PDA

Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Wielkanocne 2022 - Dyskusja

BB_Penelopa
08.04.2022, 10:32
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/archive/Forum_int/Pictures/2014_04_Easter/sp_header.png

Witam!

Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat Wydarzenia Wielkanocnego 2022 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48282).

Udanego szukania pisanek!
BB_Penelopa

Jack_Sparrows
08.04.2022, 15:40
Prawdopodobnie (jak co roku) pojawi się czacie ogólnym konkurs eventowy z zagadkami dotyczącymi eventu.
Dla porządku przypominam, że prawidłowa nazwa jednego z budynków to "statua szalonego KÓRLIKA" (nie Królika) - nieznajomość tego faktu przez prowadzących konkurs moderatorów wypaczała konkursy w przeszłości.

pretor29
08.04.2022, 15:45
fabryka cukierkow premka x4 na 6 h? naprawde? mega pomysl ... i standardowy schemat odkrywca , general i jakis domek pop.... zero jakiejkolwiek inwencji ... byleby bylo porazka

Aruzus
08.04.2022, 15:54
w tym evencie nie ma prawie nic na co warto poświecić więcej czasu poza zamulaniem tradycyjnym, paczki tragiczne, budynki potrzebne jak dziura w bucie i gdzie je stawiać?
1 zoe, 1 puszysta, 1 królicza norki (dali aż po jednej sztuce za pisanki, zgredy :D ), domki na wodzie i cześć, zakupy na ostatni dzień albo rozdawnictwo, bo po co komu kolejne zdublowane śmieci?
może jeszcze dodatkowy pomnik zakochanych warto gdzieś wcisnąć, kupidyn zawsze się przyda :)

majsterpaulek60
08.04.2022, 17:44
M O D y dajcie znać czy fabryka cukierków daje premię na 6 godz czy na 24 godz bo naprawde na 6 godz to daremny zakup

BB_Penelopa
08.04.2022, 18:16
M O D y dajcie znać czy fabryka cukierków daje premię na 6 godz czy na 24 godz bo naprawde na 6 godz to daremny zakup

Hej! :)

https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2022_Easter_DD/toyfactory[1_0].png
Fabryka Cukierków

W tym miejscu przerabiamy całą skrobię uzyskaną z pszenicy na słodkie przysmaki, które popsują ci zęby i zapewnią dzieciom tyle energii, że nie będą wiedziały, co z nią zrobić.

Rodzaj: Magazyn, powracający
Koszt produkcji: Zboże x450, Złoto x200
Efekt: +300% produkcji
Cel: Miejsca pracy
Czas trwania: 6 godzin
Rozmiar: 2 x 2
Cena: 1399 Pisanek w Paski / 1699 Klejnotów
Limit: 1x* za Pisanki w Paski / x3* za Klejnoty
Czy można handlować: Nie
Czy można podarowac: Nie

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Zee4c
08.04.2022, 20:55
czyli przekłamanie z testowego - tam było 24h - ale i tak przekąski stadionowe każdy ma i robi a byłoby to samo... a tak jest gorzej ;DDD

majsterpaulek60
10.04.2022, 22:00
gdyby zrobili ze te budynki co się sumują powinny być 1x1 wtedy by może były w zainteresowaniu a jak sa 2x2 to niech się nakładają na siebie

krotos666
11.04.2022, 15:07
Proszę o wyjaśnienie

Księżniczka Zoe (Limit: 1*)

*:Ważna informacja dotycząca limitów: Ograniczone do podanej ilości na gracza w tegorocznym wydarzeniu. Jeśli posiadasz już przedmiot (niezależnie od ilości z poprzedniego wydarzenia, możesz ponownie uzyskać wymienioną ilość przedmiotu w tym roku.

Tylko, że jest kłódka na księżniczce zoe i nie można kupić.

Co roku można było ją kupić w wydarzeniu.

pretor29
11.04.2022, 15:14
mam to samo ... bb tlyko nie mowice ze t oznowu tak mialo byc itp itd

G0514
11.04.2022, 15:22
Też tak mam. Ktoś z BB w ogóle kontroluje co pojawia się w pamiętniku?

Stan58
11.04.2022, 16:31
A u Kupca Wielkanoc 2021 :)

pretor29
11.04.2022, 17:11
nt the easter basket :) potrzebny tlumacz bb?

Pniso
12.04.2022, 11:14
Penelopo

Może odpowiesz graczom co jest z limitami na ZOE?
Nie kupiłem w ten event jeszcze a mam kłódkę - co jest grane?

potfooor
12.04.2022, 12:29
Problem z Drwalem, wyrzuca przy każdym ataku . Wygląda na brak odświeżania z serwerem ... trzeba zamknąć grę i wejść na nowo :( Pani Penelopo ... jak grać ?

Hor4cy
12.04.2022, 19:31
@penelopa ... a co tak cicho po podwyżkach cen klejnotow ? maskujecie to przy okazji świąt, czy pod przykrywką promocji całodniowej ??? bez zapowiedzi o podwyżce cen za klejnoty ???

BB_Penelopa
13.04.2022, 13:09
@penelopa ... a co tak cicho po podwyżkach cen klejnotow ? maskujecie to przy okazji świąt, czy pod przykrywką promocji całodniowej ??? bez zapowiedzi o podwyżce cen za klejnoty ???

Hej Hor4cy!

Promocją jak i ceną klejnotów zajmuje się osobny dział marketingu. Nie mam na to wpływu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
13.04.2022, 13:19
Proszę o wyjaśnienie

Księżniczka Zoe (Limit: 1*)

*:Ważna informacja dotycząca limitów: Ograniczone do podanej ilości na gracza w tegorocznym wydarzeniu. Jeśli posiadasz już przedmiot (niezależnie od ilości z poprzedniego wydarzenia, możesz ponownie uzyskać wymienioną ilość przedmiotu w tym roku.

Tylko, że jest kłódka na księżniczce zoe i nie można kupić.

Co roku można było ją kupić w wydarzeniu.

Hej Krotos666,

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i technicy pracują już nad jego naprawą.

Dziękuję za wyrozumiałość.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

ewelinian
14.04.2022, 05:26
też macie problem z zadaniem " wystaw przynajmniej 50 osadników" ?
bo u mnie się nie da

BB_Penelopa
14.04.2022, 13:26
bo u mnie się nie da

Hej Ewelinian!

wyślij proszę w tej sprawie zgłoszenie do naszej pomocy technicznej.
Formularz znajdziesz na stronie głównej The Settlers Online.
Koniecznie dołącz zrzut ekranu. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

G0514
14.04.2022, 13:35
Penelopo. z tego co można przeczytać na niemieckim forum, ten błąd jest znany BB od 12 kwietnia. I tak, to jest błąd gry. Tylko nie wiem po co pisać do supportu skoro BB o nim wie.

apc666
14.04.2022, 13:40
bo u mnie się nie da

Też mi się tak wydawało na początku, bo opis jest taki, że właściwie nie wiadomo co zrobić.

Mianowicie:
1) wyprodukować 50 osadników? - nie
2) dodać wyprodukowanych osadników na domu władyki? - też nie!
3) poczekać aż populacja wzrośnie o 50 osadników? - bingo!!!
Tutaj tylko jeden haczyk, musi być miejsce, czyli trzeba na przygodzie wymordować trochę wojska jak się ma pod korek.

G0514
14.04.2022, 13:52
Nie miałam tego zadania, ale z tego co ludzie piszą (na niemieckim forum) nie zalicza osadników z władyki, a powinno. Więc jak ktoś nie ma szkółek, hołdów edukacji i uniwersytetów, to nie może zrobić zadania. Pozostają klejki.

apc666
14.04.2022, 14:19
Nie miałam tego zadania, ale z tego co ludzie piszą (na niemieckim forum) nie zalicza osadników z władyki, a powinno. Więc jak ktoś nie ma szkółek, hołdów edukacji i uniwersytetów, to nie może zrobić zadania. Pozostają klejki.

Bardzo możliwe, że tak właśnie jest. U mnie akurat sporo tego (znaczy szkółek i innych takich) na wyspie stoi, więc prawdopodobnie dlatego się udało zadanie zaliczyć.

pretor29
14.04.2022, 16:12
Penelopo. z tego co można przeczytać na niemieckim forum, ten błąd jest znany BB od 12 kwietnia. I tak, to jest błąd gry. Tylko nie wiem po co pisać do supportu skoro BB o nim wie.

a nasze bb jak zawsze nic nie wie ... szkoda tlyko robic aktualizacje znowu bo tylko powiekszy to liczbe bledow

G0514
14.04.2022, 16:22
Już wszystko wiadomo ...
"Przyjrzeliśmy się sytuacji i możemy powiedzieć co następuje:
Sam problem nie będzie już mógł być rozwiązany podczas wydarzenia. Możesz rozwiązać zadanie poprzez budynki, takie jak uniwersytet, wiejska szkoła lub spa, lub po prostu je porzucić. Jeśli to przerwiesz, stracisz bezpośrednią nagrodę za ten łańcuch zadań, ale nie zablokuje to kolejnego łańcucha zadań.
Osiągnięcie za zadanie dla wszystkich graczy odblokujemy w późniejszym terminie, abyście mogli dalej rozbudowywać budynek wielkanocny. Wspomnimy o tym później. Wyślemy również kilka dodatkowych pasiastych pisanek, aby zrekompensować utracone nagrody w zadaniu."

https://forum.diesiedleronline.de/threads/146097-%E2%98%85-Quest-quot-Wir-brauchen-Freunde-quot-quot-Erschafft-Siedler-quot-funktioniert-nicht-24516?p=1845249&viewfull=1#post1845249

pretor29
14.04.2022, 17:09
hahaha szkoda slow

G0514
15.04.2022, 12:26
Obietnica zrealizowana :)
Pozostaje jeszcze problem z Zoe. Taka podpowiedź dla BB/Ubi ... może też wyślecie pocztą? :) Zamiast się tłumaczyć złym wpisem w pamiętniku.

Geori
16.04.2022, 06:35
Jakoś nie wiem po co wszedłem na produkcję, by ze zdumieniem zobaczyć, że buff z budynków (Rynek bozonarodzeniowy, Drezwo miości itd.) podbija nie tylko wynik (produkt), ale i surowce. I to mocno, bo ten buff jest mnożony przez prestiżową. Czyni to ten buff wysoce niepłacalnym. Też tak macie?

G0514
16.04.2022, 10:40
Właśnie odpaliłam drzewko do zadania z kopalniami złota i u mnie pobór surowców jest prawidłowy. Gram na kliencie.

wojtex113
16.04.2022, 12:31
Jakoś nie wiem po co wszedłem na produkcję, by ze zdumieniem zobaczyć, że buff z budynków (Rynek bozonarodzeniowy, Drezwo miości itd.) podbija nie tylko wynik (produkt), ale i surowce. I to mocno, bo ten buff jest mnożony przez prestiżową. Czyni to ten buff wysoce niepłacalnym. Też tak macie?

https://settlersonlinewiki.eu/budynki/inne/drzewo-milosci/ Drzewo miłości na 1 poziomie premii pobiera 100% więcej surowców na 2 poziomie 50% więcej dopiero na 3 poziomie normalnie tak samo kula ze śniegiem. W rynku bożonarodzeniowym nie ma poboru dodatkowych zasobów

Geori
17.04.2022, 14:22
https://settlersonlinewiki.eu/budynki/inne/drzewo-milosci/ Drzewo miłości na 1 poziomie premii pobiera 100% więcej surowców na 2 poziomie 50% więcej dopiero na 3 poziomie normalnie tak samo kula ze śniegiem. W rynku bożonarodzeniowym nie ma poboru dodatkowych zasobów

Spójrz, kiedy dołączyłem. Czy posądzasz mnie o taką niewiedzę? Mam w sumie 9 tych różowości. Drzewko buffujące na maksymalnym poziomie. Poleciało Ci też czytanie ze zrozumieniem: nawet gdybym miał na pierwszym, to traciłbym tylko dwa razy więcej zasobów, A tracę duuużo więcej. Niestety od 10 lat gram tylko przez przeglądarkę, jak chcą Władcy tej gry :P (nie, nie zgłupiałem: po prostu tylko tak mogę czasem zagrać też z pracy, a w domu przechodzić w minutę między stacjonarnym a lapkiem). Pozdrawiam

AdamJoz
18.04.2022, 10:48
Co trzeba zrobić, aby wystawić osadników? Mam takie zadanie, ale za nic nie mogę ich wystawić?

Betooniusz
18.04.2022, 14:25
Musisz mieć wolne miejsce dla osadników więc dostaw kilka domów by zaczeli się rozmanażać ;)
Ewentualnie wyślij ich do portu który zamiania osadników w monety i tak zrobisz miejsce na przyrost populacji, czyli to tzw. ,,wystawienie''.
Niestety w zadaniach eventowych jest błąd nie wiem czy już naprawiony i do zadania nie zalicza osadników produkowanych w domu władyki, zaliczysz to jeśli masz szkółki niedzielne lub uniwersytety.

Kba_
21.04.2022, 09:35
U mnie tak samo, nie moge kupic :(

Kba_
21.04.2022, 09:36
Dlaczego koszt klejnotow w sklepie sie podwoil?!

BB_Penelopa
21.04.2022, 11:46
Dlaczego koszt klejnotow w sklepie sie podwoil?!

Hej Kba_! :)

Promocją jak i ceną klejnotów zajmuje się osobny dział marketingu. Nie mam na to wpływu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

horis
21.04.2022, 15:24
Hej Kba_! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

a na co ty masz wpływ?
- na ceny klejnotów -nie,
- na naprawę błędów w grze -nie
- na poprawne opisy w grze -nie

więc na co masz wpływ?

LeoBullero
21.04.2022, 20:41
a na co ty masz wpływ?
- na ceny klejnotów -nie,
- na naprawę błędów w grze -nie
- na poprawne opisy w grze -nie

więc na co masz wpływ?

jesteś niesprawiedliwy, zarzucając Penelopie brak jakichkolwiek kompetencji: przecież doskonale kasuje niewygodne posty!

G0514
22.04.2022, 05:57
I nie bagatelizowałabym wpływu na obsadę zespołu modów i nadzór nad tym co robią :)

pretor29
22.04.2022, 10:34
to kiedy ta zoe zstanie odblokowana ? czy znowu napiszecie sory tak mialo byc

Artur_fig
26.04.2022, 16:22
i nic nie wiadomo czy trzymać jajka na ta zoe czy nie??do końca ewentu 5 dni.

pretor29
26.04.2022, 16:25
jak zawsze dzialaja z zawrotna szybkoscia .... masakra

BB_Penelopa
26.04.2022, 18:08
i nic nie wiadomo czy trzymać jajka na ta zoe czy nie??do końca ewentu 5 dni.

Hej Artur!

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i technicy pracują już nad jego naprawą. Nie posiadam informacji, czy ten problem zostanie naprawiony przed końcem wydarzenia.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kba_
26.04.2022, 21:22
Hej Artur!

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i technicy pracują już nad jego naprawą. Nie posiadam informacji, czy ten problem zostanie naprawiony przed końcem wydarzenia.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Jak nie zostanie naprawiony, to wyslecie Zoe poczta po zakonczeniu eventu?

BB_Penelopa
27.04.2022, 12:43
Jak nie zostanie naprawiony, to wyslecie Zoe poczta po zakonczeniu eventu?

Hej Kba_!

Jeśli mowa o jakiejś rekompensacie to na razie nic zaproponować nie mogę. Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
28.04.2022, 15:02
skonczy sie to jak z zimowa rezydka w evencie?

Pniso
28.04.2022, 18:28
Penelopa
i co z ZOE?
nadal brak odpowiedzi - konkretnej ... i tylko niewygodne dla siebie posty usuwasz

pretor29
29.04.2022, 14:42
to jak penelopa na jakim etapie naprawy zoe jest wasz niesamowity zespol programistow??? moze podobnie do targowiska gildii? o tym juz pewnie zapomnieli?

Isimek
02.05.2022, 03:09
penelopa w strusia sie bawisz?
głowa w piasek - i zero odpowiedzi co z ZOE
na jakim etapie kupno zablokowanej przez bb zoe?

M0rdechaj
02.05.2022, 08:57
W trakcie eventu nigdy nie wprowadzą poprawek, więc możecie zapomnieć, że Zoe odblokują. Będzie to samo co z zablokowanymi paczkami czy innymi rzeczami w poprzednich eventach, czyli NIE BĘDZIE.

BB_Penelopa
02.05.2022, 12:11
penelopa w strusia sie bawisz?
głowa w piasek - i zero odpowiedzi co z ZOE
na jakim etapie kupno zablokowanej przez bb zoe?

Hej Isimek!

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i technicy pracują już nad jego naprawą. W tej sytuacji trzeba będzie poczekać na naprawę sytuacji przez techników serwera. Niestety nie jestem w stanie określić, kiedy może ona mieć miejsce, ale temat został już zgłoszony naszym specjalistom. Na pewno będą chcieli oni rozwiązać problem możliwie jak najszybciej.

Możliwe, że zostanie to naprawione podczas jednej z nadchodzących aktualizacji.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
02.05.2022, 13:10
a nie szlo tak od razu tego zrobic poprawnie? czy wam choc 1 event uda sie bezblednie? czy wy w ogole cos testujecie sprawdzacie , czy wszystko na oklep byle by bylo?

krotos666
03.05.2022, 08:25
Princess Zoe - If you are unable to buy it, you have reached the intended limit on your account.

Dies bedeutet, dass wir das Problem voraussichtlich nicht während der Laufzeit des Events lösen können. Ihr könnt Zoe, sofern sie bei euch gesperrt ist, nicht während des Events erwerben.

Eine Lösung wird in diesem Fall dann nach dem Event bereitgestellt. z. B. eine Zoe in einem anderen Event - für eine andere Währung oder über eine andere Aktivität, ein anderer Kalender-Eintrag usw. Wie genau wir sie nochmal, zu den gleichen Bedingungen, bereitstellen werden, ist aktuell noch nicht bekannt.

Po tych dwóch komentarzach, pierwszy z 14.04. drugi z 24.04 myślę, że nie warto specjalnie czekać, że podczas tego wydarzenia coś się zmieni w sprawie księżniczki Zoe.
Szkoda, że nie ma jasnej klarownej odpowiedzi ze strony BB, z samej góry, tylko strzępy nieprofesjonalnej odpowiedzi.
Mam na myśli same źródło, a nie Naszych BB czy Mod, bo jak oni nie dostaną informacji to i skąd mają ją przekazać.

No ale dobra, żyć trzeba dalej :p

pretor29
10.05.2022, 13:42
jak tam penelopa ciezkie wysilki programistow poradzili juz sobie z zoe czy doczekamy sie w kolejnym roku?

Philips321
10.05.2022, 14:35
Kurcze w tym roku położyłem event na cacy. Nie kupiłem 4,5,i 6 tytanowej kury (ta nawet nie wiem co produkuje i za ile), nie kupiłem 31 ulepszonego młynu do produkcji mąki (no bo i po co), nie kupiłem także ZOłi (a kłódka była to nic nie straciłem), Zabrakło też weny do robienia pisanek, także czasu na zbędne przygody i handel z Bizonem, który i tak nie miał sensu. CO tu jeszcze, aha kupiłem za to 40 ulepszoną hawirę bo żółte kwiatki na wyspie mają się o niebo lepiej niż zlewające z wyspą królicze norki, gdzie próżno szukać w nich królików. Dowiedziałem się jednak ze króliki znajdą się w hodowli królików. Jakie też było moje zaskoczenie gdy po zakupie hodowli królików okazało się ze budynek produkuje co najwyżej królicze bobki w postaci fasoli, żrąc przy tym niewyobrażalne pokłady jęczmienia. Ewent wielkanocny czas zakończyć. AMEN

leser83diany
10.05.2022, 14:53
z twojego posta najbardziej interesujące jest info kiedy dołączyłes do gry:)

Philips321
10.05.2022, 15:08
No przed ewentem oczywiście ino że nie pamintom którym..

MAGICZNYJACEK
10.05.2022, 16:17
Obecny :) Pozdrawiam MOD; Herhor on mi się najbardziej podobał w ewent jak rozdawał bany za byle co :) i to na tydzień Brawo Motywujące to jest okrutnie :)

pretor29
10.05.2022, 16:49
mialem okazje ogladac ostatnio jego akcje to jedna wielka parodia ... no ale kogo innego bb by ta mza darmoche zatrudnilo ? takich wlasnie ktorzy chca sie wykazac przez net bo w realu glowa w dol i cicho!

G0514
10.05.2022, 17:03
Ja tam jestem wręcz wdzięczna Herhorowi, dzięki niemu przestałam pisać na czatach i mam święty spokój :)
I z tego co widzę, nie tylko mnie zachęcił do takiego działania ... kiedyś tętniące życiem G1 przestało istnieć ... brawo Herhor :D

Chilavert
11.05.2022, 09:39
Przy takich kosztach i czasie produkcji fabryka cukierków to żal :(

justa85
11.05.2022, 09:45
czemu u mnie była zablokowana zoe ? i nie tylko u mnie ludzie na różnych lvl mieli poblokowana a inni nie ?

BB_Penelopa
11.05.2022, 11:35
Witam serdecznie!

Tegoroczne Wydarzenie Wielkanocne dobiegło do końca. Czy udało Wam się zebrać wystarczająco dużo Pisanek w Paski, aby zdobyć u Kupca w grze przedmioty, na których najbardziej Wam zależało?

Chcielibyśmy poznać Wasze opinie na temat tegorocznego Wydarzenia Wielkanocnego! Podzielcie się swoimi przemyśleniami z nami i resztą społeczności. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
11.05.2022, 12:10
mo przeciez masz non stop opinie na biezaco co do tego wydarzenia .... bubel z zoe z ktorym nic nie robicie ... po drugie event kopiuj wklej jak zawsze ... plus domek plus bezndziejny general itp nic nowego ....wszystk ona jedno kopyto

jery75
11.05.2022, 13:21
Ja tam jestem wręcz wdzięczna Herhorowi, dzięki niemu przestałam pisać na czatach i mam święty spokój :)
I z tego co widzę, nie tylko mnie zachęcił do takiego działania ... kiedyś tętniące życiem G1 przestało istnieć ... brawo Herhor :D

Kochajcie swoje wpisy...tak szybko odchodzą...:)

jery75
11.05.2022, 13:38
„- Mówimy, jak zawsze różnymi językami – powiedział Woland. – Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda?”

G0514
11.05.2022, 13:50
Kochajcie swoje wpisy...tak szybko odchodzą...:)

„- Mówimy, jak zawsze różnymi językami – powiedział Woland. – Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda?”

I klasyk :) ...
"Kto się złym czuje, tego zarzut wzruszy;
Cienia się swego boi hipokryta,
Gdy go wewnętrzne przeświadczenie głuszy;
Ubezpieczona w niewinności swojej,
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi."

Kfiatek6
11.05.2022, 14:09
Tak udało mi się zebrać wystarczającą ilość pisanek na to co chciałam kupić. Tylko co z tego, skoro tego nie mogłam zrobić? Chodzi oczywiście o zablokowaną Zoe - w zasadzie jedyne wartościowe coś. Oczywiście wydarzenie się skończyło, to sprawa (tak jak z cudownym zimowym domem mieszkalnym podczas ostatniego zimowego wydarzenia) została zamieciona pod dywan.

devilek36
11.05.2022, 18:14
A mnie osobiście te kłódki pojawiające się z każdym eventem coraz częściej bardzo się podobają - nie gnam aby zdobyć surowiec eventowy bo po co?, spokojnie sobie szlifuje lvl, a to co się podczas eventu pojawia to i tak już mamy więc czy będzie o jedno więcej czy mniej to i tak już mamy:)) Szkoda tylko, że w tym evencie był exp x2 tylko, wolałbym jak wpadało z węża 5kk i lvl raz dwa wpadał:))

majsterpaulek60
11.05.2022, 19:16
chciałbym poznać charakter Penelopy bo jaki trza mieć samopoczucie wiedząc ze gra jest fatalna ciągle coś nawala i pytać sie jak Wam poszło co za cynizm

YolaWe
11.05.2022, 20:51
zawracanie gitary,gracze musza grac na hakerskim kliencie,nie wstyd wam?

AdamJoz
12.05.2022, 08:24
Jest coraz gorzej... gra zrobiła się monotonna i nudna.

Philips321
12.05.2022, 12:51
Ja bym raczej napisał nudna , nudna, nudna, monotonna i czasem monotonnie nudna :D

pretor29
12.05.2022, 14:53
zaraz bedzie tekst dziekujem yza opinie przedstawimy je developerom ... i na tym koniec za miesiac znowu event koiuj wklej i nic nowego...

kundo2015
12.05.2022, 19:31
event jak event - to co chciałem kupić ...upa zablokowane - chodzi o ZOE - czy to ktoś w BB testuje?
ja twierdze że nie - stad takie wpadki

danol148
13.05.2022, 21:39
bebe co będzie z blokadą ZOE ?

horis
14.05.2022, 15:09
Szanowni współgracze, jeśli liczycie na BB Penelope, to się przeliczycie, jeśli już to odpowiedź prędzej można uzyskać od BB z niemieckojęzycznej wersji TSO.

BB Penelopa niestety podanych informacji przez tamtych BB graczom tutaj nie przekaże i nie przetłumaczy- to takie długoterminowe moje obserwacje

majsterpaulek60
14.05.2022, 22:18
Szanowni współgracze, jeśli liczycie na BB Penelope, to się przeliczycie, jeśli już to odpowiedź prędzej można uzyskać od BB z niemieckojęzycznej wersji TSO.

BB Penelopa niestety podanych informacji przez tamtych BB graczom tutaj nie przekaże i nie przetłumaczy- to takie długoterminowe moje obserwacje

to jeżeli masz jakąś wiadomość to poprosilibyśmy o info bardzo byś nas na pewno ucieszył a ciekawe co by wtedy napisała nasza droga Penelopa

Aruzus
17.05.2022, 20:40
Cieszę się, że udało Ci się kupić co zaplanowałaś.

Przykro mi, że Zoe była zablokowana. Mam nadzieję, że podczas kolejnego wydarzenia zdobędziesz wszystko, co sobie wymarzysz.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

PENELOPA, gratki za 6k postów na forum ale szkoda że ten ''jubileuszowy'' jest laniem letniej wody, przecież Kfiatek napisał że w zasadzie JEDYNIE wartościowa była dla niej ZOE, a jej nie kupiła przez niezdarność BB, a Ty cieszysz się że kupiła wszystko co chciała?? ;););)

no ale graty za jubileusz i czytaj uważniej co ludziom na sercu i wątrobie leży, to odpowiedzi będą mniej zabawne bo często to jest na zasadzie: wiem że czesio umarł, no ale cieszę się że w trumience dobrze wyszedł na zdjęciu :D:D

BB_Penelopa
18.05.2022, 13:43
Tak udało mi się zebrać wystarczającą ilość pisanek na to co chciałam kupić. Tylko co z tego, skoro tego nie mogłam zrobić? Chodzi oczywiście o zablokowaną Zoe - w zasadzie jedyne wartościowe coś. Oczywiście wydarzenie się skończyło, to sprawa (tak jak z cudownym zimowym domem mieszkalnym podczas ostatniego zimowego wydarzenia) została zamieciona pod dywan.

Mam nadzieję, że podczas kolejnego wydarzenia zdobędziesz wszystko, co tylko sobie wymarzysz.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
18.05.2022, 13:47
czemu u mnie była zablokowana zoe ? i nie tylko u mnie ludzie na różnych lvl mieli poblokowana a inni nie ?

Hej Justa!

Problem z zakupem Specjalisty był znany i dotyczył wszystkich Graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Stary_Niedźwiedź
18.05.2022, 14:10
Hej Justa!

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i dotyczył wszystkich Graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Hę...???:confused:
Ale jak? Przecież sklepu świątecznego nie ma już u kupca...:rolleyes:
Czy Penelopa jest botem...?
Czo tu się dzieje?

pretor29
18.05.2022, 16:32
Hej Justa!

Problem z zakupem Specjalisty jest nam znany i dotyczył wszystkich Graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

podczas najblizszej ? mozliwe? czyli kiedy ? moze za rok ... do tej pory wam sie nie udalo tak prostej rzeczy zrobic w takim gronie specjalistow? dale jrozwijajcie ta gre jak ja rozwijacie :D idzie wam to swietnie.... co widac po ilosci graczy

BB_Penelopa
18.05.2022, 18:51
Hę...???:confused:
Ale jak?
Czo tu się dzieje?

Hej Niedźwiedziu!

Miałam na myśli to, że postaramy się, aby w kolejnych wydarzeniach takie błędy się nie pojawiały. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa