Zobacz pełną wersję : Gra Zbiorczy budynek dla duplikatów
Ksantypa
15.01.2022, 15:44
Nie wiem czy taki lub podobny temat już istnieje. Trochę dużo tych wszystkich tematów by znaleźć ten właściwy. Jeśli istnieje przepraszam i prosze o usuniecie. Jeśli nie ma to takie pytanie
Od jakiegoś czasu kupujemy budynki eventowe (i nie tylko) które maja jakieś określone zadanie. Aby usprawnić ich szybkość musimy kupować kolejne takie same, które nic innego nie wnoszą do gry po za prędkością. W ten sposób zagracamy sobie nasze wyspy. Niepotrzebnie. Duplikaty mogłyby być formatu hołdów lub to co proponuje np zbiorczy budynek w którym mieściły się nasze zduplikowane stanice, introligatornie z przyg, cukiernie, laboratoria itd itp. Nie musi być to 1 dla wszystkich moze być 1 dla danego rodzaju, ale to i tak duży postęp miejsca.Zamiast 7 introl z przyg byłby 1 w którym sie mieszczą one. Zamiast 4 stanic byłby jeden w którym one się mieszczą. I już z zajętych 11 miejsc byłyby zajęte tylko 2
1 TAK dobry to pomysł
2 NIE pomysł nie warty uwagi
3 BEZ ZNACZENIA
4. i tak BB na to nie pojdzie
5. i tak BB to tak skopie ze nam bokiem wyjdzie
pretor29
15.01.2022, 19:47
od lat bb nie wprowadza pomyslow graczy bo nie potrafia lepiej sobie to daruj strata czasu.... oni nie potrafia zmienic wartosci z 4500 na 1000 a ty wymagasz od nich niewiadomo czego
jazzik76
16.01.2022, 01:49
Oczywiście - 100% TAK!!!
Stary_Niedźwiedź
16.01.2022, 12:56
Moze lepszym pomysłem byłoby uzywanie unikalnych budynków zdobywanych podczas wydarzeń do podnoszenia ich poziomu.
Zamiast mieć, dla przykładu 3 stanice, które same w sobie są trochę duże, można by mieć 1 stanicę na 3 poziomie.
Ksantypa
16.01.2022, 15:23
Moze lepszym pomysłem byłoby uzywanie unikalnych budynków zdobywanych podczas wydarzeń do podnoszenia ich poziomu.
Zamiast mieć, dla przykładu 3 stanice, które same w sobie są trochę duże, można by mieć 1 stanicę na 3 poziomie.
a jak rozwiązałbyś cukiernie, rynki bożonarodeniowe, czy pomnik dla zakochanych które to się leveluje dla lepszych lub innych premek??
a jak rozwiązałbyś cukiernie, rynki bożonarodeniowe, czy pomnik dla zakochanych które to się leveluje dla lepszych lub innych premek??
na epickie budynki są plany, na specjalny magazyn prowiantu są receptury
na te budynki też mogłoby być coś w tym stylu, ale pewnie i tak by działało zupełnie przypadkowo:cool:
Stary_Niedźwiedź
19.01.2022, 22:20
Jak masz rynek, cukiernie itp to levelujesz dodatkowym budynkiem tylko i wyłącznie czas w jakim premia się odnawia. Poziom budynku podnoszony za pomocą surowców, gdzie odblokowywujesz dodatkowe premie nie ma tu znaczenia.
BB_Penelopa
20.01.2022, 14:23
Witam serdecznie,
interesująca propozycja. Jestem ciekawa, co na to pozostali Gracze. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ksantypa
20.01.2022, 14:43
Jak masz rynek, cukiernie itp to levelujesz dodatkowym budynkiem tylko i wyłącznie czas w jakim premia się odnawia. Poziom budynku podnoszony za pomocą surowców, gdzie odblokowywujesz dodatkowe premie nie ma tu znaczenia.
Rynek, cukiernie itp tak jak piszesz prędkość leveluje się dodatkowym budynkiem, ale by w rynku mieć 4 premie czy w cukierni 3 premie trza je zalevelować surowcami. W połowie eventowymi w drugiej zwykłymi. I teraz pytanie jak je lewelovać by nie było duplikatów na prędkość czasu.
Rados007
20.01.2022, 15:09
Wystarczy że umieszczą osobne strzałki od tego, w budynku pierwszym do prędkości czyli ilości budynków i osobno druga strzałka do podnoszenia premii na przykład cukiernik pomnik zakochanych, czarno drzew, stanica, obserwatorium, wiosenny park itp.
Budynki typu rynek jak ktoś chce mieć 3 rozbudowane czy 2 osobno i premiować strefy, to by rynki mogli zrobić jak hołd czy drzewo miłości, tak jak kula śnieżna.
Agniesia1604
20.01.2022, 20:02
chłopak dał pomysł , wprowadził ankietę.
Podejrzewam że wiele się nie napracował i nie ma sensu żeby dawał spokój... właśnie takich ludzi nam tu potrzeba , aby coś poleciły a nóż widelec uda się coś wdrożyć.
Są dobre i złe pomysły... Czasem warto te dobre pomysły realizować.
Jestem wręcz za zachęcaniem ludnosci TSO do współpracy i dawania pomysłow:)
Oczywiście jestem na TAK:)
Zbyt dużo robi nam się budynków x 6 itd...a napewno jest to lepszy pomysł niż POWIĘKSZANIE w przyszłosci wyspy czy podnoszenie LVLU budynków - bo w podnoszeniu budynków jesteśmy jeszcze daleko w tyle i długo to potrwa... więc bardzo dobrym pomysłem jest zmniejszenie/zlikwidowanie niepotrzebnych budynków które zajmują miejsce :)
W niektórych grach wystarczy NANIEŚĆ budynek na budynek i on daje premie - TZW BUFFF:))) BUFF nieco droższy niż stawiany budynek i masz 200%:P ha też to dobry pomysł :) BUFF :)
A czy to właśnie nie chodzi o to, aby umieć zarządzać budynkami, wiedzieć czego się chce, a nie stawiać wszystko co dają? Idąc tym tropem, wystarczył by jeden budynek a w nim sto opcji produkcji wszystkiego. Moim zdaniem mnogość budynków jest na plus.