcześniej to powiedzcie po co jest ten tydzien II etapu kiedyś przynosili właśnie w tym czasie
Stary_Niedźwiedź
18.06.2022, 13:06
[...]mam jeszcze jedno czy sposób że odkrywcy którzy przyjdą tuż po zakończeniu pierwszego etapu już nie przyniosą elementów eventowych to oznacza że część graczy jest pokrzywdzonych gdyż sporo odkrywców lata wiecej niż 1 dzien więc dla nich event konczy się przynajmniej 1 lub 2 dni wcześniej [...]
Zaplanuj wysyłanie odkrywców tak żeby wrócili jak najbliżej końca 1szej fazy. Poza tym, w zależności kiedy wysłałeś odkrywców, niektórzy i tak przyniosą fanty z wydarzenia pomimo zakończenia 1szej fazy.
majsterpaulek60
18.06.2022, 13:14
Zaplanuj wysyłanie odkrywców tak żeby wrócili jak najbliżej końca 1szej fazy. Poza tym, w zależności kiedy wysłałeś odkrywców, niektórzy i tak przyniosą fanty z wydarzenia pomimo zakończenia 1szej fazy.
jak sie orientujesz nie gram od dzis ale odkrywców którzy ida 2 dni lub więcej trudno zaplanować więc dla nich braknie czasu
BB_Penelopa
20.06.2022, 10:25
Witam kochana Penelopo chciałbym sie upewnic czy tłumaczenie jest prawidłowe aby nie musielibyśmy się znowu irytować a konkretnie chodzi mi o wieże magazynowa bo pisze bez limitu czy chodzi o to że możemy zakupić bez limitu ?
Witaj Kochany, Majsterpaulek60! :)
Tak jak jest w opisie, nie ma limitu na zakup wieży i można tym budynkiem handlować.
Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
20.06.2022, 11:08
Witam serdecznie,
Uprzejmie informuję, że pojawił się błąd w cenie zakupu Paczek. Błąd wkrótce zostanie naprawiony. Dlatego proszę o chwilowe wstrzymanie się z zakupem Paczek związanych z Wydarzeniem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam serdecznie,
Uprzejmie informuję, że pojawił się błąd w cenie zakupu Paczek. Błąd wkrótce zostanie naprawiony. Dlatego proszę o chwilowe wstrzymanie się w zakupie Paczek związanych z Wydarzeniem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
zakładam że chodzi o te ze środowiska testowego ;)?. Czemu tak szybko nie reagujecie jak coś jest na niekorzyść graczy ...
Abrams85
20.06.2022, 11:39
to już nawet przestało być śmieszne
Hej no Penelopa, to było chamskie!. Konserwa zapowiedziana na 14 a wy o półtorej godziny wcześniej wyłączacie?
Hej no Penelopa, to było chamskie!. Konserwa zapowiedziana na 14 a wy o półtorej godziny wcześniej wyłączacie?
Mietek informatyk wyrwał się wcześniej z ZUS-u.
bład ceny paczek...tzn są za drogie czy za tanie?
andrzej_s80
20.06.2022, 12:42
Jak chcesz żeby się wyrobili to musieli wcześniej zacząć.
Toruńczyk
20.06.2022, 12:46
po 1 rybce były, to trudno określić, jak za darmo to uczciwa cena :)
po 1 rybce były, to trudno określić, jak za darmo to uczciwa cena :)
pewnie inflacji nie uwzględnili i teraz muszą uaktualnić cenę ;)
Toruńczyk
20.06.2022, 12:49
pewnie inflacji nie uwzględnili i teraz muszą uaktualnić cenę ;)
ale i tak będzie ciekawie, bo ja te budynki postawiłem, naprodukowałem woja z dodatkowymi 3 poligonami, wody, miesa i ryb, rozbudowałem juz te budynki i jak się doliczę tego co mi zabiorą?
yachoo79
20.06.2022, 13:22
No jakie to śmieszne co nie 80% tych co się skapnęli że można za rybcię kupić paczki już je kupili ...
Teraz wszystkie zakupy zostaną nam anulowane a kolejne będą pewno niemożliwe co nie ... ?
Chris7722
20.06.2022, 13:40
mnie to bardziej martwi ze przez ten czas co jest konserwacja zrobil bym ze 3 drwali i lvl wbil, a raczej nie dodadza tego czasu do eventu
no ciekawe co będzie bo zakupy można anulowac jak są w gwieździe a postawione budynki?
pretor29
20.06.2022, 13:48
brawo penelopa pogratuluj tym specjalistom od was .... , tak ja kktos napisal ja kcos jest na korzysc graczy to konserwa jest w ciagu minuty wdrazana wiec jednak sie da, no ale z ZOE to wy sie dalej meczycie juz 2 miesiac bo to nie z korzyscia dla nas
DEMIGODBLACK
20.06.2022, 15:55
Co do tych paczek za rybkę to jest to błąd pracownika BB i ci gracze którzy je kupili powinny one u nich zostać, a straty ze sprzedaży paczek niech BB doliczy pracownikowi.
dołączam się do demigodblacka
rrdaking93
20.06.2022, 16:24
A mnie zwyczajnie ciekawi, w jaki sposób spece planują to ogarnać, bo wiadomo, że masa ludzi postawiła już te budynki, a nawet część je poulepszała, więc zainswestowali w to własne zasoby. To pewnie niepopularna opinia tutaj, ale jednak jestem za tym, żeby odebrać Nam te paczki uzyskane w sposób, powiedzmy, dość wątpliwy, bo tak spory napływ takich budynków może w bardzo łatwy sposób doprowadzić do rozregulowania rynku, o którym już teraz mamy chyba nie najlepsze zdanie.
DukeNukem-PL
20.06.2022, 16:28
"W dniu dzisiejszym niczego nie będzie. Prosimy o wcześniejsze zaplanowanie działań w grze."
:)))
LeoMichela
20.06.2022, 16:31
A mnie zwyczajnie ciekawi, w jaki sposób spece planują to ogarnać, bo wiadomo, że masa ludzi postawiła już te budynki, a nawet część je poulepszała, więc zainswestowali w to własne zasoby. To pewnie niepopularna opinia tutaj, ale jednak jestem za tym, żeby odebrać Nam te paczki uzyskane w sposób, powiedzmy, dość wątpliwy, bo tak spory napływ takich budynków może w bardzo łatwy sposób doprowadzić do rozregulowania rynku, o którym już teraz mamy chyba nie najlepsze zdanie.
Czy gdybyśmy kupili za klejki to nie byloby rozregulowanego rynku? Nawet w sklepie sprzedawca ma obowiązek sprzedać towar po takiej canie jaka jest podana na metce. Więc nie rozumiem dlaczego ten sposób jest wg Ciebie watpliwy. Niech zgadne: nie zdążyłeś kupić?
rrdaking93
20.06.2022, 16:36
Niestety nie mam jak Ci tego udowodnić, ale kupiłem po tym, jak od razu po wejściu do gry zostałem poinformowany o takiej możliwości. To nie o to chodzi. Po prostu skala tego, co dostaliśmy praktycznie za darmo, jest zbyt duża. Jeśli to by ode mnie zależało, wysłałbym do każdego gracza wiadomość z przeprosinami i do tej wiadomości załączył jakiś spoko budyneczek + może kilka jakichś mocniejszych premek, bo jednak na końcu to my gracze jesteśmy ofiarami pomyłek BB, a właśnie teraz doświadczamy najwyższego wymiaru kary w postaci braku dostępu do gry.
LeoMichela
20.06.2022, 16:37
Niestety nie mam jak Ci tego udowodnić, ale kupiłem po tym, jak od razu po wejściu do gry zostałem poinformowany o takiej możliwości. To nie o to chodzi. Po prostu skala tego, co dostaliśmy praktycznie za darmo, jest zbyt duża. Jeśli to by ode mnie zależało, wysłałbym do każdego gracza wiadomość z przeprosinami i do tej wiadomości załączył jakiś spoko budyneczek + może kilka jakichś mocniejszych premek, bo jednak na końcu to my gracze jesteśmy ofiarami pomyłek BB, a właśnie teraz doświadczamy najwyższego wymiaru kary w postaci braku dostępu do gry.
Masz racje że jesteśmy ofiarami BB.
DukeNukem-PL
20.06.2022, 16:58
Nikt tu nikogo nie "oszfabił". Była cena jaka była? Była. I została zapłacona. Jak BB się pomylił na niekorzyść graczy z wyceną podniesienia Cudownej Zimowej Rezydencji z poz. 7 na 8 i zwiększył ją 3-krotnie to nikt nie zrobił przerwy w grze i konserwy, świat w BB się nie zawalił i dalej 8 poz. Zimowej kosztuje 3x tyle niż w oficjalnym wpisie Deweloperów i BB to lata wolną kalarepą. Jak chcecie drodzy gracze to sobie podnieście za 3x tyle a my MOŻE w przyszłych aktualizacjach weźmiemy korektę wyceny pod uwagę, a teraz marsz do gry i nie marudzić.
Czego tu do diabła nie rozumieć??
to do której ta konserwa? do 17ej?
Menelcio
20.06.2022, 17:08
Przeniesiona na 18.30 ale wpis dopiero będzie 17.30 na głównej :))
no właśnie podejrzałam u Niemiaszków
getoryks
20.06.2022, 17:11
co za polityka wyłoczone serwery i nic się nie dzieje
BB_Penelopa
20.06.2022, 17:14
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 18:30!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
DukeNukem-PL
20.06.2022, 17:16
Miałem zaprosić 6 nowych ludzi do gry ale zwątpili.
"W dniu dzisiejszym niczego nie będzie. Prosimy o wcześniejsze zaplanowanie działań w grze."
sloslo57
20.06.2022, 17:23
No i ciekawe, czy będą bany za wykorzystanie błędów w grze. Swego czasu był już podobny przypadek i tym którzy nie oddali budynków zablokowano grę.
pretor29
20.06.2022, 17:40
penelopa twierdz ize dalej rozwijaja gre :D chyba zwijaja i sie pakuja....
Fleotria
20.06.2022, 17:42
Witam serdecznie,
Uprzejmie informuję, że pojawił się błąd w cenie zakupu Paczek. Błąd wkrótce zostanie naprawiony. Dlatego proszę o chwilowe wstrzymanie się z zakupem Paczek związanych z Wydarzeniem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jaki % graczy korzysta z forum?? bo byłam w grze zalogowana prawie do 12 i żadnego info o błędzie nie było, a pisanie tego tutaj to jak organizowanie sobie alibi - ostrzegałam. Zacznijcie ludzi traktować poważnie bo tu raczej dzieci nie grają, one by już dawno nie zdzierżyły takiej ciągłej prowizorki, po prostu brakuje im cierpliwości. Macie szczęście że jeszcze komuś się chce w to grać.
niesamowite, konserwacja juz 2h po znalezieniu bledu.... ale premie strefowe nie dzialaly kilka miesiecy....
brawo penelopa pogratuluj tym specjalistom od was .... , tak ja kktos napisal ja kcos jest na korzysc graczy to konserwa jest w ciagu minuty wdrazana wiec jednak sie da, no ale z ZOE to wy sie dalej meczycie juz 2 miesiac bo to nie z korzyscia dla nas
Dokladnie!
Teraz tez nie da sie kupic zielonego odkrywcy.....
BB_Penelopa
20.06.2022, 18:25
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 19:30!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Abrams85
20.06.2022, 18:25
:d :d :d :d :d
A kto mi zwróci 5 chat rybaka, które skasowałem po zakupie Stawów?
tak co 1h bedziecie dodawac kolejna godzine?
Artur_fig
20.06.2022, 18:28
ja pierdo....... co za banda partaczy tam pracuje???
Caly dzien stracony, jak tu cos planowac jak czas "konserwacji" sie wydluza jak Brexit?!
19:30 ale którego dnia,.. i czy czerwca? tego roku?
Ale najlepsza niespodzianka to nas czeka jak juz ta super wazna "konserwacja" sie skonczy, paczki za rybke usunac raczej dadza rade, ale ciekawe co innego zepsuja! Premie strefowe, stanice, obserwatorium, generalowie znikna? Moze cos nowego, cos czego jeszcze nie bylo...?
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 19:30!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jakiej strefy czasowej? Z Vegas?
Czy event zostanie przedłużony o cały jeden dzień?
aleksiu2005
20.06.2022, 18:39
jajami o asfalt to pstry kozioł przy Was
aleksiu2005
20.06.2022, 18:40
jajami o asfalt to pstry kozioł przy Was :D :cool:
Malybialymis
20.06.2022, 18:51
oni chyba coś jeszcze zmajstrowali od dłuższego czasu mi kręci sie stronka że niby wczytuje a stronka weszła a nie mam puki co możliwości odpalenia z clienta znikneło ustawienie z chroma
Ubaw po pachy jak czytam komentarze pod tym jakże drażliwym wątkiem. Tak na prawdę to trochę taki śmiech przez łzy.
Kupiłam paczki za rybke a i owszem i nie "zamiarowuję" ich oddać. Była cena - zgodziłam się na nią, transakcja zawarta.
Traktuję to jako skromną rekompensatę za lata niedociągnięć w tej grze, w zasadzie od kiedy pojawił się pomysł odejścia od Flasha - ciągle jest coś grubo "nie tak".
Pozdrawiam wszystkich TSO-twardzieli :)
leszekk61
20.06.2022, 19:01
do MS w Katarze wyrobią :)
Kfiatek6
20.06.2022, 19:08
Ubaw po pachy jak czytam komentarze pod tym jakże drażliwym wątkiem. Tak na prawdę to trochę taki śmiech przez łzy.
Kupiłam paczki za rybke a i owszem i nie "zamiarowuję" ich oddać. Była cena - zgodziłam się na nią, transakcja zawarta.
Traktuję to jako skromną rekompensatę za lata niedociągnięć w tej grze, w zasadzie od kiedy pojawił się pomysł odejścia od Flasha - ciągle jest coś grubo "nie tak".
Pozdrawiam wszystkich TSO-twardzieli :)
Czyli znów mnie jakaś "specjalna oferta" ominęła :( No i wciąż nawet nie mogę zacząć wydarzenia. Tak to jest, jak się pracuje na rano. Gra wciąż ustawiona pod niewiadomokogo - chyba bezrobotnych lub emerytów.
do MS w Katarze wyrobią :)
:rolleyes:
BRAWO!!! W sumie to już taka tradycja: konserwa-start eventu-awaryjna konserwa. PR na poziomie Azjata, jak zobaczę coś pod marką BB czy Ubisoft na pewno obdarzę produkt zaufaniem...
Całkowicie się z Tb zgadzam Jazdin :)
No i ciekawe, czy będą bany za wykorzystanie błędów w grze. Swego czasu był już podobny przypadek i tym którzy nie oddali budynków zablokowano grę.
a to już chamstwo było, jak ktoś coś zawala ze strony dewelopera, to uczciwie powinien to brać na siebie. Ja jak przeleje komuś przez pomyłkę kasę na inny rachunek to owszem mogę liczyć na uczciwość pomyłobiorcy, a nie mogę oczekiwać że moją prośbę wykona. Kiedy oni w końcu się nauczą programować...
chewymosquito
20.06.2022, 19:27
za chwile info :
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 20:30!
:))
slawekk1
20.06.2022, 19:30
za chwile info :
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 20:30!
:))
i tak kur w kolko az do jutra
slawekk1
20.06.2022, 19:32
a to już chamstwo było, jak ktoś coś zawala ze strony dewelopera, to uczciwie powinien to brać na siebie. Ja jak przeleje komuś przez pomyłkę kasę na inny rachunek to owszem mogę liczyć na uczciwość pomyłobiorcy, a nie mogę oczekiwać że moją prośbę wykona. Kiedy oni w końcu się nauczą programować...
nigdy bo to nieudaczniki
szYsZkoR
20.06.2022, 19:35
i tak kur w kolko az do jutra
no bo wiesz kilka h to zajmuje przeliczenie kilku rybek a u mnnie sie lvlowały to już matematyk musi być + kalkulator z całkami i dwóch pitagorasów
trzymajcie kciuki żeby w korkach nie stali zbyt długo bo serio będzie do jutra i nie dokładajcie tylko do pieca
chewymosquito
20.06.2022, 19:38
20;40 i olewka piknie jest wszystko smiga
forest_er
20.06.2022, 19:39
a dzień, miesiąc i rok??
forest_er
20.06.2022, 19:42
Witam serdecznie!
Konserwacja potrwa do godziny 18:30!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a dzień, miesiąc i rok??
ale u nas i tak spokojnie, Sąsiedzi natrzaskali już z 40 stron z uprzejmościami dla bb ;).
ps. 19:30 to już chyba minęła...
no i gdzie jest gra...., jest 19:45 a dalej nie smiga....
ale u nas i tak spokojnie, Sąsiedzi natrzaskali już z 40 stron z uprzejmościami dla bb ;)
bo malo kto zostal :(
Malybialymis
20.06.2022, 19:46
myśmy się przyzwyczaili że ta gra nie działa
20;30, 21:30, 22:30, 23:30, 00:30.....
Abrams85
20.06.2022, 19:50
i mamy 20:30 :D
KarlosIII
20.06.2022, 19:51
Koniec: Około godziny 17:00, 18:30, 19:30 czasu polskiego
już prawie 20sta a tu nic cisza chyba ze 19.30 czasu hinskiego
chewymosquito
20.06.2022, 19:51
co bylo w tych paczkach ? ze bb sie posralo
chatterbot
20.06.2022, 19:52
20:30 porażka nie dadzą po pracy zacząć eventu
Gargamel
20.06.2022, 19:52
Penelopa czy tak trudno jest napisać co się dzieje???? i jak długo wam to zajmie?? Gdybym w swojej firmie miał takich nieudaczników to juz dawno poszedłbym z torbami!!!!
może będzie lepiej jak usunął serwery i będzie po sprawie
bzdury, tylko poligony były coś warte. Ale jakiś geniusz marketingu wycenił je na zyliony klejek, więc robią chłopaki co mogą i konserwują
A tak na serio ta konserwa trwa od 12.20? To chyba jakiś rekord!! :D
rrdaking93
20.06.2022, 19:54
Człowiek sobie drzemkę zrobił, a tu proszę! BB grzecznie poczekało i jeszcze da czas na przebudzenie się. Wspaniała firma.♥
gregorypeck
20.06.2022, 19:55
To może powinno być coś w rodzaju specjalnej ankiety - typujemy kiedy gra ruszy i kto będzie najbliżej dostaje od BB paczkę za rybę:)
Tym sposobem problem konserw przerodziłby się w fajną zabawę, być może bardziej nawet ekscytującą od samej gry heh :)
serio, od 8h drapią się po głowach, jak to się stało.
Aktualizacja: Przerwa potrwa do godziny 18:30
W dniu dzisiejszym odbędzie się konserwacja gry.
Podczas konserwacji gra będzie niedostępna. ...dzisiejszy dzień kończy się o 24 więc jeszcze trochę poczekamy
Michomal
20.06.2022, 19:58
To były te paczki co są po 10k piłek za sztukę a za rybkę mogłeś kupić po trzy takie paczki a pięć paczek tam gdzie były ulepszone budynki typu młyn wodny, łowca, gospodarstwo i silos
DukeNukem-PL
20.06.2022, 19:59
To może powinno być coś w rodzaju specjalnej ankiety - typujemy kiedy gra ruszy i kto będzie najbliżej dostaje od BB paczkę za rybę:)
Tym sposobem problem konserw przerodziłby się w fajną zabawę, być może bardziej nawet ekscytującą od samej gry heh :)
Nie mają licencji na hazard... ale może ja się mylę? :P
18:30
19:30
20:30
...
...
...
Menelcio
20.06.2022, 20:02
Ciekawe czy jest jakaś osoba odpowiedzialna za ten stan rzeczy???Najlepiej jak gracze którzy grają w TSO składaliby monity do Ubisoftu ze swoimi dogłębnymi spostrzeżeniami.Może ktoś ma adres np.meilowy do Ubisoftu lub głównego programisty i podzieli się nim na forum.Przydałoby się oj przydało :)
KarlosIII
20.06.2022, 20:04
18:30
19:30
20:30
...
...
...
dodaj więcej linijek z kropkami bo sadze ze gra nie odpali dziś
3 * paczka militarna (koszary elitarne, koszary zwykłe, głupoty tupu 200 łuków, 200 mieczy takich, 200 mieczy siakich, itp)
3 * paczka geologiczna (przemysłowe kopalnie: miedzi, żelaza, węgla, złota, tytanu i saletry)
5 * paczka budynków (ulepszone: silos, młyn wodny, łowca jeleni, gospodarstwo, staw rybny, jakieś premki nie pamiętam jakie po 5szt, np. ProductivityBuffLvl100)
łączny koszt: 11 filetów rybnych (słownie: jedenaście :)
Markiz_de_Kot
20.06.2022, 20:07
Daty nie podają.... ;]
chewymosquito
20.06.2022, 20:08
bo z***ali po calosci
Markiz_de_Kot
20.06.2022, 20:09
Ruszy o 20:30 - jutro... :>
Najlepiej jak gracze którzy grają w TSO składaliby monity do Ubisoftu ze swoimi dogłębnymi spostrzeżeniami.Może ktoś ma adres np.meilowy do Ubisoftu lub głównego programisty i podzieli się nim na forum.Przydałoby się oj przydało :)
Do Was nadal nie dociera, ze aktualny stan rzeczy jest wynikiem tego, ze nikt nie zamierza inwestowac w ta gre jakichkolwiek srodkow, bo gdyby ktokolwiek byl powaznie zainteresowany utrzymaniem tej gry przy zyciu to by do takich rzeczy nie dochodzilo ;)
Naklad pracy na ten event realnie nie powinien przekroczyc paru godzin pracy jednego stażysty, raz na kwartał (a to i tak mocne przeszacowanie). Jak myslicie ze nagle grupa do zadan specjalnych zacznie pracowac w nadgodzinach zeby ratowac sytuacje to sie mocno przeliczycie :D
To nie jest utrzymanie gry tylko kontrolowana minimalnymi srodkami agonia. A cala sytuacja z bledami jest tak groteskowa, ze jakkolwiek nie jestem fanem teorii spiskowych dalej utrzymuje, ze przynajmniej od 2019 trwa proces celowego sabotażu, bo inaczej trudno to wytłumaczyc.
Markiz_de_Kot
20.06.2022, 20:17
Czy oni ręcznie modyfikują DB usuwając "promocyjne" zakupy? Może niech zaczną od wykonania na bazie zapytania drop database (tu nazwa bazy) grrrrrr
Brawo! przerwa do jutra do godz.11
Do Was nadal nie dociera, ze aktualny stan rzeczy jest wynikiem tego, ze nikt nie zamierza inwestowac w ta gre jakichkolwiek srodkow, bo gdyby ktokolwiek byl powaznie zainteresowany utrzymaniem tej gry przy zyciu to by do takich rzeczy nie dochodzilo ;)
Naklad pracy na ten event realnie nie powinien przekroczyc paru godzin pracy jednego stażysty, raz na kwartał (a to i tak mocne przeszacowanie). Jak myslicie ze nagle grupa do zadan specjalnych zacznie pracowac w nadgodzinach zeby ratowac sytuacje to sie mocno przeliczycie :D
To nie jest utrzymanie gry tylko kontrolowana minimalnymi srodkami agonia. A cala sytuacja z bledami jest tak groteskowa, ze jakkolwiek nie jestem fanem teorii spiskowych dalej utrzymuje, ze przynajmniej od 2019 trwa proces celowego sabotażu, bo inaczej trudno to wytłumaczyc.
Dobrze skoro gra nie przynosi zysku albo nie wychodzi na zero to wyłączmy serwery wciągu pół roku czy roku i dajmy stosowny komunikat, a nie odwalajmy coś takiego (przesuwajmy premierę łatki z godziny na godzine).
Aktualizacja: Przerwa potrwa do 21 czerwca, do godziny 11:00 Buahahaha!!
BB_Penelopa
20.06.2022, 20:23
Witm serdecznie,
Bardzo mi przykro, ale przerwa potrwa do 21 czerwca, do godziny 11:00.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witm serdecznie,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ha ha ha, no nieźle
Artur_fig
20.06.2022, 20:25
co?
Witm serdecznie,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A czy event zostanie przedłużony??
Markiz_de_Kot
20.06.2022, 20:27
Czyli jest szansa, że gra ruszy jeszcze wiosną... :p lato zaczyna się jutro o 11:15 ;]
Malybialymis
20.06.2022, 20:27
oj mamy niezłego czarodzieja na forum konserwa do jutra do 11,00
...
...
Może skrzykniemy specjalistów IT spośród graczy i zrobimy jakieś Open TSO z eventami i gadżetami premium na blokczejnie?
Znam się trochę na PHP, Python, Java i na robieniu es-ku-el indżekszynów jakby co :)
No i znam jeszcze JSON'a (tego od hrejterów).
Penelopa mam pytanie: Czy do Mistrzostw Świata w Katarze zdążycie?
Ponoc jakies fajne promocje byly w sklepie? Zbanujecie tych co nakupili za rybke, czy dacie w prezencie tym co nie zdazyli (np mi)?
Ps. Pytanie retoryczne - pewnie ani to, ani to. W "nie bylo tematu" BB "umi".
Mikka222
20.06.2022, 20:35
To dobranoc :) do jutra :))
DukeNukem-PL
20.06.2022, 20:43
BB, czy wy macie chociaż kopię bazy danych sprzed konserwy? Bo ja śmiem wątpić.
to chyba jest nowy rekord jak można zepsuć interes i bedą tego uczyć na uczelniach dla informatyków
Jak to powiedział kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety.
Na serwerze testowym te błędy nie wystąpiły?
jak to powiedział kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety.
rofl
DukeNukem-PL
20.06.2022, 20:51
Jak to powiedział kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety.
Na serwerze testowym paczki za 1 rybę to normalność ;)
dodaj więcej linijek z kropkami bo sadze ze gra nie odpali dziś
dali rade sie zmiescic, jeszcze im 2 linijki zostaly na jutro ;)
rr, chyba czas szukac zamiennika tso....
ja tam nie potrzebuje ich paczek za rybki, niech sobie je zabieraja i wsadza sobie w d..., dadza normalnie event to sobie nazbieram pileczek na wszystko
Foczasty
20.06.2022, 21:09
Penelopo (Community Manager), proszę odpowiedzieć, dlaczego BLUE BYTE
wspiera działania Rosji wobec mordowania bezbronnej ludności na Ukrainie??
DLACZEGO ciągle gra jest dostępna na ruskich serwerach?
Wiesz, że część Twojej euro wypłaty pochodzi od morderców?
Proszę o odpowiedzi :)
Może skrzykniemy specjalistów IT spośród graczy i zrobimy jakieś Open TSO z eventami i gadżetami premium na blokczejnie?
Mialem kiedys skrzyknac znajomych ktorzy kiedys w to grali i w ramach hackatonu zrobic wersje tso w pelni browserowa w kilka dni, ale stwierdzilem ze moj czas jest lepiej wykorzystany na grindzie w jakis koreanskich mmo.
Poza tym wykopywanie trupow w rpg jest domeną raczej nekromantów, a mi blizej do paladyna.
LeoMichela
20.06.2022, 21:15
Penelopo (Community Manager), proszę odpowiedzieć, dlaczego BLUE BYTE
wspiera działania Rosji wobec mordowania bezbronnej ludności na Ukrainie??
DLACZEGO ciągle gra jest dostępna na ruskich serwerach?
Wiesz, że część Twojej euro wypłaty pochodzi od morderców?
Proszę o odpowiedzi :)
no ty chyba jaja sobie robisz że nawet tu wyjeżdzasz z Ukrainą. Idz protestować na ulice. TU JEST GRA i nie ma tu miejsca na polityke.
HarryBrown72
20.06.2022, 21:36
Wróciłem na przełomie maja i czerwca po ponad 2 latach nieobecności. W trakcie tych 3 tygodni doświadczyłem już drugiej poważnej wtopy ze strony BB. Przemilczę już fakt, że dziś gra się ładuje jakby była podłączona do internetu TP SA z początku lat 90-ych XX wieku. Ta dzisiejsza wtopa chyba znowu spowoduje, że może kolejny raz wejdę za 2 albo 3 lata. Oczywiście o ile to jeszcze będzie funkcjonować.
szymonXD150
20.06.2022, 21:46
Spoko poczekam, jak do serwisu oddaje się auto to też trzeba poczekać .
The_Cocoloco
20.06.2022, 22:46
rico - Ka boom :D
Bonifacy1974
21.06.2022, 00:08
Czy gdybyśmy kupili za klejki to nie byloby rozregulowanego rynku? Nawet w sklepie sprzedawca ma obowiązek sprzedać towar po takiej canie jaka jest podana na metce. Więc nie rozumiem dlaczego ten sposób jest wg Ciebie watpliwy. Niech zgadne: nie zdążyłeś kupić?
Dla twojej wiadomości , ceny w sklepach są umowne nie detaliczne :) W każdym sklepie możesz się targować z kierownikiem o zakup produktu . Czy to jest telewizor czy marchewka na straganie . Cena na metce jest ceną umowną :)
LordMisiek
21.06.2022, 00:47
Dla twojej wiadomości , ceny w sklepach są umowne nie detaliczne :) W każdym sklepie możesz się targować z kierownikiem o zakup produktu . Czy to jest telewizor czy marchewka na straganie . Cena na metce jest ceną umowną :)
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Owszem sprzedający dowolnie ustala cenę, ale jak już ją ustali i napisze na metce czy półce to ma obowiązek za tyle sprzedać (oczywiście może jeszcze udzielić rabatu, ale nie może rządać więcej). W sklepie masz się prawo domagać, żeby sprzedali Ci za tyle ile jest napisane i nie ma tłumaczenia "zapomnieliśmy zmienić ceny" ani "a bo ja mam w systemie inaczej". Przetestowane w paru marketach, choć zwykle wymaga zawołania kierownika.
I dla Twojej wiadomości - parę sieci handlowych zabuliło gruuube kary za niezgodność cen na półce i przy kasie. UOKiK bardzo jest na to cięty.
mistrzowie marketingu, gra nie dziala a oni promocje daja na zakup przedmiotow w niedzialajacej grze:)
majsterpaulek60
21.06.2022, 07:40
bo oni są oderwani od rzeczywistości jak można zakupić kleiki jak nie mozna sie zalogować na gre
majsterpaulek60
21.06.2022, 07:42
a ci co sie nie zdążyli sie wczoraj zalogować to znowu stracą 100 kleików a co tam moga kupić sie w sklepiku
maszynista2012
21.06.2022, 07:42
A o 11tej będzie 12ta 13ta i .... bezsens
vassago4
21.06.2022, 08:48
Haha i mamy HH :) Ja wiem, Penelopa pisała że to zewnętrzna firma, ale skoro gra w ogóle nie działa to BB chyba mogła zablokować tą promocję. Wychodzi na to że nie dość że nic nie potrafią poza włącz/wyłącz serwer to jeszcze nawet nie potrafią rozmawiać. Coraz większa żenada.
trojnoze
21.06.2022, 10:01
Penelopo widzę ze konserwe dajecie rade zrobić chwile po wykryciu błędu . To powiedz mi dlaczego juz 2 rok leci jak nie mozecie naprawic sklepu gildi ?
ŚlepyKoń
21.06.2022, 10:32
za pół godziny dowiemy się co dalej.
Ja obstawiam obsuwę.
Chris7722
21.06.2022, 10:37
mysle ze blad to juz dawno poprawili, teraz debatuja co zrobic z tymi juz kupionymi pakietami bo pewno nie da sie ich prosto usunac od graczy
BB_Penelopa zaakceptujecie wszystkim ten jeden dzień z nagród dziennych za logowanie skoro nie dało się zalogować na grę a nie każdy był w stanie wejść rano na grę?
za pół godziny dowiemy się co dalej.
Ja obstawiam obsuwę.
post niemieckiego CM nie napawa optymizmem, też się nie zdziwię jak przedłużą. Szkoda ,że u nas nie ma takiego. On przynajmniej komunikuje się jakoś z graczami.
maszynista2012
21.06.2022, 11:03
zaraz będzie do 12tej itd buuuuu
Nie zdziwiłbym się, że oni logują się administracyjnie na każde konto i ręcznie usuwają te budynki każdemu z wyspy :D
A wystarczyło cofnąć grę do czasu gdy event wszedł. I dać każdemu jakieś zadość uczynienie za błąd.
Zaraz wyskoczy penelopa i z uśmiechem będzie mówić ze prace konserwacyjne potrwają do 15.
To wygląda jak na tonącym Tytaniku, wszyscy panikują, a ona wychodzi i mówi że to tylko prace konserwatywne, które się przedłużają.
Piterek76
21.06.2022, 11:06
ojej,wciąż nie działa? nie do wiary...;)
DukeNukem-PL
21.06.2022, 11:07
zaraz będzie do 12tej itd buuuuu
Nie będzie ;) ... cytuję z głównej strony:
"W dniu dzisiejszym odbędzie się konserwacja gry.
Podczas konserwacji gra będzie niedostępna.
Dzień: Poniedziałek, 20, 21 czerwca
..."
Tyle że najbliższy poniedziałek 21 dnia miesiąca wypada w... listopadzie 2022.
No to czekamy :D
ŚlepyKoń
21.06.2022, 11:08
zaraz zaktualizuję do kiedy potrwa przerwa
12, 13, ...
niby u sąsiadów ma ruszyć w ciągu kilku minut
hmm, jestem zszokowany, dalej konserwuja
trojnoze
21.06.2022, 11:12
11:10 dalej konserwacja hmm dziwne :D
starszy2008
21.06.2022, 11:13
nie maja zegarków :))
Toruńczyk
21.06.2022, 11:14
niby u sąsiadów ma ruszyć w ciągu kilku minut
Niemiaszki piszą że uporali się z problemem, ale cały świat czeka w kolejce na uruchomienie serwerów.....ja zawsze na końcu kolejki jestem, więc wszystkich z góry przepraszam :)
Na niemieckej stronie ponad 100 stron komentarzy na temat konserwacji...
jeden z ostatnich BB Kumakuna: nie potrzebujemy więcej czasu. Serwery za parę minut wystartują.
coś im nie idzie to ruszanie a ichni CM podejrzanie często uspokaja że już za chwileczkę, już za momencik ...
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego".
Marek Aureliusz
ze im nie jest wsyd... serwery testowe co testuja :) buractwo
ŚlepyKoń
21.06.2022, 11:23
za zachodnią granica [przynajmniej się CM udziela, a tutaj? cisza i informacji szukać na serwerach sąsiadów trzeba. Wstyd
DukeNukem-PL
21.06.2022, 11:24
ze im nie jest wsyd... serwery testowe co testuja :) buractwo
Serwer testowy leży od tygodnia i BB wie od tygodnia o tym problemie... więc jeśli już od tygodnia to to już nie jest problem a 'normalne działanie' :)
Cologran
21.06.2022, 11:26
... "geniusze informatyki" BB w tej konserwie naprawili "błędy" z paczkami a co przy okazji sp...?
DukeNukem-PL
21.06.2022, 11:27
Ruszyło...
trojnoze
21.06.2022, 11:27
swoja droga można przenies swoje konto np na inny serwer?
Abrams85
21.06.2022, 11:28
do klienta trzeba nowy plik :/
no to zobaczymy czy wyspa jeszcze jest ;)
kielbach
21.06.2022, 11:29
Jest już nowy swf?
Toruńczyk
21.06.2022, 11:30
ciekawe, budynki za rybkę zostały na razie :)
gra niby poszła..ale oczywiście premium ani prestiżowa wcale nie została przedłużona :/ wczoraj miałem 1dniówkę..wchodzę na grę a tu info, że właśnie się skończyła :/
michumal
21.06.2022, 11:31
Pamiętam, jak w latach 90 dostałem pierwszego PC z win95 i w jakiś sposób, chyba przez mojego brata, na tym PC znalazła się gra Settlers II. Jak tylko ją odpaliłem, miałem wypieki na twarzy, grałem do upadłego, w tamtych czasach (miałem Timexa 2048 z grami na kasety i kultową grą Chucky Egg) to było jak lot w kosmos. Zakochałem się w Settlersach na całe życie. Potem dobrych kilka lat świat szedł na przód, Ubisoft, coś tam wypuszczał jakieś ulepszenia Settlers II 10th Universary (czy jak to się tam pisze), ale jakoś mnie to nie porwało, po kolejnej przerwie znowu przypomnieli mi się Osadnicy, wchodzę na stronę patrzę jest! Settlers VI i dodatek Wschodnie Królestwa... I znowu wpadłem jak śliwka w kompot, siedziałem po 20 godzin na dobę (w weekend) gra wciągnęła mnie i zmiażdżyła, było pięknie jak kiedyś, choć już trochę inaczej. Tydzień temu mój 8 letni syn przeglądał pudełka z grami na CD (!) i mi się pyta tato, co to? A, Osadnicy II 10 rocznica. Chcesz zobaczyć? Jasne, młody wpadł jak ja kiedyś, oczy mu się świecą jak żarówki, może grać max 1h dziennie, ale cały dzień nawija o grze, aż się słuchać nie chce... :) Pomyślałem sobie, ciekawe czy Ubisoft robi coś nowego, wchodzę na stronkę, patrzę, jest! Co za zbieg okoliczności jak kiedyś z VI. Czytam premiera 17 marca, mamy 21 czerwca, a gra chyba jeszcze nie śmiga?? Wujek g podpowiedział mi także TSO, myślę, wejdę zobaczę, a tu jakby bomba spadła, poczytałem forum i nie wiem czy chcę sobie psuć moje wspomnienia o Settlersach grą online, która ledwo zipie i jest chyba w stanie agonii... A ci nowi The Settlers, też chyba nie zachwycili???
Toruńczyk
21.06.2022, 11:34
gra niby poszła..ale oczywiście premium ani prestiżowa wcale nie została przedłużona :/ wczoraj miałem 1dniówkę..wchodzę na grę a tu info, że właśnie się skończyła :/
ja mam przedłużone
własnie odpaliłem i zniknął mi pierwszy mecz , który miałem zaczęty
to chyba mam po evencie
Toruńczyk
21.06.2022, 11:37
to chyba mam po evencie
fakt, mi też
Abrams85
21.06.2022, 11:38
nie przedłużyli premium, prestiżu ani nawet eventu u mnie
u mnie to samo nic nie przedłużone..dziady jedne :/
DukeNukem-PL
21.06.2022, 11:39
Odkrycy przynieśli po jednym slocie z piłkami... no to grubo. Szykujcie się na nową konserwę.
Hej BB, co Wy tam palicie? :D
Abrams85
21.06.2022, 11:40
no nic, na unity i tak grac nie bede. musze czekac na swf nowy
Artur_fig
21.06.2022, 11:40
dokładnie, złodzieje oddać mi moje premium!!!
Toruńczyk
21.06.2022, 11:43
Niemiec pisał że zwrotami zajmą się jak gra zacznie działać..., bo logowania 24h i takie tam....
Fajnie że nie zabrali budynków za rybkę, ale pewnie to zrobią jak ogarną premki i resztę
to chyba mam po evencie
dodatkowo jeszcze czatu tez nie ma
to chore co oni robią
wysyłajcie ludziska lepiej od razu grubasów na najdłuższe poszukiwania..bo nie wiadomo czy znowu zaraz jakaś konserwa nie będzie :D :D
A mnie zniknął mecz towarzyski :( i nie dodało futbolówek z kalendarza :(
Abrams85
21.06.2022, 12:01
jednym zabrali budynki innym nie zabrali, premium pomieszane, meczy nie ma :/ konserwa chyba jakas by sie przydala :D :D :D
a u mnie z kolei nie pokazują się rzeczy w sklepie eventowym :D :D
jednym zabrali budynki innym nie zabrali, :D :D :D
dokładnie. Mi z gwiazdy zniknęły, ale na wyspach widziała że stoją. I po co było konserwowania na tyle godzin :p
u mnie to samo nic nie przedłużone..dziady jedne :/
nie przejmuj sie, zaraz odpala kolejna konserwacje zeby to naprawic ;)
Kuźwa cuda, odpalilem klienta, juz dziala i mecz wrócił
Kuźwa cuda, odpalilem klienta, juz dziala i mecz wrócił
a skąd masz nowy plik?
andrzej_s80
21.06.2022, 12:21
a skąd masz nowy plik?
Przyśniło mu się. Nowego pliku póki co nie ma, gra przez klienta nie działa.
Slavetti
21.06.2022, 12:22
Przyśniło mu się. Nowego pliku póki co nie ma, gra przez klienta nie działa.
Czyżby? https://sirris.tsomaps.com/client.swf
a skąd masz nowy plik?
Pobierz automatyczną aktualizację pliku client.swf (Uruchom plik jako Administrator) (13.02.2022) - z wiki
Tego uzywam i tak sprawdzam czy juz klient działa
event na dopiero końcu przedłużą - jeżeli w ogóle -tak było z poprzednim (jakoś 3 dni przed końcem byl komunikat ze będzie dłuższy o kolejne kilka dni)
BB_Penelopa
21.06.2022, 12:58
Witam serdecznie,
gra jest już online! Bardzo dziękuję za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pendrajff
21.06.2022, 13:04
odblokujcie Szczęśliwego odkrywce bo już kolejny event nie umiecie naprawic bledu
A co z poligonami które wybudowałem przed bugiem i teraz je zburzyłem?
Kiedy zamierzacie przywrócić czas premium, presitżowej i ogólnie eventu sprzed konserwy???
pretor29
21.06.2022, 13:30
zeby znowu nic nie dzialalo ? tym razem rpzez tydzien ... niech lepiej nic nie robia wtedy jest spokoj.... pytanie do penelopy , kiedy zaczniecie ponosic konsekwencje tych porazek ?
hzonszcz
21.06.2022, 17:21
zeby znowu nic nie dzialalo ? tym razem rpzez tydzien ... niech lepiej nic nie robia wtedy jest spokoj.... pytanie do penelopy , kiedy zaczniecie ponosic konsekwencje tych porazek ?
Niczego nie będą ponosić dopóki jelenie będą dalej kupować klej.
gizmodogra
21.06.2022, 20:49
gdzie są te paczki za rybkę?
BB_Penelopa
22.06.2022, 13:19
Witam serdecznie!
Uprzejmie informuję, że dwie rekompensaty zostały właśnie wysłane.
Pozdrawiam!
BB_Penelopa
pretor29
22.06.2022, 15:11
oczywiscie event przxedluzycie o ten 1 dzien?
mam pytanie czy w dniu dzisiejszym bedzie mozna kontynuwać gre bo wgrywanie zatrzymuje sie w połowie paska z obrazkiem piłkarza ,próbuje już od godziny i nie moge rozpocząć gry. prosze p.Penelope o doprecyzowanie jak długo ten stan bedzie trwał na stronie głównej jest brak informacji
dziekuje p.Penelopie ze udało sie własnie rozpocząć gre po tych perturbacjach :)
BB_Penelopa
22.06.2022, 19:19
dziekuje p.Penelopie ze udało sie własnie rozpocząć gre po tych perturbacjach :)
Dziękuję za miły komentarz!
Miłej gry!
BB_Penelopa
BB_Penelopa
23.06.2022, 11:31
oczywiscie event przxedluzycie o ten 1 dzien?
Hej Pretor29,
tak oczywiście, Wydarzenie zostanie przedłużone o dwa dni. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
DukeNukem-PL
27.06.2022, 23:38
Pytanie do BB_Penelopa: Gdzie są informacje o ilości poziomów budowli "Bungalow" i ich kosztach?
Dlaczego nie podano tych informacji jawnie tak jak przy budynkach populacyjnych typu Cudowna Rezydencja gdzie podniesienie poziomu wymaga waluty ewentowej?
sprawdz se na wiki i nie mędkruj... graczu od 2013 roku...
DukeNukem-PL
28.06.2022, 11:44
sprawdz se na wiki i nie mędkruj... graczu od 2013 roku...
A od kiedy mądralo Wiki jest źródłem informacji o Settlersach? Wiki jest autorem tej gry?
M0rdechaj
28.06.2022, 22:07
A od kiedy mądralo Wiki jest źródłem informacji o Settlersach? Wiki jest autorem tej gry?
Noo cóż, wiki właśnie jest źródłem informacji o settlersach, jeśli liczysz, na to że BB odpowie na twoje pytanie, to powodzenia.
BB_Penelopa
29.06.2022, 11:51
Pytanie do BB_Penelopa: Gdzie są informacje o ilości poziomów budowli "Bungalow" i ich kosztach?
Dlaczego nie podano tych informacji jawnie tak jak przy budynkach populacyjnych typu Cudowna Rezydencja gdzie podniesienie poziomu wymaga waluty ewentowej?
Hej, DukeNukem-PL!
Budynek Bungalow to Budynek 1x1, który zmieści 220 populacji po ulepszeniu; do umieszczenia na wodzie.
Posiada 4 poziomy ulepszeń. Informacje na temat kosztów poznasz dopiero po zakupie budynku.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
DukeNukem-PL
29.06.2022, 15:13
Hej, DukeNukem-PL!
Budynek Bungalow to Budynek 1x1, który zmieści 220 populacji po ulepszeniu; do umieszczenia na wodzie.
Posiada 4 poziomy ulepszeń. Informacje na temat kosztów poznasz dopiero po zakupie budynku.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ale ja nie chcę kupować kota w worku o dalszych niewiadomych mi kosztach. Dlaczego kosztów podnoszenia poziomów BUngalowu w walucie ewentowej nie podajecie jawnie w Pamiętniku Dewelopera skoro cena zakupu w walucie ewentowej jest jawna? Nie chcecie żeby ktokolwiek w przyszłości trzymał Was za raz dane słowo na piśmie? Penelopo wiesz, że zaufanie do waszej firmy osiąga niespotykane chyba dotąd minima a takie podejście do ukrywania kosztów wcale go nie podnosi tylko dalej je obniża.
pretor29
29.06.2022, 16:08
a po co maja podaawac zeby sie okazala tak jak z rezydka zimowa albo zoe ... podane bylo jedno a wyszlo drugie po czym nic z tym nie zrobili i olali temat.. a tak powiedza ze wszystko ok
DukeNukem-PL
29.06.2022, 19:55
a po co maja podaawac zeby sie okazala tak jak z rezydka zimowa albo zoe ... podane bylo jedno a wyszlo drugie po czym nic z tym nie zrobili i olali temat.. a tak powiedza ze wszystko ok
No i po takich numerach BB nie można ufać w czymkolwiek.
broda102
29.06.2022, 22:06
Poprawcie tę frekwencję, bo nie ma się komu chwalić statystykami ... :D
https://snipboard.io/Fetwci.jpg
pendrajff
30.06.2022, 17:40
BB_Penelopa
Nazwa: Szczęśliwy odkrywca (Nie można handlować, nie można podarować)
Typ: Specjalista
Opis: Ekskluzywny odkrywca związany z letnim wydarzeniem, 3x szybszy niż odkrywcy z tawerny, ma szansę znaleźć dodatkowe premie
Cena: 1x 2.499 Futbolówek | Na Event
jest zablokowany jak Zoe w poprzednim evencie, kiedy naprawicie blad? ukrasc paczki kupione za zaproponowana przez was cene umieliscie z gwiazdy a z tym nic nie robicie!
Poprawcie tę frekwencję, bo nie ma się komu chwalić statystykami ... :D
https://snipboard.io/Fetwci.jpg
Że też Ci się chce prowadzić takie statystyki... ;)
BB_Penelopa
01.07.2022, 11:16
BB_Penelopa
Nazwa: Szczęśliwy odkrywca (Nie można handlować, nie można podarować)
Typ: Specjalista
Opis: Ekskluzywny odkrywca związany z letnim wydarzeniem, 3x szybszy niż odkrywcy z tawerny, ma szansę znaleźć dodatkowe premie
Cena: 1x 2.499 Futbolówek | Na Event
jest zablokowany jak Zoe w poprzednim evencie, kiedy naprawicie blad? ukrasc paczki kupione za zaproponowana przez was cene umieliscie z gwiazdy a z tym nic nie robicie!
Witaj,
jeżeli Szczęśliwy Odkrywca jest w Twoim Sklepie zablokowany, oznacza to, że osiągnąłeś limit.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pendrajff
01.07.2022, 13:10
Witaj,
jeżeli Szczęśliwy Odkrywca jest w Twoim Sklepie zablokowany, oznacza to, że osiągnąłeś limit.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
jak mogłem osiągnąć limit skoro w tym evencie go jeszcze nie kupilem bo od startu eventu był zablokowany? dla przykładu generał sylvana też jest 1x na event i nie ma blokady.
jak mogłem osiągnąć limit skoro w tym evencie go jeszcze nie kupilem bo od startu eventu był zablokowany? dla przykładu generał sylvana też jest 1x na event i nie ma blokady.
BB ma do dyspozycji 2 odpowiedzi:
1. Przyznać się do błędu, obiecać jego naprawienie i późniejsze nie zrobienie z tym nic.
2. Iść w zaparte i udawać, że "tak miało być".
Obie odpowiedzi są raczej słabe, ale wybierając opcję nr 2 unika się zadawania pytań w stylu: "kiedy w końcu naprawicie ten błąd", skoro błędu nie ma ;)
Tak swoją drogą u mnie przed konserwą była kłódka na odkrywcy, po konserwie kłódka zniknęła...
Stary_Niedźwiedź
02.07.2022, 15:03
Być może chodzi tu o to, że można kupić tylko jednego Szczęśliwego w ogóle. Jeśli kupiłeś go w którymś z poprzednich eventów futbolowych to już więcej nie kupisz go, ani w tym roku, ani w żadnych z nadchodzących evetów (futbolowych). Tak ja to rozumiem. Kiedyś było podobnie z jakimiś paczkami.
pretor29
02.07.2022, 17:06
kupilem juz ktoregos z kolei i nie byl zablokowany
Być może chodzi tu o to, że można kupić tylko jednego Szczęśliwego w ogóle. Jeśli kupiłeś go w którymś z poprzednich eventów futbolowych to już więcej nie kupisz go, ani w tym roku, ani w żadnych z nadchodzących evetów (futbolowych). Tak ja to rozumiem. Kiedyś było podobnie z jakimiś paczkami.
Zwróć uwagę, że dopisek "Na event" znajduje się obok innych specjalistów, którzy nie są zablokowani i można ich spokojnie kupić. Gdyby chodziło o opcję kupna w ogóle, dopisek brzmiałby "Na gracza" (czy jakoś tak :) )
A było podobnie już nie raz, nie dwa, bo to nie pierwszy przypadek kiedy BB "daje ciała" i nie potrafi dostosować oferty w grze do pamiętnika, lub odwrotnie.
pendrajff
03.07.2022, 20:18
sprawe zgłosiłem formularzem bo BB_Penelopa po pierwsze nie umie czytać ze zrozumieniem, po drugie pomóc też nie umie, tylko pisać głupoty.
wojtex113
04.07.2022, 11:35
Sprawa jest dziecinnie prosta w tej chwili można mieć maksymalnie 15 szczęśliwych odkrywców. Przed evnetem miałem możliwość zakupu 1 szczęśliwego odkrywce za klejnoty w zakładce czarny rynek kupiłem za piłki 1 szczęśliwego w event i nie mogę już kupić tego za klejnoty.
Naprawienie tego błędu polega na znalezieniu miejsca w kodzie gry gdzie jest liczba 15 przy szczęśliwym odkrywcy i zmiana na 16 bo limit w evencie pozwala na zakup jeżeli się miało mniej niż 15 szczęśliwych.
https://forum.diesiedleronline.de/threads/136734-Entdecker-amp-Geologen-und-ihre-Talentb%C3%A4ume?p=1665267&viewfull=1#post1665267
pretor29
04.07.2022, 12:11
wszystko jest proste , ale to trzeba umiec... paczki za ryby w ciagu jednego dnia naprawili, bo te nblad by ich sporo kosztowal , natomiast klodka na zoe? do dzis nic nie zrobili i t oolewaja....
Stary_Niedźwiedź
04.07.2022, 13:13
@G015
Ja tylko atakuje problem z innej strony, gdybam...
Ja też nie mogę kupić Szczęśliwego bo mam kłódkę. Z raportowaniem to sobie dam spokój bo wszyscy wiemy jak to się skończy.
Sprawa jest dziecinnie prosta w tej chwili można mieć maksymalnie 15 szczęśliwych odkrywców. Przed evnetem miałem możliwość zakupu 1 szczęśliwego odkrywce za klejnoty w zakładce czarny rynek kupiłem za piłki 1 szczęśliwego w event i nie mogę już kupić tego za klejnoty.
Naprawienie tego błędu polega na znalezieniu miejsca w kodzie gry gdzie jest liczba 15 przy szczęśliwym odkrywcy i zmiana na 16 bo limit w evencie pozwala na zakup jeżeli się miało mniej niż 15 szczęśliwych.
https://forum.diesiedleronline.de/threads/136734-Entdecker-amp-Geologen-und-ihre-Talentb%C3%A4ume?p=1665267&viewfull=1#post1665267
Nie przemawia do mnie za bardzo idea wyznaczania limitów na cokolwiek. I tak gracz nie jest w stanie kupić więcej sztuk niż będzie miał możliwości, a to i tak zależy od BB i od tego ile okazji stworzy graczom na zakupy. Ci gracze, którzy mają kłódki wykorzystali wszystkie możliwe okazje do tej pory i więcej szczęśliwych by nie mieli, bez względu na to czy byłby wyznaczony limit czy nie. Przy takim a nie innym podejściu BB limity powodują tylko problemy.
DukeNukem-PL
08.07.2022, 13:21
Po 2 latach od powrotu do gry muszę stwierdzić że kabaret niemiecki nie bawi tak jak polski i to zdecydowanie. :)
broda102
10.07.2022, 08:32
https://settlersonlinewiki.eu/images/d229.png
Hej, pytanie czy możliwość użycia "Grad Lekkich Strzał" więcej niż 1x na obozie to błąd czy rzecz zamierzona? Jeśli tak to opis błędny. Jeśli nie, to wprowadzanie graczy w błąd.
Z poważaniem.
*przy dłuższych testach okazuje się, że teoretycznie można użyć i obóz zniknie ale nie usunie to jednostek z obozu. Po wróceniu na mapę przygody obóz pojawi się ponownie.
broda102
10.07.2022, 10:37
Byłoby dobrze, żeby również za elementy taktyczne gracze otrzymali rekompensatę - chociażby w formie ryb.
BB_Penelopa
14.07.2022, 12:15
Witam serdecznie,
przypominam, że wklejanie na forum korespondencji z pomocą techniczną The Settlers Online, jest niezgodne z regulaminem.
Regulamin znajduje się >tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/forums/208) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
19.07.2022, 10:54
Witam serdecznie,
zmierzamy do końca wydarzenia, dlatego proszę o pozostawienie swoich opinii. Co Wam się podobało a co nie, co byście zmienili, co chcielibyście zobaczyć w kolejnym wydarzeniu.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa