PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 06.04.2022 - Dyskusja

BB_Penelopa
05.04.2022, 16:21
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48272) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pknszejk
05.04.2022, 17:39
czyli nic nie zrobione, nadal się będzie 20 min ładowało i "mroziło" :P

DukeNukem-PL
05.04.2022, 18:04
Dzień dobry.

Cytuję z anonsu o zmianach:
" ZMIANY & USPRAWNIENIA

Premie: Nie można już ubiegać się o kolejną Prestiżową Premię Dla Znajomego, zanim pierwsza nie zacznie obowiązywać."

Kto to tłumaczył z niemieckiego na polski? Halo.

Chyba powinno być: "... zanim pierwsza przestanie 'obowiązywać' lub || 'być aktywna'."

Dobranoc.

zaglada
05.04.2022, 18:12
Nadal nie zalicza osiągnięć w przypadku przygody zakazane eksperymenty. Przechodzi się samymi żółnierzami w pojedynkę i nie dostaje się hołdu. Kiedy zostanie naprawiony ten bug. Zgłaszałem kilka razy w helpdesku, bez rezultatu :( Aha no i przyda się też masowe wysyłanie odkrywców na poszukiwania.

Kocur34
06.04.2022, 08:09
Tu już nawet nie ma kto napisać choćby cokolwiek. Żenada z tymi poprawkami.

MarSzal71
06.04.2022, 08:17
czy tak trudno taką informację umieścić dwa dni wcześniej .............. po raz kolejny o wyłączeniu serwerów dowiadujemy się kilka godzin przed faktem ........

DukeNukem-PL
06.04.2022, 08:33
czy tak trudno taką informację umieścić dwa dni wcześniej .............. po raz kolejny o wyłączeniu serwerów dowiadujemy się kilka godzin przed faktem ........

Raczej kilkanaście godzin, a dokładniej to więcej niż 16 godzin przed aktualizacją. Moim zdaniem wcale nie tak mało.

zaglada
06.04.2022, 09:40
Update powinny iść w nocy, a nie jak gra chociaż kilka osób, czyli w szczycie :)

BB_Penelopa
06.04.2022, 11:41

Hej MarSzal71,

informacja na temat aktualizacji zawsze podawana jest w dniu poprzedzającym przerwę. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

jarekpolak1
06.04.2022, 15:36
Czy Wy nadal nie rozumiecie że te nasze polskie g8wniane TSO jest uzależnione od niemieckiego....to Oni podejmują decyzje ...aktualizacje o ktorych nie informują naszych "wsiochów"z TSO, wiec jak mogą Nas graczy nasi polscy administrtorzy informować wcześniej?Penelopa jak już pisałęm wcześniej jako pierwsza powinna poniesc konsekwencje swojej niesubordynacji i wywalić ją na zbity pysk za te kłamstwa i udawanie Community Managera ...co to za menago co ie ma pojęcia co się dzieje po stronie graczy lub po stronie serwisu?

mirq59
06.04.2022, 16:08
.....a kiedy naprawicie ekspedycje????????

Anomit
06.04.2022, 20:19
Kiedy będzie naprawiony błąd, który powoduje "magiczną zamianę" surowca "Dodaj do dowolnego złoża" w "Dodaj zasób: Drewno z drzewa iglastego"?

horis
06.04.2022, 20:59
kiedy będzie naprawione targowisko gildii? w którym dziesięcioleciu XXI wieku?

zjadaczasu
07.04.2022, 00:09
Sprawdziłam
Generalicja nareszcie działa jak należy.
Czas pierwszego wgrywania mapy głównej trochę trwa, ale jest to czas do zniesienia. Później nie ma denerwujących przestojów i wszystko działa w miarę płynnie.
Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem.
Jeszcze jest sporo do uzyskania pełnej płynności, ale już można grać bez nerwów.
Oby nie spinkolili po wgraniu eventu i oby naprawy szły nadal w tym kierunku to będzie ok.

MarSzal71
07.04.2022, 08:55
Hej MarSzal71,

informacja na temat aktualizacji zawsze podawana jest w dniu poprzedzającym przerwę. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

wiem kiedy jest podawana - moim zdaniem za późno - nie każdy loguje się kilka razy dziennie do tej gierki

Priapos
07.04.2022, 10:15
BB_Penelopa głodna chyba byłaś bo literkę zjadłaś :)

"apraszamy do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami > TUTAJ <"
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48272

pretor29
07.04.2022, 12:29
"Nie można już ubiegać się o kolejną Prestiżową Premię Dla Znajomego, zanim pierwsza nie zacznie obowiązywać."

tego zdania juz nie szlo napisac po polsku?

BB_Penelopa
07.04.2022, 13:23
Sprawdziłam
Generalicja nareszcie działa jak należy.
Czas pierwszego wgrywania mapy głównej trochę trwa, ale jest to czas do zniesienia. Później nie ma denerwujących przestojów i wszystko działa w miarę płynnie.
Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem.
Jeszcze jest sporo do uzyskania pełnej płynności, ale już można grać bez nerwów.
Oby nie spinkolili po wgraniu eventu i oby naprawy szły nadal w tym kierunku to będzie ok.

Hej Zjadaczaszu!

Dziękuję za opinię! Bardzo mnie cieszy, że widzisz nasze starania.:)

Pozdrawiam,
BB_penelopa

Alekin
07.04.2022, 14:20
..."Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem. "...

Z tym się nie zgodzę, wysyłanie odkrywców nadal jest koszmarnie wolne. A nawet jest gorzej niż przed konserwą. Wysłanie ponad 100 odkrywców poza eventem mija się z celem, to strata czasu
Dodam, że gram na różnych komputerach i na każdym działa tak samo wolno.

Główny problem Unity to beznadziejnie wolna gra. I na tym problemie powinni się skupić.

Stary_Niedźwiedź
07.04.2022, 20:08
@Penelopa
A kiedy zostanie naprowiona umiejetnosc Krzepka Lopata dla Odkrywcow i kiedy Przestraszony Odkrywca zacznie przynosic 4x lupow z poszukiwan skarbow??? Przstraszony Odkrywca nie dziala jak to jest w opisie. Kilku kupilem za klejnoty. Sprawa zgloszona do supportu. Oczywiscie odpowiedz brzmiala standardowo - dziekujemy za zgloszenie, ktos sie tym zajmie... Tia...
Zwrot klejnotow nie wchodzi w rachube. Ewent sie zbliza i oczywiscie bede w plecy z surowcami ktore Przestraszony moglby przyniesc (nie wspomne o tej nieszczesnej krzepkiej lopacie)...

zjadaczasu
07.04.2022, 21:16
..."Odkrywcy wyruszają w czasie porównywalnym z clientem. "...

Z tym się nie zgodzę, wysyłanie odkrywców nadal jest koszmarnie wolne. A nawet jest gorzej niż przed konserwą. Wysłanie ponad 100 odkrywców poza eventem mija się z celem, to strata czasu
Dodam, że gram na różnych komputerach i na każdym działa tak samo wolno.

Główny problem Unity to beznadziejnie wolna gra. I na tym problemie powinni się skupić.

wysłanie 50 odkrywców zajęło mi 5 minut,
czas porównywalny
pomijając fakt kompletnej straty czasu, bo zbiorcze wysyłanie już dawno powinno być w czasie grania na premce

BB_Penelopa
08.04.2022, 14:05
@Penelopa
A kiedy zostanie naprowiona umiejetnosc Krzepka Lopata dla Odkrywcow i kiedy Przestraszony Odkrywca zacznie przynosic 4x lupow z poszukiwan skarbow??? Przstraszony Odkrywca nie dziala jak to jest w opisie. Kilku kupilem za klejnoty. Sprawa zgloszona do supportu. Oczywiscie odpowiedz brzmiala standardowo - dziekujemy za zgloszenie, ktos sie tym zajmie... Tia...
Zwrot klejnotow nie wchodzi w rachube. Ewent sie zbliza i oczywiscie bede w plecy z surowcami ktore Przestraszony moglby przyniesc (nie wspomne o tej nieszczesnej krzepkiej lopacie)...

Niedźwiedziu, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Mam nadzieję, że podczas jednej z nadchodzących aktualizacji.

Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa

Aruzus
08.04.2022, 15:23
Niedźwiedziu, niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Mam nadzieję, że podczas jednej z nadchodzących aktualizacji.

Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa

wielki szacunak graczy dla Penelopy za te słowa, napisała prawdę i ma 100% racji, trochę to trwało ale się udało :D :D :D
pozdrówka ;)

G0514
08.04.2022, 15:33
Jeżeli o mnie chodzi, to aż tak bym nie przesadzała z tą wielką radością :)
Ale na pewno jest to malutki kroczek w dobrym kierunku :)
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma jeszcze pamiętnika, na niemieckim forum wisi już sobie od jakiegoś czasu :)
Edit: No i wykrakałam :D

Aruzus
08.04.2022, 15:34
Jeżeli o mnie chodzi, to aż tak bym nie przesadzała z tą wielką radością :)
Ale na pewno jest to malutki kroczek w dobrym kierunku :)
Swoją drogą ciekawe dlaczego nie ma jeszcze pamiętnika, na niemieckim forum wisi już sobie od jakiegoś czasu :)

już jest ;)