PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Budynek dla generałów.

Michomal
03.05.2022, 19:31
Witam,
Miałbym pomysł, sugestię by wprowadzić do gry budynek typu "Sztab główny". Miejsce gdzie znajdowali by się wszyscy generałowie których posiadamy. Lądowali by tam generałowie powracający z przygody a nie lądowali na wyspie i robili przysłowiowy "śmietnik". Gracz ma po kilka, kilkanaście lub jak gra od lat 10 lub dłużej kilkadziesiąt generałów i po zrobieniu przygody lądują na wyspie gdzie popadnie i lata człowiek i ich szuka a tak wszyscy są w jednym miejscu w którym może zmienić im wojsko i wysłać na kolejną przygodę. Gracz w też ten sposób mógłby przysłowiowo pozbyć się generałów z gwiazdki. Mogli by na przygodę iść lub z niej wracać tylko przez władykę i ich wysyłając możemy na nich patrzeć jak przechadzają się po wyspie ze sztabu do władyki i na odwrót.
Budynek mógłby zajmować powierzchnię na przykład 6x6 albo 8x8 no powierzchnię musi mieć bo generałowie lubią mieć wygodę.

Teren który by się zyskało w ten sposób można przeznaczyć na rozwinięcie gospodarki lub na upiększenie wyspy macierzystej lub archipelagu.

kiodai
03.05.2022, 22:37
włąśnie na to czekam dzieki MIchomal myśle że ludzie to poprą bo pomysł jest idealny do wdrożenia,głosujemy i jedziemy z tym tematem by to dodali będzie przekozacko... :)

DukeNukem-PL
03.05.2022, 23:10
Bardzo dobry pomysł. Zresztą jak każdy który zwalnia miejsce na wyspie. Nie wiem tylko po co nam ta animacja generałów wychodzących z władyki na przygodę?
Możliwe że będzie to dodatkowy czas podróży. Oczywiście można to uwzględnić w algorytmach i skompensować ten czas, jednak biorąc pod uwagę to że teraz generałowie 'masowo wysłani' (;)) potrafią na przygodzie zmieniać miejsca, co ma często negatywny wpływ na bloki, wolałbym tej animacji nie mieć. BB ma z tym problem ostatnio więc po co te 'wodotryski'? :). I właśnie ubocznym efektem tej budowli może być w końcu ogarniecie tego magicznego przestawiania się generałów. Wysłani równocześnie z jednego miejsca, bez paradowania po macierzystej wyspie, lądują we właściwej kolejności na przygodzie zgodnie ze swoim czasem podróży z dokładnością co do sekundy. I problem rozwiązany... no taką mam nadzieję :D
Pozdr

BB_Penelopa
04.05.2022, 13:53
Witam serdecznie i zachęcam do głosowania! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Zee4c
04.05.2022, 13:55
to chyba nie budynek tylko plac do manewrowy ;D Problem jest z ladowaniem gdzie popadnie. By uniknąć poszukiwań ja zawsze gienkom zostawiam min 1 woja wtedy łatwiej znalesc. Potwem zawsze wysylam do gwiazdy. Na dodawanie wojska mam własnie plac manewrowy (a nawet dwa po 4 miejsca) i nigdy żadnego generala nie trzymam na wyspie tylko w gwieździe wiec miejsca nie zajmują...

Fleotria
04.05.2022, 21:25
Głosuję na tak ale tylko po znajomości. Na mojej wyspie stacjonują tylko kwatermistrze (i to nie wszyscy) w ktorych upycham całe wojo na przygodę, a gienki lecą puste z gwiazdy, jak wracają, klikam powrot do gwiazdy i nastepuje automatyczne rozładowanie (mniej klikania i akceptowania) szybkie porządkowania wojska, tak wiec u mnie na ten moment 4 pola są zajęte, reszty nie widzę. Dla mnie budynek zbędny :)

pretor29
04.05.2022, 21:58
przekaza pomysl dalej i jak kazdy oleja .... standard

Iwona_D
04.05.2022, 22:32
jestem ZA, oczywiście mam nadzieję, że ten pomysł rozważą a nie wrzucą do kosza

maksio39
05.05.2022, 15:06
może być dom generała albo dodatkowa wyspa do lądowania generałów , dobry pomysł.

horis
05.05.2022, 17:44
nie zagłosuję bo nie znoszę ankiet publicznych

Aruzus
06.05.2022, 12:49
nie i to NIE co najmniej x4, ale nie zagłosuję jeśli to miałoby się źle odbić na % przekazanych głosów (jeszcze w tym roku? ;)) i pomysł przepadnie :D
nie dlatego że to zły pomysł zły ale dlatego, że to NIEPOTRZEBNE zupełnie

po pierwsze NIE - gdzie miałbym postawić taką oborę 6x6 albo 8x8? :p

po drugie NIE - w tej grze już NIC nie ma znaczenia poza bezmyślnym stukaniem expa, upychaniem surek i akurat rozmyślnym ustawianiem dekoracji, a prawie każdy nowy (następny beznadziejny i niepotrzebny, LOL) generał to tylko ozdoba, więc niech sobie stoi na widoku ;)

po trzecie NIE - wystarczy schować we władyce 30-40 śmieciowatych generałów i zostawić tylko gemini, duchy i borysa itp i każdy będzie miał miejsce, a kolejny budynek nie spowoduje że będę miał do kogo się odezwać na czacie więc po co mi to?

po czwarte NIE, NAJWAŻNIEJSZE - nie zlecajcie BB kolejnej roboty której nie potrafią dobrze zrobić, niech robią cos co potrafią i co jest potrzebne, a nie co wywali nowe błędy gdy stare są nienaprawione od roku

tyle chyba wystarczy, a ten ostatni punkt chyba najważniejszy wiec NIC się w tej sprawie nie wydarzy, zakład? ;)

Stary_Niedźwiedź
06.05.2022, 17:34
A po co tak kombinowac? Nie mogliby od razu w gwiezdzie siedziec/ladowac z przygody i wojsko im z poziomu gwiazdy przydzielac? A jak trzeba to mozna sobie gienka przeciez z gwiazdy na wyspie posadzic. Kolejny budynek na wyspe, ktora i tak juz peka w szwach. Jestem na NIE.

sparkz
06.05.2022, 19:41
i pomysł przepadnie :D

zabawne, ze ktokolwiek mysli, ze w czasach gdy pare lat zajmuje im sama migracja technologii zmierzajaca do tego, zeby w grze sie nie zmienilo absolutnie nic poza tym, ze bedzie dzialac, ktos bedzie w ogole czytal sugestie zmian wlasciwej funkcjonalnosci :D

Milimetr001
06.05.2022, 23:31
Można tawernę do tego wykorzystać, stoi przecież zbędna na wyspie

SirAdamsPL
07.05.2022, 09:51
Po przemyśleniach dochodzę do wniosku że bardziej bym wolał usprawnienie opcji wysyłania wojska do przygody niż nowy budynek. Wystarczyło by dodać wyszukiwarkę, co już ułatwi wysyłanie a jeszcze fajniejsze było by grupowanie po generałach. Na chwile obecną wygląda to tak że generałów którzy cię interesują musisz szukać bo są porozrzucani. A do wysyłania jednostek są przecież kontenerowce typu Mikołaj.

Można tawernę do tego wykorzystać, stoi przecież zbędna na wyspie
Z tą tawerną też fajny pomysł.

pretor29
07.05.2022, 15:45
kazdy pomysł i tak przepadnie jak zawsze:)

MarcinLR
27.06.2022, 12:42
pomysl super. dodatkowo jak dla mnie wazne aby general w takim domu ladowal z ladunkiem ludzi a nie na pusto

bobek02
27.06.2022, 16:54
jestem za

Stan58
07.07.2022, 11:54
Przecież to za trudne dla nich.