Zobacz pełną wersję : Gra Budynek dla generałów.
Michomal
03.05.2022, 19:31
Witam,
Miałbym pomysł, sugestię by wprowadzić do gry budynek typu "Sztab główny". Miejsce gdzie znajdowali by się wszyscy generałowie których posiadamy. Lądowali by tam generałowie powracający z przygody a nie lądowali na wyspie i robili przysłowiowy "śmietnik". Gracz ma po kilka, kilkanaście lub jak gra od lat 10 lub dłużej kilkadziesiąt generałów i po zrobieniu przygody lądują na wyspie gdzie popadnie i lata człowiek i ich szuka a tak wszyscy są w jednym miejscu w którym może zmienić im wojsko i wysłać na kolejną przygodę. Gracz w też ten sposób mógłby przysłowiowo pozbyć się generałów z gwiazdki. Mogli by na przygodę iść lub z niej wracać tylko przez władykę i ich wysyłając możemy na nich patrzeć jak przechadzają się po wyspie ze sztabu do władyki i na odwrót.
Budynek mógłby zajmować powierzchnię na przykład 6x6 albo 8x8 no powierzchnię musi mieć bo generałowie lubią mieć wygodę.
Teren który by się zyskało w ten sposób można przeznaczyć na rozwinięcie gospodarki lub na upiększenie wyspy macierzystej lub archipelagu.
włąśnie na to czekam dzieki MIchomal myśle że ludzie to poprą bo pomysł jest idealny do wdrożenia,głosujemy i jedziemy z tym tematem by to dodali będzie przekozacko... :)
DukeNukem-PL
03.05.2022, 23:10
Bardzo dobry pomysł. Zresztą jak każdy który zwalnia miejsce na wyspie. Nie wiem tylko po co nam ta animacja generałów wychodzących z władyki na przygodę?
Możliwe że będzie to dodatkowy czas podróży. Oczywiście można to uwzględnić w algorytmach i skompensować ten czas, jednak biorąc pod uwagę to że teraz generałowie 'masowo wysłani' (;)) potrafią na przygodzie zmieniać miejsca, co ma często negatywny wpływ na bloki, wolałbym tej animacji nie mieć. BB ma z tym problem ostatnio więc po co te 'wodotryski'? :). I właśnie ubocznym efektem tej budowli może być w końcu ogarniecie tego magicznego przestawiania się generałów. Wysłani równocześnie z jednego miejsca, bez paradowania po macierzystej wyspie, lądują we właściwej kolejności na przygodzie zgodnie ze swoim czasem podróży z dokładnością co do sekundy. I problem rozwiązany... no taką mam nadzieję :D
Pozdr
BB_Penelopa
04.05.2022, 13:53
Witam serdecznie i zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
to chyba nie budynek tylko plac do manewrowy ;D Problem jest z ladowaniem gdzie popadnie. By uniknąć poszukiwań ja zawsze gienkom zostawiam min 1 woja wtedy łatwiej znalesc. Potwem zawsze wysylam do gwiazdy. Na dodawanie wojska mam własnie plac manewrowy (a nawet dwa po 4 miejsca) i nigdy żadnego generala nie trzymam na wyspie tylko w gwieździe wiec miejsca nie zajmują...
Fleotria
04.05.2022, 21:25
Głosuję na tak ale tylko po znajomości. Na mojej wyspie stacjonują tylko kwatermistrze (i to nie wszyscy) w ktorych upycham całe wojo na przygodę, a gienki lecą puste z gwiazdy, jak wracają, klikam powrot do gwiazdy i nastepuje automatyczne rozładowanie (mniej klikania i akceptowania) szybkie porządkowania wojska, tak wiec u mnie na ten moment 4 pola są zajęte, reszty nie widzę. Dla mnie budynek zbędny :)
pretor29
04.05.2022, 21:58
przekaza pomysl dalej i jak kazdy oleja .... standard
jestem ZA, oczywiście mam nadzieję, że ten pomysł rozważą a nie wrzucą do kosza
maksio39
05.05.2022, 15:06
może być dom generała albo dodatkowa wyspa do lądowania generałów , dobry pomysł.
nie zagłosuję bo nie znoszę ankiet publicznych
nie i to NIE co najmniej x4, ale nie zagłosuję jeśli to miałoby się źle odbić na % przekazanych głosów (jeszcze w tym roku? ;)) i pomysł przepadnie :D
nie dlatego że to zły pomysł zły ale dlatego, że to NIEPOTRZEBNE zupełnie
po pierwsze NIE - gdzie miałbym postawić taką oborę 6x6 albo 8x8? :p
po drugie NIE - w tej grze już NIC nie ma znaczenia poza bezmyślnym stukaniem expa, upychaniem surek i akurat rozmyślnym ustawianiem dekoracji, a prawie każdy nowy (następny beznadziejny i niepotrzebny, LOL) generał to tylko ozdoba, więc niech sobie stoi na widoku ;)
po trzecie NIE - wystarczy schować we władyce 30-40 śmieciowatych generałów i zostawić tylko gemini, duchy i borysa itp i każdy będzie miał miejsce, a kolejny budynek nie spowoduje że będę miał do kogo się odezwać na czacie więc po co mi to?
po czwarte NIE, NAJWAŻNIEJSZE - nie zlecajcie BB kolejnej roboty której nie potrafią dobrze zrobić, niech robią cos co potrafią i co jest potrzebne, a nie co wywali nowe błędy gdy stare są nienaprawione od roku
tyle chyba wystarczy, a ten ostatni punkt chyba najważniejszy wiec NIC się w tej sprawie nie wydarzy, zakład? ;)
Stary_Niedźwiedź
06.05.2022, 17:34
A po co tak kombinowac? Nie mogliby od razu w gwiezdzie siedziec/ladowac z przygody i wojsko im z poziomu gwiazdy przydzielac? A jak trzeba to mozna sobie gienka przeciez z gwiazdy na wyspie posadzic. Kolejny budynek na wyspe, ktora i tak juz peka w szwach. Jestem na NIE.
i pomysł przepadnie :D
zabawne, ze ktokolwiek mysli, ze w czasach gdy pare lat zajmuje im sama migracja technologii zmierzajaca do tego, zeby w grze sie nie zmienilo absolutnie nic poza tym, ze bedzie dzialac, ktos bedzie w ogole czytal sugestie zmian wlasciwej funkcjonalnosci :D
Milimetr001
06.05.2022, 23:31
Można tawernę do tego wykorzystać, stoi przecież zbędna na wyspie
SirAdamsPL
07.05.2022, 09:51
Po przemyśleniach dochodzę do wniosku że bardziej bym wolał usprawnienie opcji wysyłania wojska do przygody niż nowy budynek. Wystarczyło by dodać wyszukiwarkę, co już ułatwi wysyłanie a jeszcze fajniejsze było by grupowanie po generałach. Na chwile obecną wygląda to tak że generałów którzy cię interesują musisz szukać bo są porozrzucani. A do wysyłania jednostek są przecież kontenerowce typu Mikołaj.
Można tawernę do tego wykorzystać, stoi przecież zbędna na wyspie
Z tą tawerną też fajny pomysł.
pretor29
07.05.2022, 15:45
kazdy pomysł i tak przepadnie jak zawsze:)
MarcinLR
27.06.2022, 12:42
pomysl super. dodatkowo jak dla mnie wazne aby general w takim domu ladowal z ladunkiem ludzi a nie na pusto
Przecież to za trudne dla nich.