Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 06.04.2022 - Dyskusja
BB_Penelopa
05.04.2022, 16:21
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48272) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pknszejk
05.04.2022, 17:39
czyli nic nie zrobione, nadal się będzie 20 min ładowało i "mroziło" :P
DukeNukem-PL
05.04.2022, 18:04
Dzień dobry.
Cytuję z anonsu o zmianach:
" ZMIANY & USPRAWNIENIA
Premie: Nie można już ubiegać się o kolejną Prestiżową Premię Dla Znajomego, zanim pierwsza nie zacznie obowiązywać."
Kto to tłumaczył z niemieckiego na polski? Halo.
Chyba powinno być: "... zanim pierwsza przestanie 'obowiązywać' lub || 'być aktywna'."
Dobranoc.
Nadal nie zalicza osiągnięć w przypadku przygody zakazane eksperymenty. Przechodzi się samymi żółnierzami w pojedynkę i nie dostaje się hołdu. Kiedy zostanie naprawiony ten bug. Zgłaszałem kilka razy w helpdesku, bez rezultatu :( Aha no i przyda się też masowe wysyłanie odkrywców na poszukiwania.
Tu już nawet nie ma kto napisać choćby cokolwiek. Żenada z tymi poprawkami.
MarSzal71
06.04.2022, 08:17
czy tak trudno taką informację umieścić dwa dni wcześniej .............. po raz kolejny o wyłączeniu serwerów dowiadujemy się kilka godzin przed faktem ........
DukeNukem-PL
06.04.2022, 08:33
czy tak trudno taką informację umieścić dwa dni wcześniej .............. po raz kolejny o wyłączeniu serwerów dowiadujemy się kilka godzin przed faktem ........
Raczej kilkanaście godzin, a dokładniej to więcej niż 16 godzin przed aktualizacją. Moim zdaniem wcale nie tak mało.
Update powinny iść w nocy, a nie jak gra chociaż kilka osób, czyli w szczycie :)
BB_Penelopa
06.04.2022, 11:41
Hej MarSzal71,
informacja na temat aktualizacji zawsze podawana jest w dniu poprzedzającym przerwę. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
jarekpolak1
06.04.2022, 15:36
Czy Wy nadal nie rozumiecie że te nasze polskie g8wniane TSO jest uzależnione od niemieckiego....to Oni podejmują decyzje ...aktualizacje o ktorych nie informują naszych "wsiochów"z TSO, wiec jak mogą Nas graczy nasi polscy administrtorzy informować wcześniej?Penelopa jak już pisałęm wcześniej jako pierwsza powinna poniesc konsekwencje swojej niesubordynacji i wywalić ją na zbity pysk za te kłamstwa i udawanie Community Managera ...co to za menago co ie ma pojęcia co się dzieje po stronie graczy lub po stronie serwisu?
.....a kiedy naprawicie ekspedycje????????
Kiedy będzie naprawiony błąd, który powoduje "magiczną zamianę" surowca "Dodaj do dowolnego złoża" w "Dodaj zasób: Drewno z drzewa iglastego"?
kiedy będzie naprawione targowisko gildii? w którym dziesięcioleciu XXI wieku?
zjadaczasu
07.04.2022, 00:09
Sprawdziłam
Generalicja nareszcie działa jak należy.
Czas pierwszego wgrywania mapy głównej trochę trwa, ale jest to czas do zniesienia. Później nie ma denerwujących przestojów i wszystko działa w miarę płynnie.
Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem.
Jeszcze jest sporo do uzyskania pełnej płynności, ale już można grać bez nerwów.
Oby nie spinkolili po wgraniu eventu i oby naprawy szły nadal w tym kierunku to będzie ok.
MarSzal71
07.04.2022, 08:55
Hej MarSzal71,
informacja na temat aktualizacji zawsze podawana jest w dniu poprzedzającym przerwę. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wiem kiedy jest podawana - moim zdaniem za późno - nie każdy loguje się kilka razy dziennie do tej gierki
BB_Penelopa głodna chyba byłaś bo literkę zjadłaś :)
"apraszamy do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami > TUTAJ <"
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48272
pretor29
07.04.2022, 12:29
"Nie można już ubiegać się o kolejną Prestiżową Premię Dla Znajomego, zanim pierwsza nie zacznie obowiązywać."
tego zdania juz nie szlo napisac po polsku?
BB_Penelopa
07.04.2022, 13:23
Sprawdziłam
Generalicja nareszcie działa jak należy.
Czas pierwszego wgrywania mapy głównej trochę trwa, ale jest to czas do zniesienia. Później nie ma denerwujących przestojów i wszystko działa w miarę płynnie.
Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem.
Jeszcze jest sporo do uzyskania pełnej płynności, ale już można grać bez nerwów.
Oby nie spinkolili po wgraniu eventu i oby naprawy szły nadal w tym kierunku to będzie ok.
Hej Zjadaczaszu!
Dziękuję za opinię! Bardzo mnie cieszy, że widzisz nasze starania.:)
Pozdrawiam,
BB_penelopa
..."Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem. "...
Z tym się nie zgodzę, wysyłanie odkrywców nadal jest koszmarnie wolne. A nawet jest gorzej niż przed konserwą. Wysłanie ponad 100 odkrywców poza eventem mija się z celem, to strata czasu
Dodam, że gram na różnych komputerach i na każdym działa tak samo wolno.
Główny problem Unity to beznadziejnie wolna gra. I na tym problemie powinni się skupić.
Stary_Niedźwiedź
07.04.2022, 20:08
@Penelopa
A kiedy zostanie naprowiona umiejetnosc Krzepka Lopata dla Odkrywcow i kiedy Przestraszony Odkrywca zacznie przynosic 4x lupow z poszukiwan skarbow??? Przstraszony Odkrywca nie dziala jak to jest w opisie. Kilku kupilem za klejnoty. Sprawa zgloszona do supportu. Oczywiscie odpowiedz brzmiala standardowo - dziekujemy za zgloszenie, ktos sie tym zajmie... Tia...
Zwrot klejnotow nie wchodzi w rachube. Ewent sie zbliza i oczywiscie bede w plecy z surowcami ktore Przestraszony moglby przyniesc (nie wspomne o tej nieszczesnej krzepkiej lopacie)...
zjadaczasu
07.04.2022, 21:16
..."Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem. "...
Z tym się nie zgodzę, wysyłanie odkrywców nadal jest koszmarnie wolne. A nawet jest gorzej niż przed konserwą. Wysłanie ponad 100 odkrywców poza eventem mija się z celem, to strata czasu
Dodam, że gram na różnych komputerach i na każdym działa tak samo wolno.
Główny problem Unity to beznadziejnie wolna gra. I na tym problemie powinni się skupić.
wysłanie 50 odkrywców zajęło mi 5 minut,
czas porównywalny
pomijając fakt kompletnej straty czasu, bo zbiorcze wysyłanie już dawno powinno być w czasie grania na premce
BB_Penelopa
08.04.2022, 14:05
@Penelopa
A kiedy zostanie naprowiona umiejetnosc Krzepka Lopata dla Odkrywcow i kiedy Przestraszony Odkrywca zacznie przynosic 4x lupow z poszukiwan skarbow??? Przstraszony Odkrywca nie dziala jak to jest w opisie. Kilku kupilem za klejnoty. Sprawa zgloszona do supportu. Oczywiscie odpowiedz brzmiala standardowo - dziekujemy za zgloszenie, ktos sie tym zajmie... Tia...
Zwrot klejnotow nie wchodzi w rachube. Ewent sie zbliza i oczywiscie bede w plecy z surowcami ktore Przestraszony moglby przyniesc (nie wspomne o tej nieszczesnej krzepkiej lopacie)...
Niedźwiedziu, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Mam nadzieję, że podczas jednej z nadchodzących aktualizacji.
Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa
Niedźwiedziu, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Mam nadzieję, że podczas jednej z nadchodzących aktualizacji.
Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa
wielki szacunak graczy dla Penelopy za te słowa, napisała prawdę i ma 100% racji, trochę to trwało ale się udało :D :D :D
pozdrówka ;)
Jeżeli o mnie chodzi, to aż tak bym nie przesadzała z tą wielką radością :)
Ale na pewno jest to malutki kroczek w dobrym kierunku :)
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma jeszcze pamiętnika, na niemieckim forum wisi już sobie od jakiegoś czasu :)
Edit: No i wykrakałam :D
Jeżeli o mnie chodzi, to aż tak bym nie przesadzała z tą wielką radością :)
Ale na pewno jest to malutki kroczek w dobrym kierunku :)
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma jeszcze pamiętnika, na niemieckim forum wisi już sobie od jakiegoś czasu :)
już jest ;)