PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 09.02.2022 - Dyskusja

BB_Penelopa
01.02.2022, 16:53
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48200) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
01.02.2022, 17:49
czy tym razem tez bedzie tyle bledow i pomylek co przy ostatnim evencie? czy w koncu cos zrobicie porzadnie zanim to wgracie?

Nata_Kata
01.02.2022, 19:01
tunel miłości
produkuje z 10 monet i 10 nasion oleistych - aż 1 wędlinę
czy ktoś nie ma rozumu żeby wprowadzać do gry budynek który z cennych zasobów produkować coś tak bezużytecznego jak wędlina

poza tym event nie będzie proponował nic innego - no może hołdem dla tytanu

brak jakichkolwiek rozwiązań dających możliwość dalszego ulepszania kolejnych budynków za olej lub tokeny

Adam_86
01.02.2022, 20:55
kiedy w koncu naprawicie wyprawy!!!

Alekin
01.02.2022, 21:28
Poprawiacie nieistotne błędy, a nie to czego gracze oczekują.
BB_Penelopa, która z tych zmian sprawi, że gra będzie działała tak sprawnie i szybko jak przed Unity??

maksek
01.02.2022, 22:29
Witam :))
nie piszę często postów , być może jest to pierwszy , ale może ktoś się zastanowi nad problemem zadań w poszukiwaczu. Po raz kolejny miałem zadanie z ekspedycją i postanowiłem je zrobić - i co ? Nie jest możliwe , gdy nie można zmienić kolejności atakujących wojów , a jest to bardzo ważne , nie można odwołać generała jak już ruszy do ataku , może i co jeszcze , ale dałem spokój . Straciłem "trochę" woja i się wycofałem .
Czy może mi ktoś odpowiedzieć po co i dla kogo ,są zadania w poszukiwaczu których nie można zrobić.
Pozdrawiam

majsterpaulek60
01.02.2022, 22:57
ale takie kłopoty bywają też na zwykłych przygodach gdy robię drwala to często wywala mnie a na przygodach kooperacyjnych trza uważać na wysyłanie generałów bo często idą inni generałowie niz ci co chce wysłać ciekawe czy ten błąd naprawią

devilek36
01.02.2022, 22:58
Witam. No jasne kulę śnieżną w pierwszej kolejności naprawiacie, zapewne dla dobra graczy, a świąteczne piekarnie i premia ciasteczka z mlekiem nie działają tak jak powinny i to pewnie będziecie naprawiać 6 miesięcy, 3 zajmie analiza, a drugie 3 tzw. naprawa - super po prostu, same bzdury przyniesie ta kolejna aktualizacja, która zapewne doda kolejne błędy, szkoda pisać, bo i tak nikt nie bierze sugestii graczy pod uwagę. Pozdrawiam

devilek36
01.02.2022, 23:01
Proponuję odznaczyć to zadanie, żebyś nie musiał ich robić w ramach poszukiwacza - ekspedycji. No ale zadanko ze złożem marmuru możesz spotkać, no ale bądź dobrej myśli, planują to naprawić, a ciekawe co innego siądzie :))

pknszejk
02.02.2022, 05:12
jest tyle błędów, ale najpoważniejszy to że gra "wypala" procesor -- u mnie od 25do nawet 45% zużycia procesorora tylko dla gry. nie wiem gdzie jest problem ale to jest główna przyczyna że odechciewa się grać :( . Mam cichą nadziję że to po aktualizacji 09,02 się zmieni na plus
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych :)

sachtel
02.02.2022, 09:24
Budynki: Naprawiono błąd, który powodował nieprawidłowe obliczanie czasu odnowienia budynków kulturalnych
Co to są budynki kulturalne?

Witaj,

chodzi o Obiekty kultury. Takie jak na przykład Boisko Treningowe. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

myrex
02.02.2022, 09:35
....a targowisko gildii dalej nieczynne -czy to z racji covidowego dystansu?

palitoso
02.02.2022, 11:01
Zróbcie wreszcie coś żeby szybciej można wysyłać odkrywców, dlaczego przy kopalniach i introligatorze nie ma jak kiedyś ile pozostało surowców do końca i czas do zakończenia produkcji ksiąg.

wojtex113
02.02.2022, 11:12
Witam :))
nie piszę często postów , być może jest to pierwszy , ale może ktoś się zastanowi nad problemem zadań w poszukiwaczu. Po raz kolejny miałem zadanie z ekspedycją i postanowiłem je zrobić - i co ? Nie jest możliwe , gdy nie można zmienić kolejności atakujących wojów , a jest to bardzo ważne , nie można odwołać generała jak już ruszy do ataku , może i co jeszcze , ale dałem spokój . Straciłem "trochę" woja i się wycofałem .
Czy może mi ktoś odpowiedzieć po co i dla kogo ,są zadania w poszukiwaczu których nie można zrobić.
Pozdrawiam
W lewym dolnym rogu masz koło zębate które włącza i wyłącza zadania z ekspedycji w poszukiwaczu. Jak jest przekreślone na czerwone nie ma zadań z ekspedycji.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ef18253bc8f.jpg (https://naforum.zapodaj.net/1ef18253bc8f.jpg.html)

Wojcieszkowo
02.02.2022, 11:44
Mam nadzieję że podczas najbliższych aktualizacji zostanie naprawiony błąd z premią ołowiane żołnierzyki (premia według opisów w grze i pamiętniku dewelopera ma trwać 24h a realnie mamy 6h) , niezgodność jest również z ulepszeniem cudownego zimowego domu, ulepszenie z 7 poziomu miało kosztować 1k a faktycznie jest 4,5k, wypada być słownym.

Acoma
02.02.2022, 14:04
A może problemem masy postów jest ciągłe nieumieszczenie opcji automatycznego realizowania - zrzucania - zdobytych zasobów przez poszukiwaczy do gwiazdy / magazynu, z ewentualną JEDNA wiadomością będącą podsumowaniem zdobytych surowców?

Takie ciągłe odbierane poczty składającej się z kilkuset podobnych komunikatów jest dość męczące, tak samo jak brak możliwości wysyłki hurtowej poszukiwaczy - co o dziwo jest już możliwe przy wysyłaniu na przygody wprost z gwiazdy.
Czy nie można by było dodać jednej opcji w głównym menu zatytułowanym na przykład 'WYŚLIJ POSZUKIWACZY'?

Anakinkris
02.02.2022, 14:14
Odświeżanie strefy: ULEPSZENIE NIE UPRZEJMUJE SIĘ KONTAKTÓW ZE SPRAWĄ SEKCJI. może ktoś wyjasni o co chodzi a czególnie "uprzejmuje"

krajan88
02.02.2022, 14:48
Za dużo to nie poprawiacie...

pretor29
02.02.2022, 14:58
ę
czy ktoś nie ma rozumu żeby wprowadzać do gry budynek który z cennych zasobów produkować coś tak bezużytecznego jak wędlina

tak wlasnie do tego podchodza

BB_Penelopa
03.02.2022, 13:21
Odświeżanie strefy: ULEPSZENIE NIE UPRZEJMUJE SIĘ KONTAKTÓW ZE SPRAWĄ SEKCJI. może ktoś wyjasni o co chodzi a czególnie "uprzejmuje"

Poproszę o zrzut ekranu. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Rysa33
03.02.2022, 21:04
Witam! Dlaczego stoiska z przekąskami nie działaja?

Anakinkris
04.02.2022, 09:02
Nowe Wydarzenie: Podczas tego do gry zostanie wdrożone Wydarzenie Walentynkowe. Wydarzenie rozpocznie się 14 lutego 2022 roku
Skrzynka grze : Poprawiono w polach dla graczy, którzy mają mieć pierwszą wiadomość w skrzynce.
Odświeżanie strefy: ULEPSZENIE NIE UPRZEJMUJE SIĘ KONTAKTÓW ZE SPRAWĄ SEKCJI.
Status Online: Status zostaje podświetlony, kiedy przyjaciel/członek gildii jest online.

SimeonGoro
04.02.2022, 18:14
Nie ma sensu tracić czasu na pisanie próśb i zażaleń. I tak wszystko trafia do kosza (chociaż to dobrze działa) i nikt się tym nie przejmuje. Wielokrotnie, przy różnych okazjach pisze o tym wiele osób ale BB ma to w zadzie :) nie umieją naprawić tego co skopali, a pisać od nowa nie opłaca im się. I mamy błędne koło: chcą kasę zarabiać na klejkach ze sklepu ale nikt nie jest za bardzo zainteresowany ich kupnem przez źle działającą grę. To powoduje brak $$ na koncie potrzebnych na opłacenie programistów i naprawienie gry.
Nic się nie zmieni w najbliższych miesiącach poza próbą naciągnięcia nas na kupno klejek ze sklepu :)

delfinek226
05.02.2022, 04:41
"Interfejs Użytkownika: Status online znajomych i członków gildii jest teraz ponownie wyświetlany"
Bardzo interesuje mnie, czy ja źle rozumuję, czy to zdanie jest mylnie wpisane, bo ja przez to rozumiem,że na unity,którego nie cierpię, powinnam widzieć kto gra w gildii i w znajomych,czyli zielona kropka,a ja w dalszym ciągu nikogo nie widzę,kropka jest tylko przy mnie. Kto mi wytłumaczy, bo może ja się mylę???!!!

G0514
05.02.2022, 07:16
Postaram się wytłumaczyć :) ... to jest zapowiedź, zmiany mają nastąpić po konserwacji 9 lutego.
BB/Ubi chyba od zawsze ma taki styl pisania o zmianach w grze jakby się już dokonały przez samo napisanie o nich :)
A co z tego wyjdzie to się dopiero okaże po konserwacji :D

majsterpaulek60
05.02.2022, 13:07
Postaram się wytłumaczyć :) ... to jest zapowiedź, zmiany mają nastąpić po konserwacji 9 lutego.
BB/Ubi chyba od zawsze ma taki styl pisania o zmianach w grze jakby się już dokonały przez samo napisanie o nich :)
A co z tego wyjdzie to się dopiero okaże po konserwacji :D

albo tak może to wyglądać postaramy się to naprawić robiliśmy co w naszej mocy ale się nie udało grajcie dalej

Zee4c
05.02.2022, 13:22
haha i zamordowali gre na calym swiecie ;D 500 errro - ciekawe ilu osobom bedzie sie chcialo opera VPN instalowac dla tso specjlanie ;DD

Stary_Niedźwiedź
05.02.2022, 15:08
albo tak może to wyglądać postaramy się to naprawić robiliśmy co w naszej mocy ale się nie udało grajcie dalej

Wedlug mnie, jednym z powodow takiej sytuacji, jestesmy my sami gracze. To nie dotyczy tylko i wylacznie TSO. Raczej to szerszy problem na rynku gier. Zwrocie uwage ze tworcy niezalezni (indie) wypuszaja gry gdzie ich oceny na np steamie sa co najmniej pozywtyne. Tak sie dzieje ze ci tworcy robia gry z pasja i z mysla o tym by dac nam, graczom, rozrywke. Duze korpo jak Ubi, EA, Take 2, Activision Blizzard (to sie moze zmieni po ich aneksji przes M$) i reszta, odpowiadaja przez inwestorami i ich glownym zadaniem jest zarabianie pieniedzy. Gra schodzi na drugi plan. Mikrotransakcje, loot boxy, teraz nft (wtf???) - to wszystko jest wrzucane do gier aby wypompowac z nas jak najwiecej kasy. Zeby cos sie zmienilo, my gracze musimy cos z tym zrobic. Jak? Glosujcie portfelem. Myslicie ze EA robiloby CTRL+C / CTRL+V Fify gdyby ludzie nie kupowali jej i tych durnych kart?

Nie kupujcie klejnotow, loot boxow, nie pozwalacje aby tworcy gier szli jak najmniejsza linia oporu. Jakosc TSO po czesci nie zalezy od BB tylko od nas tez. Jak pokazecie srodkowy palec poprzez nie wplacanie grosza na ich konto, moze zaczna sluchac tego co mamy do powiedzenia. A jesli nie i gra padnie? Cóż, jest wiele innych form rozrywek.

Takie jest moje zdanie. Wiem ze troche off topic ale coz...

Przepraszam za brak polskich znakow.

sparkz
05.02.2022, 15:30
Jakosc TSO po czesci nie zalezy od BB tylko od nas tez.[/COLOR][/SIZE]

Nie wiem czy od 'nas', ale z cala pewnoscia od tej czesci graczy ktora nie ma zadnych standardow i oczekiwan.

W grze nie ma nowego contentu od ponad 4 lat, mija ponad pol roku od czasu gdy w ramach 'naprawiania' dostepu do gry wprowadzili wersje ktora 80% graczy nie dziala, po czym sklamali ze nie ma powrotu do starej, co graczom udalo sie, dosc prostymi metodami, obejsc w 1-2 tygodnie.

A mimo to na forach dalej masz desperatow ktorzy za wszelka cene probuja sie zalogowac i jecza ze nie moga, bo do nich jeszcze nie dotarlo ze BB sie bardzo stara zeby nie mogli.

Gdyby ludzie tutaj odczuwali na jakims sensownym poziomie wlasna godnosc konsumenta to juz z 3-4 lata tej gry by nie bylo, i Ubi dla calkiem sporej rzeszy graczy byloby skreslone na nastepna dekade.

hzonszcz
05.02.2022, 18:19
"Interfejs Użytkownika: Status online znajomych i członków gildii jest teraz ponownie wyświetlany"
Bardzo interesuje mnie, czy ja źle rozumuję, czy to zdanie jest mylnie wpisane, bo ja przez to rozumiem,że na unity,którego nie cierpię, powinnam widzieć kto gra w gildii i w znajomych,czyli zielona kropka,a ja w dalszym ciągu nikogo nie widzę,kropka jest tylko przy mnie. Kto mi wytłumaczy, bo może ja się mylę???!!!

Jeśli ktoś nie ma kompetencji, a w tym przypadku nie zna języka, to tłumaczy przez google translatora i wygląda to jak wygląda. Przecież to u tej persony standard, że w taki sposób "przetłumaczone" są informacje z Niemiec.

Glavo
05.02.2022, 23:32
Jeśli ktoś nie ma kompetencji, a w tym przypadku nie zna języka, to tłumaczy przez google translatora i wygląda to jak wygląda. Przecież to u tej persony standard, że w taki sposób "przetłumaczone" są informacje z Niemiec.

Odezwał się kompetentny lingwista. Miliony ludzi korzystają z translatora, w czym problem? Ach tak... zrozumieć...

Stary_Niedźwiedź
06.02.2022, 12:32
Zastanow sie ile trwałoby Twoje zatrudnienie w jakiejs normalnej firmie, jesli jedyne co by Ci zlecano to przetlumaczenie prostego tekstu, a nawet tego nie potrafilbys zrobic bez translatora.

Mowa nie o sprzataczce ktorej do zmywania podlogi jezyk jest niepotrzebny, tylko kurna kims kto jest Community Managerem ...

Nie chcę się za bardzo wymądrzać, ale czy to nie jest tak że Penelopa, mimo że jest Community Managerem, nie pracuje w charakterze wolontariatu? Nie jest zatrudniona przez BB...? Podobnie jak z modami? Pytam, nie stwierdzam. Tu chyba tylko Penelopa może rzucić światło na ten temat...

pretor29
06.02.2022, 16:17
padłem

BB_Penelopa
07.02.2022, 19:20

Witam serdecznie,

Zmiany, które są opisane wejdą do gry 9 lutego po aktualizacji. W dniu jutrzejszym podam dokładne ramy czasowe.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
07.02.2022, 19:23

Delfinku Kochany,

Według planu, w dniu jutrzejszym po aktualizacji, będziesz widziała kto jest dostępny w Twojej Gildii. :)
Zerknij proszę na wytłuszczoną datę w poście, do którego odnosi się ta dyskusja. 9.02.2022 r. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
07.02.2022, 21:54
Delfinku Kochany
Do mnie tak się nie zwracasz a Ciebie lubię :(

krajan88
07.02.2022, 22:13
Delfinku Kochany,

Według planu, w dniu jutrzejszym po aktualizacji, będziesz widziała kto jest dostępny w Twojej Gildii. :)
Zerknij proszę na wytłuszczoną datę w poście, do którego odnosi się ta dyskusja. 9.02.2022 r. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Chyba bardziej pojutrze.

MAGICZNYJACEK
08.02.2022, 15:58
Obecny :)

hadzi4
08.02.2022, 18:57
a kiedy UNITY zacznie być grywalna? bo jak na razie oszukujemy was grając na kliencie:)

Philips321
09.02.2022, 00:04
Budynki: Poprawiono koszt regeneracji Gigantycznej Kuli Ze Śniegiem. Naprawiono? Chyba raczej popsuto!!!

Hiheat
09.02.2022, 09:50
a kiedy UNITY zacznie być grywalna? bo jak na razie oszukujemy was grając na kliencie:)

Raczej oszukujemy siebie, wmawiając sobie, że jeszcze da się grać w ten sposób...

laki18
09.02.2022, 11:36
Wydajność, wydajność, wydajność, wydajność i milion razy wydajność. Beznadzieja co chwilę się zawiesza i to na kompie do gier o dużej wydajności. Ludzie gdzie te lata 2012 do 2019, gdzie gra była przyjemnością, a nie męczarnią czy torturą.

krajan88
09.02.2022, 13:01
I zaczyna się. Aktualizacja przedłużona o 2h. Pobiją ostatni rekord?

hadzi4
09.02.2022, 13:15
Nic nowego :) informatycy z łapanki:)

DukeNukem-PL
09.02.2022, 14:15
Konserwatorzy wszystkich krajów łączcie się! ;)

Hiheat
09.02.2022, 14:29
Brawo BB!!! Informatyczna firma dekady!...

BB_Penelopa
09.02.2022, 14:42
Do mnie tak się nie zwracasz a Ciebie lubię :(

<3

BB_Penelopa
09.02.2022, 14:47
Witam serdecznie!

Aktualizacja została przedłużona o 2 godziny i potrwa do około godziny 16:00

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

hadzi4
09.02.2022, 14:49
jak dla mnie możecie się konserwować do 31.12.2050:) już mi kompletnie wisi ta gra :) podejrzewam że 90% graczy podziela moje zdanie:)

pablos73
09.02.2022, 14:55
Masakra, kolejne obsuwy. Juz dzis nnie zagram w tso...

witek1967
09.02.2022, 15:05
i ENTER, i jedziemy

krajan88
09.02.2022, 15:51
Dodali opis dodatkowych poprawek. Jeżeli faktycznie zostanie to poprawione to mamy kroczek ku normalności... ;)

hadzi4
09.02.2022, 15:54
The Settlers zmierza wyłącznie na PC, będzie dostępne za pośrednictwem Epic Games Store i Ubisoft Connect. Dzięki wykorzystaniu silnika Snowdrop Engine, The Settlers ma wyznaczać nowy wizualny punkt odniesienia w gatunku RTS. Efekty ocenimy w trzech trybach. Pojawi się kampania dla jednego gracza, szturm i potyczka (solo vs. AI, kooperacja vs. AI lub tradycyjna rywalizacja do ośmiu graczy). Źródło: Ubisoft Polska
Teraz wiadomo że tu nic się nie poprawi bo jak nic olewają tą grę w necie:)

Stary_Niedźwiedź
09.02.2022, 16:18
To opis nowej czesci gry (chyba ósmej) a nie TSO. Ta ma wyjść w marcu.

Swoją drogą nowa odsłona setków jest tragiczna. Chyba dwójka była, i będzie jeszcze długo, najlepsza.

Stary_Niedźwiedź
09.02.2022, 16:26
Nowy swf - https://drive.google.com/file/d/1aFH6L_rgvqDDGyOuKJVMyGhpQlh0uPb-/view?usp=sharing

kielbach
09.02.2022, 16:51
Chodzi wam poczta na kliencie?

witek1967
09.02.2022, 16:53
nie chodzi, a klient zaktualizowany, jak klikam na wiadomości to mnie wywala

Zax100
09.02.2022, 16:59
brak słow na to wszystko tragedia

BB_Penelopa
09.02.2022, 17:05
The Settlers zmierza wyłącznie na PC, będzie dostępne za pośrednictwem Epic Games Store i Ubisoft Connect. Dzięki wykorzystaniu silnika Snowdrop Engine, The Settlers ma wyznaczać nowy wizualny punkt odniesienia w gatunku RTS. Efekty ocenimy w trzech trybach. Pojawi się kampania dla jednego gracza, szturm i potyczka (solo vs. AI, kooperacja vs. AI lub tradycyjna rywalizacja do ośmiu graczy). Źródło: Ubisoft Polska
Teraz wiadomo że tu nic się nie poprawi bo jak nic olewają tą grę w necie:)

Witam serdecznie,

The Settlers i The Settlers Online to są inne gry, inne zespoły. Nie planujemy zamknięcia The Settlers Online, a wręcz przeciwnie. Planujemy rozwój gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

witek1967
09.02.2022, 17:08
Penelopo, co z Pocztą? otwieranie grozi wywaleniem,

Stary_Niedźwiedź
09.02.2022, 17:15
Poczta nie dziala na kliencie, dziala na Unity. Klient nie jest wspierany przez BB. Sam sobie odpowiedz.

Abrams85
09.02.2022, 17:15
ta gra juz nigdy nie bedzie w 100% dzialac

Jurek12345
09.02.2022, 17:34
Penelopo, co z Pocztą? otwieranie grozi wywaleniem,

U mnie poczta na kliencie działa normalnie

Zax100
09.02.2022, 17:35
tak naprawili,że grubasy wróciły a w wiadomościach,że tylko jeden coś przyniósł:)Po każdym nowym wejściu w wiadomości jest że jeden wrócił,tak sobie będe teraz odświerzał a troche tych grubych jest,BB dba żeby zajęcie w grze było XD

MODELKASZCZECIN
09.02.2022, 17:56
Nagrody z poczty nie weszły do magazynu tak samo patenty z gwiazdy nie weszły ,a znikły z gwiazdy.

Abrams85
09.02.2022, 18:05
plik swf na wiki ma stary opis ale źródło jest nowe, działa wszystko, poczta tez

BB_Penelopa
09.02.2022, 18:33
Masakra, kolejne obsuwy. Juz dzis nnie zagram w tso...

Już możesz grać. :)

MODELKASZCZECIN
09.02.2022, 20:07
Premka Ołowiane Żołnierzyki nadal 6h ......

Pawlo3629
09.02.2022, 21:15
Wszystkie wiadomości z poczty i zasoby z zeszłego roku zniknęły.
Tak wyglądają aktualizacje.:mad::confused:

Ola89s
09.02.2022, 21:34
nie loguje :/

AndrzKudr
09.02.2022, 21:39
teraz jest przerwa techniczna???????

Sfosch
09.02.2022, 21:41
Witam serdecznie,

The Settlers i The Settlers Online to są inne gry, inne zespoły. Nie planujemy zamknięcia The Settlers Online, a wręcz przeciwnie. Planujemy rozwój gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

No to taki rozwoj widze ze "Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.

Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.

Nie chcesz niczego przegapić?
Śledź nas dzięki usłudze Twitter i Facebook.

Zespół The Settlers Online"

Pozdrawiam

Mieeszko
09.02.2022, 21:46
Po 16 udało się wejść a teraz - 20:45- "Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum."

ariette
09.02.2022, 21:51
Zaraz pęknę ze śmiechu.

Scrool
09.02.2022, 21:52
nic nie działa znowu wtopa ... zero logowania porażka.

ariette
09.02.2022, 21:54
A podobno niemieckie sety chodzą, tylko w Polsce nie działają.

Piotr_Stefanski
09.02.2022, 21:55
dzisiaj jest szansa czy likwidować profil

dar55
Wgrywają nagrody pocieszenia :D

ToJo10
godz 20:55 i nie można się jeszcze połączyc trwa aktualizacka ale chłopaki ciężko pracują będą nadgodziny....hahaha

jery75
09.02.2022, 21:56
Zajrzałem na forum...a stary Client i Unity...dalej nie działa:) Dokąd teraz mam się udać?
:)

ariette
09.02.2022, 21:59
DSO.DE działa jery, pora zmienić server, i załóż gildie tam

Piotr_Stefanski
09.02.2022, 22:02
Zajrzałem na forum...a stary Client i Unity...dalej nie działa:) Dokąd teraz mam się udać?
:)

ja chyba rezygnuję z gry na zawsze już brak nerwów

Menelcio
09.02.2022, 22:04
serwery angielskie też nie działają ot ciekawostka

G0514
09.02.2022, 22:10
Nasze też działają, przed chwilą bez problemu weszłam do gry. Korzystam ze starego klienta z dzisiejszym plikiem swf.
Ale po wylogowaniu już nie mogę ponownie wejść :D

BIG_GHOST
09.02.2022, 22:13
Super konserwa i po konserwie i standardowo gra padła, a oni chcą startować z wydarzeniem i znowu będzie więcej konserw na wydarzeniu niż grania

ariette
09.02.2022, 22:14
na .de nie potrzeba klienta

jery75
09.02.2022, 22:22
Gosiu...u mnie nie działa ani wejście przez Gra, ani Graj przez klienta. Plik też zaktualizowałem. Na każdej przeglądarce jest to samo-stary klient nie reaguję w ogóle:)

G0514
09.02.2022, 22:24
U mnie reaguje stary i portable, ale wywala błąd połączenia :)
Na unity to samo :D
Ale serwery działają, ludzie grają, tylko z wejściem są problemy.

Bolbochan70
09.02.2022, 22:26
...

janzbik
09.02.2022, 22:39
Znowu nie można grać!
Poprosimy o zwrot 100 klejnotów za bieżący tydzień.

Pyto_52
09.02.2022, 22:49
Znowu nie można grać!

Jestem za.

laaf
09.02.2022, 22:50
u mnie sie nie chce nadpisac "client" i nie chce sie odpalic gra..nie reaguje wogole

zimhf
09.02.2022, 22:51
Dlaczego nie mogę się zalogować do gry ????

Krzysztof_50
09.02.2022, 22:52
Gra w to coś zakrawa na kpinę . Ktoś se chyba z nas jaja robi. Masakra.

Malybialymis
09.02.2022, 22:54
żądamy po 100 klejek za przerwaną ciągłość logowania nie można sie zalogować z żadnego dostawcy neta

Niuniek_52
09.02.2022, 22:57
Znowu nie można grać!

Ponet
09.02.2022, 22:58
Nie można się zalogować, cały czas "błąd połączenia".

gizmodogra
09.02.2022, 23:05
śmieszne to, znowu nie działa?

Anad13
09.02.2022, 23:08
Czas już uciekać z tej gry, nie można się zalogować, a mimo wszystko miałam nadzieję ... i BB nie odda 100 klejek, dostaniemy na pocieszenie jakieś ,,gwoździe,, ... szkoda słów ....

jery75
09.02.2022, 23:20
Właśnie na Unity poszło logowanie...:)

sachtel
09.02.2022, 23:28
Klient też zaczął działać :)

WróżbitaDorian
09.02.2022, 23:52
Tunel miłości jest tak kretyńsko wymyślony, że aż ręce opadają... Marnować monety i nasiona oleiste aby dostać bezwartościowe wędliny?! Przecież składniki są o wiele droższe od surowca końcowego. Ktoś w tym Ubisofcie kurde myśli?

dar55
09.02.2022, 23:53
Jakże jestem wdzięczny za nagrody, Zero monet i.... JEDEN (nie mylić z 10) patent budowlany :D
https://prnt.sc/26sewvm

Ramon
10.02.2022, 00:13
Zaczynamy wymieniać co znowu zepsuli. Mi na przykład nie działa Świąteczna Piekarnia. Tzn. pobiera zasoby, rozpoczyna regenerację, ale nie buffuje.

bas27
10.02.2022, 06:32
Gra muli i muli a gracz klika i klika. Gracz powinien dostać medal za to bezsensowne klikanie. Bardzo dużo grałam i lubiłam grę ale teraz nie mam już motywacji do wchodzenia nawet raz dziennie. Przypomina mi się przysłowie ,, psy szczekają a karawanie jedzie dalej ,,

lump1963
10.02.2022, 10:00
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48200) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

witam
premia ołowiane żołnierzyki nie działa
tzn.pokazuje czas działania 6h a po chwili znika całkowicie(brak premii na elitarnych koszarach)

MODELKASZCZECIN
10.02.2022, 10:16
Nie prawidłowo działają patenty np miałam rano 4 - zburzyłam 2 to w sumie było 6 - następnie wybudowałam 2 kopalnie węgla - zostało - 0 zero patentów czyli 4 znikły. Wczoraj dostałam 10 patentów na poczcie ,które po dodaniu u władyka nie weszły na listę , i znikły z także z gwiazdy.

MODELKASZCZECIN
10.02.2022, 10:18
witam
premia ołowiane żołnierzyki nie działa
tzn.pokazuje czas działania 6h a po chwili znika całkowicie(brak premii na elitarnych koszarach)

Tak było na kliencie wczoraj bo na przeglądarce było prawidłowo 24 . Po zmianie dzisiaj nowego pliku swf na kliencie działa prawidłowo.

nod_007
13.02.2022, 10:19
Wg https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48217 CUDOWNIE ROMANTYCZNY DOM MIESZKALNY wymaga 1000 kwiatów do jednego z podniesień. Jesteście tego pewni? Bo ostatnio też pisaliście, że podniesienie będzie kosztowało 1000 prezentów, a kosztowało 4500.

BB_Penelopa
14.02.2022, 12:43
Nie prawidłowo działają patenty np miałam rano 4 - zburzyłam 2 to w sumie było 6 - następnie wybudowałam 2 kopalnie węgla - zostało - 0 zero patentów czyli 4 znikły. Wczoraj dostałam 10 patentów na poczcie ,które po dodaniu u władyka nie weszły na listę , i znikły z także z gwiazdy.

Witaj,

otrzymałam informację, że błąd został naprawiony. Proszę o potwierdzenie. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
15.02.2022, 13:40
Witam,

Budynki: Poprawiono koszt regeneracji Gigantycznej Kuli Ze Śniegiem

Czas odnowienia śnieżnej kuli można było dotychczas wykorzystywać za 0 klejnotów. To był błąd, został już naprawiony.

Od 9 lutego, w chwili, gdy chcecie Odnowić Śnieżną Kulę, wyskakuje okienko z ostrzeżeniem o koszcie tej operacji - 599 klejnotów.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
15.02.2022, 13:57
ale blad ktory dotyczyl tego ze koszt ulepszenia rezydki wynosil 4k prezentow a nie 1k to nie poprawiliscie a tutaj oczywiscie od razu korekt bo to kasa ... parodia